Myszorka takiej rozmiarowki poscieli nigdzie nie spotkalam, ewentualnie zostanie ci uszyc albo napisac do ktoregos sprzedawcow na allegro czy szyja wymiary na zamowienie. jesli idzie o wozki to adbor i arti sa ciezkie - powyzej 16kg ten ma w miare korzystna wage no i wszystko czego pragne czyli pompowane kola, nosidelko usztywniane dla malca i przekladana raczke :D a jesli idzie o wozek to ja sklaniam sie na razie ku paskom bo opinie maja lepsze.
AniaM dostałam tą kołderke od kolezanki i jest z glucka, a co do wózka to u mnie waga nie ma znaczenia, tylko martwię że te wózki i tak do bagażnika mi nie wejdą
Myszorka wozek pegaz zostal zdegradowany ze wzgledu na wymiary nosidelka, taka odp dostalam od sprzedawcy...
Witam. Sprzedaż prowadzona jest wyłącznie na allegro. Wymiary nosidełka to 69 cm dł, 31 cm szer.a szerokość siedziska to 34 cm.Pozdrawiam
wynika z tego ze maluch nie ma szans sie w nim zmiescic pozna jesienia juz nawet jak go cieplej ubrac. a szkoda bo mi sie spodobal nawet i kolorystycznie i wagowo i cenowo
skarbelku a jak ja sie ciesze!!!! no to teraz dbaj o siebie i malenstwo i przekaz gratulacje dumnemu tatusiowi no i zapraszamy na przyszle mamusie i inne ciazowkowe temaciki :)
skarbel - jak miło! Witaj kobieto! Cieszę się bardzo, że do nas dołączyłaś! Dbaj teraz o siebie i maleństwo!
myszorka - kołderka, którą dostałaś z GLUCKA jest z kompletu pościelki do kołyski i tylko tam dostaniesz poszewki, ale to za mała pościel do łóżeczka! wsam raz do kosza dla noworodka lub kołyski!
Izunia - sorki, że nie podjęłam z tobą rozmowy, ale nie było mnie już na forum i przez wekend też, byliśmy z mężem i maleństwem u rodzinki!
Iwa a nie orientujesz sie moze czy posciel do kołyski mozna dostac ?? bo ja bede miała robiana kołyske na wzor tych gołysek z koszem wiklinowym ale nie wiem jak to bedzie z posciela i nie chodzi tylko o poduszke i kołderke ale o to czym jest wyłozona ta kołyska te falbanki po bokach i wogole. :)
Witam wszystkie przyszle mamusie... Żadko sie odzywam ale teraz caly czas tylko szkola, szkola i szkola. Mam problem i nadzieje ze moze mi cos doradzicie. Jestem w 23 tyg. ciazy. Wszystko jest chyba dobrze. Czuje jak dzidzius sie rusza i bardzo je kocham. Tylko ja na poczatku ciazy zrobilam cos czego bardzo zaluje - zazylam takie tabletki ktore ponoc dzialaja do 72 h (Postinor duo). W moim przypadku nie zadzialaly. teraz boje sie o zdrowie malenstwa. Pytalam lekarza o badania prenatalne ale powiedzial mi ze nie sa konieczne i ze moga byc niebezpieczne dla dziecka dlatego nie poleca. Ale on jest jakis dziwny... Chodze do niego praktycznie od poczatku ciazy a teraz powiedzial mi ze nastepne usg bede miala robione kolo 30 tyg.(czyli z 10-tygodniowa przerwa bo ostatnie mialam robione w 20 tyg.) bo NFZ nie funduje... Pewnie chcial przez to zasugerowac zebym przyszla prywatnie ale bylam u niego dopiero miesiac temu... On wogole mi prawie nic nie mowi na wizycie chyba ze sama zapytam a ja chcialabym wiedziec wszystko... Czy te tabletki mogly zaszkodzic mojemu malenstwu i jakie jest wasze zdanie na temat badan prenatalnych...? Poradzcie cos prosze
Mamuska niestety nie mam pojecia jaki moze miec wplyw postinor na ewentualna ciaze. Ja bym zasiegnela opinii jakiegos innego lekarza po prostu. Co do badan prenatalnych to wiem ze dziewczyny robia test potrojny. Jesli mialas USG polowkowe to gin widzial czy jesli idzie o budowe dzidziusia jest wsyzst6ko ok i jak tam z jego serduszkiem nereczkami czy watroba. choroby wrodzone to juz chyba tylko takie testy z krwi wykryja. Niestety ie potrafie ci nic doradzic ale mysle ze konsultacja ginekologiczna z innym lekarzem by sie przydala
ps. NFZ refunduje tylko 3 badania usg na cala ciaze, w okolicy 11-12 tyg pozniej 20-24tc i kolejne ok 32tc zeby sprawdzic jak ulozone jest dziecko. dodatkowe sa juz platne
O Postinorze: "W zależności od tego, w jakiej fazie cyklu miesiączkowego konieczne jest użycie antykoncepcji doraźnej, to pigułki będą hamowały owulację, utrudniały połączenie się plemnika z komórką jajową, utrudniały przesuwanie się zaplemnionej komórki jajowej przez jajowód lub utrudniały jej zagnieżdżenie w macicy."
Nie musisz sie jednak mamuska88 już martwić - tabletki te nie działaja wczesnoporonnie i nie uszkadzają płodu
Mamuśka niestety również nie wiem jaki wpływ ma postinor na ciązę ale myślę że powinnaś skonsultować się z innym lekarzem jeżeli nie prywatnie to państwowo! Popytaj znajome o lekarza w twojej okolicy może któraś Ci poleci dobrego-powodzenia!
kfiatuszek - z tego co mi wiadomo, a juz się troszkę rozglądałam - bo będę kupować taki kosz na kółkach z pełnym wyposażeniem - to do takiego kosza raczej nie można nabyć osobno pościelki w postaci materacyka, ochraniacza z falbanką, baldachimu idt. Aukcja na allegro: http://www.allegro.pl/item166435625_lozeczko_wiklinowe_wozek_luxe_od_ss_model_1203.html Na pewno można zakupić osobno pościel do typowej, drewnianej kołyski np. z GLUCKA, czy Drewexa! Firmy te proponują kilka wzorów takiej pościelki! Aukcja na allegro: http://www.allegro.pl/item166437217_kolyska_drewniana_z_baldachimem_i_posciela_od_ss.html Natomiast jeżeli chodzi o kosze wiklonowe to widziałam tylko cały komplet (kosz +pościel) zarówno w sklepie jak i w internecie np. allegro!
Dzieki dziewczyny... Jakos wczesniej tak o tym nie myslalam i nie martwilam sie ale dzisiaj tak zaczelam sie zastanawiac... Rozryczlam sie jak zwykle, obdzwonilam wszystkie kuzynki bo tak strasznie sie z tym czulam. teraz juz mi troche lepiej bo moja ciocia do mnie zadzwonila i powiedziala ze jej kolezanka stwierdzila ze jak to nie spowodowalo poronienia to tylko wzmocnilo dziecko. Tak strasznie zaluje teraz ze zazylam te tabletki bo ta dziecinka jest teraz dla mnie wszystkim i nigdy nie wybaczylabym sobie jakby miala kiedys przeze mnie cierpiec... No ale bedzie dobrze. Musi byc... Ide do lekarza prywatnie w tym tygodniu. Ciumek
Dziewczyny, czy któraś z was ma może kontakt z nasza koleżanka - notes??? Może wiecie co u niej słychać, bo dawno się do nas nie odzywała, a powinna być w tym samym miesiącu co ja, mamy prawie taki sam termin porodu!
zuza wrozki powiadasz???:) moja mama czarownica przepowiada coreczke :D
Iwa dzieki za info :) no coz jakos sobie poradze wykombinuje cos :) moja mama jest dobra kombinowaczka a tesciowa to krawcowa (taka od siedmiu bolesci co nie wiedziala jak wyglada tasma do firan ale co tam) hehehe :)
Zuza no no do wrozek juz latasz?? toc przeciez z wykresem w reku szkrabik powstawal i jesli to ma byc prawda z tymi plemniorkami to u ciebie chlopczyk a u nas jednak babeczka
Witam dziewczyny! U mnie straszna pogoda, leje deszcz i jest szaro, buro i ponuro! A do tego mam w domku już drugi dzień chorego męża! Jakaś grypka chyba go złapał i teraz boimy się, żebym ja się nie zaraziła, tym bardziej, że jutro mam wracać do pracy po 2 tygodniowym zwolnieniu! Mam nadzieję, że mnie ominie tym razem choroba!
a ja miałam już w 5-6 , bo coś mnie brzuszek pobolewał i zaczęłam się martwić! I widziałam już jak serduszko bije w takiej małej kropeczce na monitorku, tak ślicznie mrugało do mamusi! Kolejne miałam dopiero 9-10 tydzień i to było takie pierwsze wpisane do karty ciąży!
teraz tak będzie skarbel - strasznie będzie ci się chciało spać! Jak ja sobie przypomnę pierwsze miesiące ....! Usypiałam o każdej porze i w każdej pozycji - normalnie szok! Na szczęście przeszło po pierwszym trymestrze!
Witam mamusie, u mnie też dziś pogoda smętna. Maleństwo jakiś maraton ma ostatnio bo tak kopie, że mąż aż się wieczorem wystraszył jak trzymał rękę na brzuszku. Ale teraz to jeszcze ma miejsce do fikania bo niedługo to już coraz mniej będzie miejsca. Dziś jade zwiedzać szpital w ktorym najprawdopodobniej będe rodzic.
Hey dziewczyny!! U mnie znowu zwolnienie, po pobycie w szpitalu (podejrzenie pozamacicznej) i dwutygodniowym zwolnieniu lekarskim potem, przepracowałam tylko półtoratygonia i wczoraj z objawami przeziębienia (drapało mnie gardło i tyle) poszłam do lekarza i dostałam tydzień zwolnienia tak na wszelki wypadek, bo pogoda nie bardzo, sezon gryp i angin i lepiej siedzieć w domu. Nie bardzo mi to na rękę, ale dla dobra dzidzi posiedzę
U mnie chyba 11tc. Piszę chyba bo właśnie normalnie się gubię, pomóżcie mi please, ostatnią miesiączkę miałam 18 grudnia 2006, a jak byłam u lekarza 14 lutego powiedział że to 8tc bez jednego dnia i już nie wiem który to mój tydzień a miesiąc to w ogóle
następna wizyta 14 marca i około 20 marca idę z mężem na USG nie mogę się doczekać, ale też się martwię czy wszystko OK
Aha mam jeszcze pytanko, dokuczają mi zaparcia i wzdęcia a zawsze zapominam się zapytać lekarza czy mogę coś brać z leków, bo wiem ze dieta itp ale ja zawsze miałam problemy z przemianą materii i trawieniem i teraz jeszcze gorzej, znacie jakieś leki, zioła na zaparcia takie co można przyjmować w ciąży
u nas odwilz, ani pogoda ani sytuacja domowa (szpitalik chyba otworze) nie nastraja optymistycznie. Ja sie chyba niestety od moich zarazilam chociaz ciagle ludze sie nadzieja ze to jednak nie bedzie angina. Fonie stracilam juz calkowicie a gardlo cholernie boli przy przelykaniu, az na podniebieniu mam cale czerwone i najchetniej to bym jaka szczote tam wsadzila zeby sie podrapac. Mala drugi tydzien w domu ywiec tez z lekka znudzona a maz... coooz u niego angina ropna i az dziasla ma biedac spuchniete, nic jesc nie moze i chyba przyjdzie mi zupki mu mixowac zeby ziemniaczki przemycic...
skarbel - jakbys teraz poszla to zoabczysz kropeczke a kolejne usg bedzie na ogoaldanie serduszka czyli wlasnie tak ok 8tyg, te w 12tyg jest mozliwe ale nie konieczne - wtedy gin ocenia (o ile ma dobry sprzet) grubosc faldu karkowego. ja akurat tego badania nie robilam bo i po co sie stresowac.
zazdroszcze wam ruchliwych szkrabow - nasz jest nad wyraz leniwy i uaktywnia sie z 2-3 razy dziennie. w 1 ciazy mala ciagle skakala a ten maluszek wybitnie ulozony jest, malz mowi ze po prostu ma litosc nad matka dzisiaj jestem z lekka 'stresnieta' bo na 16,40 wizyta u gina i usg polowkowe. no i niby wiem ze wszystko jest ok (bo przeciez tak byc musi) ale kazda wizyta mnie z lekka niepokoi... ojjj jak ja bym chciala zeby to juz byl wieczor!!!
asiula - lekow na zaparcia w ciazy lepiej nie stosowac, wykluczone sa wszystkie herbatki z senesem. wiem ze niektorzy ginekolodzy przy dlugotrwalych zaparciach zalecaja syrop lactolusolum tyle ze ja bym sie bala, mialam go raz bez ciazy no i zczyszcza tak ze az mnie w srodku wsyzstko bolalo. ja polecam bardziej domowe sposoby - wypij duszkiem tak prawie cala szklanke soku z kiszonej kapusty, kibelkowanie gwarantowane :) a co do liczenia tygodni - wg moich kalkulatorow to 11 tydzien ciazy ale sprawdz sama: http://www.babiesonline.com/pregnancy/duedate/ http://hektor.umcs.lublin.pl/~mhacz/dziecko/
Skarbel - interesowałam się tym niedawno. Żaden ubezpieczyciel nie ma oferty indywidualnej - kasę za urodzenie dziecka wypłacają wyłącznie wtedy, kiedy jesteś ubezpieczona grupowo.
A ja mam ubezpieczenie w pray whintertur płacę 30 zł a jak urodzę dostanę 1600 zł Wiem że trzeba byc ubezpieczonym przed ciążą bo teraz to już po ptakach!
skarbel no to przynajmniej pocieszajace ze ty kaske dostaniesz... my z mezem dostaniemy we dwoje w sumie 1200zl akurat bedzie na wyprawke dla malca... nie wiem czy slyszalyscie i jak jest u was ale u mnie w miescie czeka sie na becikowe ok 3miesiecy