Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormareza
    • CommentTimeJun 20th 2011
     permalink
    Lily26 - mi lekarz powiedział że na stres mogę brać jedną tabletkę relanium , tylko że nie ma szans wtedy na prowadzenie auta
    --
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Nie, nie to ja wolę meliskę :) Jakoś takie tabsy mnie nie przekonują :) Na razie melisa pomaga. Także jest ok. Może to też ta flora bakteryjna była. Tak czy inaczej jest lepiej :)
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
     permalink
    Byłam dzisiaj na wizycie. Maluszek rośnie i waży już około 1900g. Jest lekko poniżej 90 centyla, więc bardzo duży i celuje w wagę końcową powyżej 4 kg. Na poprzednim USG wyszło, że może mieć na finiszu nawet coś około 5 kg. Mam nadzieję, że prognoza się nie sprawdzi i jednak będzie poniżej 4 :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Annalena: TEORKA mam pytango: Ty masz tą poduchę do spania (a potem do karmienia). masz jeszcze linka, skąd ja kupiłaś? Bo widze w necie, że są takie mniejsze, typowo do karmienia, ale one chyba do spania to tak nie bardzo, nie?

moja jest z Londynu przywieziona przez bratową
    i wygląda zupełnie inaczej niż te pokazane przez Talinkę :wink:
    przede wszystkim absoolutnie nie jest w kształcie rogala
    jest raczej podłużna [taka długa jak ja cała] i nie powykręcana taka więc można ją sobie dowolnie ustawiać jak się chce...

natomiast użyłam ją ostatnio raz a kolejnej nocy tak mi cholernie przeszkadzała, że znowu wyrzuciłam do szafy i póki co śpię bez niej bo z nią mi jakby bardziej niewygodnie :wink::wink:

najpierw spróbuj czy w ogóle będzie Ci z tym fajnie
    ja proponuję jakąś mniejszą kołdrę zwinąć w rulon i spróbować bo nie wszystkim kobietom ta poducha podchodzi
    ja jestem chyba z tych co nie bardzo a bratowa moja bez niej by nie usnęła nawet
    więc tego :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
    • CommentTimeJun 21st 2011
     permalink
    cerisecerise kolejną ciążę? :D w sumie jak będzie taka lekka jak ta to czemu nie :)
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Annalena: Ale te rogale są różne. Moja koleżanka ma z motherhood taki nieduży, do karmienia, a Teo ma zdaje się większy do spania (chyba o nim pisze Cerise).

Wiem, ja planuję kupić 170cm. Mały do spania się nie przyda :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    O łał Stokrotk_o, to faktycznie kawał dziecia:). A pierwszy synuś też był taki duży? Ostatnio zauważam, że kiedy podają wagę na ostatnim usg, to potem dzieci nie rodzą się aż takie duże jak prognozy, a wcześniej wydawało mi się, ze jest inaczej.
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Dzięki, Teo. Ta mi sie wlaśnie wydawało,że Ty masz coś innego. W sumie to ja potrzebuję taką, żeby mieć między nogami i lekko pod brzuchem. Musze się w takim razie zastanowić, którą wybrać.
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
     permalink
    Tomek ważył 3750 i nawet w prognozach mieścił się w standardowych rozmiarach. Tak wcześnie, a Bartek już chce robić wszystko inaczej niż starszy brat :bigsmile: dla mnie byłoby lepiej, żeby jednak wziął z brata przykład :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: przede wszystkim absoolutnie nie jest w kształcie rogala

Moja też nie będzie w kształcie rogala, tylko podłużna. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJun 21st 2011 zmieniony
     permalink
    ANNALENA specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcie, żeby CI pokazać :wink::wink:
    I tak jak pisałam - spróbuj najpierw z jakąś zwiniętą kołdrą albo poduchę między nogi albo nie wiem co bo mi osobiście to co mam zupełnie nie odpowiada i spałam z nią dopiero raz
    a tak to co biorę to po zaśnięciu zrzucam na podłogę
    więc szkoda wydawać niepotrzebnie kasę w razie czego :wink:
    moja koleżanka np z powodzeniem używa zwykłej poduszki i wkłada ją sobie między nogi
    i efekt ten sam
    ja na przykład używam do tego celu męża tzn jedną nogę zarzucam na niego i tym sposobem mam wyżej i brzucha nie gniotę :devil:
    także pewnie jakbym sobie to kupiła to teraz bym żałowała, że kasę niepotrzebnie wydałam :wink:

Image and video hosting by TinyPic
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Cześć dziewczyny! Ja ostatnio mało się na forum udzielam ale za kilka dni się przeprowadzam a wszystkie klamoty same się nie spakują:bigsmile: Wiec latam i pakuje co sie da. Dzisiaj mam kolejne usg i mam nadzieje, ze tym razem uda sie zmierzyc przeziernosc karkowa dziecia mojego i ze nie bedzie znowu lezal w jakiejs dziwnej pozycji:wink:
    Dam znać co i jak po wizycie.
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Oo, zięki za fotkę, Teo. Widzisz, to ja jednak czegoś innego szukam - takiego większego rogala, na którym można i spać i potem do karmienia używać. o coś takiego w Motherhood to sie nazywa kojec, w odróżnieniu od fasolki.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no faktycznie inny
    ale dla mnie to chyba było by tak samo niewygodne jak ta moja :wink:
    w sumie moją też można tak powykręcać jak się uprzesz
    chociaż może nie aż tak....

a nie masz kogoś kto mógłby Ci to pożyczyć ?
    żebyś sobie wypróbowała ? :wink:

bo tak jak mówię mi się dużo lepiej śpi bez niczego [z użyciem męża] niż z tym co mam i jest opcja, że u Ciebie też tak może być :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Carrotka trzymam kciuki za USG ! :wink::wink::wink:

a ja jesli dobrze myślę, to zaczęłam dzisiaj 6-sty miesiąc ? :bigsmile: :bigsmile:
    czy źle myślę ?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Annalena: o coś takiego w Motherhood to sie nazywa kojec, w odróżnieniu od fasolki.

Przecież to Ci pokazywałam :surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: a ja jesli dobrze myślę, to zaczęłam dzisiaj 6-sty miesiąc ? czy źle myślę ?

TAK! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Takinka,WIEM:) ale jak Ty mi to pokazywałaś, to ja akurat pytałam TEORKI, co ona ma.
    Teo, ja już wypróbowałam,że mi się leiej śpi jak wkłądam poduszkę tak jak ten kojec, więc mi będzie pasowało.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Spoko loco.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Annalena: Teo, ja już wypróbowałam,że mi się leiej śpi jak wkłądam poduszkę tak jak ten kojec, więc mi będzie pasowało.

no czyli jak lepiej to kupuj jak najszybciej :wink::wink::wink:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Dziewczyny,
    Jestem po wizycie u gin. wszystko jest ok dzidzia rośnie ma już 6,5cm. Nastepna wizyta za miesiąc.
    Mam do Was pytanie, jaka jest wiarygodność wyznaczenia płci w 12 tygodniu, tzn czy Wam lekarze mowili o płci tak wcześnie i czy się sprawdziło? Z góry dziękuję za odpowiedź.:cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mi nic ginka nie mówiła :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    TEORKA: moja koleżanka np z powodzeniem używa zwykłej poduszki i wkłada ją sobie między nogi

Ja tez tak robiłam- wzięłam taka, która w środku miała piórka i mogłam ja składać, jak miałam ochotę- na pół na cztery...w zależności, jak wysoko miałam ochotę trzymać nogi.
    TEORKA: ja na przykład używam do tego celu męża tzn jedną nogę zarzucam na niego i tym sposobem mam wyżej i brzucha nie gniotę

O, tak też robiłam, ale niestety, działa tylko na jednym boku, hehehe - chyba że przechodziłoby się na drugą stronę łóżka:cool:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    U mnie gin potwierdził w 14tc i potwierdzał aż do porodu:)) miał być synek i jest:)))
    --
  1.  permalink
    u mnie w ciąży z córeczką ginka w 12tc powiedziała, że wydaje jej się, że będzie mała królewna. Nie pomyliła się.
    W tej ciąży w 13tc lekarz bez cienia wątpliwości powiedział, że chłopak- i ta wersja obowiązuje do teraz, zweryfikuję co prawda dopiero po porodzie, ale osobiście już teraz nie mam wątpliwości- co USG to moje dziecie pięknie rozstawia nóżki, nic tylko podziwiać :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    sara32: Mam do Was pytanie, jaka jest wiarygodność wyznaczenia płci w 12 tygodniu, tzn czy Wam lekarze mowili o płci tak wcześnie i czy się sprawdziło? Z góry dziękuję za odpowiedź.:cheer:

jeśli jest dobry lekarz i dobry sprzęt to wiarygodność może być dość spora :wink:
    a co powiedział ? :wink::wink::wink::wink:

agael77: O, tak też robiłam, ale niestety, działa tylko na jednym boku, hehehe - chyba że przechodziłoby się na drugą stronę łóżka:cool:

no ja i tak tylko spać mogę na lewym [na prawym po 3 minutach wątroba i żebra tak bolą że wyję przez sen...] więc akurat nie muszę po łóżku skakać heehhehe :devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    U mnie te z w 12 tygodniu gin powiedział, że będzie chłopiec, choć zastrzegł sobie prawo do pomyłki. W 15 tygodniu mówił już, że chłop na 100% i jakby co reklamacje bierze na siebie:wink: Ja nie mam żadnych wątpliwości - zawsze na początku badania Mały pokazuje siusiaka, a dopiero potem pozwala zerknąć na buźkę:shocked:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    TEORKA: jeśli jest dobry lekarz i dobry sprzęt to wiarygodność może być dość spora
    a co powiedział ?

70% chłopak więc kolejny na forum. :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    sara32: 70% chłopak więc kolejny na forum. :clap:

no to wstępnie gratulujemy :wink::wink::wink:
    chociaż w sumie 70 % to tak jeszcze względnie :wink:
    zobaczymy co się na kolejnym USG okaże :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ło matko! Dość już chłopaków!! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Ło matko! Dość już chłopaków!! :smile:

chciałabyś być tą, co przerwie passę chłopakową ? :wink::wink:
    niedoczekanie hehehee :devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No pewnie, że chcę! I zamierzam!! :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorlalik
     permalink
    Kochane dziewczyny, dolaczam do Was, jestem na samym poczateczku.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Witamy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormyszaasia
     permalink
    Annalena mam ten sam kojec co pokazałaś w linku i nie wyobrażam sobie snu podczas ciąży ani karmienia bez tego wynalazku , powinnaś być zadowolona , w sumie mam go na zbyciu przechowuje w oryginalnym opakowaniu bo nie wydaje mi sie że kiedyś pojawi się jeszcze u nas trzecie dzieciątko, ...
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: No pewnie, że chcę! I zamierzam!! :tongue:

no zobaczymy :wink::wink::wink::wink::wink:

Witamy LALIK :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    No właśnie, ja tu czekam na dziewczynki, żeby nazym chłopakom smutno nie było:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    Lalik witam :) liczymy na dziewczynkę ;)
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorlalik
     permalink
    A ja tez licze na dziewczynke, to znaczy CZUJE dziewczynke mocno.
    --
    •  
      CommentAuthorzabkaa25
     permalink
    Sayuri78 - ja jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży - kilka dni po owulacji wzięłam bardzo bardzo gorącą kąpiel i nic się nie stało... Ale czy to jest reguła nie wiem, lepiej unikać, nawet normalnie takie kąpiele są niewskazane, więc...

Co do rogala, to ja z powodzeniem śpię z poduchą między nogami i drugą pod brzuchem i bardzo sobie chwalę - jest mi bardzo wygodnie, i w portfelu kasa została, no i kolejny grat mi nie zawala sypialni :wink:
    -- Aniołek Antoś 18tc [*] Kochamy Cię :* (ur. 22.05.2014).
    • CommentAuthorpaulinka84
     permalink
    A ja w dwóch ciążach spałam po prostu jak zwykle i też było wygodnie-)
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A ja na przekór właśnie chcę chłopczyka jako pierwsze dziecko :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Witamy Lalik
    Dziewczyny polecam odwiedzenie H&M są wyprzedaże ja skorzystałam dzisiaj i kupiłam sobie dżinsy ciążowe za 40zł polecam.
    Ja mam nadzieje się dowiedzieć 30czerwca kto zamieszkał w brzuszku.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Sabakuma: i kupiłam sobie dżinsy ciążowe za 40zł polecam.

Ciekawe czy mieliby na mój wzrost i wagę :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    A ja po wizycie. Niby wszystko ok, ale oczywiście to byłoby zbyt piękne gdyby było super :sad: Z dzidzią ok. Waży ok 640g. Dziś akurat w trakcie usg łykał sobie wody płodowe. Ginka mówiła, że lubi jak przychodzę do niej a ona może mi przekazać tak dobre wiadomości. No i na tym dobre info się skończyło. Mam bardzo złe wyniki moczu i krwi. Hemoglobina i hematokryt za niski. Bardzo liczne leukocyty i erytrocyty w moczu, co oznacza silny stan zapalny dróg moczowych. Dostałam furagin i jakieś tam maści. I najgorsza wiadomość... łożysko nic się nie podniosło. Jest na tylnej ścianie i lekko zachodzi na szyjkę, co oznacza łożysko przodujące a co za tym idzie CC. I w sumie ta cesarka tak mnie nie przeraża, jak fakt, że akcja porodowa mogłaby zacząć się trochę wcześniej niż będzie to zaplanowane, a wtedy wiadomo ryzyko krwotoku rośnie :sad: ehh... :sad:
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Hej dziewczyny. Ja już po wizycie:wink: Dzieć pięknie się ułożył i tym razem bez problemu można było zmierzyć przezierność karkową:bigsmile: Mierzy 5,5cm.
    Sara - twoje dzieciątko aż o 1cm większe od mojego! I tak sie teraz zastanawiam czy moj dzieć nie za mały... Ale lekarz na usg nic nie mówił, że małe więc pewnie tylko sobie wkręcam. Aaa, i znowu nam pomachał:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
     permalink
    Sara dopisałam Cię do listy, jeśli możesz podaj termin porodu.
    lalik gratulacje i witamy. Dopisuje do listy. Jak będziesz znała termin porodu daj znać, dopiszę :)

Martyna23 03.07 2011 (z USG 30.06.2011)
    kitek78 24.07.2011 (dziewczynka)
    Judyta08 26.07.2011 (dziewczynka)
    misia1111187 28.07.2011
    agi_s 08.08.2011
    kate1 14.08.2011 (dziewczynka)
    DreamGirl 18.08.2011
    stokrotk_a 29.08.2011 (chłopiec)
    bladykot 9.09.2011 (dziewczynka)
    cerisecerise 27.09.2011 (chłopiec)
    venika 29.09.2011 (dziewczynka)
    aneta01 30.09.2011 (chłopiec)
    natusia90 02.10.2011
    katy222 02.10.2011 (chłopiec)
    nightingale_84 4.10.2011 (chłopiec)
    jszsz 05.10.2011
    Lily26 15.10.2011 (chłopiec)
    iwcia1 18.10.2011
    myszerej 20.10.2011 (chłopiec)
    Niu83 22.10.2011
    TEORKA 25.10.2011 (chłopiec)
    Mysza 12.11.2011
    lecia_28 22.11.2011
    zabkaa25 25.11.2011 (z USG 20.11.2011) (chłopiec)
    Paaula82 26.11.2011
    Annalena 27.11.2011
    wydra86 30.11.2011
    mareza 8-9.12.2011
    Sbakuma 18.12.2011
    Talinka 23.12.2011
    Carottka 28.12.2011
    Hussy 17.01.2012
    nibriana 16.02.2012
    majka098
    Karolina91
    zuzolcia
    londynka2303
    Love_line
    sara32 (chłopiec)
    lalik
    --
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
     permalink
    Carrotka super wieści, a dzieci rosną jak chcą, nie ma co się przejmować, jeśli lekarz nic nie powiedział :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Lily trzymaj się - przecież termin cc ustawią chyba jakoś tak, żebyś nie urodziła sama wcześniej.... a nawet jeśli by się zaczęło, to mogą chyba zmienić termin cc?
    --
  2.  permalink
    Lily, problemy z hemoglobiną w ciąży są dość często- mało która ciężarna uchroni się przed anemią, większość znanych mi ciężarówek łyka żelazo. Ja w ciąży z córką łykałam od połowy ciąży. Tak samo infekcje dróg moczowych często się zdarzają, więc głowa do góry - uroki ciąży i tyle, nie ma czym się zamartwiać.
    A co do CC- planowo robi się je w 38tc (przynajmniej u nas w szpitalu), przy pierwszej ciąży i chłopaku masz naprawdę duże szanse doczekać 38tc ;) A nawet gdyby akcja rozkręciła się wcześniej- nie wyklucza to cesarki, w takich przypadkach od razu się tnie, jeśli wiadomo, że jest ryzyko komplikacji. Więc nie martw się
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.