Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJun 27th 2011
     permalink
    agi_s: Też sobie, kurcze, nie wyobrażam zakupów zaraz po urodzeniu, ale coś trzeba będzie wykombinować.

a jakiż to problem ? :wink:
    moja koleżanka wysłała męża do sklepu i napisała mu na kartce jaki rozmiar itd
    i bez problemu sobie poradził z kupnem :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja sobie nie wyobrażam Rafała posłać po podpaski, a co dopiero po stanik :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Talinka: Ja sobie nie wyobrażam Rafała posłać po podpaski, a co dopiero po stanik
    No coś ty? Mój mąż bez problemu kupuje podpaski -> tyle ze w domu pokazuje mu opakowanie. Kupował mi chyba juz wszystko (łącznie z bielizną
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No mój nie. Krępował się nawet kupić prezerwatywy - dlatego kupił tylko na "pierwszy raz" - później zamawialiśmy z allegro :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJun 27th 2011 zmieniony
     permalink
    Mój też bez problemu kupił by [i kupował nie raz] podpaski, tampony, testy ciążowe i inne rzeczy...
    nie wiem w czym problem :confused::confused::confused:

Talinka po mojemu to coś z Wami jest nie teges [ :smile: ] skoro Ty nie miałabyś odwagi Rafała wysłać a on by miał problem, żeby po to iść :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Phi - po prostu mój R. uważa, że sama mogę. Ofc. jeśli byłabym obłożnie chora i nie mogła wstać, to by poszedł. Ale jeśli mogę sama, to po co mam chłopaka krępować :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    TEORKA: Mój też bez problemu kupił by [i kupował nie raz] podpaski, tampony, testy ciążowe i inne rzeczy...

moj tez :wink:
    na szczescie! smieszne by to bylo, gdyby z listy zakupow kupowal tylko to, czego kupowac sie nie wstydzi, a ja musialabym wracac do sklepu po dwa duperele!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No przy zakupach to co innego, ale my chodzimy razem :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Ofc. jeśli byłabym obłożnie chora i nie mogła wstać, to by poszedł. Ale jeśli mogę sama, to po co mam chłopaka krępować

no chodziło o sytuację kiedy wracasz z Maleństwem ze szpitala i nagle potrzeby jest Ci biustonosz do karmienia
    bo normalnie to ja też sama kupuję

ale często mój mąż kupował mi w.w rzeczy np wtedy kiedy wracał z pracy, miał po drodze sklep/aptekę a mi się wychodzić nie chciało
    i wtedy też nie był to dla niego problem mimo, że nie byłam ani obłożnie chora ani nic :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Krępował się nawet kupić prezerwatywy - dlatego kupił tylko na "pierwszy raz" - później zamawialiśmy z allegro

to też dla mnie troszkę śmieszne :wink::wink:
    dorosły facet krępuje się kupić prezerwatywy ?
    czemu ? :wink:

przecież ani nic nie kradnie, ani nikomu krzywdy nie robi więc czym się krępować ? :wink:

dobrze, że go seks nie krępował bo dopiero by było :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: no chodziło o sytuację kiedy wracasz z Maleństwem ze szpitala i nagle potrzeby jest Ci biustonosz do karmienia

A wiesz, czemu by mi nie kupił? Bo on mnie woli bez. I jak tylko do mnie przychodzi to każe mi ściągać :devil: a jakby miał mi majtki kupować, to pewnie same stringi by mi kupił :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Seks to mnie krępował za pierwszym razem.... byłam dziarska przed, ale jak miało dojść co do czego, to schowałam głowę w poduszkę :bigsmile:
    Dla R. to nie był pierwszy raz, ale w obliczu mojej "paniki" nie za bardzo wiedział co zrobić :bigsmile::bigsmile:

Zresztą wczoraj mówiliśmy o ciąży jego mamie. Cały czas pytałam kiedy jej powie, a jak wczoraj mieliśmy iść do niej do pokoju - to się prawie popłakałam ze stresu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    No ciężko być bez stanika jak Ci mleko z cycków na 2 metry tryska bo masz nawał pokarmu :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Nie mówimy o sytuacjach "normalnych" tylko wyjątkowych :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie no - spoko :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    kurde dla mnie podpaski to tak jak papier do pupy - normalna i potrzebna rzecz
    Mój mąż bez jakiś zażenowań kupuje takie rzeczy - bardziej była skrępowana córa jak byłam w szpitalu i ona do mnie że podpaski sie kończą. No co ja mogę? Powiedz tacie niech Ci da kase albo kupi -> ponoć była czerwona :P
    Podobnie jest z gaciami - to sie nosi i dopóki czyste i bez dziur to nie ma sie czego wstydzić - kupując spodnie czy koszulkę nie ma skrępowania
    ___
    Co do większego rozmiaru stanika z okresu ciąży a karmienia to u mnie to wcale sie nie sprawdziło. W ciaży owszem miseczka skoczyła i tylko tyle a 3tyg po porodzie wróciłam do swoich staników sprzed ciąży pomimo że karmiłam. Nawał pokarmu był na tyle delikatny że od m-ca życia dziecka chodziłam czy spałam bez stanika i może kilka razy jakaś kropelka mnie zalała
    Nie ma reguły i naprawdę wolałabym takie rzeczy kupować juz po urodzeniu sie dziecka. Czytam i chwilami mam wrażenie jakbyście dziewczyny pisały o co najmniej miesięcznym uziemieniu po porodzie - większość z Was już 2 tyg po będzie z dzieckiem na spacerze ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    top do cwiczen dobrze zdaje egzamin przy mega nawale pokarmu kiedy cycki nie mieszcza sie nawet w najwiekszy z najwiekszych do karmienia
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    TEORKA: a jakiż to problem ? :wink:
    moja koleżanka wysłała męża do sklepu i napisała mu na kartce jaki rozmiar itd
    i bez problemu sobie poradził z kupnem :bigsmile::bigsmile:

Mąż by kupił, tylko mam trochę niestandardowy biust i naprawdę niewiele modeli pasuje i ładnie leży - widzę, że w ciąży kształt się zmienił troszkę, więc pewnie zmieni się też, jak zacznę karmić, a jak chłopa będę 10 razy wysyłać, bo nie taki model albo rozmiar jednak, to go szlag trafi ;-)
    No, ale jak przyjdzie co do czego, to będę się zastanawiać....

Agunia05: chwilami mam wrażenie jakbyście dziewczyny pisały o co najmniej miesięcznym uziemieniu po porodzie - większość z Was już 2 tyg po będzie z dzieckiem na spacerze

Agunia, wszystko zależy od tego, gdzie mieszkasz i jak daleko masz do sklepu. W mojej okolicy w odległości tzw. spacerowej nie ma żadnych sensownych sklepów z bielizną, więc w chwili obecnej nie bardzo umiem sobie wyobrazić, jak to będzie. Może po porodzie będę patrzeć na wszystko inaczej i okaże się, że to jednak nie jest wielka trudność - póki co, nie wiadomo.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    MrsHyde: top do cwiczen dobrze zdaje egzamin przy mega nawale pokarmu kiedy cycki nie mieszcza sie nawet w najwiekszy z najwiekszych do karmienia

o właśnie! często korzystam ze stanika sportowego :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Talka, ja bym trochę eRa Twojego "przyuczała". Dla mnie to niedojrzałe, wstydzić kupić się prezerwatywy, podpaski. Nastolatek jeszcze może ( właśnie niedojrzały) zrozumiem, ale facet, który ma być ojcem - kurcze, wstyd to się wstydzić takich rzeczy ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    O jeny no.... więcej nic nie napiszę, bo od razu, że R. niedojrzały..... to jesteśmy parą niedojrzałych ludzi, ot co. I NAM TO PASUJE!!:confused:
    --
  1.  permalink
    Ja też polecam biustonosze Royce- przede wszystkim mają szeroką rozmiarówkę, w przeciwieństwie np do Alles. Obwód jest dość ścisły, nie rozciąga się o 10cm w trakcie noszenia :) Nie traci fasonu w praniu. Mam tej firmy biustonosze i ciążowe i do karmienia, super się sprawdzają. Rok temu kupowałam na allegro, nowe z Anglii (niech żyją wyprzedaże ;)) kosztowały połowę tego co w sklepach internetowych.
    A Alles kupiłam jeden biustonosz na próbę i jak dla mnie porażka totalna. Obwód tak się rozciągał, że nie wiem jak miałby mi cokolwiek podtrzymać... Zresztą chyba najmniejszy obwód jaki mają to 70. No i małe miseczki i, przynajmniej dla mnie, jakoś dziwnie cięte.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja tam mam opory przy kupowaniu gumek, wole po nie wyslac meza :wink:

co do stanika to mi przy karmieniu cyc praktycznie eksplodowal, mialam biust jak pomelo :devil: pod mialam jakies 82cm a w biuscie nawet do 120 dochodzilo :/
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    MrsHyde: pod mialam jakies 82cm a w biuscie nawet do 120 dochodzilo

ja mam teraz 111cm w biuście, urosłam ok. 4cm :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no ale ja przed ciazami mialam tak do 95cm wiec jak dla mnie to byla eksplozja :P
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No pewnie - nie neguję tego.... się zastanawiam po prostu, ile mnie wywali, jeśli w tej chwili noszę 85 D/E i powoli ledwo się mieszczę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    9 lat temu stanikow do karmienia u mnie w miescie nie mozna bylo dostac, mialam 2 sztuki ze stanow i na tym koniec radosci. jak przy nawale nie moglam w miski sie zmiescic to moj maz zaproponowal 2 berety i gumke, dodam ze drzwi w drzwi mieszkalismy z czapnikiem :wink:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Wypiłam dzisiaj 2 kawy - a ciśnienie? 97/58 :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Też miałam takie ciśnienie w ciąży. W ogóle takie mam. Ale te 2 kawy Talka, to mam nadzieję, że wyjątek? Jedna słaba nie zaszkodzi, ale lepiej z kofeiną nie przesadzać...
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Talinka: jesteśmy parą niedojrzałych ludzi, ot co
    Ja tylko wypowiedziałam się, jak ja to widze. i nie co do Ciebie, a co do R. BEZ URAZY TALKA :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja mam wyższe. W granicach 120-130/70-80. Przez ponad 2 miesiące nie piłam w ogóle kawy. Teraz zaczynam na nowo. I piję słabe, spokojnie. Aż taka głupia nie jestem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ech, Talka, drażnisz się. Wiesz, że nie za głupią na pewno Cię nie uważam ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Talinko, jak mama R. zareagowała na wieść o ciąży?:smile:
    --
    Mój M. kupuje wszystko, ostatnio nawet wysłałam go do apteki po maść na hemoroidy, bo mnie to cholerstwo dopadło w ciąży. Stanika za to nie dałabym mu kupić, bo mój biust rośnie w zastraszającym tempie - sama nie wiem, jaki rozmiar będzie na mnie dobry za miesiąc, a co dopiero jak zacznę karmić:shocked:
    --
    Jesli chodzi o kawę, to mam przyzwolenie na picie jednej słabej, a jeśli czuję się jak sflaczały balonik, mogę wypić nawet dwie. Przed ciążą miałam niskie ciśnienie ale teraz to już jest przesada - 90/60. Na początku ciąży przestałam pić kawę i z powodu ciśnienia strasznie bolała mnie głowa. Gin uznał, że lepiej machnąć lekką kofeinkę niż szprycować się lekami na kosmiczne bóle głowy.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ja słyszałam, że kawę można
    ale nie rozpuszczalną [bo to sama chemia] tylko parzoną....

nie wiem ile w tym prawdy i nie wnikam bo nigdy kawy nie piłam, więc po co w ciąży mam to robić :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    aneta01: Przed ciążą miałam niskie ciśnienie ale teraz to już jest przesada - 90/60.
    to ja mam na co dzień takie :confused: w ciąży miewałam niższe wrr
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Agunia05, przy niższym to ja już bym chyba oszalała z bólu:confused: Staram się jednak nie narzekać, bo są gorsze rzeczy niż ból głowy. A kawę piję parzoną z ekspresu. W grudniu marzył mi się ekspres ciśnieniowy ale nie zdążyłam kupić i może dobrze, teraz za bardzo by mnie ta kawka kusiła:devil: Za to pod choinkę składam zamówienie na ciśnieniowca:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hmm głowa mnie boli rzadko ale najczęściej chodzę śnięta
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    aneta01: Talinko, jak mama R. zareagowała na wieść o ciąży?

Niezbyt pozytywnie, ale to dłuższa historia... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    Parę dni temu kupiłam dla wypróbowania kawę bezkofeinową. W smaku bardzo dobra, szkoda, że fusiasta. Na codzień nie pijam kawy, tylko od "święta".
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    aneta01: teraz to już jest przesada - 90/60.
    u mnie to było już dobre ciśnienie. potrafiłam mieć 80/50 :/
    --
    •  
      CommentAuthoriwrowe
     permalink
    co do stanika - to ja kupiłam w czasie ciąży jeden, no i okazał sie duuuuuzo za mały normalnie mam 75D a przez tydzień miałam melony jak arbuzy, musiałam rękami podtrzymywac jak szłam, bo mnie tak bolały....wiec teraz poczekam...
    co do kawy to ja czasem jak mi słabo pije 2 słabe w ciągu dnia :P ale najbardziej lubie INKE :)
    jesli chodzi o połozną - to ja miałam taką z "dyzuru" i była az do samego konca, mimo, ze jej zmiana sie skończyła :) mysle, ze jesli kobieta czuje potrzebe, aby wziąc polozną prywatnie to niech bierze, jesli ma jej to pomóc psychicznie....kazda połozna z reguły powinna pomóc przy porodzie, ale za nas dziecka nie urodzi ....
    --
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
     permalink
    Wklejam listę, żeby nie zaginęła :)

Martyna23 03.07 2011 (z USG 30.06.2011)
    kitek78 24.07.2011 (dziewczynka)
    Judyta08 26.07.2011 (dziewczynka)
    misia1111187 28.07.2011
    agi_s 08.08.2011
    kate1 14.08.2011 (dziewczynka)
    DreamGirl 18.08.2011
    stokrotk_a 29.08.2011 (chłopiec)
    bladykot 9.09.2011 (dziewczynka)
    cerisecerise 27.09.2011 (chłopiec)
    venika 29.09.2011 (dziewczynka)
    aneta01 30.09.2011 (chłopiec)
    natusia90 02.10.2011
    katy222 02.10.2011 (chłopiec)
    nightingale_84 4.10.2011 (chłopiec)
    jszsz 05.10.2011
    Lily26 15.10.2011 (chłopiec)
    iwcia1 18.10.2011
    myszerej 20.10.2011 (chłopiec)
    Niu83 22.10.2011
    TEORKA 25.10.2011 (chłopiec)
    Mysza 12.11.2011
    lecia_28 22.11.2011
    zabkaa25 25.11.2011 (z USG 20.11.2011) (chłopiec)
    Paaula82 26.11.2011
    Annalena 27.11.2011
    wydra86 30.11.2011
    mareza 8-9.12.2011
    Sbakuma 18.12.2011
    Talinka 23.12.2011
    Carottka 28.12.2011
    sara32 29.12.2011 (chłopiec)
    Hussy 17.01.2012
    nibriana 16.02.2012
    majka098
    Karolina91
    zuzolcia
    londynka2303
    Love_line
    lalik
    aguncia
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
    • CommentTimeJun 28th 2011
     permalink
    Dopiero człowiek był na szarym końcu listy, a już jest w połowie.... Ale ten czas leci.
    Mój chłopczyk został po raz kolejny potwierdzony, że jest chłopczykiem, pokazał się w całej okazałości. No i waży już ok 900g:)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    U mnie dziś "stuka" 11 tydzień :bigsmile:

myszerej: Ale ten czas leci.

Oj tak :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mi się ostatnio zaczęło w nocy robić niewygodnie jak się położę na wznak. Czuję jakby mi coś brzuch uciskało :shocked:
    A wcale nie jest duży przecież... :confused:
    --
  2.  permalink
    Talinko- a czemu spanikowałas przed pochwalnieniem sie tesciowej o ciąży?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Przestraszyłam się jak może zareagować - no, ale teraz już jest po fakcie. Niestety się nie rozczarowałam. :neutral:
    Ale nie chcę tego roztrząsać.
    --
  3.  permalink
    no , no nie wnikam. Ale tak jak pisałas- dorośli jestescie.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dokładnie. Ona po prostu miała "inne" plany, co do R., a my je nieco pokrzyżowaliśmy. :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.