Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJul 2nd 2011
     permalink
    ale jak to możliwe ?
    gdzie im ta macica rośnie skoro po niej NA PRAWDĘ KURNA NIC nie było widać ?
    mój mózg tego nie ogarnia, nie ma opcji
    :devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    ... dodam jeszcze, ze byla w stroju kapielowym, wiec wiecie... skapnelabym sie, gdyby miala troche brzucha... ja ju teraz mam wiekszy niz ona wtedy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Pewnie przy kręgosłupie:wink: przyjdzie moment, że rano wstanie i w ubrania się nie zmieści, bo w momencie ją wybrzuszy:)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    tylko ciekawi mnie czy jak ona tego brzucha nie ma w ogóle i nagle jej wyskoczy i to pewnie od razu spory to czy ryzyko popękania skóry większe ?
    no bo jednak jak się ta skóra tydzień po tygodniu równomiernie rozciąga to jest inaczej nie ? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    W sumie to nie wiem. Wydaje mi się, że rozstępy raczej zależą od elastyczności skóry niż od tego, kiedy brzuszek się pojawi. Chociaż z drugiej strony takie szybkie naciąganie też może pociachać.:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a ja dalej nie ogarniam jak sobie jej brzuch przypominam heheehehehe :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorWiktoria25
     permalink
    znam dziewczyny/kobiety, które pod sam koniec ciąży cosik wybrzuszyło ;) a i na 28dni są podobne :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Wiktoria25: znam dziewczyny/kobiety, które pod sam koniec ciąży cosik wybrzuszyło ;)

no ja nie znam więc może dlatego nie moge tego ogarnąć :wink:
    może gdybym znała to co innego :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    dziecko potrafi sie "schowac gdzies przy kregloslupie" a wtedy to nawet i do porodu brzucha ciazowego byc nie musi : )
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no ale widziałaś takie coś kiedyś ?
    bo ja kurna milion babek w ciąży widziałam i każda miała wielki brzuch, bez kitu :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    sasiadka mojej siostry niestety tak miala. Dopiero jak zaczela rodzic to sie zorientowala ze byla w ciazy ( wczesniej juz miala 2ke dzieci).

Jest tez program na bylym "Discovery & Living" obecne TLC, "Ciaza z zaskoczenia" o kobietach ktore nie wiedzialy ze sa w ciazy i dopiero jak ladowaly w szpitalu to sie dowiedzialy ze wlasnie rodza : )) Brzucha zazwyczaj null : )
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Trisha: Jest tez program na bylym "Discovery & Living" obecne TLC, "Ciaza z zaskoczenia" o kobietach ktore nie wiedzialy ze sa w ciazy i dopiero jak ladowaly w szpitalu to sie dowiedzialy ze wlasnie rodza : )) Brzucha zazwyczaj null : )

ten program to mnie w ogóle rozwalił na łopatki..... :confused:

nie wierzę w to, że kobieta znająca swoje ciało i swoją płodność nie skapnie się przez 9 mscy, że jest w ciąży...
    zwłaszcza że niektóre nie miały okresu [ myślały, że to zaburzenia hormonalne ale litości która normalna kobieta nie robi nic z faktem, że nie ma miesiączki przez tyle miesięcy ? :confused: ], jakieś tam ruchy czuć musiały bo nawet jak brzucha nie ma wielkiego to dziecko się do jasnej anielki rusza i w ogóle...
    dla mnie ten program to armagedon
    nie pojmuje tego i uważam, że pokazuje tylko tezę, że niestety ale większość Amerykanek to.....
    i tu nie będę kończyć żeby nikogo nie urazić :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
    • CommentTimeJul 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    wiesz, jesli ktos wczesniej mial hustawki hormonalne i okres w kratke to jak najbardziej realne, ze sie nie zorientowaly tym bardziej, ze byly jakies tam krwawienia. Ruchy sa ledwo wyczuwalne porownywalne z trawiennymi - ja tak mam, ze potrafi mi brzuch szalec po jedzeniu jakby dziecko kopalo - zaznacze, ze jedna nawet 2 razy test ciazowy robila i nie wyszedl pozytywny. wiele z nich przeciez juz rodzilo wczesniej dzieci wiec w sumie nie dziwota, ze ciazy nie skojarzyly w tym wypadku.

Z reszta nawet to dosc czeste, ze kobieta dowiaduje sie nawet i w 5 mc ze w niej jest. Ale fakt, ze jak cos w organizmie nie gra to sie powinno isc do lekarza...ale najpierw trzeba zauwazyc, ze cos nie gra.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJul 3rd 2011
     permalink
    Trisha: Ruchy sa ledwo wyczuwalne porownywalne z trawiennymi

w 7, 8, 9 miesiącu ?
    nie sądzę.... :wink::wink::wink::wink:

nie wiem dla mnie to ściema i ja nie uwierzę, że w miarę inteligentna babka się nie skapnie przez 9 mscy , że może być w ciązy
    zgadzam się, że do 3, 4 miesiąca może nie wiedzieć ale nie w tak zaawansowanej ciąży na Boga ! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    TEORKO nie rozumiem czemu uznajesz to za scieme. Organizm to nie komputer, ze musi byc zawsze tak a nie inaczej. Pamietaj, ze nie kazde dziecko kopie jak szalone nawet w normalnej ciazy. Jesli ogladalas te programy to na pewno sluchalas wypowiedzi lekarzy skad te kobiety mogly sie nie zorientowac w swojej ciazy. Dla mnie to logiczne.
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Nawet w jakims artykule wlasnie czytalam o tym, ze jak dziecko "przycupnie" przy kregoslupie to ruchy sa niewyczuwalne" .Bierz pod uwage, ze to nie jest typowa ciazA!!
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    No to pozwole sobie powiedzieć po zdaniu w obu tematach :P
    W czerwcu był seks, w lipcu pracowałam wiec to że nie dostałam @ jakoś mnie nie zmartwiło i zrzuciłam to na nerwy i stresy. Ponad połowę sierpnia szalałam wakacyjnie. Niepokój się włączył we wrześniu i po namowach "koleżanki" zrobiłam test. Tym sposobem dowiedziałam się o ciąży w okolicach 3ciego miesiąca.
    Moja mama z którą mieszkałam, przy której się przebierałam czy myłam o ciąży dowiedziała się w okolicy 5-6 m-ca. I nie dlatego że bylo widać ale że znalazła książeczkę ciążową u mnie w pokoju
    Reasumując -> przy braku @ trudno nie zauważyć że coś się dzieje, a ciąży nie musi być widać nawet u chudzielca :)
    Koleżanka 19tc wygląda jakby się objadła a jest osobą nie tyle że grubą czy coś - po prostu normalnie zbudowaną
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ps Nie wyobrażam sobie jak nie czuć ruchów pod koniec ciaży kiedy dzieć i ugniata wszystko i ma mało miejsca
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Agunia05: jakoś mnie nie zmartwiło i zrzuciłam to na nerwy
    a wtedy obserwowałaś się? Kurcze, jak mój cykl trwał 50 dni, to poszłam do lekarza. A wtedy obserwowałam się, wiedziałam NA PEWNO że nie jestem w ciąży. Ale nie czekałabym dłużej. Bo nawet, jeśli w ogóle nie ma podejrzenia o ciążę, to przecież coś może się dziać, jeśli cykl tak bardzo się wydłuża. Tego NIE CZUCIA ruchów do końca ciąży też sobie nie wyobrażam. Cały brzuch lata przecież... hmmm... Wiem, że brzuszki sa czasem malutkie, w moich przyjaciółkach jest jedna dziewczyna, która ma rodzi, a brzuszek chyba ma taki jak ja w połowie ciąży, ale że kobieta NIE WIE, ze jest w ciąży przez 9 miesięcy... - trochę mi się to wydaje niemożliwe. Prędzej uwierzyłabym w to, ze sama przed sobą udaje, że nie jest, wypiera tę informację.
    --
    • CommentAuthorCenturyChild
    • CommentTimeJul 3rd 2011 zmieniony
     permalink
    TEORKA: nie wiem dla mnie to ściema i ja nie uwierzę, że w miarę inteligentna babka się nie skapnie przez 9 mscy , że może być w ciązy

No właśnie - w miarę inteligentna... Ale kto powiedział, że te dziewczyny w tym programie takie były :wink: [nie no, żart]

Jak ktoś jest w ciąży i o tym wie to doszukuje się objawów, czeka na ruchy, po każdej bulgotce zastanawia się czy to ruch czy jeszcze nie.
    Ale jak ktoś nie wie, to nie doszukuje się objawów. Jak czuje ruch, nie kojarzy tego z ciążą, bo nie wie, że w niej jest.
    Tym bardziej, jak ktoś jest w ciąży po raz pierwszy, a większość przypadków w tym programie to pierwiastki, młode dziewczyny, u których akurat sporo się w życiu pozmieniało, a jedna ze starszych kobiet uważana była przez lekarzy od kilkunastu lat za bezpłodną.
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    TEORKA: zwłaszcza że niektóre nie miały okresu [ myślały, że to zaburzenia hormonalne ale litości która normalna kobieta nie robi nic z faktem, że nie ma miesiączki przez tyle miesięcy ? ], jakieś tam ruchy czuć musiały bo nawet jak brzucha nie ma wielkiego to dziecko się do jasnej anielki rusza i w ogóle...

Teo, nie zawsze wszystkie jest takie jasne:wink: moja teściowa dowiedziała się o swojej trzeciej ciąży w 6 miesiącu. Przez 6 miesięcy miała regularny okres. Brzuszka nie miała bo się akurat odchudzała (drastycznie - slimfast, lampka wina i kromka chleba na kolację, do tego paliła jak smok). Do lekarza wybrała się w momencie, kiedy wyczuła dużego guza:shocked: w podbrzuszu i dostała kolejny "okres" 2 tygodnie za wcześnie. Okazało się, że jest w ciąży. Od razu trafiła do szpitala, bo dziecko było niedożywione. Urodziła synka w terminie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    No nie wiem dla mnie po prostu to nielogiczne, niedorzeczne i nie do pomyślenia i ja podobnie jak KARKO poszłabym do lekarza gdybym nie dostała okresu przed 50- 60 dni [nie mówię o nie dostaniu go przez 8 mscy bo to w ogóle abstrakcja...] i nawet gdybym ciąży nie podejrzewała to bym poszła
    kazała sobie zrobić USG, cokolwiek...
    a jedyne co łączyło te kobiety to fakt, że żadna z nich przez cały okres ciąży ani raz nie pomyślała o tym żeby udać się do lekarza....
    więc dlatego uważam, że to typowe tępe Amerykanki i tyle......
    możecie się ze mną nie zgadzać oczywiście
    ale moje zdanie jest takie i kropka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    To sobie przeczytaj ten artykuł Teorko :-) Może pozwoli Ci uwierzyć :-P
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    I jeszcze jeden

"... Swego rodzaju paradoksem jest fakt, że ludzie o wiele więcej wiedzą o ciąży urojonej, czyli dokładnym przeciwieństwie jej zaprzeczania, kiedy ciało przeżywającej tę anomalię kobiety wykazuje symptomy ciąży, chociaż nie nosi ona w sobie dziecka. Ignorują natomiast stan zaprzeczania lub mylą go z ukrytą ciążą – w przypadku kobiet, które wiedzą, że są w ciąży i pragną ten fakt zataić przed otoczeniem. – Syndrom zaprzeczania jest prawdziwym tabu: irracjonalna strona tego zjawiska zbytnio niepokoi ludzi – zauważa Félix Navarro.

Jak to jest możliwe? Czy kobieta może być matką nie czując rosnącego dziecka w swoim ciele? Nie może być! Dla ogółu ludzi ta możliwość jest tak dalece nie do przyjęcia, że nie chcą o niej słyszeć. – W tej sytuacji bowiem upadają utrwalone w nas wyobrażenia na temat macierzyństwa i sławetnego instynktu macierzyńskiego – analizuje dziennikarka Guernalec-Levy, autorka relacji z przeprowadzonego w 2007 roku badania na ten temat. ... "
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    KARKO: Agunia05: jakoś mnie nie zmartwiło i zrzuciłam to na nerwy

a wtedy obserwowałaś się? Kurcze, jak mój cykl trwał 50 dni, to poszłam do lekarza.

Miałam 16lat, współżyłam z gumką i wszyscy naokoło mówili że u nastolatki tak sie zdarza tym bardziej w okresie stresów czy wzmożonego trybu życia. Nawet przez myśl mi nie przeszło że to może być ciąża, no bo jak? niby dlaczego? Przecież była gumka, ja czułam sie normalnie - ciut zmęczona ale co się dziwić jak pracowałam 10h a potem przesiadywałam do późna z koleżankami/ kolegami po nocach czytałam itd. I tak jak napisałam dopiero gdy koleżanka wspomniała że może to jednak nie zmiana trybu życia zrobiłam test
    Ps Nie obserwowałam się jedynie notowałam długość cykli i ilość dni krwawień
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MELODIE nie mam czasu czytać bo zaraz wychodzimy :tongue:

w każdym razie czy jest w tym artykule wzmianka, że gdyby każda z tych kobiet zaniepokojona brakiem okresu poszła by do lekarza to od razu by się o tej ciąży dowiedziała i nie powstał by program pt nie wiem, że byłam w ciąży przez 9 mscy ? :tongue::tongue::tongue::wink:

bo moim zdaniem to był "główny błąd" tych kobiet

artykuły przeczytam jak wrócę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Dziewczyny, nie kazdy jest maniakiem obserwacji swojego ciala! Nie dla wszystkich jest to oczywiste....a tak na marginesie....tak sie rzucacie, ze jak cos jest nie tak to poszlybyscie do lekarza....no to nie wiem czy wiecie, ze wciaz jest wysoka umieralnosc na raka ( i to u nas w PL - bo tak najezdzacie na glupie amerykanki), bo ludzie nie chodza do lekarza (nawet jak cos sie dzieje) i w ten sposob rak jest za pozno wykryty.

-Poza tym skoro dziewczyny wczesniej mialy krwawienia w roznych odstepach czasu to te krwawienia podczas ciazy o ktorej nie wiedza nie sa niczym dziwnym

- nie czucie ruchow juz chyba wyjasnialam.
    - aha i tez nie zawsze byly to ciaze do 9 miesiaca

Generalnie z tego co mowicie, to tak jakby Ci lekarze z programu byli podstawieni i w ogole Discovery bylo jedna wielka sciema : ) Konstrukcja oka dla naukowcow pozostaje jeszcze wielka tajemnica i cudem, w ogole caly organizm ludzki jest turbo skomplikowany w samej budowie, juz o procesie ciazy nie mowie, ze z czegos czego nie widac golym okiem powstaje czlowiek, nowa osobowosc, charakter, wyglada a wy tu nie ogarniacie "jak mozna nie czuc ruchow dziecka" :))))

Moja siostra byla swiadkiem jak Rula - mieszka w domku na przeciwko- chodzila w krotkich bluzkach, brzucha nie bylo nic a nic i nawet moja siostra byla przy tym jak pogotowie przyjechalo do porodu. Przyrost wagi miala 4 kg, uprawiala czynnie sporty, tego wslasnie na glowke skakala a przedtem byla dwukrotnie w ciazy i wiedziala jakie sa objawy. Tu i ch nie miala. Na szczescie coreczka urodzila sie zdrowa chociaz w 7 miesiacu. Ale wierzcie mi, ze Rula przezyla szok swojego zycia jak zaczela rodzic w wannie
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Ło matko, widziałam kiedyś chyba jeden odcinek tego programu i szczerze powiem zastanawialam sie tez nad tymi ruchami dziecka... Może faktycznie niektóre dzieci nie kopią tak bardzo ale żeby nie wiedzieć, że jest sie w ciąży? \dla mnie totalna abstrakcja:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    No to ja dodam tylko, że np moja mama w dwóch swoich ciążach nie czuła ani jedengo kopniak!! Ani jednego! I tez się zastanawiałam jak to mozliwe, ale widocznie takie sytuacje się zdarzają. Opowiadała, że normalnie brzuch jej urósł przytyła sporo, ale kopniaków nie było czuć..
    A u mojej teściowej z kolei brzuch pojawił się dopiero w 8 miesiącu!!
    -- // //
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja też sobie jakoś nie wyobrażam tego,żeby przez 9 miesięcy nie wiedzieć,że jest się w ciąży.. A okresu w czasie ciąży nie ma.Na litość co miesiąc mieć np. plamienia i nikogo to nie dziwi ? :shocked: Chyba troszkę naciągnięte są te historie.. ,albo po prostu kobiety bezmyślne.Bo jeśli się uprawia seks to powinna być ta świadomość,że coś może być nawet przy zabezpieczeniu + brak miesiączki.. Na litość :shocked:
    Owszem.Może i są takie przypadki kobiet,które nie czują ruchów,czy mają mały brzuszek podczas,albo takie które po prostu się nie obserwują. Ale nie dajmy się zwariować.. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    No tylko jedna z tych kobiet byla juz w wieku "niereprodukcyjnym" a inna zdiagnozowana jako bezplodna.....

czasami mi sie wydaje, ze jak ktos ogladal ten program to chyba bez zrozumienia, albo nie sluchal tego co sie tam mowilo...
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Hussy, popatrz na problem szerzej, a nie tylko z własnej perspektywy. Obserwujących się kobiet jest wciąż o wiele mniej, niż tych, które nie znają NPR. Nie każda ciąża oznacza brak miesiączki. Może występować krwawienie śródcykliczne, ale dla nie obserwującej się kobiety to to samo, co miesiączka. Są kobiety, które nie mają brzucha ciążowego ani nie odczuwają ruchów. Czy jeśli poskładać wszystkie te przypadłości i stwierdzić je u jednej kobiety to istnieje szansa nie zauważenia ciąży? Bo wg mnie tak. Nikt nie mówi, że takich ciąż jest na pęczki. To sa pojedyncze przypadki, ale są. I to, że wiele osób w to nie wierzy, nie zmienia faktu ich istnienia.
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    martitap nie sil sie, to jak grochem o sciane : )
    --
    •  
      CommentAuthorWiktoria25
     permalink
    "To dlatego, że w przypadkach zaprzeczania ciąży nieświadomość jej istnienia działa tak silnie. Dochodzi do tego, że „macica kobiety, która normalnie podczas ciąży przechyla się do przodu, w przypadku zaprzeczania podnosi się w górę, wzdłuż kręgosłupa lub w okolicę mięśni brzusznych” – ciągnie Félix Navarro. Kiedy zaś fakt zaprzeczania jest „odkryty” podczas ciąży, w ciele matki objawiają się natychmiast symptomy, które dotychczas były ukryte. Często zdarza się, że kobieta zmienia rozmiar z 38 na 40 w ciągu 48 godzin..."
    Coś w tym jest-moja koleżanka kilka lat temu leczyła się i gin!!! miała normalnie @ w terminie tyle,ze mniej obfitą, w końcu gdy ustała zupełnie poszła do gin-ten stwierdził "jakiś guz" przepisał jej jakieś pigułki nie wiem na co dokładnie to miało być i skierował na USG-zapis był dopiero po ok m-cu przez ten czas wzięła te tabletki a na USG okazało się,ze jest w 6tym m-cu ciąży!!! Miała już synka 3letniego chyba wtedy... Skierowano ją na oddział, ze względu na brak wcześniejszych wizyt trzeba było dokładnie wsystko sprawdzić...no i te tabletki...
    Dziewczyna szczupła,zero brzuszka i nagle gdy się dowiedziała (traf chciał,ze byłam na IP w tym samym czasie z synkiem gdy ona odprowadzala męża) tak ją wybrzuszyło,ze chyba więcej niż dwa rozmiary w brzuszku jej przybyło...Ja stanęłam jak wryta jak ja zobaczyłam-bo od ost spotkania minęło niewiele czasu i widziałam ja płaska jak deskę a tu nagle kobieta ciężarna...:shocked:
    Dziewczynka ur się troszkę za wcześnie ale jest zdrowa...od września idzie do przedszkola :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Trisha: martitap nie sil sie, to jak grochem o sciane : )

Trisha, nie wszyscy muszą się zgadzać z Twoim zdaniem na TEN temat.

Trisha: No tylko jedna z tych kobiet byla juz w wieku "niereprodukcyjnym" a inna zdiagnozowana jako bezplodna.....

A ilu to parom starającym się lekarz powiedział przykro mi nie macie Państwo szansy na dziecko, a jednak kilka miesięcy potem kobieta zachodziła w ciąże? Czasem diagnozy stawiane są błędnie.Warto o tym pamiętać :wink:

JA gdybym była w sytuacji,że nie dostaję "normalnych" krwawień. Bo owszem rozumiem,że można mylić krwawienia śródcykliczne z miesiączką,ale też nie jestem przekonana żeby w ciąży takie krwawienia występowały miesiąc po miesiącu.I to dało by mi do myślenia (w sytuacji gdybym całkowicie nie interesowała się NPR ani obserwacjami )

To jest moje zdanie.Rozumiem,że ktoś może się z tym nie zgadzać. Mnie się wydaje jednak to co najmniej "dziwne" .
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Hussy oczywiscie, ze nie musza sie zgadzac z moim zdaniem. Ale to nie jest moje zdanie :) To fakty naukowe. Rozumiem, ze mozna rozprawiac o sprawach natury moralnej, ale dziwi mnie podwazanie faktow medycznych przez osoby, ktore chyba naukowcami...nie sa? :)))
    Hussy: JA gdybym była w sytuacji,że nie dostaję "normalnych" krwawień.

No wlasnie Husyy "Ty". A ile to ludzi nie chodzi do lekarza nawet jak widza cos niepokojacego?

Hussy: JA gdybym była w sytuacji,że nie dostaję "normalnych" krwawień. Bo owszem rozumiem,że można mylić krwawienia śródcykliczne z miesiączką,ale też nie jestem przekonana żeby w ciąży takie krwawienia występowały miesiąc po miesiącu.I to dało by mi do myślenia (w sytuacji gdybym całkowicie nie interesowała się NPR ani obserwacjami )

pogubilam sie :) Zalozmy, ze kobieta ma okres raz na 2 miesiace lub kilka miesiecy. Moja kolezanka tak miala z powodu bulimii niestety. Raz miala okres a potem nie bylo go kilka miesiecy. Zlamala noge szalejac na rolkach, pojechala do lekarza a wyszlo, ze jest w ciazy. Lekko sie zdziwila.

Oczywiscie, ze to wynika z braku obserwacji, ale jak mowie nie kazdy spi z termomentrem lub nie obserwuje sluzu
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Albo trafiaja na lekarzy partaczy. Niektorzy bagatelizuja, ze nic sie nie dzieje, przepisuja jakies pigulki a inni nie potrafia odczytac USG i wmawiaja jakas wielka cyste albo guza. Jak pisalam, jedna z kobiet robila dwu lub trzykrotnie test ciazowy jednak u niej stezenie w moczu bylo minimalne i nie wwykrywalne przez test z apteki.

Ja rozumiem, ze ktos to moze uznac za dziwne, ale dziwi mnie, ze ktos uznaje to za nierealne
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Trisha: ale dziwi mnie podwazanie faktow medycznych przez osoby, ktore chyba naukowcami...nie sa? :)))

Nie przypominam sobie,abym kiedykolwiek podważała fakty medyczne,tym bardziej nigdy nie uważałam się za naukowca :cool: :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Uhh przebrnąć po 4dniowej nieobecności to 1,5h czytania .
    My jesteśmy po wizycie, wszystko jest super a maleństwo sobie rośnie jak na drożdżach i waży 173g.
    Do tego na 70% będziemy mieli synka :)
    Kolejną wizytę mam 28lipca i to już będzie usg połówkowe a 26lipca mam zrobić test na glukozę . W sumie trochę się zamieszałam z tymi badaniami na glukozę bo jak czytałam Was miałyście około 23tygodnia a ja już będę mieć w 20? Najwidoczniej i tak też można .
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    oj tam Husyy :bigsmile: chodzi mi o to, ze jako, ze nimi nie jestesmy to chyba blade pojecie mozemy miec o tym co jest niemozliwe i nie mozemy chyba uprawnien do podwazania faktow zaprzeczajac im : )

O podwazaniu pisalam, bo niektore dziewczyny twierdzily, ze to zwyczajnie "sciema" i ze to niemozliwe :)
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Sabakuma - gratuluje synka : )
    --
  2.  permalink
    <strong>Sabakuma</strong> ciesze się, że wszystko z dzieciaczkiem w porządku.
    No w sumie zwykle wysyłają koło 24 tc na test glukozowy..no ale może wcześniejszy termin też jest ok, skoro tak ci zlecił lekarz to chyba się na tym zna :wink:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Trisha: oj tam Husyy chodzi mi o to, ze jako, ze nimi nie jestesmy to chyba blade pojecie mozemy miec o tym co jest niemozliwe i nie mozemy chyba uprawnien do podwazania faktow zaprzeczajac im : )

Coś w tym jest :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Hussy: nie jestem przekonana żeby w ciąży takie krwawienia występowały miesiąc po miesiącu

moja teściowa miała takowe przez 6 miesięcy...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Trisha: O podwazaniu pisalam, bo niektore dziewczyny twierdzily, ze to zwyczajnie "sciema" i ze to niemozliwe :)

między innymi ja
    i dalej tak twierdzę oraz zdania nie zmieniłam i nie zmienię choćby skały srały :devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:

i myślę, że mam prawo tak myśleć mimo, że naukowcem nie jestem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    TEORKA: i dalej tak twierdzę oraz zdania nie zmieniłam i nie zmienię choćby skały srały

:rolling:

TEORKA: i myślę, że mam prawo tak myśleć mimo, że naukowcem nie jestem

Dokładnie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    aha, a jakies argumenty TEORKO? Oprocz oczywistych na ktore odpowiedzialam i czekam jak do tego sie odniesiesz a tu jest nie bo tak :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
    • CommentTimeJul 4th 2011
     permalink
    TEORKA: dla mnie żaden bo wg mnie Twoja koleżanka [bez urazy] w moich oczach zbyt myśląca nie jest bo ja nie mając okresu przez parę miesięcy [nie ważne czy z powodu bulimii, anoreksji czy czegokolwiek innego] na pewno minimum raz udałabym się do lekarza

naprawde? taka jestes pewna? Bo bulimiczka czy anorektycznka chetna do lekarza raczej nie jest. Ale pewnie wiesz leppiej cos na ten temat skoro tak piszesz:smile:

Po ktores pisalam juz, ze nawet jak trafiaja do lekarza, to moga trafic na partacza....
    TEORKA: i sorry ale dla mnie kobieta, która chodzi do ginekologa raz na 5 lat [jak się nic nie dzieje] albo kobieta, która tam nie idzie mimo że nie ma miesiączki przez pól roku albo dłużej jest po prostu głupia, nie szanuje swojego ciała, zdrowia, swojej płodności i sama naraża się na konsekwencje jakie mogą się za jakiś czas pojawić przez jej zaniedbanie......

Masz racje. Probuje moja mame namowic do tego zeby poszla do ginekologa i do innych lekaarzy chocby kontrolnie. Nie udaje mi sie i okolicznosci tez sa slabe, ale przytocze jej Twoj cytat, to moze sie zmobilizuje :bigsmile:

A Twoje argumenty nie sa argumentami, bo mowisz tylko to, co zrobilabys na ich miejscu a to wcale nie jest argument na to, ze takie sytuacje nie sa mozliwe.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Trisha: aha, a jakies argumenty TEORKO?

argument mój to taki, że po prostu w to nie wierzę i tyle :wink:
    argumentów naukowych nie mam bo jak sama słusznie zauważyłaś nie jestem naukowcem...

nie wierzę w to i tyle, po prostu

Ty w to wierzysz - luz, masz prawo
    ja nie i myślę, że mam takie samo prawo jak Ty aby w to nie wierzyć i nic na to nie poradzę i choćbyś mi miliard argumentów podała to i tak nie uwierzę :wink: :wink:
    [aczkolwiek ten argument, na który się najwięcej razy powołujesz a mianowicie brak miesiączki dla mnie jest żadnym argumentem bo to pokazuje właśnie, że te kobiety nie szanowały swojego ciała, zdrowia i płodności bo sorry ale nie trzeba być maniakiem samoobserwacji żeby iść do lekarza po 3, 5 , 7 miesiącach bez okresu ! wystarczy tylko mieć trochę inteligencji i tyle.....dlatego uważam, że do tego programu wybrano jakieś skrajne przypadki głupoty a nie "normalne", w miarę myślące kobiety bo takie prędzej czy później o tej ciąży się dowiadują - nie ważne w 4, 5, 6 miesiącu (jeśli występuje krwawienie mogące być brane za okres) ale się dowiadują a nie trafiając na porodówkę dopiero......]

i nie zmienię swojego zdania choćby nie wiem co tak samo jak nie mam zamiaru zmieniać Twojego lub kogokolwiek innego bo każdy swoje zdanie mieć powinien, inaczej było by nudno :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Trisha: A Twoje argumenty nie sa argumentami, bo mowisz tylko to, co zrobilabys na ich miejscu a to wcale nie jest argument na to, ze takie sytuacje nie sa mozliwe.

dlatego właśnie usunęłam post bo doszłam do wniosku, że to bardziej moje odczucia i moje zachowania były.....
    więc usunęłam i napisałam innego ale byłaś szybsza :bigsmile::devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.