Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJul 4th 2011
     permalink
    kate1: bo co jak ona się wtedy denerwuje i tak to okazuje, a ja myślę, że to z radości i ją tym "katuję"? ;)

hehehe myślę, że aż tak źle na pewno nie jest :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    Nasz synek też na Vivaldiego i Mozarta reaguje kopaniem i na pewno nie jest to kopanie z radości. Musiałam więc zarzucić wpływanie na rozwój mózgu poprzez muzykę ;-) Zauważyłam, że jak mu się coś nie podoba, to boksuje albo kopie w jednym miejscu ("sprzedaje" całą serię), a jak coś lubi, to się kokosi raczej tak spokojniej albo śpi ;-)
    Fajnie za to znosi jazz i w ogóle spokojną muzykę.
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Sara no ja właśnie dziś się w Smyku odstresowałam po tym jak na parkingu w serwisie samochodowym inny klient mnie obtarł- nerw chyciłam jak cholera a po chwili chłopu mówię "Panie nie dość że mnie pan obtarł, to jeszcze trafiłeś na kobietę w ciąży" i dyskusja się zamknęła.
    Co do Smyka, kupiłam takie słodziaki dla Naszego Pana Okruszka, że jak w domu je wyjęłam to się popłakałam.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Do mnie dzisiaj dotarły wygrane ubranka :
    TO i TO
    Śliiiczne są :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Fajne :wink:

a opłaca się tak każdą sztukę u innego sprzedawcy i dwa razy za przesyłkę płacić ?
    nie lepiej np 2, 3 sztuki od tego samego ? :wink:
    tym bardziej, że ceny ciuszków "śmieszne" i np kupując pajacyka za 4 zł dwa razy więcej dajesz za przesyłkę :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJul 4th 2011 zmieniony
     permalink
    a najbardziej wg mnie to się opłaca kupować tak :
    http://allegro.pl/sliczny-noworodek-0-3-6-msc-jesien-zima-i1689794093.html

http://allegro.pl/0-3-6-m-sliczne-ubranka-dla-jesiennegosynka-100szt-i1692889293.html

wychodzi często po 2, 3 złote za sztukę a jakie fajne ubranka to szok :wink::wink::wink::wink:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Fajne te ciuszki Talinka, ja się wstrzymuje jeszcze 2 tygodnie jak mi lekarz potwierdzi płeć na przynajmniej 90% to ruszam na zakupy.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja już pisałam, że kolorami się nie przejmuję, więc spoko :wink:
    Teo - to były zakupy jednorazowe. Więcej rzeczy nie planuję kupować, bo dostanę tego masę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Teo - to były zakupy jednorazowe. Więcej rzeczy nie planuję kupować, bo dostanę tego masę :wink:

ano chyba, że tak :wink:
    bo zupełnie by się takie zakupy nie opłacały raczej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No pewnie, że nie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Chociaż pewnie, jeśli mi się coś spodoba, to kupię :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Ależ śliczości :) Ja dzisiaj wstąpiłam do h&m i łaziłam jak zaczarowana:bigsmile: tylko czekam jak wrócę z urlopu i może już coś będę wiedziała na temat płci to ruszę na zakupy. Plus jeszcze mam obiecane mnóstwo ciuszków od znajomych więc zobaczę co dostanę i wtedy kupię to czego mi brakuje.
    --
    •  
      CommentAuthorzabkaa25
     permalink
    Ja ostatnio kupiłam dwie paki po kilka sztuk od tego samego sprzedawcy właśnie :) Najtaniej wychodzi :) A jak mi coś pojedynczego wpada w oko to zawsze sprawdzam pozostałe aukcje, co na nich ma i zwykle biorę coś jeszcze, bo jak mam płacić za 1 sztukę to mi się nie opłaca ;) Więc albo kilka sztuk albo rezygnuję, chyba, że to jakiś większy zakup, to wiadomo ;)
    -- Aniołek Antoś 18tc [*] Kochamy Cię :* (ur. 22.05.2014).
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
     permalink
    Sabakuma gratulacje!!! Dopisałam :)

Martyna23 03.07 2011 (z USG 30.06.2011)
    kitek78 24.07.2011 (dziewczynka)
    Judyta08 26.07.2011 (dziewczynka)
    misia1111187 28.07.2011
    agi_s 08.08.2011
    kate1 14.08.2011 (dziewczynka)
    DreamGirl 18.08.2011
    stokrotk_a 29.08.2011 (chłopiec)
    bladykot 9.09.2011 (dziewczynka)
    cerisecerise 27.09.2011 (chłopiec)
    venika 29.09.2011 (dziewczynka)
    aneta01 30.09.2011 (chłopiec)
    natusia90 02.10.2011
    katy222 02.10.2011 (chłopiec)
    nightingale_84 4.10.2011 (chłopiec)
    jszsz 05.10.2011
    Lily26 15.10.2011 (chłopiec)
    iwcia1 18.10.2011
    myszerej 20.10.2011 (chłopiec)
    Niu83 22.10.2011
    TEORKA 25.10.2011 (chłopiec)
    Mysza 12.11.2011
    lecia_28 22.11.2011
    zabkaa25 25.11.2011 (z USG 20.11.2011) (chłopiec)
    Paaula82 26.11.2011
    Annalena 27.11.2011
    wydra86 30.11.2011
    mareza 8-9.12.2011
    Sbakuma 18.12.2011 (chłopiec)
    Talinka 23.12.2011
    Carottka 28.12.2011
    sara32 29.12.2011 (chłopiec)
    Hussy 17.01.2012
    nibriana 16.02.2012
    majka098
    Karolina91
    zuzolcia
    londynka2303
    Love_line
    lalik
    aguncia
    --
  1.  permalink
    No to jestem w pierwszej dziesiątce :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    TEORKA: a najbardziej wg mnie to się opłaca kupować tak :

http://allegro.pl/0-3-6-m-sliczne-ubranka-dla-jesiennegosynka-100szt-i1692889293.html
    TEORKA: a najbardziej wg mnie to się opłaca kupować tak :

Z tym Teorko to też radzę uważać, moja koleżanka tak kupiła dla synka i okazało się że połowa to szmaty, na zdjęciach nie było widać, ale wiadomo że dla takich maluchów ubranka są zazwyczaj fajne, bo szybko wyrastają i nie zdążą się pobrudzić bo nie ma czym najwyżej uleje, gorzej się robi jak dziecko je papki wtedy częściej są plamki i takie tam
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Stokrotko - Martyna23 już urodziła
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    cerisecerise: No to jestem w pierwszej dziesiątce

Ja też ale od końca, jeszcze jedna zaciąży i wypadnę poza dziesiątkę haha:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    No to wszystkie przesunęłyśmy się o 1 oczko do góry :) Wiadomo kiedy urodziła i jak się oboje czują?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    kachaw: Z tym Teorko to też radzę uważać, moja koleżanka tak kupiła dla synka i okazało się że połowa to szmaty, na zdjęciach nie było widać, ale wiadomo że dla takich maluchów ubranka są zazwyczaj fajne, bo szybko wyrastają i nie zdążą się pobrudzić bo nie ma czym najwyżej uleje, gorzej się robi jak dziecko je papki wtedy częściej są plamki i takie tam

no wiadomo uważać zawsze trzeba :wink:
    ale po to są komentarze o SPRZEDAWCACH, żeby takich wpadek typu połowa szmat w paczce unikać :wink:

a kilka z moich przyjaciółek teraz właśnie kupiło takie paki i ani jednej się nie trafił ciuszek w gorszym stanie :wink:
    więc trzeba też mieć szczęście to raz
    a dwa wybierać osoby z samymi pozytywami i wtedy myślę, że nic się nie wydarzy niefajnego :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Niestety nie wiem - tylko z profilu można wyczytać, że Maleństwo ma już 27 dni :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    dziewczyny z pierwszej dziesiątki, macie już spakowne torby to szpitalka?
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Niestety nie wiem - tylko z profilu można wyczytać, że Maleństwo ma już 27 dni :wink:

oj to wcześniaczek chyba.....:sad:
    --
  2.  permalink
    Ja mam spakowaną, od dwóch tygodni, a kilka dni temu dopakowałam ostatnie rzeczy. Ale ja się spakowała raczej nie na poród, tylko na pobyt w szpitalu + ew. pobyt. Po komplikacjach od 25tc ginka mnie uprzedziła, żebym była gotowa, że w każdym momencie mogę trafić do szpitala.
    Jakby nic się nie działo, to bym się pakowała ok 34tc, jak w poprzedniej ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: oj to wcześniaczek chyba.....

wcześniak czy nie wcześniak - ważne by zdrowa była :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    cerisecerise: Po komplikacjach od 25tc ginka mnie uprzedziła, żebym była gotowa

To ja nie w temacie chyba - co się działo?
    --
  3.  permalink
    Miałam wizytę dokładnie 25w0d, okazało się, że zaczęła mi puszczać szyjka- zrobiła się miękka i zaczęła się skracać. Zapadła decyzja o zakładaniu pessara, miałam zgłosić się na założenie tydzień później. Wtedy jeszcze zachowywaliśmy spokój. Ale dwa dni później dostałam mocnych skurczy no i się okazało, że jestem na najlepszej drodze do porodu przedwczesnego. Dostałam cordafen i nakaz leżenia plackiem. Uspokoiło się na szczęście. Więc teraz jestem zakorkowana, biorę cordafen, magnez, no-spę forte i modlę się o bezpieczne dociągnięcie choćby do 34tc. Zapewne jak dociągnę w bojach do 34tc to mój szkrab uzna, że jemu w brzuchu fajnie, i historia skończy się tym, że w 42tc wezmą mnie do szpitala na wywoływanie porodu :wink:
    Pessar i zestaw leków mam do 37tc
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    O kurczę - no to trzymam z całych sił kciuki za Was!! :wink:
    Oby już żadnych niespodzianek!
    --
  4.  permalink
    Pewno, grunt, żeby maluszek był zdrowy. Poród po 34tc tragedią już nie jest. Moja się urodziła w 36tc wg OM, ale wg skoku-35tc. 2400g i 50cm. Jak wychodziłam ze szpitala ważyła 2200g, moja babcia się poryczała, jak ją taką maleńką zobaczyła. A teraz jest wieeelka i zasuwa po całym domu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ojoj, takie maleństwo :smile:
    --
  5.  permalink
    W sobotę dostaję Dexaven, więc gdyby tfu tfu tfu... to chociaż mały większe szanse na starcie będzie miał.
    Ale leżę i jest lepiej, więc jestem dobrej myśli. Tylko spokój i optymizm mogą nas teraz uratować. Zresztą- jedne donosiłam, to czemu z kolejnym miałoby mi się nie udać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No ba! Pewnie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: oj to wcześniaczek chyba.....

wcześniak czy nie wcześniak - ważne by zdrowa była :wink:

nie lubię takich komentarzy :confused:

to coś w stylu tego jak piszę, że chciałabym wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka a ktoś mi odpowiada ważne, żeby zdrowe było...

bez sensu, przecież to logiczne, że zdrowie zawsze najważniejsze......
    a ja w takich momentach mam wrażenie, że osoba w taki sposób odpowiadająca uważa, że mnie gówno zdrowie Maluszka obchodzi tylko to czy chłopak, dziewczynka, wcześniak, rudy, z odstającymi uszami itp.....
    --
  6.  permalink
    Eee- Teorka, no co Ty :)
    Chyba właczyła Ci sie nadwrazliwosc ciążowa :cool:
    Wiadomo, jak to z wczesniakami. Zazwyczaj maja jakies tam kłopoty zdrowotne, jedne wychodza z nich obronna ręką, przed innymi dużo trudnych chwil. To chyba naturalne,że mysli ida w tym kierunku gdy mowa o sprinterach ;)
    A na 28 dni to wszytskie piękne są! :cool:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Martyna pisała "a mam termin wg OM na 3 lipca, a wg USG na 30 czerwca" więc Dzidziek pospieszył się o jakiś miesiąc coś koło 35-36 tyg się urodziło więc taki duzy wcześniak prawie w terminie
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    aga1976: Eee- Teorka, no co Ty :)
    Chyba właczyła Ci sie nadwrazliwosc ciążowa :cool:

nie wiem czy nadwrażliwość czy nie ale ostatnio kilka razy [i to nie tylko tu] spotkałam się właśnie z tekstem "ważne, żeby zdrowe było" kierowanym do mnie, kiedy np spytałam dziewczynę w ciąży czy juz wie co będzie, synek czy córcia.....

i drażni mnie to niesamowicie i nic nie poradzę na to :wink:

dlatego postanowiłam to napisać i to nie był jakiś zarzut do Talinki bo chodziło mi ogólnie a że akurat ona to do mnie napisała to ją zacytowałam :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Ja jeszcze nie mam spakowanej torby, ale chyba powinnam się na dniach za to zabrać. Ja sama urodziłam się 8 tygodni za wcześnie, więc teoretycznie też mogę wcześniej urodzić, choć takowych wskazań lekarskich nie mam.
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    TEORKA: i drażni mnie to niesamowicie i nic nie poradzę na to :wink:

Teo, ale czemu Cię drażni, że dla nas wszystkich to to zdrowie malucha jest najważniejsze? Przecież sama powiedziałaś (nie wprost ale tak zrozumiałam), że dla Ciebie też.
    --
  7.  permalink
    A mnie drazniły pytania w stylu " kieeedy? ", " ile jeszcze w tej ciąży bedziesz chodzic" , "juz jestes po terminie? "
    Niby normalne, ale miałam pianę na ustach.
    Uwielbiałam byc w ciąży. Miałam wrazenie, że wszytkim w okół zalezy,żebym jak najszybciej wypchnęła z siebie to dziecko. A to przeciez nie była prawda :)
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    Ja już torbę prawie mam gotową. Zostały jeszcze do kupienia tylko rożek i wkładki laktacyjne i spakowanie kosmetyków dla mnie. No i dołożenie aktualnych badań wymaganych w szpitalu przy porodzie. Mąż w razie czego ma też przygotowaną listę, co skąd dopakować oraz spisane wszelkie dane (moje, pracodawcy, choroby zakaźne, na które chorowałam, co powiedzieć w szpitalu, co zalatwić po porodzie np. w pracy itp.)I cieszę się, że temat mam już ogarnięty, bo jakbym teraz miała torbę ogarniać ten temat, to by mi naprawdę ciężko było, bo im bliżej końca, tym coraz trudniej się ruszać i coraz szybciej człowiek się męczy.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    kate1: Teo, ale czemu Cię drażni, że dla nas wszystkich to to zdrowie malucha jest najważniejsze?

aj tam czytasz po chińsku czy jak ? :tongue::tongue::tongue::wink::wink::wink:

drażni mnie to, że każdy mi to właśnie powtarza jakby myślał, że DLA MNIE NIE JEST NAJWAŻNIEJSZE
    a wiadomo, że jest dla każdej kobiety, matki, przyszłej matki itp
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    aga1976: A mnie drazniły pytania w stylu " kieeedy? ", " ile jeszcze w tej ciąży bedziesz chodzic" , "juz jestes po terminie? " Niby normalne, ale miałam pianę na ustach.

Taaaak, przez ostatni miesiąc wysłuchiwałam takich pytań 100 x na dzień. A wiadomo, jak chwiejna potrafi być psychika kobiety w ciąży :devil: Czasami miałam ochotę gryźć.
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    TEORKA: aj tam czytasz po chińsku czy jak ? :tongue::tongue::tongue::wink::wink::wink:

A skądże :) Tego języka akurat nie opanowałam.
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    mnie te pytania nie draznily az tak jak zlota rada "wyspij sie na zapas":devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Trisha: rada "wyspij sie na zapas"

Taka by mnie też zdrażniła, jeszcze się taka ciężarna chyba nie urodziła, która by była w stanie to zrobić.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    kate1: A skądże :) Tego języka akurat nie opanowałam.

:tongue::tongue::tongue::tongue:
    --
  8.  permalink
    Hahaha :) Trisha :)
    To prawda- to cudna rada :)
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Moja torba do szpitala była spakowana po skończonym 37tc. Wszystko miałam kupione, lista zamknięta, ale nie przygotowane.
    Trisha, ta rada śni mi się do dziś hehe
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    dziewczyny pomocy......
    od paru dni powróciła zgaga [miałam już ale minęła jakiś czas temu]
    ale taka okropna, że zwariuję z bólu :confused:

próbowałam mleko, migdały, rennie oraz colę
    nic nie pomaga albo pomaga na maks 10 minut

znacie jeszcze inne sposoby ? :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Znam, mnie ratuje jak już jest mega pożar w przełyku, ale to niestety wymaga wizyty w aptece. Polecam Gaviscon.
    http://www.gaviscon.pl/pregnancy/index.php

Ja kupiłam w tabletkach do żucia, ale to dziadostwo klei się strasznie do zębów więc przeszłam na ssanie tabletki i jest lepiej. Ale wiem, że jest wersja w kroplach i jakbym miała kupić jeszcze raz to wybrałabym ten lek w butelce.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.