Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Nie no ale jak już wybierasz sobie lekarza, to te 3 USG powinien ci zrobić, bo są w tym naszym standardzie tak jak niektóre badania.. Wiec lekarza który nie robi USG kiedy trzeba po prostu bym zmieniła..
Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie, żeby to moja ginka robiła mi USG genetyczne. W końcu specjalista, który to robi musi mieć Certyfikat Kompetencji wydany przez Fundację Medycyny Płodu.
a to ja nawet nie wiem czy mój gin ma taki certyfikat a to on robił mi genetyczne
ale ja wiem, czy dobry ginekolog nie umie pomierzyć karku, noska, wprowadzić wszystkich danych do programu i otrzymać na 4 kartkach wynik obliczonego ryzyka ?
przecież tego się nie liczy ręcznie a za pomocą programu
chyba, że to też tylko gin z certyfikatem to ma i mój ma a ja nawet nie wiem o tym.....
Teorko te z dziewczyn ktore sa tu dlugo znaja moja historie, nie chce do przeszlosci zbytnio wracac ale napisze Ci tylko jedno - moj gin rozpoznal wade anatomiczna plodu w 22tc, polozyl mnie do szpitala a tam tumany z tytulem ginekolog poloznik twierdzily cyt "o jaka dluga pepowina"; szczegol ze to nie byla pepowina tylko jelita ktore nie schowaly sie do brzuszka. Gdyby nie moj gin to maly mialby male szanse przezycia porodu naturalnego (przy gastroschisis sn grozi "wybuchem" dziecka)
ładna sukienka !
szkoda tylko że z gorsetem.... ja osobiście wolę mieć pewniejszą górę
można samą strzykawką i wypuszczać maleńkie porcje w kierunku policzka, można sondą po palcu wlożyć tą strzykawke do buzi czy co? czy może za pomocą takiej cienkiej rureczki silikonowej, coś jak od kroplówki. Słyszalyście coś o tym?
Wpiszesz mi nast razem 2.12
Co do wyników, powiedział ze na razie wcale te wyniki nie są złe, nieco tylko od normy odbiegaja, ale że to akurat typowe dla cięzarncyh, i póki co nie ma co się niepokoic.
A na te bóle moje przypominające te na @, i na drganie powiek dostałam dodtakowo AsmagForte to powinno pomoc