Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeMar 3rd 2007
     permalink
    Cześć Kobietki!
    Bylam wczoraj na usg Aguś dzidzia waży ok 590g , płci znowu nie ujawniło, generalnie wszystko ok ale gin nie był wylewny!
    Teraz tylko echo serduszka i czekam cierpliwie do 32 tyg. na następne podglądanko :bigsmile:pozdrowionka
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg ciesze sie ze u Was wszystko ok. Znalazlam wczoraj o wagach dzieciaczkow orientacyjnych to pozwole sobie wrzucic

tydzień 23 - długość ok. 20 cm. Waga 450g
    tydzień 24 - długość ok. 21 cm. Waga 530g
    tydzień 25 - długość ok. 22 cm. Waga 700g
    tydzień 26 - długość ok. 23 cm. Waga 850g
    tydzień 27 - długość ok. 24 cm. Waga 1000g
    tydzień 28 - długość ok. 25 cm. Waga 1100g
    tydzień 29 - długość ok. 26 cm (z wyprostowanymi nóżkami, ok. 37 cm). Waga 1250g
    tydzień 30 - długość ok. 27 cm. Waga 1400g
    tydzień 31 - długość ok. 28 cm Waga 1600g
    tydzień 32 - długość ok. 29 cm(z wyprostowanymi nóżkami 41 cm). . Waga 1800g
    tydzień 33 - długość ok. 30 cm. Waga 2000g

czyli jesli by w Warszawie zdecydowali ze tak 31-32tydzien urodze (tak jak mowilo 2 lekarzy u nas) to maluch wcale tak duzo by w inkubatorze byc nie musial (aby 2kg uzyskal) ja wiem ze do wizyty w wawie to wszystko jest gdybaniem ale wyszukuje sobie powody do optymizmu a to zawsze jakis jest maly to maly ale jest
    •  
      CommentAuthorAleksa
     permalink
    Ptysiaczku ja też teraz przeżywam koszmar...Wczoraj pojawiło się brunatne plamienie a dziś do rana mam krwawienie przypominające normalną @ :-(( Boli mnie brzuch tak samo jak w przypadku @. Jestem przerażona, lekarz kazał brać duphaston, ale jak na razie nie się nie poprawia. Czekam na wyrok... :-((
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Izunia, w środę będą "Rozmowy w toku" na TVN o bliźniakach.
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Amazonko słyszałam i czekam z niecierpliwością :bigsmile:
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    Drogie przyszłe mamusie - jako że już jesteście przy nadziei , czyli pierwsze objawy za wami -mam pytanie czy każdą z was bolały piersi od razu? i wszystkie miałyście oprocz opożnienia @ jakieś inne objawy?? bo mi @spóźnia się 2 dni, nic mnie nie boli- mało tego zawsze na jakieś 10 dni przed @ bolały mnie bardzo piersi a teraz nic.Wogole! Jak było u was?:shocked:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMar 4th 2007
     permalink
    Reniaczek, tu jest przegląd objawów wczesnej ciąży:
    http://forum.28dni.pl/discussion/56/1/poczatkowe-objawy-ciazy/
    Wniosek z tego taki, że o ciąży można się przekonać robiąc zwykły test, a nie wróżąc z fusów.
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Aniu każda odrobina, małe okienko daje nadzieję że będzie dobrze! Bo będzie dzidzia jest silna i ma rodziców którzy kochają ponad wszystko! Wiesz kiedy będziesz w Warszawie? Według tego co wpisałaś to moja dzidzia zaczyna wychodzić przed szereg czyli znowu będzie kolos....

Reniaczek mnie nie bolały piersi gdzieś dopiero od 6 -7 tygodnia zaczęły rosnąć i boleć, może zrób sobie test?

:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMar 4th 2007 zmieniony
     permalink
    Kalkulator terminu porodu na podstawie daty zapłodnienia:
    http://www.psychiatria.pl/mdo/calc/sc1.php

Przyrost masy ciała kobiety w czasie ciąży, w zależności od wieku ciąży:
    http://www.psychiatria.pl/mdo/calc/sc17.php

Kalkulator oblicza dopuszczalny przyrost masy ciała na podstawie wskaźnika BMI przed ciążą. Wynik jest jest poprawny u statystycznej, zdrowej kobiety w ciąży:
    http://www.psychiatria.pl/mdo/calc/sc19.php
    --
  1.  permalink
    Aleksa.mb przede wszystkim bez paniki,pod żadnym pozorem nie wstawaj z łóżka, jak najwięcej leż !!!
    Nie ukrywam bóle to bardzo niepokojący objaw, lekarze w szpitalu co chwila pytali się mnie czy coś mnie boli,ale nic nie bolało póki nie zaczęło się poronienie ,zaczęły sie wówczas pojawiać również skrzepy krwi.
    Trzymam za Ciebie kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Witajcie KOBIETKI, u mnie zapowiada się słoneczny dzionek i nastrój dopisuje nio i dzidzie jak zawsze o tej porze dają o sobie znać :bigsmile:
    Dziś w nocy o 1:20 obudziłam się i przyznam wystrachałam, mój brzusio zrobił się tak twardy, a to moje MYSZKI obracały się w brzusiu - wsio jest ok. W środę znowu morfologia, mocz, COOBS'a odczyn, nio i pijemy "ulepek" :shamed:

Nie wiem jak Wy, ale ja już czuję WIOSENKĘ!!!:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Izunia - witaj!
    Ja niestety chyba załapałam choróbsko od męża, jestem teraz już w pracy, ale chyba niestety będę musiała wrócić do domu i iść do lekarza! :bigsmile:
    Dziś w nocy wogóle nie mogłam spać, moja mała strasznie kopałai i się chyba obracała, bo zupełnie tak jak ty miałam twardy brzuszek, i strasznie się tym denerwowałam, usnęłam tuż przed koniecznością wstania do pracy, - spałam może z godzinkę!:sad:
    W związku z powyższym nienajlepszy mam dziś humorek, ale może będzie lepiej! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    a u mnie pomału chyba zaczynają się poranne mdłości - miałam rano problem z dojechaniem do pracy autobusem :sad: mam nadzieję że to tylko przejściowe:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Witajcie mamusie
    U mnie też słoneczko za oknem, ale Iwa ja też nie umiałam spać, jest pełnia i to przez cały tydzień i już wiem jak to będzie ze spaniem.
    Dziś co godzinę się budziłam straszne, padam na nos. A w pracy mam takie ważne rzeczy do zrobienia i na dodatek przychodzi biegła na sprawdzanie bilansu brrrrrrrrrr.
    Przez weekend robiłam porządki i miejsce dla dzidziusia, układam ciuszki które już mam i nie moge się doczekać zakupów tych największych typu wózek, łóżeczko itd:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ja pod koniec miesiąca dostanę mebelki od stolarza,a wózek jedziemy zamówić w przyszłą sobotę - o ile będę zdrowa!:sad: Chyba też muszę zacząć prać i prasować ubranka, które już mam, a jest ich troszkę (trzeba jeszcze poodcinać metki) i zacząć układać!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Ja dziś wybieram się na spacerek i może coś sobie kupię ... hmmmmm sama nie wiem co bym chciała :wink:

Iwa zdróweczka życzę ponad wszystko!!!
    Myszorka Tobie już tak malutko zostało :shocked:

Powiedzcie dziewczyny, czy Wam też tak stópki puchły, nie wiem czy to woda zatrzymuje się w organiźmie, czy ucisk na naczynia krwionośne ... dobrze, że robię teraz badanka i mam nadzieję, że mocz będzie ok.
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeMar 5th 2007
     permalink
    Cześć kobietki pogoda w dechę aż się żyć chce!
    Skarbelku to przejściowe tak do ok 12-14 tygodnia! :bigsmile: - czarny humor wiem!
    Izunia z tymi stopami to zgloś doktorkowi bo u Ciebie może być trochę wszystko wcześniej bo chłopaki x 2 np. właśnie zatrzymanie wody!
    Idę robić sobie kawusię mniam, mniam....
    --
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    Zrobiłam test Quick Vue.... i wyszedł negatywnie :-( a okresu jak nie ma tak niema - już 3 dni się spóźnia a zawsze był jak w zegareczku)
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    które to dzień cyklu?
    Mi pozytywnie wyszedł dopiero 3 test w 36 dniu cyklu!
    --
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    33 dc i szczerze mówiąc nie pamiętam kiedy ostatnio mi się opóźnił 28-30dc standard
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    A jak temperatura?
    --
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    37.1 czyli w górze
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    a TY Magg ile dniowe miałaś cykle?
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    też 27-28-max do 30
    Ta tem cały czas utrzymuje się powyżęj 37?
    Jeżeli jesteś cierpliwa to poczekaj jeszcze kilka dni jeżeli nie zrób sobie betę czyli badanie krwi i wtedy będziesz wiedziała!
    Usg jeszcze nic nie wykaże lekarz też jeszcze nie będzie miał 100% pewności.
    pozdrowionka i trzymam kciuki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    u mnie piękne grubaśne II krechy wyszły już w 29 dniu cyklu - ale na to nie ma reguły
    --
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    Dziekuję ! Proszę trzymajcie kciuki aby @ się nie pojawiła za to 2 magiczne kreseczki TAK!
    •  
      CommentAuthorAleksa
     permalink
    Odpadam z lutowych fasolek. Historia podobna jak u Ptysiaczka... :-(
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Jak to sie stało ?
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Reniaczek przecież wiesz że trzymamy! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    tak mocno mocno :wink: :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Nio bardzo mocno Reniaczku trzymamy KCIUKASKI :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    aleksa.mb tak mi przykro, nawet nie wiem co napisać :cry:
    --
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    Dziękuję dziewczynki! Tak bardzo tego pragnę , że nie mogę przestać o tym myśleć :-)
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    ReNIACZEK,ja zero obiawòw a test wyszedl negatywny,pobieglam do gina bo myslalam ze mi zablokowal sie cykl a lekarka ,tu jest kropka!!!POnoc jest fasolka,powtòrylam test i sa 2 krechy ,ale sie nie napalam jeszcze nastepna wizyta w piatek i sie zobaczy co jest grane.
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    ewaroby ale @ ci cię opźżniła? ile dni po opóźnieniu zrobiłaś test który wyszedł -?
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    opòznila mi sie 2 dni w 3 zrobilam test i byl negatywny w 6 dniu po opòznieniu mialam wizyte i zrobilam test i byl pozytywny
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    ewaroby gratuacje :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    ja tez gratuluje :)) :crazy::crazy::crazy::clap::clap::clap::jumping::jumping:
    --
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    skarbel tak po cichutku dziekuje,ale w piatek sie okaze na 100% TERAZ nie zapeszajmy.
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    oj kobitki trzymajcie kciuki,moze w koncu zmienie watek, byle do piatku...
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    NO TO GRATULUJĘ !!!ŻYCZĘ SPOKOJNYCH 9 MCY!
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    tfu tfu - tak na odczynienie ewentualnych uroków - i czekamy do piątku :wink:
    --
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    :smile: TAK TAK SKARBELEK
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    teraz zmykam do domku, jak dobrze że już się kończy ten poniedziałek.
    do jutra
    --
    • CommentAuthorRenia27
     permalink
    EWAROBY DASZ PODEJRZEĆ SWÓJ WYKRESIK ?:-)
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    Hallo dziewczynki widzę że nastał czas weteranek:-) wreszcie sie ruszyło myślałam ze już tylko młode bywalczynie zachodzą a tu jednak nie. Ja bym mogła spać cały czas dziś nie jeżdziłam ani daleko ani za długo bo bym jeszcze zasneła za kierownicą:-)
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    Skarbelku zmień sobie dane w suwaczku bo masz pewnie tylko date oststniej miesiączki bez terminu porodu( takiego wstępnego) i wychodzi na to ze szybciej urodzisz:-))
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Hoga weteranko nareszcie gratuluję! to na kiedy termin?
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Hoga ja również składam GRATULACJE!!!
    •  
      CommentAuthormala_mi
     permalink
    Aleksa :( :grouphug:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.