Cześć Kobietki! Bylam wczoraj na usg Aguś dzidzia waży ok 590g , płci znowu nie ujawniło, generalnie wszystko ok ale gin nie był wylewny! Teraz tylko echo serduszka i czekam cierpliwie do 32 tyg. na następne podglądanko pozdrowionka
Magg ciesze sie ze u Was wszystko ok. Znalazlam wczoraj o wagach dzieciaczkow orientacyjnych to pozwole sobie wrzucic
tydzień 23 - długość ok. 20 cm. Waga 450g tydzień 24 - długość ok. 21 cm. Waga 530g tydzień 25 - długość ok. 22 cm. Waga 700g tydzień 26 - długość ok. 23 cm. Waga 850g tydzień 27 - długość ok. 24 cm. Waga 1000g tydzień 28 - długość ok. 25 cm. Waga 1100g tydzień 29 - długość ok. 26 cm (z wyprostowanymi nóżkami, ok. 37 cm). Waga 1250g tydzień 30 - długość ok. 27 cm. Waga 1400g tydzień 31 - długość ok. 28 cm Waga 1600g tydzień 32 - długość ok. 29 cm(z wyprostowanymi nóżkami 41 cm). . Waga 1800g tydzień 33 - długość ok. 30 cm. Waga 2000g
czyli jesli by w Warszawie zdecydowali ze tak 31-32tydzien urodze (tak jak mowilo 2 lekarzy u nas) to maluch wcale tak duzo by w inkubatorze byc nie musial (aby 2kg uzyskal) ja wiem ze do wizyty w wawie to wszystko jest gdybaniem ale wyszukuje sobie powody do optymizmu a to zawsze jakis jest maly to maly ale jest
Ptysiaczku ja też teraz przeżywam koszmar...Wczoraj pojawiło się brunatne plamienie a dziś do rana mam krwawienie przypominające normalną @ :-(( Boli mnie brzuch tak samo jak w przypadku @. Jestem przerażona, lekarz kazał brać duphaston, ale jak na razie nie się nie poprawia. Czekam na wyrok... :-((
Drogie przyszłe mamusie - jako że już jesteście przy nadziei , czyli pierwsze objawy za wami -mam pytanie czy każdą z was bolały piersi od razu? i wszystkie miałyście oprocz opożnienia @ jakieś inne objawy?? bo mi @spóźnia się 2 dni, nic mnie nie boli- mało tego zawsze na jakieś 10 dni przed @ bolały mnie bardzo piersi a teraz nic.Wogole! Jak było u was?
Aniu każda odrobina, małe okienko daje nadzieję że będzie dobrze! Bo będzie dzidzia jest silna i ma rodziców którzy kochają ponad wszystko! Wiesz kiedy będziesz w Warszawie? Według tego co wpisałaś to moja dzidzia zaczyna wychodzić przed szereg czyli znowu będzie kolos....
Reniaczek mnie nie bolały piersi gdzieś dopiero od 6 -7 tygodnia zaczęły rosnąć i boleć, może zrób sobie test?
Kalkulator oblicza dopuszczalny przyrost masy ciała na podstawie wskaźnika BMI przed ciążą. Wynik jest jest poprawny u statystycznej, zdrowej kobiety w ciąży: http://www.psychiatria.pl/mdo/calc/sc19.php
Aleksa.mb przede wszystkim bez paniki,pod żadnym pozorem nie wstawaj z łóżka, jak najwięcej leż !!! Nie ukrywam bóle to bardzo niepokojący objaw, lekarze w szpitalu co chwila pytali się mnie czy coś mnie boli,ale nic nie bolało póki nie zaczęło się poronienie ,zaczęły sie wówczas pojawiać również skrzepy krwi. Trzymam za Ciebie kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witajcie KOBIETKI, u mnie zapowiada się słoneczny dzionek i nastrój dopisuje nio i dzidzie jak zawsze o tej porze dają o sobie znać Dziś w nocy o 1:20 obudziłam się i przyznam wystrachałam, mój brzusio zrobił się tak twardy, a to moje MYSZKI obracały się w brzusiu - wsio jest ok. W środę znowu morfologia, mocz, COOBS'a odczyn, nio i pijemy "ulepek"
Izunia - witaj! Ja niestety chyba załapałam choróbsko od męża, jestem teraz już w pracy, ale chyba niestety będę musiała wrócić do domu i iść do lekarza! Dziś w nocy wogóle nie mogłam spać, moja mała strasznie kopałai i się chyba obracała, bo zupełnie tak jak ty miałam twardy brzuszek, i strasznie się tym denerwowałam, usnęłam tuż przed koniecznością wstania do pracy, - spałam może z godzinkę! W związku z powyższym nienajlepszy mam dziś humorek, ale może będzie lepiej!
Witajcie mamusie U mnie też słoneczko za oknem, ale Iwa ja też nie umiałam spać, jest pełnia i to przez cały tydzień i już wiem jak to będzie ze spaniem. Dziś co godzinę się budziłam straszne, padam na nos. A w pracy mam takie ważne rzeczy do zrobienia i na dodatek przychodzi biegła na sprawdzanie bilansu brrrrrrrrrr. Przez weekend robiłam porządki i miejsce dla dzidziusia, układam ciuszki które już mam i nie moge się doczekać zakupów tych największych typu wózek, łóżeczko itd
Ja pod koniec miesiąca dostanę mebelki od stolarza,a wózek jedziemy zamówić w przyszłą sobotę - o ile będę zdrowa! Chyba też muszę zacząć prać i prasować ubranka, które już mam, a jest ich troszkę (trzeba jeszcze poodcinać metki) i zacząć układać!
Ja dziś wybieram się na spacerek i może coś sobie kupię ... hmmmmm sama nie wiem co bym chciała
Iwa zdróweczka życzę ponad wszystko!!! Myszorka Tobie już tak malutko zostało
Powiedzcie dziewczyny, czy Wam też tak stópki puchły, nie wiem czy to woda zatrzymuje się w organiźmie, czy ucisk na naczynia krwionośne ... dobrze, że robię teraz badanka i mam nadzieję, że mocz będzie ok.
Cześć kobietki pogoda w dechę aż się żyć chce! Skarbelku to przejściowe tak do ok 12-14 tygodnia! - czarny humor wiem! Izunia z tymi stopami to zgloś doktorkowi bo u Ciebie może być trochę wszystko wcześniej bo chłopaki x 2 np. właśnie zatrzymanie wody! Idę robić sobie kawusię mniam, mniam....
też 27-28-max do 30 Ta tem cały czas utrzymuje się powyżęj 37? Jeżeli jesteś cierpliwa to poczekaj jeszcze kilka dni jeżeli nie zrób sobie betę czyli badanie krwi i wtedy będziesz wiedziała! Usg jeszcze nic nie wykaże lekarz też jeszcze nie będzie miał 100% pewności. pozdrowionka i trzymam kciuki
ReNIACZEK,ja zero obiawòw a test wyszedl negatywny,pobieglam do gina bo myslalam ze mi zablokowal sie cykl a lekarka ,tu jest kropka!!!POnoc jest fasolka,powtòrylam test i sa 2 krechy ,ale sie nie napalam jeszcze nastepna wizyta w piatek i sie zobaczy co jest grane.
Hallo dziewczynki widzę że nastał czas weteranek:-) wreszcie sie ruszyło myślałam ze już tylko młode bywalczynie zachodzą a tu jednak nie. Ja bym mogła spać cały czas dziś nie jeżdziłam ani daleko ani za długo bo bym jeszcze zasneła za kierownicą:-)
Skarbelku zmień sobie dane w suwaczku bo masz pewnie tylko date oststniej miesiączki bez terminu porodu( takiego wstępnego) i wychodzi na to ze szybciej urodzisz:-))