Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jak chciałam to się zapinałam, a jak nie to korzystałam z przywileju, że nie muszę i tyle :D

nie jezdze duzo autkiem, mam zawodowego kierowce

wcześniej [do 10 t.c] piłam dwa kubki herbaty dziennie i powiedział, że za mało...
czy to się tak powinno po wielkości dziecka terminem manewrować
No właśnie. Z tego co wiem to najbardziej miarodajne jest USG z 11-14 tc, bo potem dzieci rosną w różnym tempie, ale może u natusi chodzi jeszcze o co innego?

Aaa, bo Ty w sobotę imprezujesz :) Ciekawa jestem jak to jest tańczyć z brzuszkiem w drugiej połowie ciąży :) Ja ostatni raz byłam na tańcowej imprezie w połowie 4 m-ca, brzuch już miałam spory ale nie przeszkadzał wcale. Mnie i mężowi, bo nikt inny ze mną nie zatańczył :/ Chyba właśnie się bali ;)

dzieki za zmiane:) z tego co mi lekarz powiedział to mały rozwija sie w bardzo szybkim tepie... narzady ma rozwiniete na 2 tyg do przodu i stad ten termin. szczerze mówiąc to sie nawet ucieszyłam bo nie mam juz siły, mam taka piłkę jak w 9 mscu. a kreci sie jak szalony cala noc i caly dzien z malymi przerwami:) a co do nocy to tez wstaje i latam do łazienki jak szalona:)

To jest awykonalne ;) Dnia by mi brakło

Jak lezałam w szpitalu, to lekarz na obchodzie kazał nam pić 3l wody dziennie, nie wliczając w to herbaty i kawy
Sikałyśmy wszystkie jak szalone! Mówił, że w ten sposó usuwamy zbędne produkty przemiany materii, ktorych w ciąży jest dużo więcej, bo maluszki tego mnóstwo produkują.
No i chodzi o to, żebyśmy z powodu przyjmowania zbyt małej ilości płynów nie miały za mało wód płodowych ;-)
Chociaż od pewnego momentu już zamiast komplementów na temat wyglądu słyszę: "ale masz wielki brzuch!" ;-)
A co do podobania się facetom, to rzeczywiście, ciąża działa w jakiś magiczny sposób. Chociaż od pewnego momentu już zamiast komplementów na temat wyglądu słyszę: "ale masz wielki brzuch!" ;-)

Teo, ja tak miałam i też zachodziłam w głowę co to. Mówisz o ciągnięciu poniżej pępka? Im bliżej końca tym bardziej?
no poniżej pępka ale też po bokach

Aaa, i ja jak mnie boli, to mija kiedy usiądę albo się położę, ale każda zmiana pozycji powoduje, że boli pieroństwo.

] też boli i to tak jak właśnie po sikaniu
Słyszałam natomiast, że większe przyjmowanie płynów po porodzie ma szczególne znaczenie dla laktacji (by ją wogóle mieć, pobudzić) na ile w tym prawdy nie wiem bom na razie zielona w tym temacie.
Oooo, mam!
http://abcciaza.pl/pytania/bol-jajnika-w-24-tygodniu-ciazy-czy-to-normalne

Słyszałam natomiast, że większe przyjmowanie płynów po porodzie ma szczególne znaczenie dla laktacji (by ją wogóle mieć, pobudzić) na ile w tym prawdy nie wiem bom na razie zielona w tym temacie.
No to na pewno więzadło. To nic groźnego, ale fakt, że mało komfortowe.