Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jak chciałam to się zapinałam, a jak nie to korzystałam z przywileju, że nie muszę i tyle :D
nie jezdze duzo autkiem, mam zawodowego kierowce
wcześniej [do 10 t.c] piłam dwa kubki herbaty dziennie i powiedział, że za mało...
czy to się tak powinno po wielkości dziecka terminem manewrować
No właśnie. Z tego co wiem to najbardziej miarodajne jest USG z 11-14 tc, bo potem dzieci rosną w różnym tempie, ale może u natusi chodzi jeszcze o co innego?
Aaa, bo Ty w sobotę imprezujesz :) Ciekawa jestem jak to jest tańczyć z brzuszkiem w drugiej połowie ciąży :) Ja ostatni raz byłam na tańcowej imprezie w połowie 4 m-ca, brzuch już miałam spory ale nie przeszkadzał wcale. Mnie i mężowi, bo nikt inny ze mną nie zatańczył :/ Chyba właśnie się bali ;)
dzieki za zmiane:) z tego co mi lekarz powiedział to mały rozwija sie w bardzo szybkim tepie... narzady ma rozwiniete na 2 tyg do przodu i stad ten termin. szczerze mówiąc to sie nawet ucieszyłam bo nie mam juz siły, mam taka piłkę jak w 9 mscu. a kreci sie jak szalony cala noc i caly dzien z malymi przerwami:) a co do nocy to tez wstaje i latam do łazienki jak szalona:)
To jest awykonalne ;) Dnia by mi brakło
Jak lezałam w szpitalu, to lekarz na obchodzie kazał nam pić 3l wody dziennie, nie wliczając w to herbaty i kawy
Sikałyśmy wszystkie jak szalone! Mówił, że w ten sposó usuwamy zbędne produkty przemiany materii, ktorych w ciąży jest dużo więcej, bo maluszki tego mnóstwo produkują.
No i chodzi o to, żebyśmy z powodu przyjmowania zbyt małej ilości płynów nie miały za mało wód płodowych ;-)
Chociaż od pewnego momentu już zamiast komplementów na temat wyglądu słyszę: "ale masz wielki brzuch!" ;-)
A co do podobania się facetom, to rzeczywiście, ciąża działa w jakiś magiczny sposób. Chociaż od pewnego momentu już zamiast komplementów na temat wyglądu słyszę: "ale masz wielki brzuch!" ;-)
Teo, ja tak miałam i też zachodziłam w głowę co to. Mówisz o ciągnięciu poniżej pępka? Im bliżej końca tym bardziej?
no poniżej pępka ale też po bokach
Aaa, i ja jak mnie boli, to mija kiedy usiądę albo się położę, ale każda zmiana pozycji powoduje, że boli pieroństwo.
Słyszałam natomiast, że większe przyjmowanie płynów po porodzie ma szczególne znaczenie dla laktacji (by ją wogóle mieć, pobudzić) na ile w tym prawdy nie wiem bom na razie zielona w tym temacie.
Oooo, mam!
http://abcciaza.pl/pytania/bol-jajnika-w-24-tygodniu-ciazy-czy-to-normalne
Słyszałam natomiast, że większe przyjmowanie płynów po porodzie ma szczególne znaczenie dla laktacji (by ją wogóle mieć, pobudzić) na ile w tym prawdy nie wiem bom na razie zielona w tym temacie.
No to na pewno więzadło. To nic groźnego, ale fakt, że mało komfortowe.