Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Carottka miłego wypoczynku w takim razie :bigsmile:

Teo Uu to musiało boleć :confused: ja w ciąży bije rekordy wizyt u dentysty w sumie to co miesiąc jestem :bigsmile: i sprawdzam czy tam wszytsko w porządku :wink:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorcarottka
    • CommentTimeJul 13th 2011
     permalink
    I dam znac w sobote co i jak z moim USG, moze uda sie podejrzec plec :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    carottka: I dam znac w sobote co i jak z moim USG, moze uda sie podejrzec plec :devil:

Koniecznie! Będziemy czekać :) Spokojnego lotu życzę!
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeJul 13th 2011 zmieniony
     permalink
    Teorka, mnie też tak ciągnie. Czasem nawet, przed wysikaniem bardziej. I za chwilę przechodzi.
    Ja mam ostatnio nową zagwozdkę - boli mnie jakby kość łonowa - tak na środku. Nawet znalazłam w necie info, że nie jestem w tym odosobniona. Macie coś takiego?:shocked:
    --
    Carottko, udanego urlopu:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Sąsiadka mi mówiła, że jej koleżanka chodzi do tej ginki co ja i płeć poznała w 15tc - to ja już sie nastawiam, że w poniedziałek na bank się dowiem :devil: oby się dupką nie obróciłooo :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    CARROTKA udanego lotu i wypoczynku !
    no i daj koniecznie znać :wink::wink::wink::wink:

ANETA czyli nie jestem sama, dobrze wiedzieć :wink:
    co do kości łonowej to pewnie na jakimś tam etapie ciąży to normalne bo wszystkie moje koleżanki narzekały...
    mnie jeszcze nie boli
    ale to za wcześnie chyba
    chociaż ostatnio jak szłam to czułam taki jakby ból piczki w środku
    taki jakby nacisk
    ale przez chwilę tylko
    i w sumie nie wiem czy to ta łonowa bo nie wiem gdzie to dokładnie jest hehhehe :devil::devil:

NIGHT ja tego w ogole nie czułam !
    dopiero jak kawalątek zęba wyplułam to się zorientowałam....
    :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Tez bym już chciała wiedzieć czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka.. M. też już niecierpliwy,a ja bym chciała pomału zakupy robić :bigsmile: Tak troszkę poza tematem.Dziś starsza Pani ustąpiła mi miejsca w tramwaju :shocked: Nadal jestem w małym szoku :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Hussy przecież jest tyle ubranek typu unisex :-) ewentualnie coś w neutralnych kolorach możesz kupić :-) ja się nie przejmuję tym że jakby co to chłopaki będą mieć np czerwone śpiochy w domu :-)a dziewczynki w błękitnych kaftanikach :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja sie kolorami nie przejmuje, ale ubranek kupować więcej nie będę raczej, bo za dużo bym tego miała :bigsmile:

Jutro jadę odebrać wózek!! :devil::devil::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    my staramy się co miesiąc coś kupić dzieciaczkom - i to nie tylko ubranka mam na myśli ale i inne rzeczy wyprawkowe :-) dziś właśnie przyszedł zestaw butelek aventa :-) 2 małe, 2 duże, 6 smoczków i jeden muniek do ssania oraz szczotka do butelek :-)
    inaczej finansowo byśmy chyba się zarżnęli zostawiając to na końcówkę
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja na razie skupiłam się na sobie - kupiłam kurtkę na zimę, sukienki na lato - rogal do spania utrafiłam za 50zł :wink:

mareza: inaczej finansowo byśmy chyba się zarżnęli zostawiając to na końcówkę

no pewnie. my zaczniemy od września, bo możliwe jest, że czeka nas przeprowadzka na swoje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja jak byłam ostatnio z M. w sklepie to mu pokazuje cały regał w różowych ubrankach. I on mówi no ja już wiem kto by nawet chłopca w różowe ciuszki ubrał i się tak popatrzył :tongue: ,a tak już poważnie to pomału chyba będę kupowała takie neutralne kolory jak piszesz Mareza. Aczkolwiek chciałabym już zobaczyć na usg co tam się kryje :bigsmile: Za tydzień mam wizytę (według suwaczka 14tydzień i 1 dzień) , i sama nie wiem jak mam to liczyć czy rzeczywiście 14 czy już 15?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jeśli wg suwaczka masz 14tc - to zaczęłaś 15tc :bigsmile:
    np. u mnie na suwaku jest 16t5d, a jestem w 17t5d rozpoczętym :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Czyli za tydzień powinno być już "coś" tam widać ? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Jak u nas się okaże że 2 panny w brzuszku są to mam zakaz kupowania różowych ubranek :-) mój mąż ewidentnie nie trawi różu :-)))
    Hussy zaczniesz 15 tydzień - może i uda się podejrzeć płeć :-) ja mam wizytę w 16t4d :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Możliwe, chociaż moja znajoma jak powiedziała, że jej koleżanka jest w 15tc, to wiem, że jej chodzi o 15tc wg OM, czyli rozpoczęty 16tc - rzadko kto ma rozeznanie w tym, że 15tc to rozpoczęty 16 :bigsmile:

mareza: Jak u nas się okaże że 2 panny w brzuszku są to mam zakaz kupowania różowych ubranek :-) mój mąż ewidentnie nie trawi różu :-)))

my też nie trawimy. na szczęście R. siostra też nie, więc już zapowiedziała, że nawet dla dziewuszki - różu nie dostanę :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    czyli ja za 2 dni kończę 15 tydzień i zaczynam 16 ? :bigsmile:

no u mnie termin wg OM to odpada kompletnie :-) z lekarzem liczymy od 1 kwietnia :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dokładnie :wink:

kurczę... ja tak czasem patrzę na ten mój suwaczek i nie dowierzam, że zaraz będzie połówka... a ledwo 1 @ dostałam po zabiegu.... a tu już lipiec!
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja lubię różowy,ale TYLKO i wyłącznie jasny taki delikatny. Oczo**** kolorów ani żadnych odblaskowych nie lubię- nie podobają mi się po prostu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    no czas zapitala jak pies za kością !
    mi jak stuknie 18 tydzień to dla mnie to już połowa ciąży za mną :-) i drugie pół przede mną - byle dotrwać do 36 tygodnia !
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hihihihi - ja w sumie chciałabym się rozpakować przed terminem - za cholerę nie chcę spędzić świąt w szpitalu! :D
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Talinka też nie chcę ale jak się okaże że maluchy chcą dłużej posiedzieć to trudno - ale wiem że to będzie lepsze dla nich :-)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mareza: no czas zapitala jak pies za kością !

no to prawda !!!
    ja jak patrzę na mój suwak to też czasami nie mogę uwierzyć, że to już tyle :wink::wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No pewnie, ale jak już to chcę albo przed albo po świętach - byleby w święta być w domu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    TEO - Ty to lada moment i kurczę się rozpakujesz :-)
    Talinka każda by chciała spędzić święta w domu - ale czasami siła wyższa :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    He he no pewnie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Lecę na podwórko sobie usiąść, bo w domu zimno :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Talinka, właśnie przypomniał mi się taki polski film (oczywiście nie pamiętam tytułu) ale chodziło o to że jak się urodzi stutysięczny Polak czy jakos tak to babki otrzymają jakąś tam nagrodę i w ogóle...więc te babki dwoiły się i troiły na porodówce, jedne przyspieszać chciały poród , inne nogi zaciskały i mimo że miały rozwarcie to twierdziły że jeszcze nie rodzą , byleby te dzieci przetrzymać lub urodzić na dany moment :-)
    --
  2.  permalink
    No czas leci, że hej! U mnie już lada moment będzie 30 tc!! :shocked:

Marezka my też właśnie co miesiąc coś dokupujemy.
    Dziś np przychodzą mebelki! Co prawda na razie postoją w pudłach ale już są! Ciuszków juz też sporo mamy a w sierpniu najważniejsze - wózek!
    -- // //
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mareza: TEO - Ty to lada moment i kurczę się rozpakujesz :-)

eeee no jeszcze 3 miesiące to nie takie lada moment ! :wink::wink::wink::wink:

wózek my chyba dopiero we wrześniu kupimy bo cały czas nie możemy się zdecydować na co postawić i pewnie nam zejdzie na myśleniu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    TEO - zleci :-)
    no my łóżeczka i wózek mamy, łóżeczka w kartonach a wózek czeka żeby go uprać :-)
    teraz Pan mąż będzie się zbierał do malowania pokoiku dla maluchów póki lato :-)
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    z grubszych wydatków to zostało nam kupienie 2 fotelików - albo abc zoom rider albo maxi cosi cabrio - co by do wózka można było wpiąć
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Talinka, w 17tc to juz wiekszosc lasek wie, co ma w brzuszku, wiec moze i Ty sie dowiesz. O ile dziecko nie bedzie przekorne jak nasze i sie nie zasloni nóżkami:) my do dzisiaj nie wiemy. Nastepne usg kontrolne z powodu tego łozyska przodujacego mam w sierpniu, wiec moze wtedy sie uda.
    ________
    ide odebrac wyniki krwi i moczu. Mam nadzieje, ze wpitalanie mięsa i szpinaku coś dało:/
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No jeśli nie teraz, to pewnie na połówkowym, też w sierpniu. Jednakże ta sąsiadka to mi narobiła nadziei :bigsmile:
    btw. ja będę w 18tc (idę w poniedziałek) :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    No jak mi lekarz potwierdzi w przyszłym tygodniu chłopaczka to też ruszam z zakupami, bo nie chcę zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę, a teraz można złapać jakąś okazję.
    --
  3.  permalink
    I ja się na listę dopisuję

Lila, lat 25, 13 tc, plec: prawdopodobnie chlopak, poczecie w 3 cyklu, termin: 19.01.2012 :), a mieszkamy z mezem i coreczka w Kolonii.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Witamy! :wink:
    --
  4.  permalink
    Witamy, witamy Lilianko i gratulacje :bigsmile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Mareza: teraz Pan mąż będzie się zbierał do malowania pokoiku dla maluchów póki lato :-)

u nas też malowanie rusza pełną parą :wink:
    co prawda nie pokoiku tylko naszej sypialni [tu będzie dziecko przez pierwszy rok a potem nie wiadomo czy dalej będziemy tu mieszkać bo to wynajmowane....] bo jak się wprowadzaliśmy w styczniu i jeszcze nie byłam w ciązy to wyskoczyliśmy z bardzo ciemnym brązem [dwie ściany] i bardzo ciemnym niebieskim, ale takim na prawdę ciemnym [dwie pozostałe ściany plus sufit]
    i generalnie chyba to nie są za dobre kolory dla Maluszka
    w sumie to mnie juz zaczynają przytłaczać bo ciemno jak w dupie :devil:

w każdym razie tatuś mnie zaskoczył bo powiedział, że mamy mu zostawić klucze jak wyjedziemy i on nam wszystko zrobi
    my sobie tylko kolor wybierzemy jaki chcemy :wink::wink::wink::wink:
    fajnie bo akurat się wszystko wywietrzy do naszego powrotu znad morza a że Tatuś złota rączka [btw. jest kierownikiem budowy na mostach, ma łeb jak sklep a oprócz tego potrafi wszystko od malowania, przez flizowanie itd] to na pewno będzie elegancja francja
    a na jednej ścianie nad łóżeczkiem chcemy takie naklejki na ścianę kupić

nie macie może jakiś linków z ALL z takimi naklejkami ? :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    LILIANKA witaj ! :wink::wink:
    właśnie dzisiaj czytałam opis Twojego porodu w domu i się niesamowicie wzruszyłam :wink:
    świetne przeżycie !

a ja niedawno wróciłam od dentysty – ząbek naprawiony i ku mojemu zdziwieniu się okazało, że mam tylko jedną 6-stkę do robienia ale dziurka jakaś tyci tyci :wink:
    fajnie bo myślałam, że od ciąży mi więcej poleciało :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ANNALENA koniecznie daj znać po powrocie jakie wyniki !!

a co do płci - gdyby nam w 15 t.c nie powiedział to do dzisiaj byśmy nie wiedzieli bo nasze dziecko za każdym razem odmawia współpracy :wink:
    także czasami się po prostu nie da hehehe
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    aaaaaaaaa i dzisiaj [od tego mojego spaceru 20 minutowego w tym upale sakramenckim :confused::confused::confused::confused: ] pierwszy raz w życiu spuchły mi nogi i wygląda jakbym dwa balerony miała
    co najlepsze – kostki mam normalne tylko niżej spuchły
    tzn stopy same…
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Teo - a w wynajmowanym można sobie malować? Bo my właśnie też prawdopodobnie będziemy wynajmować i się tak zastanawiam...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: a na jednej ścianie nad łóżeczkiem chcemy takie naklejki na ścianę kupić

ja też :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Teo - a w wynajmowanym można sobie malować? Bo my właśnie też prawdopodobnie będziemy wynajmować i się tak zastanawiam...

a to wszystko zależy od tego na kogo traficie...
    to nasze 3-cie wynajmowane mieszkanie i mamy tak świetną babeczkę, że jest koniec ! :wink:
    wszystko wolno i za wszystko nam kasę oddaje !
    za farby i malowanie też nam oddała !
    w szoku byliśmy bo w poprzednich mieszkaniach była masakra z właścicielami dlatego się po roku zmywaliśmy bo nie dawaliśmy rady psychicznie :tongue:
    w jednym nie mogliśmy malować wcale
    w drugim zgodziła się z łaską ale tylko na biało i za swoje pieniądze....

także to wszystko kwestia dogadania :wink::wink:

tak jeszcze chwile myśleliśmy czy najmniejszego pokoju nie wyremontować [teraz tam jest garderoba i graciarnia] bo mamy trzy
    salon, sypialnię i ten mały właśnie
    ale doszliśmy do wniosku że chyba nie ma sensu bo dziecko i tak z nami będzie na początku a w końcu chcemy się kurde kiedys wybudować

a Wy ile pokoi chcecie wynająć ? :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    2 :-) to nam w zupełności wystarczy :wink:
    nie ukrywam, że chodzi też o kasę. bo dwupokojowe mieszkanie to da radę za 1000zł/ms(czynsz+wynajem)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    największym problemem będzie brak wyposażenia agd w większości mieszkań. z meblami sobie poradzimy, bo jakieś tam mamy (w końcu mieliśmy mieszkać tu, z moją mamą, więc coś nazbierałam)... ale lodówkę, kuchenkę i pralkę to musowo trzeba będzie kupić.... ale może da radę na raty
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no dwa spokojnie :wink:
    jakbyś napisała, że kawalerkę to bym mocno odradzała ale dwa to luz :wink:

my zawsze szukamy trzech pokoi bo nam się w dupach poprzewracało hehe
    poza tym mamy tyle gratów, że i tak jeden pokój byłby cały zagracony [przez 4 lata mieszkania samemu trochę nam się uzbierało....]

tym bardziej, że my czynsz plus wynajem za 3 pokoje płacimy właśnie 1000 zł
    czyli u nas ceny niższe niż u Was bo u nas dwa pokoje za 750 - 800 zł spokojnie znajdziesz....
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: największym problemem będzie brak wyposażenia agd w większości mieszkań. z meblami sobie poradzimy, bo jakieś tam mamy (w końcu mieliśmy mieszkać tu, z moją mamą, więc coś nazbierałam)... ale lodówkę, kuchenkę i pralkę to musowo trzeba będzie kupić.... ale może da radę na raty

to ja CI powiem, że u nas w większości mieszkań to wszystko jest
    tzn pralka, lodówka, kuchenka...
    nie wiem jak jest u Was ale pewnie już się orientowałaś nie ? :wink:

my własnie teraz musieliśmy naszą pralkę sprzedać bo mieliśmy taką fajną nową, malutką Whirpoola a tu na mieszkaniu też nowa i babeczka nie chciała się pozbyć .........
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    znalazłam dwa takie:
    mieszkanie
    mieszkanie
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.