Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Właśnie wróciłam z zakupów dla Młodego. Jeśli macie w okolicy sklep JUTA i nie chcecie wydać dużo kasy na ciuszki to polecam!
KATE a podejrzewasz, że malutka główką do góry cały czas ?
a kilka moich koleżanek kupowało w Jucie i były zadowolone :/ Zaryzykuję:) Będę prała wszystko zanim Mały się urodzi, to się przekonam:) Dużo nie wydałam to i strata będzie mniejsza:)
Jak wyczuję dziesiąty to nie muszę już liczyć, wg innych źródeł ruchów powinno być 10 w ciągu godz.... Ale przecież maluch teraz bardzo dużo śpi, to jak to liczyć i czy w ogóle liczyć...
bardziej jakbym się walnęła o coś
Jak to jest z tym liczeniem ruchów od trzeciego trymestru?
a jak się okaże, że Mała nieodwrócona to CC tak ?
może jednak to co widzisz to pupcia a nie czujesz po żebrach bo nóżkami w stronę kręgosłupa się ustawiła
a kiedy masz wizytę ?
A z tego co wiem, co jeśli jest planowane CC to idzie się do szpitala wcześniej niż planowana data porodu SN.
A widzisz, czyli to nie reguła, żeby wcześniej ciąć
Domyślam się, że to główka jednak, bo pupa chyba bardziej miękka by była? Nie wiem sama, już głupia jestem...
A co do liczenia ruchów, to u nas położna mówiła, żeby nie panikować, bo dzieci są różne - jedne fikają jak opętane, a inne nie i jeżeli dziecko cały czas rusza się nie więcej niż 5 razy na godzinę, a usg i inne badania wychodzą w porządku, to po prostu w brzuchu siedzi mały leniuszek i tyle.
a nasze dziecię właśnie jest najbardziej aktywne przed jedzeniem, a po jedzeniu siedzi spokojnie jak aniołek przez ok. 1,5-2 godz.
Moje odczucia sprzed kilku tygodni (kiedy mały nie mógł się zdecydować, jak się ułożyć) były takie, że i główka i dupka były twarde - maluszki (chyba, że jakieś mega utuczone) podobno mają te dupki kościste i mięśni jak na lekarstwo. Tyle, że główka bardziej okrągła była, a dupka szpiczasta, ale żeby któraś była bardziej miękka to nie powiem. Teraz ciężko mi określić, jak dupka wygląda, bo już siedzi bardziej przy kręgosłupie lub pod żebrami i wypina co najwyżej plecki, czy kończyny (ale też ciężko się połapać, kiedy rączki, kiedy nóżki).
zawsze po posiłku zaczynają się największe wygibasy
a najbardziej po kakao heheh
Mam nadzieję, że Nibriana się na mnie nie obrazi... możecie ją wykreślić z listy, niestety
Nie wiem jak jest w Polsce natomiast bo ona mieszka we Francji.