Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJul 18th 2011
     permalink
    Talinka: No wiem, że można, skoro koleżanka mojej sąsiadki poznała w 15tc u ten samej ginki....

no więc dziwi mnie czemu nagle Twoja lekarka stwierdziła, że za wcześnie.... :devil:
    skoro innym wcześniej mówi
    no nieważne, dowiecie się prędzej czy później
    najpóźniej w grudniu :devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Chyba źle się wyraziła :tongue:
    no zdarza się :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    TEORKA: najpóźniej w grudniu :devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:

no chyba ze sie przeterminujesz i urodzisz w styczniu :)
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeJul 18th 2011 zmieniony
     permalink
    Talinka, to Was dziecię załatwiło:wink: Jak się następnym razem znowu zakryje albo obróci, to pewnie będzie dziewczynka, bo chłopaki lubią pokazać, co im bozia dała:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hihihihi no też tak słyszałam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    Czy można dołączyć?
    dziś mam pierwszą wizytę o 18:20 trochę się stresuję...
    wg OM jestem w 6tyg równym.
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    witamy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    Czy zobaczę cokolwiek w 6tyg? stresuję się strasznie, a przecież 3lata temu byłam w ciąży ... z tego czasu jednak nic nie pamiętam... tzn nie wiele.
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Hihi, Talinka, to Twoja dzidzia taki śpioch jak moja;) tym śpioszkom trudno miedzy nozki zajrzec.
    Anetka, no nie musze caly czas lezec, ale troche jestem zdygana, bo zdecydowalam sie na wyjazd do rodzicow 300km. Ale bede tu 2tyg i na pewno lepiej mi to zrobi niz siedzenie w domu. A u Twojej przyjaciolki dobrze sie wszystko skonczylo i bez komplikacji? I chcialam Cie jeszcze zapytac, dlaczego sie boisz CC? Wiem, ze SN dla dzidzi najlepszy, ale przy niektorych trudnych sn dziecko jest bardziej zmeczone niz po Cc. Bol dla nas, biorac pod uwage przezycia moich przyjaciolek - rózny. Generalnie i jedno i drugie przy dzisiejszej medycynie ma plusy i minusy. Nie martw sie wiec!:)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Się pewnie dowiemy jak z R. pójdziemy za 4 tygodnie :cool: hihihihi już się doczekać nie mogę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    witaj beliar_xl! chyba już będzie widoczne bijące serduszko.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka: hihihihi już się doczekać nie mogę

To tak jak i ja.. Pod koniec tygodnia mam wizytę :bigsmile: I dostaje wariactwa.
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    bladykot :) dziękuję za podpowiedź... tak bardzo się stresuję, że już wychodzę z domu, bo nie mogę usiedzieć...
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    beliar daj znac jak po wizycie :)
    Talinka co się odwlecze to... za 4 tyg już na pewno będzie wiadomo ;)
    _
    Wrócę jeszcze z pytaniem o luteinę. W jakich dawkach ją przyjmujecie? Dowcipnie.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    katy222 dam znać oczywiście:)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja już na końcówce lutki. Wcześniej brałam 3x1. Teraz 2x1 jeszcze jedno opakowanie i mam odstawić
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Talinka, super że wszystko OK, pewnie dzidzia się żle ułożyla bo płec już na pewno da się określić, mi określił lekarz 4 tyg temu dziś tylko potwierdził, albo lekarka nie była pewna i wolała nie mówić. Chłopców podobno widać wcześniej wiec może u Ciebie dziewczynka tak jak chciałaś.:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Annalena: A u Twojej przyjaciolki dobrze sie wszystko skonczylo i bez komplikacji? I chcialam Cie jeszcze zapytac, dlaczego sie boisz CC? Wiem, ze SN dla dzidzi najlepszy, ale przy niektorych trudnych sn dziecko jest bardziej zmeczone niz po Cc.

Moja przyjaciółka mam termin cesarki na 21 lipca, więc wtedy dowiemy się ostatecznie jak poszło ale do tej pory wszystko było ok. Z wyj. jednej krótkiej wizyty w szpitalu, wszystko było jak należy:smile: Synek jest duży i już nie mogą się go doczekać.

Ja w sumie nie boję się cesarki, tylko nastawiłam się na poród naturalny, a opcja cesarki wyprowadziła mnie z marnego i tak poczucia równowagi:wink: No może obawiam się z lekka, że będę miała problem z pokarmem, bo wiadomo, nie przejdę przez ten cały hormonalny młyn w czasie porodu..
    Zastanawiam się właśnie, czy cc nie byłoby bezpieczniejsze dla mnie, bo jesli okaże się, że łożysko urodzi się niekompletne, to taką wymęczoną jeszcze dodatkowo mnie potną:confused:

W piątek idę na usg 4D, taki prezent sobie zrobiłam, z okazji rocznicy ślubu - popodglądam sobie Młodego i zapytam innego lekarza o opinię.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ile płacisz? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    200 zł z nagraniem na płytkę. Nie nastawiam się jednak, że dobrze pooglądam buźkę, bo już raz byłam na takim usg i synek nie chciał współpracować. Znaczy się rozwalił nogi przed monitorem i głównie mogłam oglądać sobie klejnoty. Na szczęście nie kazali płacić jak za 4d, bo przeciez nic nie zobaczyłam:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Talinka super, że z dzidzią ok:)
    A płeć poznacie może następnym razem.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    No i witam beliar_xl:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No ja wlaśnie tak patrzę, że w Swissmedzie mają usg za 90-100 zł lub dopperowskie za 200 zł / nagranie na płt 20zł.
    I ciągle tak dumam czy się nie zapisać :bigsmile:
    jeszcze popytam ile w medicover biorą
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Talinka, medicoveru nie polecam, mam tam abonament a ciaże i tak prowadze prywatnie. Zreszta pewnie bedzie tam drogo, znajdź lepiej lekarza z polecenia. Takie jest moje zdanie.
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    U nas też jest duża rozpiętość cenowa. Myślę, że warto pójść na takie usg, ja po tym badaniu zaczęłam rozmawiać z brzuchem, bo dopiero wtedy uświadomiłam sobie, że tam siedzi moje dziecko, które marszczyło brwi w złości na lekarkę, króra ugniatała go głowicą! Niestety buźkę oglądałam dosłownie przez moment.. Może tym razem się uda?:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No wlaśnie z lekarzem z polecenia chyba ciężko bedzie... ale popytam czy ktoś wie coś :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    katy222: Talinka co się odwlecze to... za 4 tyg już na pewno będzie wiadomo ;)

wcale nie jest powiedziane:) ja byłam w 20tc i dziecko smacznie spało i za nic nie można było podejrzeć. to, że można rozpoznać płeć nie oznacza, że będzie możliwość zobaczenia narządów :) niestety, los płata figle.
    ale oczywiście życzę Ci Talka, żeby się pokazało;) ja tez mam nadzieję, że na kontrolnym usg w 26tc dzidzia się jednak zaprezentuje;) chociaż nam jest wszystko jedno czy synek czy córeczka, więc nie mamy ciśnienia.
    aneta01: bo jesli okaże się, że łożysko urodzi się niekompletne, to taką wymęczoną jeszcze dodatkowo mnie potną:confused:

o rany, *Anetka*, to rzeczywiście byłoby nie fajnie. ale może nie myśl o tym teraz, bo rzeczywiście się nakręcisz, tylko zdaj się na zaufanego lekarza. Myślę, ż ena brak pokarmu po CC medycyna ma już swoje sposoby - poza tym, jeśli CC zrobią jak się zacznie akcja porodowa, to nic sie nie bój, sygnał do mleczarni pójdzie ;P (ja sie obawiam, ż ejak mnie potną przed czasem z powodu łożyska przodującego, to dopiero zero hormonów będzie...:/)
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Josaris: Ta SR jest w szpitalu? Czy szpital ma tytuł przyjaznego dziecku? Co się porobiło... Spotkanie powinno być raczej z doradcą laktacyjnym na temat karmienia piersią.

Josaris, w ramach zajęć w SR jak najbardziej są zajęcia z karmienia piersią :) Te już mam za sobą. To spotkanie, które miało być dziś (bo jednak się nie odbyło z przyczyn technicznych) jest dodatkowe, dla chętnych pań, które się na to spotkanie zapisały. Ta SR do której chodzę nie jest w szpitalu, ale założycielkami i prowadzącymi są oddziałowe z mojego szpitala, więc prawie na jedno wychodzi.

Talinka: Ważne, że wszystko jest OK!!

Talinka, super wieści! Cieszę się, że dzidziuś ma się dobrze, i że z leków też już możesz powoli schodzić.

Talinka: mam zrobić morfologię, mocz, WR i HBS

WR w środku ciąży? Jakoś mi się wydawało, że to badanie robi się na początku i na końcu ciąży drugi raz. Miałaś robione na początku?

aneta01: Jak się następnym razem znowu zakryje albo obróci, to pewnie będzie dziewczynka, bo chłopaki lubią pokazać, co im bozia dała:tongue:

Hi hi, u mnie tak było: przy dwóch kolejnych USG (15 i 18 tc) mała miała nas wszystkich gdzieś i dumnie prezentowała kręgosłup, na połówkowym w 22tc miała pępowinę między nogami, więc też się nie udało, dopiero w 25tc się ujawniła :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kate1: WR w środku ciąży? Jakoś mi się wydawało, że to badanie robi się na początku i na końcu ciąży drugi raz. Miałaś robione na początku?

Ginka stwierdziła, że musi w każdej ciąży raz zrobić :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Raz to tak, rację ma, że musi :) To znaczy, że nie robiłaś na początku. Teraz jasne :)
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Annalena: o rany, *Anetka*, to rzeczywiście byłoby nie fajnie. ale może nie myśl o tym teraz, bo rzeczywiście się nakręcisz, tylko zdaj się na zaufanego lekarza. Myślę, ż ena brak pokarmu po CC medycyna ma już swoje sposoby - poza tym, jeśli CC zrobią jak się zacznie akcja porodowa, to nic sie nie bój, sygnał do mleczarni pójdzie ;P (ja sie obawiam, ż ejak mnie potną przed czasem z powodu łożyska przodującego, to dopiero zero hormonów będzie...:/)

Faktycznie chyba lepiej nie zastanawiać się nad tym za bardzo, bo jeszcze osiwiejemy i jak będziemy się prezentowac?:wink:
    Postaram się poczekać z czarnowidztwem do wizyty u gina prowadzącego, a w międzyczasie dokładnie wypytam, co widać na usg.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ano nie robiłam :wink:
    --
  1.  permalink
    Talinka i niepotrzebne było to zamartwianie się nad ranem :smile: Ciesze się że wszytsko z dzidzią ok.

Kate
    czyli to jednak na zdjęciu nóżka wystawała i dziecina już ułożona jak trzeba :bigsmile:
    U mnie Franek też już główka w dół, sadze tak dlatego że po pierwsze kopie ciągle na samej gorze brzuszka, a po drugie jak dziś miał czkawke to czułam ją na samym dole więc tam gdzie główkę ma :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nooo... a to przeczucie było tak silne.... no byłam PEWNA, że coś jest nie tak! A tu takie pozytywne zaskoczenie :P Tylko szkoda, że zdjęcia nie mam i nie wiem ile dzidzia już mierzy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Talka, Ciebie trzeba przełożyć przez kolano, klepać i patrzeć czy równo puchnie:devil::devil::devil:
    Cieszę się,że wszystko jest OK:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Chybaa by mi się czasem przydało :tooth:
    --
  2.  permalink
    To pani doktor ci nie dała? Trzeba było się upomnieć :wink:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile:
    R. mógł mi przyrżnąć w dupę, ale jakoś tego nie zrobił :bigsmile:
    Skwitował to, że przy takich nerwach to nasze dziecko będzie gorszym nerwusem niż ja :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    nightingale_84: Kate czyli to jednak na zdjęciu nóżka wystawała i dziecina już ułożona jak trzeba :bigsmile:

No wlaśnie taką mam nadzieję, to zdjęcie mnie trochę podniosło na duchu :)
    nightingale_84: jak dziś miał czkawke to czułam ją na samym dole więc tam gdzie główkę ma :smile:

A wiesz, że ja miałam dokładnie tak samo zaraz przed ostatnią wizytą miesiąc temu? Nawet powiedziałam wtedy lekarzowi, że mała się chyba obróciła, on włączył na moment USG a tu niespodzianka - głowa w górze. Teraz też jak mała ma czkawkę to czuję podskoki w prawej pachwinie, ale przez tamto USG to już nic sobie nie wyobrażam :)
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    Hej dziewczyny, tyle się u Was dzieje że nie nadążam...
    oczywiście do gabinetu weszłam szybciej a Domino na zewnątrz stresował się bardziej niż ja.

Przepiszę komentarz lekarza pod USG :)
    mam zdjęcia ale wkleję jutro bo mam słabe światło w pokoju i słaby aparat.
    nadodatek mam lekkie zmiany na szyjce tj lekka nadżerka
    zrobił mi cytologię...
    z tego wszystkiego nie zapytałam który tydzień ale jedyne co pamiętam to to że pod nosem powiedział że to 5tyg 2dni :):)

TRZON MACICY Z PĘCHERZYKIEM CIĄŻOWYM
    GS - 6,5MM XXX
    UWIDOCZNIONO PĘCHERZYK ŻÓŁTKOWY
    ZARODKA NIE UWIDOCZNIONO
    KOSMÓWKA BEZ CECH ODKLEJENIA.
    JAJNIKI PRAWIDŁOWEJ WIELKOŚCI I KSZTAŁTU
    ZAT DOUGLASA WOLNA

COKOLWIEK TO ZNACZY TO JESTEM SZCZĘŚLIWA :)
    GIN POWIEDZIAŁ ŻE ROŚNIE CO WIDAĆ NP PO BADANIU BETA HCG

WIZYTA TYDZIEŃ PRZED ŚLUBEM 16.08 O 17 :)

TRZYMAJCIE KCIUKI ZA MOJE MAŁE SERDUSZKO
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No to wieści jak najbardziej pomyślne! Gratuluję Wam! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    Dziękuję Talinka :)
  3.  permalink
    kate1: Teraz też jak mała ma czkawkę to czuję podskoki w prawej pachwinie,

No właśnie dokładnie w tym miejscu to czuję! Hmm no zobaczymy, ja na USG idę w 33 tygodniu to już pewnie będzie ostateczne ułożenie dzidziusia.

A i zapomniałam się przywitać :wink:
    Witamy Beliar :smile:
    I od razu gratuluję dobrych wieści :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Beliar świetnie:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    Hej dziewczyny :)
    Dziękuję za miłe przyjęcie :)
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Beliar_xl, wyglada na to, że wszystko jest super! Gratulacje:smile:
    ---
    Matko z córką, wpadłam w taki wir allegrowania, ze niedługo pójdę z torbami. A wcale nie kupuję ciuszków:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    anetka - mi mąż mówi że zablokuje mi stronę z allegro :-)
    --
    •  
      CommentAuthormilątko
     permalink
    Hejka jesem i ja jestem po usg pecherzyk ciazowy w macicy,echa srca jeszcze nie bylo slychac,wedl.usg z soboty to 5tydz i 4 dzien a wedl.OM 6.4 dzien.Dostalam progesteron dopochwowo na 30 dni i zwolnienie na tydzien,leze i odpoczywam
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    beliar, milątko - gratulacje ! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Talinka - i po co był ten strach i stres :-) super że z dzieciątkiem wszystko jest git!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.