Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJul 19th 2011
     permalink
    nightingale_84: Na pewno ci się oba produkty spodobaja

Ten na słońce średnio mi zapachem podchodzi... :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A i zapytałam mojej mamy, ani przed, ani w ciąży - NIE MIAŁA ROZSTĘPÓW. Dopiero teraz na starość jej się zrobiły... a ja mam odkąd przytyłam (czyli jakieś 4 lata)
    --
    •  
      CommentAuthorzabkaa25
    • CommentTimeJul 19th 2011 zmieniony
     permalink
    Ja używam od jakiegoś czasu Musteli (od około tygodnia) i bardzo polecam - wcześniej miałam Daxa Perfecta Mama ale nie dał rady, wysypało mnie strasznie na piersiach, wokół sutków, coś strasznego. Więc zamówiłam Mustelę, jak piszę smaruję około 7 dni i już widzę ogromną róznicę - na razie rozstępy bardzo się zmniejszyły i zbladły, wygląda to o niebo lepiej - a czy wyjdą kolejne to się dowiem za jakiś czas. W każdym razie jestem mega zadowolona mimo ceny. Jakby ktoś chciał oto namiar na Mustelę, gdzie ja kupowałam, w aptece internetowej w super cenie:
    http://www.apteka-melissa.pl/wyszukiwanie3_Mustela

Co do wchłaniania - u mnie nie zostawia żadnego gumowatego filmu (a takie opinie czytałam), wchłania się dobrze :)
    -- Aniołek Antoś 18tc [*] Kochamy Cię :* (ur. 22.05.2014).
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Dziewczyny widziałyście to ?
    przepiękne i bardzo wzruszające....

w czwartym oknie od góry naciśnijcie play i poczekajcie chwilę aż się załaduje....

PORÓD

nie ma nic strasznego także spoko luz :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    niesamowite....
    --
    •  
      CommentAuthorzabkaa25
     permalink
    Piękne :) Przeryczałam 2 połowę ;)
    -- Aniołek Antoś 18tc [*] Kochamy Cię :* (ur. 22.05.2014).
  1.  permalink
    zabkaa25: Piękne :) Przeryczałam 2 połowę

Ja to samo!! Jeszcze ta muzyka idealnie pasująca do tego! Do tej pory mi się beczeć chce..
    -- // //
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Kurczę, to ja na HP beczałam, a to mnie nie wzrusza :devil::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nightingale_84: Jeszcze ta muzyka idealnie pasująca do tego! Do tej pory mi się beczeć chce..

mi też....:wink:

swoją drogą podziwiam kobietkę bo nie dość, że się nie bała rodzić w domu to jeszcze zgodziła się, żeby to na zdjęciach uwieczniać....
    --
  2.  permalink
    Teo miałam dokładnie to samo napisać, ale nie byłam w stanie przez chwilę..
    Nawet jeśli za fotografa robiła bliska osoba to jednak.. trzeba mieć sporo odwagi.. nie mówiąc już o porodzie w domu..
    -- // //
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Ja też się zryczałam...
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Zdjęcia są jakościowo genialne, znał się ktoś na rzeczy.
    --
  3.  permalink
    Ta kobieta w ogóle tak pięknie wyglądała.. ja jakoś sobie siebie w tym momencie wyobrażam "trochę" gorzej.. :wink:
    -- // //
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    ale cudo... oczywiscie tez sie poryczalam i posmarkalam (a siedze w robocie)... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    nightingale_84: Ta kobieta w ogóle tak pięknie wyglądała..
    retusz zrobiony - wiadomo. Ale wcale nie trzeba wyglądać kiepsko podczas porodu! ;)
    Talinka: Kurczę, to ja na HP beczałam, a to mnie nie wzrusza
    - myślę, że jak już będziesz po swoim porodzie, będziesz miała swoje dziecko to zaczną cię takie widoki wzruszać. ja generalnie odkąd mam Gosię stałam się abrdziej wrażliwa;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Tylko, że ja ogólnie jestem bardzo wrażliwa... i jak oglądam film z porodem (np. Dziewczyna z Jersey - jak J. Lo umiera po porodzie) to ryczę jak bóbr :bigsmile: hihihihi no, ale pewnie po moim porodzie będę na te sprawy też patrzała inaczej i więcej mnie wzruszy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Dziewczyny, zobaczcie jaka strona się pojawiła w internecie.
    Pediatrzy online, można zadać każde pytanie dotyczące dziecka, reklamują się odpowiedzią w ciągu godziny. Tylko trzeba się zarejestrować na tym portalu.
    http://www.dziecko24.pl/
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Ja nawet po porodzie miałam chwile, że nie mogłam uwierzyć, że mam synka:) wydawało mi się to takie nierealne:wink:

Filmik super:bigsmile: ale też się nie wzruszyłam:) zdjęcia są profesjonalne, wyretuszowane i pełen podziw dla rodziców, że zgodzili się na taką sesję i umieszczenie jej w necie:wink:

Kate, ta stronka jest już bardzo dawno. Kiedyś nawet pytałam tam lekarza o wyniki badań krwi Filipa i jego diagnoza była identyczną z diagnozą naszej lekarki, więc chyba w miarę rzetelnie:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    martitap: ale też się nie wzruszyłam:)

fiuuu nie jestem sama :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    martitap: ta stronka jest już bardzo dawno.

O widzisz, ja dopiero teraz o niej usłyszałam :)
    --
  4.  permalink
    Teorka- świetne te foty :)
    Widac na nich mnóstwo emocji. Facet, który na własne życzenie sie ich pozbawia i rezygnuje ze wspólnego porodu wg mnie będzie ubozszy w doznania
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    aga1976: Facet, który na własne życzenie sie ich pozbawia i rezygnuje ze wspólnego porodu wg mnie będzie ubozszy w doznania

:clap:
    Mimo, że moja mama nie może zrozumieć dlaczego chcę mieć R. przy sobie. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Piękne zdjęcia:)
    -- ,
  5.  permalink
    Mam szybkie pytanie do dziewczyn które już rodziły..
    Powiedzcie mi jak wygląda ten cały czop śluzowy czy jak on się tam nazywa...
    Bo ja dziś zauważyłam na wkładce jakieś takie grudki i miały lekko różowe zabarwienie :sad:
    A na dodatek w brzuchu miałam takie kłucia dziwne :sad:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    mimo iz rodzilam to czopu nie widzialam... wiem ze z 2dni przed porodem przy stosunku gdy byl finish z mojej strony;p;p to chlusnelam co najmniej jakbym popuscila za przeproszeniem, i to wtedy chyba pękł mi pęcherz dolny bo pęcherz góry mi przebijali na porodowce...
  6.  permalink
    No ja chyba za dużo się nasłuchałam i naczytałam o przedwczesnych porodach i stad chyba taka histeria.
    Ehh mam nadzieję że to nic takiego.
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    może zadzwoń do gina ? samo to że coś takiego jest tzn krew wypadałoby skonsultować :) nie panikuj tylko!
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    nightingale_84 - moze to jakaś infekcja jak to grudki ...
    --
  7.  permalink
    No mam właśnie zamiar się jutro wepchać do gabinetu, zobaczymy co gin powie.
    Już się uspokoiłam, dzięki :smile:
    Grunt to nie panikować i myśleć pozytywnie! :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    czop wygląda jak galareta i jest tego sporo, kolor przeźroczysty z domieszką krwi, ale nie takiej żywej i świeżej jak z rany, tylko hmmm ma inny odcień.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ja wyczytałam tak jak katy222 pisze że ten czop wygląda jak galareta, kisiel , jak płodny śluz ... ale to tylko wyczytane informacje a nie moje życiowe doświadczenie :-)
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    no cóż, jak mi chlupnął w toalecie o 4 rano to miałam okazję się dokładnie przyjrzeć. Było tego ze szklankę, przynajmniej takie miałam wrażenie :) Dwa dni później urodziłam :)
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    NIGHT hmmm ja się tam nie znam ale myślę, że to nie czop
    natomiast na wszelki wypadek i dla spokoju sumienia chyba bym poszła na oglądnięcie szyjki....

mareza: pisze że ten czop wygląda jak galareta, kisiel , jak płodny śluz ...

o tego to ja mam co parę dni ogrom
    wylatuje ze mnie taka kupka galaretki, mega rozciągliwej jak w czasie dni płodnych
    ale u mnie to akurat nie czop tylko taki śluz
    a potem parę dni biały i gęsty jak krem Nivea i znowu jeden dzień takich glutów
    i tak od samego początku ciąży :wink::wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    I chyba znaleźliśmy wózek [w końcu ! :tongue: ]

WÓZEK

ten czarny
    09
    no chyba, że będzie dziewczynka heheheehe [ w czwartek mam nadzieję, że USG już wszystko wyjaśni :tongue::tongue::tongue: ] to wtedy może jakiś ciut bardziej kolorowy weźmiemy.... :wink:
    --
  8.  permalink
    Katy no to mnie uspokoiłaś!
    Bo u mnie ani tego za wiele nie było, ani to galaretowate nie było..
    Ale tak czy tak pójdę do gina.. bo u mnie z tą szyjką coś nie halo chyba, krótka bo 2,5cm i nie jakaś twarda..
    -- // //
  9.  permalink
    Teo widzę że tak jak ja miłośniczka czarnego :wink:
    Haha, czekam z niecierpliwością co to u ciebie będzie.. :wink:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nightingale_84: Teo widzę że tak jak ja miłośniczka czarnego :wink:

no zawsze marzyłam o czarnym wózku :wink::wink::wink::wink::wink:

no ja myślę, że jednak ten FRANUŚ ale wiesz od 15 t.c gin nie mógł potwierdzić a to już 11 tygodni minęło i chcąc nie chcąc jakaś tam nuta niepewności została zasiana......:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    U mnie czop puścił 6 dni przed porodem. Wygladał, jak galareta, nie był przeroczysty i nie przypominał śluzu. Raczej był taki białawy, z domieszką skrzepłej krwi. Potem do samego porodu pojawiały się jeszcze kawałki czopu, ale już o wiele mniejsze. Słyszałam, że czop odchodzi max 2 tygodnie przed porodem, ale ile w tym prawdy to nie wiem:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Wózek bardzo fajny, model itp, ale jednak bym osobiście nie wybrała samej czerni. Jakoś dla mnie dziecko powinno być otoczone kolorkami:)
    --
  10.  permalink
    TEORKA: wiesz od 15 t.c gin nie mógł potwierdzić a to już 11 tygodni minęło i chcąc nie chcąc jakaś tam nuta niepewności została zasiana.....

No właśnie! Pamiętam że co USG twój dzidziak nie współpracował i siusiorka nie chciał pokazać..
    Mam nadzieje że w końcu coś pokaże, bo taka niepewność chyba gorsza niż sama niewiedza :wink:
    -- // //
  11.  permalink
    Teorka, uważaj na cuda 3w1 - chodzi mi o fotelik. Wózek może być super, ale fotelika nie sprawdzisz w żadnych testach. Lepiej kupić 2w1 i dokupić sprawdzony fotelik- zapewniający maluchowi bezpieczeństwo.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    CERISE my fotelik i tak dokupimy inny :wink:
    tego nie będziemy używać
    ale szukałam wózków 2w1 [bez fotelika] i nic mi się nie spodobało [ a cenowo prawie to samo.... ] dlatego weźmiemy ten a fotelik schowamy albo damy komuś albo nie wiem co :wink:

martitap: le jednak bym osobiście nie wybrała samej czerni.

a mi się własnie takie najbardziej podobają :wink::wink::wink:
    poza tym pojedziemy, obejrzymy je "na żywo" i może przyjedziemy z niebiesko - zielonym, kto wie :smile::smile::smile:

nightingale_84: Mam nadzieje że w końcu coś pokaże, bo taka niepewność chyba gorsza niż sama niewiedza :wink:

no dokładnie, jak mówisz :wink:
    --
  12.  permalink
    Mi z czarnych wózków podobał się tylko jakiś model bebecar, często mijam na osiedlu. A tak to wolę jaśniejsze kolorki- my mamy pistacjowy :) A gondolka miała granatowy (właściwie czarny) dół i ładnie wyglądało :)
    --
  13.  permalink
    A, no to luz Teo... Bo jak widzę rodziców, którzy dziecko wsadzają w styropianową skorupkę ("bo inaczej mandat można dostać"), to...
    W dobry fotelik na pewno warto zainwestować.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    cerisecerise: Mi z czarnych wózków podobał się tylko jakiś model bebecar, często mijam na osiedlu. A tak to wolę jaśniejsze kolorki- my mamy pistacjowy :) A gondolka miała granatowy (właściwie czarny) dół i ładnie wyglądało :)

a to wiadomo kwestia gustu :wink:
    każdy lubi coś innego
    grunt, że my oboje z mężem jednogłośni :devil::devil::devil::devil:

no fotelik warto mieć dużo lepszy, też jestem tego zdania...

a taki pierwszy fotelik to na ile miesięcy "wystarcza" ?
    --
  14.  permalink
    Myślę, że coś koło roku, może ciut dłużej?
    Dziecko w tym foteliku może jeździć dopóki główka nie wystaje ponad oparcie fotelika- moja córeczka prawie 11 miesięcy, dość duża jak na swój wiek, do krawędzi fotelika jej daleko
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    wózek bardzo fajny, my mamy też juz upatrzony od dawna ;D abc design 3 tec lub 4tec :) caly zestawik :) tzn 3in1
    •  
      CommentAuthorSA
     permalink
    a moj mial 8 miesiecy i juz sie nie miescil a wcale nie byl duzy a firme mielismy dobra bo chicco i podobno do 13 kg
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
     permalink
    Beliar dopisałam Cię :)

misia1111187 28.07.2011 (chłopiec)
    agi_s 08.08.2011 (chłopiec)
    kate1 14.08.2011 (dziewczynka)
    stokrotk_a 29.08.2011 (chłopiec)
    bladykot 9.09.2011 (dziewczynka)
    natusia90 17.09.2011 (chłopiec)
    cerisecerise 27.09.2011 (chłopiec)
    venika 29.09.2011 (dziewczynka)
    aneta01 30.09.2011 (chłopiec)
    katy222 02.10.2011 (chłopiec)
    nightingale_84 4.10.2011 (chłopiec)
    jszsz 05.10.2011
    Lily26 15.10.2011 (chłopiec)
    iwcia1 18.10.2011 (chłopiec)
    myszerej 20.10.2011 (chłopiec)
    Niu83 22.10.2011
    TEORKA 25.10.2011 (chłopiec)
    zuzolcia 11.11.2011 (dziewczynka)
    Mysza 12.11.2011
    lecia_28 22.11.2011
    zabkaa25 25.11.2011 (z USG 20.11.2011) (chłopiec)
    Paaula82 26.11.2011 (chłopiec)
    asik27 27.11.2011 (dziewczynka)
    wydra86 30.11.2011 (dziewczynka)
    Annalena 02.12.2011
    mareza 8-9.12.2011
    Sbakuma 18.12.2011 (chłopiec)
    Talinka 23.12.2011 dziewczynka
    Carottka 28.12.2011
    sara32 29.12.2011 (chłopiec)
    Anula36 30.01.2012
    Hussy 17.01.2012
    LilianaLaura 19.01.2012 (chłopiec)
    kamiis 06.02.2012
    lalik 22.02.2012
    majka098
    Karolina91
    londynka2303
    Love_line
    aguncia
    poohasia
    Romeda22
    milątko
    beliar_xl
    --
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
     permalink
    Nasz Tom z pierwszego fotelika wyrósł jak miał 7 miesięcy, firma chicco. Córeczka mojej koleżanki jeździła w swoim pierwszym foteliku ponad rok (firma romer).

Wczoraj byłam u lekarza. Mam rozwarcie na opuszek i szyjkę obniżoną. Na poród mam się podobno szykować przed 21 sierpnia (do tego dnia mam zwolnienie :bigsmile: i lekarz stwierdził, że więcej nie będzie mi potrzebne) ciekawe czy prognoza się spełni. Na razie się nie nastawiam. Maluszek waży już 2950, więc pewnie 4 kg spokojnie dobije. Przygotowuję się psychicznie na niezbyt łatwy poród. Zobaczymy jak będzie.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.