Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mam rozwarcie na opuszek i szyjkę obniżoną. Na poród mam się podobno szykować przed 21 sierpnia
Ja i tak sobie nie wyobrażam mojego 7 miesiecznego dziecka w gondolce. Basia jeździ w spacerówce od 3 miesiąca, ale tylko dlatego że w wózku po Hani zepsuło się koło. Nowa spacerówka rozkładała się całkiem na płasko, a coraz bardziej ruchliwe dziecko było przypięte szelkami. Z Hanią do spacerówki przesiadłam się od 5 miesiąca i było ok.
Ale 5-6 miesięczne dziecko bardzo często potrzebuje już przypięcia pasami, a gondolka tego bezpieczeństwa nie zapewni.
No właśnie jedno małe ALE - SIEDZIAŁ moje dziecko posadzone owszem siedzi ale samo nie siada. Nie bedę mu niszczyć kręgosłupa tylko dlatego że ma 8miesięcy czy że mam ochote na lżejszy i łatwiejszy do wyjmowania z piwnicy wózek. Druga rzecz jest taka że spacerówki nie mają aż tak usztywnianego oparcia i siedziska a wózki typu "laska/parasolka" już w ogóle i mi samej by nie było wygodnie jakby mnie uwierały rurki od stelażu które są pod pupą i plecami bo mojego brata IWKO zaczął sam siedzieć jak miał 5 mscy i nie było opcji, żeby na spacerze przyjął inną pozycję niż siedząca właśnie
o kurde, będziemy miały serię porodów w ciagu najbliższego miesiąca!:))))
jeśli malucha się nie sadza, to dopóki samodzielnie nie usiądzie chyba nie ma problemów z leżeniem? Bo innej pozycji nie zna? Tak mnie to właśnie zastanawia, bo często słucham opinii typu "muszę sadzać, bo nie chce leżeć". A moja nigdy nie była sadzana, mocno tego pilnowaliśmy i nie było problemu. Nawet teraz choć siada, to najchętniej bawi się leżąc na brzuchu.