Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorSabakuma
    • CommentTimeJul 22nd 2011
     permalink
    Teo jakie peryferia z tym Krakowem Plac Szczepański to same centrum zaś Oboźna też do peryferii nie należy.
    Annalena co do skierowań na usg jeśli idziesz prywatnie to bez żadnego skierowania . A co przyjazdu z Olkusza no to kochana codziennie robię tą trasę bo z kraka do Olkusza jeżdzę do pracy :wink: więc jak co to wszelakie objazdy znam bez korkowe :P
    --
  1.  permalink
    Ja znowu z Krk na Śląsk teraz jeżdżę często, i spokojnie można koło Makro albo Ikei objechać te koreczki :bigsmile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Sabakuma: Teo jakie peryferia z tym Krakowem Plac Szczepański to same centrum zaś Oboźna też do peryferii nie należy.

ale ja mówiłam akurat o innych placówkach, które znalazłam :wink:
    tych nie znalazłam i przestałam szukać przenosząc się do Tarnowa :wink:

Josaris: Najlepiej robić cc, gdy akcja porodowa się już rozpocznie.

ja też zawsze słyszałam, że najlepiej przed terminem bo jak się zacznie akcja i dziecko zsunie do kanału to może byc problem.....

Annalena: A w ogóle, to i bez tego udało sie go namówić. Niezbyt mu się pomysł podoba, ale jesli znajomy gin naszej teściowej (lekarki) będzie miał termin next week, to wbijemy :)))))))))

hurrrraaaaa !!! :wink::wink::wink:
    no to czekamy do następnego weekendu na wieści :wink::wink::wink:

MADA, BLADYKOCIE
    udanych podróży i miłego pobytu :wink::wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a i mam pytanko --- od mniej więcej tygodnia jak wstaję po nocy z łóżka to przez parę minut mnie tak krocze napitala jakbym zrobiła 100 km na rowerze....
    boli pipka i wewnętrzne strony ud....
    czy miałyście podobnie ?
    myślałam może, że to jakieś pierwsze naciski główki ale nasze dziecko główką do dołu było może raz dopiero albo dwa a tak to zawsze położenie poprzeczne lub pośladkowe [co na tym etapie ciąży niby nie jest jeszcze powodem do stresu ale ja tak sobie myślę czemu ono się w ogóle w dół nie obraca :tongue: ] więc to na pewno nie to.....
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    cześć Wam!
    19 tydzień czas zacząć! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Sabakuma: A co przyjazdu z Olkusza no to kochana codziennie robię tą trasę bo z kraka do Olkusza jeżdzę do pracy

Loooool:) świat jest mały:)
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja od rana chodzę i się cała trzęsę przed wizytą... Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze i wrócę tylko z dobrymi wiadomościami :smile:

Talinka,ale ten czas leci.. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    KARKO: Josaris: Najlepiej robić cc, gdy akcja porodowa się już rozpocznie
    chyba ZANIM się rozpocznie?? Bo może być problem, jeśli dziecko wejdzie do kanału rodnego i dopiero cesarka... Z tego co ja wiem (przyjaciółka po 4ech cesarkach), planuje się cc kilka dni przed terminem.
    Poza tym małe może jeszcze sie odwrócić!

Nie pomylilam sie, tak wlasnie chcialam napisac. Tak jest najlepiej z punktu widzenia dziecka, bo wychodzi z brzucha mamy w odpowiednim momencie, gdy jest do tego przygotowane, o czym swiadczy odejscie wod albo skurcze. W naszym szpitalu przy ulozeniu miednicowym nie planuje sie cc, czeka sie na rozpoczecie akcji, a wielorodka zawsze ma szanse na porod sn, jesli okolicznosci sa sprzyjajace. I oczywiscie sa takie sytuacje, gdy cc jest konieczne i nie ma co z tym polemizowac.

Kate, mam nadzieje, ze malenstwo sie odwroci jeszcze. Moj Stas odwrocil sie w okolicach 33-34 tygodnia, a byl juz wtedy bardzo duzy.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: Talinka,ale ten czas leci..

Noooo! Za tydzień połóweczka!! :bigsmile::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    Talinka gratuluję rozpoczęcia 19tyg :)

U was też tak leje non stop? nie chce mi się po bułki nawet wyjść jest tak ponuro...
    nie mam już bóli jak na @ tzn od przedwczoraj ;D wiec jest ok.

Ogólnie jadłabym tony wszystkiego... ale ograniczam się .... powiedzcie mi czy mandarynki mogę zjeść ? wstyd normalnie nie pamietam nic wiem że serów nie jadłam że surowego mięsa nie jadłam w poprzedniej ciąży i na tym moja pamięć się kończy...
    Piję duzo wody... co mogę jeść aby dużo nie przytyć? za miesiąc bierzemy ślub bardzo chciałabym zmieścić się w suknię, bo to dopiero będzie...

w ogóle to śnią mi się koszmary na temat ślubu że depczę po sukience bo jest za długa... nie ma co hehehe koszmar jak nic;D
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJul 22nd 2011 zmieniony
     permalink
    Dzięki!

U nas nie leje wlaśnie. Wczoraj miała być burza, dzisiaj miało padać, a zamiast tego.... wczoraj był UPAŁ, a dziś słońce próbuje się przebić zza chmur i na termometrze 23-24 st. :bigsmile:

beliar_xl: w ogóle to śnią mi się koszmary na temat ślubu że depczę po sukience bo jest za długa... nie ma co hehehe koszmar jak nic;D

Też miałam koszmary na początku ciąży... to się nazywa - wyraziste sny :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    Talinka no to zazdroszcze, u nas tak lalo ze myslalam ze powodz spowoduje;/;/ kanalizacje przepelnione bo z kratek woda jak fontanna widzialam ze odpompowują.. od wcczoraj leje... ;/
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Talinka - gonię Cię , u mnie 17 tydzień :-) za tydzień u mnie zaczną się połowinki :-) bo tak liczę że 18 tydzień to połowa mojej ciąży (jeśli muszę jakoś donosić moje maluchy do 36tygodnia)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hihihihi noo :-)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Noooo! Za tydzień połóweczka!! :bigsmile::cheer:

a nie za dwa tygodnie ? :wink:
    bo połówka to jest chyba jak się 20 tydzień kończy a nie zaczyna ? :smile:

w każdym razie mi wszystkie gratulowały półmetka jak na suwaku było 20t0d :wink::wink::wink::wink:

zapitalają te Wasze [nasze] suwaki jak głupie :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja dzisiaj robię kompot - miał byćź wiśniowy, ale, że zostało mi kilka truskawek, to zrobiłam truskawkowo-wiśniowy :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    może Teo - ja liczę od rozpoczętego :wink: poza tym ja piszę o połówce, półmetek to się dla mnie zaczyna skończonym :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    to ja za tydzień zacznę 5 miesiąc? ??? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: poza tym ja piszę o połówce, półmetek to się dla mnie zaczyna skończonym

a czym się jedno od drugiego różni ? :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    dla mnie połówka/półmetek to jeden pieron :wink::wink::wink::wink::wink:

MAREZKA no wychodzi na to, że tak bo będziesz miała 1 dzień 18-go tygodnia :wink::wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    o matko - kiedy to zleciało !!! :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ani się obejrzę a ja na porodówce będę a za chwilę z maluchami w domu !
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    mój idzie jak krew z nosa;D ale za to ślubny pędzi jak głupi:)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    dla mnie nie... bo półmetek to przed końcówką jest dla mnie... np w sporcie - jak biegasz na 100m to połówka będzie jak będziesz na 50m, a półmetek jak ten 50m przekroczysz :bigsmile:
    no, ale to ja tak rozumuję - może głupio :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hmmm... chociaż z drugiej strony - półmetek to połowa drogi do mety, czyli.... ech :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a zresztą - mniejsza o szczegóły :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a tak zmieniając temat... spojrzałam sobie w swoją kartę ciąży... w 11tc mialam pod pępkiem 106cm, dziś mam 118cm! kurczę, a ja w ogóle nie widzę zmiany :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: hmmm... chociaż z drugiej strony - półmetek to połowa drogi do mety, czyli.... ech :bigsmile::bigsmile:

Talinka: bo półmetek to przed końcówką jest dla mnie... np w sporcie - jak biegasz na 100m to połówka będzie jak będziesz na 50m, a półmetek jak ten 50m przekroczysz :bigsmile:

hehehehehe :devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    sama się zakręciłam :bigsmile: :rolling:
    --
  2.  permalink
    A mi od jakiegoś czasu brzuszek znowu nie rośnie, nawet nie ma co zdjęcia robić.
    Na wysokości pępka od miesiąca mam 90cm i nie rośnie waga to samo, jak się zbliżyło do tych 4,5kg na plusie to tak stoi i stoi..
    -- // //
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Talinka: a tak zmieniając temat... spojrzałam sobie w swoją kartę ciąży... w 11tc mialam pod pępkiem 106cm, dziś mam 118cm! kurczę, a ja w ogóle nie widzę zmiany

--

Ja też nie wiedzę za bardzo jak się zmieniam, chociaż od tygodnia pojawił mi się typowy ciążowy brzuszek, wcześniej to był taki bardziej utuczony wg mnie.:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No mój właśnie wg mnie to cały czas tłuszczyk.... chociaż wy tam niby coś widzicie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ja spróbowałam zmontować wózek dla maluchów,zziajałam się przy tym jak górnik na przodku
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile: hehehe dobrze, że mój był złożony
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Talinka ja swój musiałam uprać ,a potem namędrkować jaki rzep do czego i po cholere są jakieś ekspresy :-)

na razie mam uprane gondole - zostały jeszcze spacerówki i wyszorowanie stelaża i będzie git

fura dla dwójki
    1
    2
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    super wóz :bigsmile: Mareza!

Oj jak ja zazdroszczę tym, które prawie nie przytyły w ciąży. Ja jem normalnie, a już mam prawie 10kg na plusie... Mam tylko nadzieję, że jakoś to zgubię jak Mały się urodzi.
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    no i już widzę że coś źle zmontowałam na pierwszym zdjęciu :-) ale to już niech mąż po pracy pogłówkuje :-) pewnie niepotrzebnie pod drugą gondolkę dałam jeszcze zapinki do stelaża :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    wygodnie się taki wózek prowadzi?
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    beliar coś jak wózek na zakupy w markecie :-) ogólnie jest zwrotny :-) przyznam się że trochę ginę za tym wózkiem :-)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hehe to czy wygodnie okaże sie jak juz wózek będzie obciążony i pojeździ się po mieście (dziurki, krawężniki, zwężenia itd itp) Mój w domu był super ekstra a potem już ciut mniej
    Zapraszam z wózkami na odpowiedni wątek :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja też muszę uprać :bigsmile: na razie mi sie za to zabrać ne chce :bigsmile::bigsmile:

super Wasz wózek :D
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    to jest chyba abc design zoom ? tak? my chcemy abc design 4tec, chcieliśmy 3tec ale oglądaliśmy ostatnio w sklepie i albo byl zle poskręcany albo jakiś niestabilny;/
    no i taniej na allegro niż w hurtowni.
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Agunia ma rację - ale poczytałam, popytałam się mam bliźniąt u mnie na osiedlu które mają zooma i zdecydowaliśmy się na ten wózek
    beliar - tak to jest abc design zoom tylko że model z 2009 tylko że ma nową ramę (była wymieniana przez poprzednich właścicieli) - kupiliśmy używany - wyszło dużo taniej niż nowy, fakt że nowe mają różne udogodnienia ale liczyć się musimy z kosztami. Nowy kosztuje 3200zł , nasz kosztował 1400zł - dokupić musimy foteliki samochodowe bo adaptery dostaliśmy gratis
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    Mój D. uparł się na nowy... a ja nie wiem czy chcę przeznaczyć ok.2tys za zestaw ... wózeczek fajny... ale czy wart ceny...
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    beliar wózków dla jednego dzieciątka jest w pip i jeszcze trochę także spokojnie macie z czego wybierać, zarówno pod względem funkcjonalnym jak i wizualnym oraz cenowym :-)
    --
  3.  permalink
    Mareza, też myślę nad tym wózkiem- u nas będzie 11 miesięcy różnicy. Ale się waham, bo jakoś średnio mi się te małe kółka z przodu widzą. I taki dłuuuugi... Ech, pewno skończy się tak, że młodszego będę w chuście nosiła, a Ewa w wózku. A na wiosnę wózki już nam i tak potrzebne właściwie nie będą...
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Ceri - w sumie jak masz inne rozwiązanie to pewnie, tym bardziej że do wiosny szybko zleci... ja u siebie żadnego z dzieci nie wezmę w chustę a drugie w wózek :-)
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    wiem, że wózków pełno ale to jest nasz typ:)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mareza: no i już widzę że coś źle zmontowałam na pierwszym zdjęciu :-)

no właśnie miałam pisać bo tak mi się widzi, że jedna gondola trochę gnieciona przez drugą :wink:
    dla mnie taki wózek lekko kosmiczny :bigsmile:
    w sensie, że nie za bardzo sobie wyobrażam jeżdżenie nim po chodnikach itp
    przecież on długi na 4 metry !! :wink::wink::wink:
    no ale nie macie wyjścia hehehe

a nie myślalaś o takim, że dwie gondole są obok siebie ? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a dzisiaj moja bratowa przytargała mi 3 wielkie siaty zajeb..... [wszystko nawiezione z UK] ciuszków od 0 do 6 mscy
    po Iwku... :wink:
    wszystko niebieskie, w autka itp
    fajnie heheh :devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:

w sumie zawsze mówilam, że dla mnie kupowanie różowych dla dziewczynek a niebieskich dla chłopców jest idiotyczne :tongue:
    więc tego :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: w sumie zawsze mówilam, że dla mnie kupowanie różowych dla dziewczynek a niebieskich dla chłopców jest idiotyczne

mam to samo spostrzeżenie :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.