Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkate1
    • CommentTimeJul 26th 2011
     permalink
    Beliar, wg mnie w 9tc na pewno będziesz mieć , jak to określiłaś, przez "badyla" :smile:
    Ja nawet w 15tc tak miałam bo przez brzuch lekarz gorszy obraz miał. Spróbował przez brzuch, ale zmienił.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No u mnie w 12tc był obraz dobry, a ostatnio, w 17tc - słaby przez tłuszczyk mój :bigsmile: i jak to rozgryźć :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Talka ja miałam genetyczne przez brzuch
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Czasem tak mi się trafi, że mimo tego, że mnie kilka razy w nocy ta pierońska zgaga budzi albo wstaję na siku, to jak łyknę trochę mleka (stoi w pogotowiu na półce), albo pójdę do wc, to potem się kładę, minuta osiem i śpię bez problemu. A czasem taka noc, że jak się raz obudzę, to się rzucam po łóżku i nijak zasnąć nie idzie.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    O. A myślałam, że to się dopochwowo robi. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Talinka: i jak to rozgryźć :rolling:

To chyba właśnie gin decyduje na bieżąco, jak ma lepszy obraz.
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    a to genetyczne to jest dodatkowo platne czy jak/
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kate1: mnie kilka razy w nocy ta pierońska zgaga budzi

mnie ostatnio złapała wieczorem, ale zasnęłam normalnie... a złapala mnie przez zjedzenie pizzy wieczorem :confused:
    później mialam w ciągu dnia po zjedzeniu... cheeseburgera z McDonalda :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    beliar_xl: a to genetyczne to jest dodatkowo platne czy jak/

Ee, nie. W ramach normalnej wizyty.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    beliar_xl: a to genetyczne to jest dodatkowo platne czy jak/

ja mam normalnie wszystko w cenie wizyty - 80 zł
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    aha.... :)
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Ja mam zgagę jak w banku jak cokolwiek zjem za późno wieczorem. A właściwie to chyba raczej refluks jest i jak w nocy poleżę (chociaż i tak z głową dość wysoko, żeby przełyk nie był tak całkiem w linii prostej) to mi się cofa za przeproszeniem i piecze, aż obudzi. To jest chyba moja najbardziej upierdliwa przypadłość ciążowa. Chociaż jest i druga - ten brak możliwości położenia się na plecach albo na prawym boku bo zaraz przydusza, też mnie rozwala. Moje lewe biodro jest biedne :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kate1: Chociaż jest i druga - ten brak możliwości położenia się na plecach albo na prawym boku bo zaraz przydusza, też mnie rozwala. Moje lewe biodro jest biedne

Cieszę się zatem, że na razie jeszcze mogę :bigsmile: chociaż na plecachh staram się nie spać, bo krzyże wysiadają :confused: dziś sie czuję jakby mnie ktoś skopał w nocy w krzyż :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Aha - w końcu widzę u siebie ciążowy brzuszek., Zrobiłam rano zdjęcia na leżąco i ledwo po wstaniu - bez jedzenia - i wygląda jak u większości w 14-16tc :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Talinka: Zrobiłam rano zdjęcia

Pokaż :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    zaraz wkleję na brzuszki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    Talinka pokazuj;p
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    już są foty :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    kate1: Biorąc pod uwagę, że wszystkie dziewczyny z naszego forum ostatnio rodzą 2 tygodnie przed terminem

No ja mam nadzieje że tylko 2 tygodnie przed terminem a nie miesiąc!
    Bo ja juz zaczynam się stresować.

A co do zgagi to jestem chyba szczęściara bo dalej nie wiem co to takiego, le ja chyba od poczatku mam nisko bardzo brzucho osadzony i stad brak niepozdanych efektów.
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    ja w poprzedniej ciazy mialam zgage raz - i powiem ze myslalam ze umieram...
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    nightingale_84: A co do zgagi to jestem chyba szczęściara bo dalej nie wiem co to takiego

No to faktycznie pozazdrościć, bo to nic przyjemnego. Zgagę czy refluks w ciąży potęgują też rozluźnione mięśnie (zwieracz) przełyku do żołądka (progesteron jest temu "winien"), ale widać u Ciebie nie daje się to we znaki, i oby tak zostało :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Pies mi zaciążył :confused::neutral:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Talinka: Pies mi zaciążył

to dwie ciezarowki w domu... nie cieszysz sie? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie! Trzeba będzie uśpić :confused:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    :sad:
    dlaczego talinko?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie stać nas na posiadanie kilku psów. Ze znajomych nikt kundli nie weźmie. Do schroniska nie ma szans.
    Muszę w końcu tego psa wysterylizować. To jej 2ga ciąża w ciągu 7 lat. Myślałam, że już się nie zdarzy (w pierwszą zaszła ok. 5-6 lat temu)
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    oj, szkoda psiakow.
    sterylizacja to chyba jednak najlepsza rzecz, skoro jest ryzyko, ze moze zaciazyc...
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Talinka: Nie! Trzeba będzie uśpić :confused:

Przepraszam Talinko za szczerość. Ręce mi opadły jak to przeczytałam... Kurcze jak właściciel psa(suki) nie jest w stanie utrzymać/wydać - generalnie utrzymać przy życiu ewentualnych szczeniaków to niech kurde wysterylizuje psa... Dla mnie to skrajny brak odpowiedzialności i okrucieństwo...
    Tylko błagam nie pisz mi,że to koszty... Bo mi się na to zawsze nasuwa odpowiedź- skoro nie stać Cię na odpowiedzialność to nie decyduj się na zwierzę...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJul 26th 2011 zmieniony
     permalink
    Wiem. Zdaję sobie z tego sprawę. 7 lat temu po prostu chciałam psa - nie pomyślałam, żeby był to samiec.
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    my mielismy kiedys suke, pamietam ze jak miala cieczke nie moglismy ogarnac sie od psow.
    ale zarowno ja jak i moja siostra wiedzialysmy (bylysmy wtedy dziewczynkami), ze zaden pies nie ma prawa sie do naszej berty zblizyc... i dopuscilismy ja tylko wtedy, gdy rodzice zdecydowali, aby miala szczeniaki.
    potem wszystko wrocilo jak przedtem (nielatwo bylo, bo bezpanskich samcow krecilo sie po podworku cala masa), ale uwazalismy zawsze aby nie zaciazyla...
    potem miala powazne problemy z macica i ewentualna ciaza mogla byc zagrozenem dla jej zycia, wiec wysterylizowalismy. potem nie bylo juz zadnych problemow, zycie z nasza suczka stalo sie o wiele latwiejsze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nasza suka jest na dworzu, przy budzie. także o bezpańskie psy łatwo, niestety :confused:
    no, ale dobra skończmy temat - bo się sama z tym wszystkim źle czuję i mogłam pomyśleć wcześniej o wysterylizowaniu jej...
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    przykro mi z powodu calej tej sytuacji. kropka. :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mi też... jeszcze ostatnio moja mama się bała, że psina w ciąży może być, bo tych psów lata obok domu od groma, a ja do niej, że na pewno nie, bo tyle lat nie zaszła, że pewnie już nie zajdzie.... no i wykrakałam! :confused:
    --
  2.  permalink
    Talinka, weź odpowiedzialność za swoje decyzje (mieć psa, suczkę i nie sterylizować) i zwierzaka, którego masz pod opieką. Może w Wejherowie nikt ze znajomych kundelka nie chce, ale na wsiach pod Wejherowem to już w rodowód mało kto patrzy. Moja ciocia mieszka w Chłapowie koło Władka- ich suczka (wilczur) kilka razy miała szczeniaki, zawsze ktoś brał- nawet wczasowicze. Dwa szczeniaki poszły do jakieś hurtowni k/Pucka pilnować posesji. Lepsze to niż zabijać niewinne zwierze- bo co te szczeniaki zawiniły, że nie pomyślałyście?
    --
  3.  permalink
    A wracając do tematu wątku - zostały mi 2 miesiące i 1 dzień do terminu porodu. Jutro ósmy miesiąc zaczynam :bigsmile:
    I ze zdziwieniem stwierdzam, że w tej ciaży zgaga mnie oszczędziła- ostatnio dopadła mnie ok 30tc i trzymała do końca
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    A ja za dwa dni idę na połówkowe i odbieram wyniki badań na glukozę, która dla mnie smakowała jak duży smaczny pączek oblany dużą ilością lukru.
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Talinka, ja bym też poszukała chętnych na psiaki. Cerise ma rację. Nie ma co z góry zakładać, że nikt ich nie będzie chciał.
    U mnie można dać ogłoszenie u weterynarzy, na pewno i u Ciebie tak się da. Próba nie strzelba, a nóż się uda.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dodałam ogłoszenia w necie. U weta raczej ogłoszeń nie mają.
    Też mi się nie uśmiecha to usypianie. I zrobię to w ostateczności. Czekać jednak też nie mogę nie wiadomo ile, bo prawnie zabronione nie jest usypianie TYLKO ślepych szczeniąt.

I oczywiście z tym braniem odpowiedzialności macie świętą rację. Nie wiem czemu ja nie myślę zawczasu, tylko po fakcie. :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Witam :bigsmile: byłam dziś na wizycie u ginekologa i miałam taką sytuację mianowicie, gdy położna, która zakładała mi kartę ciąży zaczęła liczyć który tydzień ciąży powiedziałam jej, że wg ostatniej miesiączki ( bo na USG dopiero idę w piątek niestety) to wczoraj zaczął się 11 tydzień a ona popatrzyła się na mnie jak na jakąś kosmitkę dziwnie się uśmiechnęła i powiedziała "przecież jak pani miała miesiączkę to nie była pani w ciąży" i wpisała mi 7 tydzień! ja już nic nie rozumiem!! a termin mam na 23 lutego :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    o kurka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    marta_885: przecież jak pani miała miesiączkę to nie była pani w ciąży" i wpisała mi 7 tydzień!

O rany, co to za położna!!! W życiu takiego hitu nie słyszałam... Przecież właśnie dlatego tygodnie ciąży liczy się od 1go dnia ostatniej @, bo w większości przypadków nie wiadomo kiedy była owulacja!
    Marta, a na suwaczku masz jeszcze co innego - coś pomiędzy tym co Ty powiedziałaś położnej o ona Tobie :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    ten suwaczek coś mi się zaciął właśnie :) ostatnią miesiączkę miałam 16 maja :bigsmile: no jestem taka zła, jeszcze mi zaczeła tłumaczyć właśnie że owulacja jest w 14 dniu cyklu!! już mi się nie chciało z nią dyskutować...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :rolling::rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    no trudno poczekam te parę dni i w piątek nareszcie Usg i wtedy będę wiedziała dokładnie
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    marta_885: owulacja jest w 14 dniu cyklu

Może u niej... Nawet jeśli tak by było w 100% u każdej z nas to byłby to 9 tydzień a nie 7. Czemu o 4 tygodnie mniej dała? Zresztą tak czy inaczej - źle.
    Musisz to pokazać lekarzowi jak będziesz na wizycie i poprosić o korektę.
    --
  4.  permalink
    Dodałam zdjęcia na brzuszkach :smile:
    Brzuch niby większy ale rozmiarowo bez zmian :wink:

Martuś no to rzeczywiscie ci się połozna niezła trafiła :wink
    -- // //
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Sorry Marta, że się tu śmiejemy, bo to śmieszne de facto nie jest, ale kurczę, trafiła Ci się położna, nie ma co :shocked:
    Czy ona może być przy Twoim porodzie, czy to tylko bardziej taka pani z rejestracji?
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    marta_885: w piątek nareszcie Usg i wtedy będę wiedziała dokładnie

Koniecznie poproś lekarza o korektę. Jak on potwierdzi to, co wpisała ta położna, to chyba wcześniej urodzę :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    No dokładnie powinien być 9, to jakaś porażka... a takie fajne się wydawały te położne co niestety nie idzie w parze z ich wiedzą.... chociaż tyle , że mam dobrego lekarza....
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Nie one na szczęście pracują tylko w przychodni i nie są najmłodsze- może jakimiś starymi metodami się posługują na porodówce są dużo młodsze i mam nadzieję mądrzejsze. Ja się nie gniewam, że się śmiejecie, samej mi się teraz śmiać chce za to mąż jest wściekły przez nie!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.