Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbiri
    • CommentTimeJul 28th 2011
     permalink
    Witam, mam na imię Malwina
    niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży i tak mi słodko upłynęło już 8tygodni i 3 dni
    czuję się świetnie, nie mam żadnych objawów ciąży pomijając jedynie fakt,że nie mam miesiączki i że ciągle chce mi się spać...
    Razem z mężem bardzo się cieszymy, że udało nam się i jesli bozia da to za pare miesięcy dzidziuś już będzie z nami...
    Postanowiłam się przedstawić i opisać moją sytuację bo zamierzam od czasu do czasu tutaj zagladać... Pozdrawiem wczystkie przyszłe szczęśliwe mamusie ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Gratulacje i witaj w naszym gronie! Na kiedy masz termin porodu?
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    według ostatniego usg to 2 marca ;)) już widziałam jak kruszynce bije serduszko- niesamowite przeżycie...
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    i dziękuję za przywitanie ;D
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
    • CommentTimeJul 28th 2011 zmieniony
     permalink
    biri, dodaję Cię też do naszej ciężarówkowej listy :smile: daj znać jak będziesz już znała płeć to uaktualnimy :smile:

kate1 14.08.2011 (dziewczynka)
    stokrotk_a 29.08.2011 (chłopiec)
    bladykot 9.09.2011 (dziewczynka)
    natusia90 17.09.2011 (chłopiec)
    cerisecerise 27.09.2011 (chłopiec)
    venika 29.09.2011 (dziewczynka)
    aneta01 30.09.2011 (chłopiec)
    katy222 02.10.2011 (chłopiec)
    nightingale_84 4.10.2011 (chłopiec)
    jszsz 05.10.2011
    Lily26 15.10.2011 (chłopiec)
    iwcia1 18.10.2011 (chłopiec)
    myszerej 20.10.2011 (chłopiec)
    Niu83 22.10.2011
    TEORKA 25.10.2011 (chłopiec)
    zuzolcia 11.11.2011 (dziewczynka)
    Mysza 12.11.2011
    lecia_28 22.11.2011
    zabkaa25 25.11.2011 (z USG 20.11.2011) (chłopiec)
    Paaula82 26.11.2011 (chłopiec)
    asik27 27.11.2011 (dziewczynka)
    wydra86 30.11.2011 (dziewczynka)
    Annalena 02.12.2011 (dziewczynka)
    mareza 9.12.2011 (dziewczynka i chłopiec)
    Sbakuma 18.12.2011 (chłopiec)
    Talinka 23.12.2011 dziewczynka
    Carottka 28.12.2011 (chłopiec)
    sara32 29.12.2011 (chłopiec)
    anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    Anula36 30.01.2012
    Hussy 09.01.2012
    LilianaLaura 19.01.2012 (chłopiec)
    MyAngel 03.02.2012
    kamiis 06.02.2012
    Viicki 13.02.2012
    ewer 14.02.2012
    aguncia 18.02.2012
    lalik 22.02.2012
    biri 02.03.2012
    beliar_xl 17.03.2012
    mariamateria 19.03.2012
    majka098
    Karolina91
    londynka2303
    Love_line
    poohasia
    Romeda22
    milątko
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    Jest mi bardzo miło, ze trafiłam na taką zaszczytną listę ;D i oczywiście jak tylko się dowiem jaka będzie płeć powiadomię was ;)))
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    O jejjj nie zauważyłam a ja też już jestem na waszej liście :):) bardzo dziękuję!!!
    Tak, bicie serduszka to ogromne przeżycie! ja teraz czekam na jakieś kopniaczki, pewnie jeszcze z miesiąc poczekam ale chciałabym już wiedzieć jakie to uczucie :D:D
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    anaa86, proszę bardzo (dodałam do list powyżej). Gratulacje i witamy! :)
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Dziękuję Kate1 :*:*:*
    a jeszcze jedno pytanko, zauważyłam że po wyjściu spod prysznica mam taki "najeżony" brzuch, potem szybko to uczucie mija. Powiedzcie mi czy to normalne na tym etapie ciąży???
    --
  1.  permalink
    Witajcie dziewczyny,
    nightinale obejrzałam filmik - jak dla mnie cudo. Niesamowicie to wygląda. :-)
    Talinka, czytając ostatnie posty przypomniałaś mi o kakao. Jeszcze dziś nie piłam a podobnie jak Ty piję codziennie ale głównie rano. Przed chwilą zjadłam chyba z 10 jabłek - papierówek. Wczoraj wieczorem zobaczyłam w sklepie ale nie kupiłam. Nie mogłam przestać o nich myśleć i poszłam po nie. Mam już dość tych supermarketowych jabłek, zachciało mi się takich zwykłych, kwaskowych jabłuszek i... chyba się przejadłam nimi. :-)
    W ogóle to nadal jestem głodna, zjadłabym coś ale sama nie wiem co. :( Do niedawna uwielbiałam dość często robić kluski śląskie i jeść je z sosem pieczarkowym i buraczkami ale coś teraz nie bardzo, zwłaszcza ten sos pieczarkowy.
    Chyba zjadłabym pizze. Albo frytki ze śmietaną (nie jadam z ketchupem). Albo kanapkę z wędliną i pomidorem. Kurczeeee. Nie wiem!!!! Grrrrr. Odnoszę wrażenie, że z powodu niezdecydowania co by tu zjeść, ostatnio jem mniej albo jak już to na siłę... :( W zamrażarce czekają pierogi z truskawkami, mój mężczyzna zje na pewno ale ja nie mam ochoty na nie. :( I co ja mam zjeść na obiad? Ludzieeee. :-) Ale problemy mam. :-)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    katarzynah1987: Albo frytki ze śmietaną (nie jadam z ketchupem)

:shocked:

Ja dziś zjadłam pizze z serem,cały talerz pierogów .. No i nadal bym coś zjadła :smile: Ostatnio apetyt mi wzrósł, nie tylko na jedzenie zresztą :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Zauważyłam,że jak za bardzo się nalatam w domu np. wczoraj wysprzątałam całą kuchnię,i nasz pokój i złapał mnie skurcz po lewej i prawej stronie brzucha.. Dobrze,że byłam na łóżku to tylko na kolana się zgięłam.. Nie wiem co to było,ale bolało okropnie.
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    CERISE, wiesz co, nawet jesli opłata za żłobek wynosi mniej niż połowę pensji, to i tak doliczając do tego opłate za paliwo, zywienie w pracy, dodatkowe wydatki (zawsze trzeba jakis inny ciuch założyć etc), to to, co zostaje z pensji, nie jest jak dla mnie warte rozstania z dzieckiem na 10 godzini oddania go na wychowanie obcej kobiecie. Ale niestety nie zawsze można sobie na to pozwolic, tak jak pize NIGHT. ja wymysliłam, że będe brała zlecenia w domu, bo mam taką prace, że bez trudu moge freelancować.
    Bladykotku, to trzymaj sie teraz dzielnie i ostrożnie. Łykaj nospę i sie nie przemęczaj!
  2.  permalink
    Ja jednak wszamałam ten talerz pierogów z truskawkami i powiem Wam szczerze, że... niedobre. :(

Hussy, fryteczki ze śmietaną - pyyycha. Spróbuj. ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Mi zbrzydły słodkości i nie mogę patrzeć na chleb.
    A drugi objaw to ślinotok...

Dziś kolejna koleżanka oznajmiła, że jest w ciąży...6 tydz i poszła na 3 tyg na l4
    szef jest na urlopie jak wróci dowie się o 3 ciążach...ehh jego mina będzie bezcenna...
    --
  3.  permalink
    Annalena, właśnie dlatego ja powiedziałam dziękuję. I jak o tym myślę, to jestem zła na siebie, że w ogóle tego powrotu do pracy próbowałam... No ale czasu nie cofnę, za to jestem mądrzejsza na przyszłość. Praca dawała mi frajdę, ale jeszcze większą frajdę dało mi oglądanie, jak mała choćby uczy się raczkować. I byłam cholernie szczęśliwa, że pierwsze próby pełzania/raczkowania były do mnie, a nie do opiekunki:smile:
    Ja niby mogę też brać zlecenia do domu (tłumaczenia), ale zobaczę jak mi to przy dwójce wyjdzie. Najwyżej zamiast na 2 tygodnie, pojedziemy na wakacje tylko na tydzień. Nic się nie stanie :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Basiu, u mnie w pracy, łącznie z moją, cztery ciąże. Wszystkie mamy termin na wrzesień :smile:
    --
  5.  permalink
    Basia_87 my chyba w tym samym wieku jeżeli liczba 87 oznacza Twój rok ur. :-)
    Ojj, ja właśnie też słodkości nie bardzo. Te pierogi z truskawkami (w sumie słodkie nie były) to nieudany posiłek dla mnie był. Aczkolwiek herbatkę i kakao piję słodkie ale nie za słodkie, półtora łyżeczki cukru, jak zawsze.
    Ach, szef się ucieszy zostanie wujkiem trzech dziecinek. :-)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    cerisecerise: u mnie w pracy, łącznie z moją, cztery ciąże

U nas też 4 tylko 1 na październik, a 3 na marzec...hehe i wszystkie pracujemy na parterze, a dziewczyny z piętra oznajmiły, że nie będą do nas schodzić...:devil:

katarzynah1987: my chyba w tym samym wieku jeżeli liczba 87 oznacza Twój rok ur

Tak to mój rocznik:bigsmile:

A ja widzę, że i ciąże mamy na tym samym etapie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Sabakuma: A ja dziś miałam wyniki testu na glukozę

Oo, wczesnie miałaś ten ten na glukozę robiony - myslałam, ze to sie robi ok. 23-24tc.
  6.  permalink
    U nas w szpitalu OGTT też robi się w szóstym miesiącu. Pamiętam jak w pierwszej ciąży marzyłam, żeby już móc siedzieć w poczekalni i żłopać glukozę- bo tak chciałam już mieć taki brzuszek jak te ciężarówki :)
    --
  7.  permalink
    Annalena, widzę, że już dziewczynkowy suwaczek sobie ustawiłaś :wink:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    basia_87: szef jest na urlopie jak wróci dowie się o 3 ciążach...ehh jego mina będzie bezcenna...

Oj też chcialabym to zobaczyć:crazy:
    --
  8.  permalink
    Basia_87 ja dodatkowo sama urodziłam się w marcu...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    basia_87:
    szef jest na urlopie jak wróci dowie się o 3 ciążach...ehh jego mina będzie bezcenna...

:tooth:

katarzynah1987: ja dodatkowo sama urodziłam się w marcu...

Ja też z marca :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Cerise, Annalena - u mnie ta sama sytuacja. Menagerowanie zamienilam na "zarzadzanie domem" : )
    --
  9.  permalink
    Trisha, ja to nazywam "zarządzanie cyrkiem" :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    O jak ladnie :D
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Trisha mogłabyś mi napisać jak Ci sie sprawuje Fln Jedo, narazie to mój faworyt ale mam pare obaw. Szczególie jak sie sprawdza ta budka od gondoli do spacerówki i czy macie fotelik Berbero a może Maxi Cosi? A może Fifi juz wyrósł, jesli tak to na jak długo wam starczył. Złapaliście kiedyś gume w dentce, jak jest z dokupieniem, wymiana? Dzieki
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    lecia,

ja jestem niesamowicie zadowolona z wozka. Sprawdza mi sie na kazdych wertepach, mam przednie kola skretne, a budka do spacerowki jest spoko, bo jak slonce razi, to moge ja swobodnie przelozyc praktycznie az na druga strone i mlodego nie razi. W ogole ten wozek ma dla mnie wszystko czego potrzebuje miec w wozku. No i ma pojemny dosc koszyk na zakupy

A fotelika nigdy nie wpinalam na stelaz, w ogole dostalam po kims wiec nawet nie pamietam jakiej firmy. Jezdzilam juz po roznej powierzchni, nawet po rozbitym szkle, ale nie zdazylo sie zlapac gumy, raz dopompowalam na stacji kompresorem i rewelacyjnie sie trzyma. Jesli masz gwarancje to chyba z wymiana czy dokupieniem nie ma jakiegos problemu, choc nie wiem nawet jak to dziala. Ale nie sadze, zeby to byl jakis problem :)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeJul 29th 2011
     permalink
    Trisha jeszcze niedawno mi zachwalałaś ten wózek a tu popatrz już od 2 m-cy przekonuję się o tym jaki on fajny:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    aaaa czyli zakupials bryke :D rozumiem, ze zadowolona jestes? :)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Póki co baaaaaaaaaaaardzo:bigsmile: W sierpniu będę miała okazję testować go off roadowych warunkach ale jestem dziwnie spokojna,że się sprawdzi:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Dzieki dziewczyny, ten wozek od dawna był faworytem, co rusz jednak porownuje go z jakims innym polecanym i nadal dystansuje konkurence, wiec pewnie własnie na niego sie zdecyduje. Martwie sie troche o te kola pompowane bo generalnie to wlasnie takie chce ale mieszkam w Irlandii i jak sobie mysle ze bede musiala najpierw wyslać je do Polski a potem czekać az mi odeślą to chyba sobie kupie po zapasowej dętce;)
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Jaheira a Ty masz fotelik? wpinasz go może na stelaż?
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeJul 29th 2011 zmieniony
     permalink
    Ja mam fotelik Recaro Profi Young i wpinam go w stelaż poprzez adaptery.
    Mam bzika na punkcie bezpieczeństwa a to jest tzw. mercedes wśród fotelików.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lecia sprawdz czy jedo nie ma kol piankowych, ja takie mialam, raz ze wozek lzejszy a dwa nie ma ryzyka zlapania flaka
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Cześć Wam! :)
    Wczoraj byliśmy z R. w Tesco i obiecał mi na jego wypłatę ciuszki dla Malca - w Tesco śliczne z Kubusiem są za 14,90 w przecenie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    lecia_28: Martwie sie troche o te kola pompowane bo generalnie to wlasnie takie chce ale mieszkam w Irlandii i jak sobie mysle ze bede musiala najpierw wyslać je do Polski a potem czekać az mi odeślą to chyba sobie kupie po zapasowej dętce;)
    --
    nie przesadzasz? W Irlandii nie ma rowerków dzieciecych? :) Do wózka pasuje opona z kółka roweru dzieciecego chyba 10' (nie pamiętam dokładnie ale na oponie pisze) Wymiana to kilka minut i sama dasz radę :) bo to żadna filozofia naprawdę!
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    No to zaczynam 18 tydzień - półmetek dla mnie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja 20tc :bigsmile::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ciekawe kiedy maluchy zaczną się dobijać i dawać o sobie znać :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Pewnie niedługo :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    o kurcze to za tydzień zacznę 5 miesiąc już ! :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja za 3t - 6m :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a tak w ogóle - R. wczoraj kazał mi stanąć bokiem i wciągnąć brzuch. Ja się męczę, wciągam.. on do mnie – wciągnęłaś ? (zdziwiony) – ja, że tak. On na to – nic nie widać :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    a ja za tydzien 4 :clap:
    ale ten czas leci... :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Ja bym mu chyba kazała wciągnąć pośladki do środka :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Talka, Ty nie wciągaj! Nie wstrzymuj powietrza kobito! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie no - przecież to chwilowe było :bigsmile: i udowodniło, że to już nie mój tłuszcz właściwie :bigsmile::bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.