Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormyszerej
    • CommentTimeAug 10th 2011
     permalink
    Sabakuma: On teraz tak szaleje a co jak będę w 30tc

Wtedy już będzie szalał coraz mniej:bigsmile: Więcej wiercenia i przeciągania, a mniej kopania:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
    • CommentTimeAug 10th 2011 zmieniony
     permalink
    Anula36
    to pewnie tylko chwilowe ja też tak miałam: idę sobie spokojnie prosto przed siebie i nagle poczułam się jak bym co najmniej pół butelki wódki wypiła :shocked: na chwilkę świat cały staną do góry nogami, a ja mało się nie przewróciłam, jednak po chwili wszystko wróciło do normy. Było to jakieś 2 tygodnie temu i na razie się nie powtórzyło.
    --
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Dziewczyny koniecznie przeczytajcie to !!! :wink::wink::wink:
    świetnie opisany poród
    aż się uśmiałam :wink::wink::wink::wink:

PORÓD
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Świetne!
    --
    •  
      CommentAuthorEquidna
     permalink
    super :bigsmile:
    dobrze wiedziec co mnie czeka :wink:

ja za chwilkę się zbieram do gina i poproszę o kciuki, coby nam się pojutrze udało wyjechac na te kaszuby...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Equidna: coby nam się pojutrze udało wyjechac na te kaszuby...

a gdzie się wybieracie konkretnie? :)))))
    --
  1.  permalink
    Talka wszyscy w twoja strone na wakacje sie wybieraja :smile:
    Musisz w takim razie koniecznie na południe sie wybrac :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Chciałabym :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    przyjeżdżajcie, zwłaszcza po niedzieli, bo mój tato ma urlop, a jak on ma urlop to zawsze jest dobra pogoda.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    bladykot: przyjeżdżajcie, zwłaszcza po niedzieli, bo mój tato ma urlop, a jak on ma urlop to zawsze jest dobra pogoda.

zależy co kto woli bo ja przed wyjazdem się modliłam, żeby właśnie pogody nie było bo mnie upały strasznie męczą :wink::wink::wink:

EQUINDA jak mogę coś poradzić - omińcie WŁOCŁAWEK bo tam są takie masakryczne drogi, że już mysłałam że w samochodzie urodzę...:confused:
    na prawde
    coś okropnego
    a my też na Kaszuby jechaliśmy więc pewnie trasa podobna.....

a pierwszy poród domyślam się że mialaś przez CC skoro teraz piszesz, że przynajmniej wiesz co Cię czeka ? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorEquidna
     permalink
    Talinka: a gdzie się wybieracie konkretnie?

gowidlino- okolice sulęczyna/sierakowic. Talka a Ty tamtejsza? :bigsmile:

TEORKA czyli, że Włocławek nadal do d..py? w zeszłym roku tam była masakra...

nie CC. rodziłam SN, teraz tez mam zamiar. i przychylam się do opinii autorki, że to żadna krwawa masakra. jasne, że boli ale to poród w końcu i ból jest i matce i dziecku potrzebny...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Equidna: gowidlino- okolice sulęczyna/sierakowic. Talka a Ty tamtejsza

aaaaa! byłam tam! świetne jezioro! :bigsmile::bigsmile:
    ja z Wejherowa - małe trójmiasto kaszubskie, koło gdyni :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorEquidna
     permalink
    Talinka: byłam tam! świetne jezioro!

no jeziorko jest wypasik :wink:
    wiem gdzie Wejherowo :bigsmile: mam nadzieję, że i w tym roku uda nam się wybrac do Gdańska
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Equidna: TEORKA czyli, że Włocławek nadal do d..py? w zeszłym roku tam była masakra...

do dupy to mało powiedziane :wink:
    tzn nie wiem jak było rok temu ale teraz chyba jeszcze gorzej...
    wytrzepało mną tak, że na prawdę bałam się, że zacznie się akcja porodowa :confused::confused::confused::confused:

eeeee no to jak rodziłaś już SN to wiesz co Cię czeka a nie, że wiesz to dopiero po tym opisie :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    TEORKA: omińcie WŁOCŁAWEK bo tam są takie masakryczne drogi, że już mysłałam że w samochodzie urodzę..

haha- moi teściowie są z Włocka- jeździliśmy po tych dziurach, ale nie urodziłam:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Equidna: mam nadzieję, że i w tym roku uda nam się wybrac do Gdańska

to zahaczycie o jarmark dominikański :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a ja sobie wląsnie wcinam kisiel z konfiturą babuni z wiśni, mmmm :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    agael77: haha- moi teściowie są z Włocka- jeździliśmy po tych dziurach, ale nie urodziłam:tongue:

no ja na szczęście też nie ale mnie tak wytrzepało, Mała się przestała ruszać a ja się stresu najadłam niepotrzebnie..... :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorEquidna
     permalink
    TEORKA: tzn nie wiem jak było rok temu ale teraz chyba jeszcze gorzej...

przewalone wobec tego, no nic będziemy kombinowac z inną trasą...
    i dzięki wielkie za cynk, bo znowu byśmy się w to gówno władowali :confused:

Talinka: to zahaczycie o jarmark dominikański :wink:

jak co roku :wink: uwielbiam przez to wakacje, bo mi się kojarzą z Gda i tłokiem na jarmarku :bigsmile: no i jeziorkiem oczywiście
    ech Talinko zazdroszczę Ci, że masz morze tak blisko....

a ja już po wizycie.
    szyjka trzyma, twarda, długa i zmknieta, więc twardnienia jej nie ruszają. i oby tak pozostało przez najbliższe 18 tygodni :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hihihii byliśmy na jarmarku w sobotę... masakra - wróciliśmy to na nogi nie mogłam :bigsmile:
    Equidna: ech Talinko zazdroszczę Ci, że masz morze tak blisko....

no blisko mam, a byłam 2 razy tego roku (na Dębkach i w Jastrzębiej)... chciałabym w góryyy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    a ja tam na wakacje kurka wodna w tym roku nigdzie nie pojadę, kurcze za dużo wydatków nam się zwaliło na ten okres :/
    A co do tego dobijania, to ja co prawda nie mam z tym problemu... ale wydaje mi się, że mnie łapie coś gorszego. Znaczy się głupawka ciążowa jakaś. To co ja ostatnio pierdziele, to już nawet nie graniczy z głupotą ale z debilizmem :) albo zaczynam coś mówić i zapominam co chciałam powiedzieć albo do jakiej puenty chciałam dojść. To jest dopiero żenada zwłaszcza przy znajomych :):) W ogóle nie potrafię się skupić, zapominam po co weszłam do danego pokoju albo co chciałam zrobić... źle ze mną... a co będzie potem :)
    A tak z innej parafii - Co myślicie na temat porodu w wodzie (w wannie w szpitalu)??? Mnie ostatnio lekarz to zaproponował na tą moją wrażliwą skórę (okazało się, że mam zbyt rozpulchnione jelita i stąd to drętwienie brzucha) i poważnie się nad tym zastanawiam :) Słyszała o tym któraś z was?
    ------------------------
    Anula36 - Na kiedy masz termin, bo widzę, że masz suwaczek dokładnie w tym samym miejscu co ja, a nie rzuciło mi się na oczy żebyśmy w tabelce miały ten sam dzień narodzin :) Ale fajnie:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anaa86: a ja tam na wakacje kurka wodna w tym roku nigdzie nie pojadę, kurcze za dużo wydatków nam się zwaliło na ten okres :/

my też nie... w przyszłym roku raczej też nie...
    --
    •  
      CommentAuthorEquidna
     permalink
    Talinka: chciałabym w góryyy

w których to ja z kolei bylam ostatnio...z parę lat temu :tongue:

co do wydatków, to my mamy mieszkanie za free, bo rodzina ma tam domek i tylko dlatego możemy sobie pojezdzic co roku :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    my w zeszłym roku byliśmy. R pierwszy raz :wink:
    --
  2.  permalink
    Ja lubię góry. Co do morza to nie wiem bo jeszcze NIGDY nie byłam...
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny, jak to jest z farbowaniem włosów w ciąży? Można czy lepiej nie? Gdzieś wyczytałam, że można ale dopiero w II trymestrze. Farbowałyście włosy podczas ciąży? W którym trymestrze?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Farbowałam :wink:
    W 1wszym :-) teraz też muszę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    farbowałam, nie pamietam czy też w 1 trymestrze, ale farbowałam nie jeden raz.
    --
    •  
      CommentAuthorEquidna
     permalink
    katarzynah1987: Farbowałyście włosy podczas ciąży? W którym trymestrze?

farbowałyście :wink:
    zarówno w tej jak i w poprzedniej ciąży. ja akurat nie w I trymestrze, ale to dlatego, że non stop mi było niedobrze i nie chciałam sobie fundowac jeszcze dodatkowo bodźców zapachowych w postaci farby :smile:
    ale można farbowac i w I trymestrze. farba nie przenika przez skóre do krwi, więc nie ma ryzyka, że w jakikolwiek sposób "dostanie" się do dziecka :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Dzięki dziewczyny. No to mój mężczyzna niebawem znowu zamieni się w fryzjera. :smile: Moje rudości się zmywają i trzeba ratować się kolejną farbą. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hihihih ja się sama farbuję. jak mamie powierzyłam moją głowę, to miałam dużo pasm niepofarbowanych :confused:
    --
  5.  permalink
    Też farbowałam i dalej farbuję :smile:
    Nawet pytałam lekarza :smile: a z tego co czasami można wyczytać żeby unikać w I trymestrze to własnie chodzi o te kobiece nudności i wymioty, że niby intensywny zapach może być nie do zniesienia ale przeciwwskazań zdrowotnych nie ma :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ja też farbowałam [tzn mąż bo ja sama sobie z tyłem nie daję rady :wink: ] ale w I trymestrze kupowałam farby bez amoniaku...
    wiem, że nie przenika itp itd ale jednak spokojniejsza byłam jak wiedziałam, że amoniaku nie ma wtedy, kiedy Maluszek się kształtował
    od II trymestru kupuję już normalne [bo te bez amoniaku na moich włosach się ciulowo trzymały :smile: ]
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a mój mąz farbuuje mi włosy lepiej niż niejedna fryzjerka [od nich często wychodziłam z upapranym czołem i potem tego domyć nie mogłam...]
    bardzo dokładnie i w ogóle :wink:
    prostowanie też mu super idzie a malowanie paznokci u stóp opanował lepiej ode mnie nawet :smile:
    także tego :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: prostowanie też mu super idzie

o prostowanie to R. też ma obcykane :bigsmile: tylko mu się nie chce :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mojemu Mateo też się często nie chce...
    ale jak zaczynam sama prostować [specjalnie przy nim, nie w łazience] i sapię oraz fuczę nosem [oczywiście udaję chociaż nie powiem - bolą mnie ręce od tego podnoszenia w górę] to w sekundzie wstaje i mówi " daj mi tą prostownicę wielorybie bo się zasapiesz zaraz" :devil:
    i tym oto sposobem mam przez niego wyprostowane :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ej a jak KASIA miała CC w piątek to już jakoś lada dzień powinna z Milenką do domu wrócić, tak ? :wink:
    się nie mogę juz doczekać :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hie hie hie spryciula :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    no właśnie też czekam na wieści od Kate i na jakieś foty of course!
    A mi się rok temu ubzdurało, że już mi się nie chce farbować i zapuściłam swój kolor!!! nie powiem żeby to pięknie na początku z tymi odrostami wyglądało, ale tragedii też nie było. Po roku ścinania i zapuszczania mam już tylko swoje włosy do ramion. Teraz to w ogóle rosną jak szalone!!! co tydzień wydają mi się dłuższe, ale i tak wypadają :/ Pozapuszczam jeszcze do porodu i przed chrzcinami walnę sobie totalną metamorfozę :D:D:D:D tak to sobie wymyśliłam :) Co by się zrobić na cud-mamuśkę :):)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u mnie było gorzej. farbowałam sobie kiedyś na czarno.... i postanowiłam do koloru wrócić.... wtedy odrosty to była masakra! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    od 18.08 w lidlu rzeczy dla maluchów:
    gazetka
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Ja nie farbowałam w I trymestrze bo chyba jestem przewrażliwiona na wszelkie chemikalia, jednak zdecydowałam się w tydzień temu ale na farbę bez amoniaku i oczywiście jeszcze bezczelnie poprosiłam fryzjerkę by mi pokazała opakowanie z farby i utleniacza. Z tego co pamiętam to farba była bodajże z Loreala Inoa.
    A tak wracając do wakacji jednak nie mogła prze żałować i zorganizowałam tydzień w Łebie, po 5 latach nieobecności nad polskim morzem znowu tam zawitamy ale tym razem prawie w trójkę . Trochę martwi mnie pogoda bo już się przyzwyczaiłam do gorących wakacji z ciepłym morzem ale z drugiej strony jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
    --
    •  
      CommentAuthorEquidna
     permalink
    Sabakuma: Trochę martwi mnie pogoda bo już się przyzwyczaiłam do gorących wakacji z ciepłym morzem

od niedzieli ma byc ok.30 stopni, więc nie będzie tak źle :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
     permalink
    Łoj, przebrnęłam. Miałam ponad 1600 postów do przeczytania i nie powiem, żebym wszystko za koleją przejrzała... Na początek gratuluję świeżym mamusiom :bigsmile: zdrówka dla maluszków i siły dla rodziców :flowers::flowers::flowers::flowers: Gratuluję również nowym ciężaróweczkom. Spokojnych 9 miesięcy

Ja jeszcze w dwupaku i jakoś nie czuję objawów zbliżającego się porodu. Może i dobrze, bo mam jeszcze tyle do zrobienia w domu... ciągle coś wynajduję. Chyba włączył mi się syndrom wicia gniazda :bigsmile:

Jestem po ostatniej wizycie u gina, zrobił mi wymaz i w tej ciąży (żeby mi się nie nudziło) dla odmiany załapałam paciorkowca (poprzednio gronkowiec). normalnie się wykończę. I jak ja mam wydumać, że mam już jechać do tego szpitala? Antybiotyk muszą podać przed rozpoczęciem akcji porodowej i potem powtarzać co 4 godziny. Tylko, że jak będzie tak jak z Tomem, to znowu urodzę w ciągu 2 godzin i antybiotyk nie zadziała i biedny maluszek się zarazi. Potem terapia antybiotykiem... Lepiej nie myśleć.
    --
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
     permalink
    Hussy nie wiem czy dobrze wyczytałam, ale Ty chyba pisałaś, że nosisz pod sercem dziewczynkę. Dopisuję, zmień jeśli się mylę :)

stokrotk_a 29.08.2011 (chłopiec)
    bladykot 9.09.2011 (dziewczynka)
    natusia90 17.09.2011 (chłopiec)
    cerisecerise 27.09.2011 (chłopiec)
    venika 29.09.2011 (dziewczynka)
    aneta01 30.09.2011 (chłopiec)
    katy222 02.10.2011 (chłopiec)
    nightingale_84 4.10.2011 (chłopiec)
    jszsz 05.10.2011
    Lily26 15.10.2011 (chłopiec)
    iwcia1 18.10.2011 (chłopiec)
    myszerej 20.10.2011 (chłopiec)
    Niu83 22.10.2011
    TEORKA 25.10.2011 (dziewczynka)
    zuzolcia 11.11.2011 (dziewczynka)
    Mysza 12.11.2011
    iwrowe 19.11.2011 (dziewczynka)
    lecia_28 22.11.2011
    zabkaa25 25.11.2011 (z USG 20.11.2011) (chłopiec)
    Paaula82 26.11.2011 (chłopiec)
    asik27 27.11.2011 (dziewczynka)
    wydra86 30.11.2011 (dziewczynka)
    Annalena 02.12.2011 (dziewczynka)
    mareza 9.12.2011 (dziewczynka i chłopiec)
    Sbakuma 18.12.2011 (chłopiec)
    Talinka 23.12.2011 (dziewczynka)
    Carottka 28.12.2011 (chłopiec)
    sara32 29.12.2011 (chłopiec)
    anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    Anula36 30.01.2012
    Hussy 09.01.2012 (dziewczynka)
    Equidna 09.01.2012 (chłopiec)
    LilianaLaura 19.01.2012 (chłopiec)
    MyAngel 03.02.2012
    kamiis 06.02.2012
    Viicki 13.02.2012
    ewer 14.02.2012
    aguncia 18.02.2012
    lalik 22.02.2012
    biri 02.03.2012
    beliar_xl 17.03.2012
    mariamateria 19.03.2012
    katarzynah1987 24.03.2012
    majka098
    Karolina91
    londynka2303
    Love_line
    poohasia
    Romeda22
    milątko
    marta_885
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Stokrotko - u mnie dziewczynka to tylko nasze gdybanie i chcenie - nie dawaj tego jeszcze w nawiasy :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    U mnie za to ginekolog najpierw zapytał czy chcemy znać płeć.Od razu powiedzieliśmy,że tak, i powiedział,że nic nie wskazuje na chłopca i nie widzi tam siurka. Za około 3 tygodnie mam kolejne usg także już w 100% będę wiedziała (o ile dziecko będzie współpracować :wink: )
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja się dowiem może za tydzień. OBY! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    No Talinka, to trzymam kciuki :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.