Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 11th 2011
     permalink
    do tygryska też się pewnie wybiorę w czwartek. chcę materacyki oblookać.
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    bladykot: w tygrysku 100cm kosztuje 15zł, więc ta 84cm jest tańsza.

A co to jest Tygrysek?:) sklep online czy offline?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Annalena: A co to jest Tygrysek?:) sklep online czy offline?

i online i offline :bigsmile:

tygrysek
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    btw. dostałam kilka ciuszków od R. siostry... szkoda, że body z krótkim rękawem kupiła... no, ale nie gryzie się ręki, która Cię karmi :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    w tym sklepie internetowym to nie ma nawet połowy ich asortymentu, a ceny są dużo wyższe niż stacjonarnie.
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Talinka: szkoda, że body z krótkim rękawem kupiła...

pod pajacyka włożysz i będzie jak znalazł.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no tak... tylko kilka ich kupiła, a to są 56 z tego co widzę, to się nie zużyją :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kurka, ale mnie Dzieć kopie :bigsmile: aż tak mocno to jeszcze nie dowalał :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJoy
    • CommentTimeAug 11th 2011 zmieniony
     permalink
    Talka to dopiero poczatkek;) zobaczysz pod koniec ciazy:P
    tych niedrapek to i ja mialam kilka par i po 1szym uzyciu wyrzuclilam, bo z raczek spadaja non stop:/
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    pandy1: zobaczysz pod koniec ciazy:P

aż się boję! :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    Talinka mnie też tak straszyli, że będzie mocniej kopie, a tu wszystko po staremu. Są momenty jak 2 dni temu, że dziecka kilka godzin nie czułam, aż zaczęłam świrować. Słodkie i ostre jedzenie nic nie pomogło, dopiero słaba kawa, której na co dzień nie pijam. Brzuch mam cały czas nisko i aktualnie powinnam go mieć pod piersiami, a jest kilka cm niżej.
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    Annalena: wiecie co, ja ze skarpetkami to w ogóle czekam, bo dużo ludzi przynosi je w prezencie przed. zawsze można potem dokupić.

Myśmy mieli kilka par skarpetek od znajomych właśnie, ale się okazało, że na nóżkę naszego synka te w najmniejszym rozmiarze są... za małe ;-) i trzeba było kupować większe. Cieszyłam się więc, że nie uległam pokusie i nie zrobiłam większych zakupów przed porodem.
    W Auchan ostatnio też są przeceny ciuszków.

bladykot: Brzuch mam cały czas nisko i aktualnie powinnam go mieć pod piersiami, a jest kilka cm niżej.

No to powoli się szykuj do porodu ;-) Brzuch się obniża na 2-3 tygodnie przed.
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    agi_s:
    No to powoli się szykuj do porodu ;-) Brzuch się obniża na 2-3 tygodnie przed.
    --
    on się jeszcze nie obniżył, całą ciążę jest tak nisko.
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Witam, ja mam termin na 24 lutego 2012 można dopisać do listy :smile:
    --
  1.  permalink
    Kurcze dziewczyny ja dzisiaj znalazlam mojej corci pierwsza grzechotke i schowalam do albumu ze zdjeciami z usg. Chcemy z mezem dac jej na 18ste urodiznki ;).Przy okazji obejrzalam zdjecia....Matko az mi sie plakac zachcialo.Pierwsze zdjecie mam z 6 tyg ciazy...Ja nie wiem zaczynam nie radzic sobie z instynktem macierzynskim....
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Ewa czas na drugą pocieche może?
    --
  2.  permalink
    No to już po wizycie jestem :smile:
    Potwierdziło się że Franio to Franio, siusiak jak malowany :wink:
    Ułożony już główką na dół, więc teraz dobrze by było żeby się tylko obracał wokół własnej osi ..
    Szyjka cały czas ma 2,5 cm, zamknięta więc wszystko jest na dobrej drodze :smile:
    Aaa i waży Franio 2035g, grubasek :bigsmile:

A morfologia do przyjęcia, żadnych dodatkowych piksów nie muszę brać :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :clap:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    kurka na tej liście przede mną wszystkie płci juz znane a ja mam usg dopiero za 2 tygodnie...
    ale nie na płec czekam głównie... tylko potwierdzenie, a raczej zaprzeczenie głupiego testu papa
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Jeśli chodzi o pieluchy tetrowe to w sklepach sa po 3,4; 3,5zł/szt ale trzeba uważać na jakość.
    Niektóre napewno nie przetrwają nawet 1 prania bo sa takie liche, lepsze te grubsze.
    .
    Rękawiczki niedrapki podobnie jak Talinka płaciła w sklepie też można za tyle kupić, co do czapeczek to ja widziałam w przedziale od 1,99 do 4,99 takie cienkie (a i tu za radą znajomej uważałabym by nie miały szwu z tyłu głowy dziecka tak na środku bo napewno się przy leżeniu odbije na główce maleństwa).
    .
    Co do lidlowskich kocyków np jak kiedyś były to oglądałam i zgadzam się z Teo są cienkie i liche.
    Tylko raz widziałam tam lepsze, grubsze ale albo różowe albo niebieskie.
    -- ,
  3.  permalink
    lecia_28: Ewa czas na drugą pocieche może?

Oooo juz od dawna:) od konca pologu sie neizabezpieczamy....;)Maz ma prace,ktora nam troche utrudnia poczecie hehe:p
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Night super wieści:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    mnie lekarz przepisał nystatynę, ale nie robił żadnego wymazu, tylko powiedziałam, że odczuwam lekki dyskomfort i że śluz zrobił się taki trochę grudkowaty, no i przepisał mi tego na zaś ze 40 sztuk :shocked:
    ale potem chyba zrobi jakis wymaz czy cuś?
    --
  4.  permalink
    asik28: Jeśli chodzi o pieluchy tetrowe to w sklepach sa po 3,4; 3,5zł/szt ale trzeba uważać na jakość.Niektóre napewno nie przetrwają nawet 1 prania bo sa takie liche, lepsze te grubsze.

Dokladnie! Ja kupilam z 50 i powiem wam ze roznily sie...Jedne po praniu byly sztywne i nieprzyjemne w dodtyku a drugie mieciutkie.Nie wiem od czego to zalezy,ale zapewne od jakosc z tym ze przy zakupie wygladaly tak samo...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anula36: kurka na tej liście przede mną wszystkie płci juz znane

ja nie znam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    wpisane masz dziewczynka?
    --
  5.  permalink
    Mi babcia zabunkrowała tetrę z lat osiemdziesiątych :bigsmile:
    Nie ma porównania z tym co dzisiaj tetrą jest nazywane :wink:

A co do rzeczy z Lidla- jak dla mnie rzeczy Lupilu czy jakośtak są super- mała ma kocyk, ręcznik, śliniaki i są ŚWIETNE. Dla małego kilka miesięcy temu kupiliśmy okrycie kąpielowe, takie niebieskie z dinozaurami- po upraniu mięciutkie. Czasem też mają kolekcje Disney Baby- też jest ok. I rzeczy trwałe, po praniu nie tracą kolorów, kształtu (mała ma piżamkę, bluzeczkę i głównie rajstopki).
    Jak dla mnie dzieciowe rzeczy w Lidlu są lepszej jakości niż te z 5-10-15- bawełniane bodziaki z 5-10-15 rozciągają się, tracą kształt, kolor się spiera.

Co do wyprzedaży- fajnie zapolować na coś w Cocodrillo. I w sklepach stacjonarnych (jak ktoś ma outlet cocodrillo niedaleko, to już w ogóle polecam!) i sklepie internetowym. Rzeczy fajnej jakości, bawełna jest taka grubsza. I mają spore przeceny.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    to tylko nasze gdybanie i chcenie - było o tym kilka razy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ale bez nawiasu i Hussy też - to cos oznacza???
    no i sa ze trzy dziury ... :) ale tak to prawie wszystkie :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    cerisecerise: Czasem też mają kolekcje Disney Baby

właśnie z tefgo chcę kupić. Kocyk, okrycie kąpielowe z myjką - bo piżamkę skądś inąd :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ok... czasem nie zaglądam tu przez chwilę i jest kilka stron do poczytania... więc może mnie coś ominęło :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    tak - u mnie, że nie znam płci - u Hussy nie wiem :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    NIGHT super wieści !!!!!!!!!!!!!!!! :smile: :smile: :smile:

asik28: co do czapeczek ...............uważałabym by nie miały szwu z tyłu głowy dziecka tak na środku bo napewno się przy leżeniu odbije na główce maleństwa)

a że tak zapytam - po co leżącemu Maleństwu czapeczkę ubierać ?
    jak jest w pokoju normalna temperatura to nie może z gołą główką ? :wink:
    wiem, że niektórzy po kąpaniu zakładają ale tak normalnie to chyba nie trzeba czapeczki, nie ?
    czy trzeba ? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorcerisecerise
     permalink
    Teo, ja miałam wcześniaczka (czyt. dziecko mające problemy z utrzymaniem temperatury). Czapeczkę chciałam zakładać po kąpieli, jak miała mokre włoski- nawet wtedy się nie dało. Więc moja była kompletnie bezczapeczkowa, zakładałam tylko na dwór. I żyje, ma się nieźle, raz tylko była przeziębiona jak eM nas obie pozarażał :wink:
    W domu mamy ok 22-24st, więc dość ciepło, ale nawet jak byliśmy u dziadków, a tam chłodniej, to nie zakładałam małej czapeczki.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Nie wiem czemu ktoś HUSSY nawias usunął :wink:
    ona pisała ostatnio, że nie było siurka, gin mówi, że dziewczynka i zobaczą czy się na kolejnym USG potwierdzi...
    więc to nie było tylko gdybanie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja będę zakładać w szpitalu podcas wietrzenie (jak gdzieś było napisane) - chociaż nie wiem jak z wietrzeniem jest zimą :bigsmile:
    a w domu to zobaczę, bo za ciepło nie mamy :confused: max 21 stopni :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    cerisecerise: Teo, ja miałam wcześniaczka (czyt. dziecko mające problemy z utrzymaniem temperatury). Czapeczkę chciałam zakładać po kąpieli, jak miała mokre włoski- nawet wtedy się nie dało. Więc moja była kompletnie bezczapeczkowa, zakładałam tylko na dwór. I żyje, ma się nieźle, raz tylko była przeziębiona jak eM nas obie pozarażał :wink:

no dlatego pytam właśnie bo np moja mama jak zobaczyła że mam czapeczki [dostałam] to się pyta na co mi one :wink:
    my zupełnie bezczapkowi byliśmy
    ponoć ze mną jak ze szpitala wracali [9 kwietnia ale była bardzo gorąca wiosna wtedy] to jechałam w wózku bez czapeczki i jak to moja Babcia zobaczyła to się na mamę darła, że zapalenia mózgu dostanę.... :shocked::wink:
    --
  6.  permalink
    Ja założyłam w szpitalu po porodzie, ale potem już nie zakładałam.
    Ogólnie to też szybko czapkę zdjęłam- tzn jak na dworze ok 18st i nie było wiatru, to mała bez czapki w wózku jeździła, a miała wtedy 6-7 miesięcy. I nigdy nic jej nie było.
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Ja tam nie wiem ale jak dla mnie te lidlowskie kocyki sa cieniutkie to jakie one będa po praniu?
    Jak ktoś ma letnie dziecko to ok, u mnie termin na listopad/grudzień więc nie widzę sensu kupowania takiego kocyka.
    .
    Dla przykładu wczoraj oglądałam z mężem u mnie w mieście kocyki rozm. 110x140 za 47,5zł super gruby i mięciutki - wiem, że spory ale taki to mi się przyda i na kiedyś a te z lidla to 75 x100 za 27.99 zł.
    I jak mówię tylko raz trafiłam na takie grubsze tam wtedy kosztowały 35 zł, rozm. jak dobrze pamiętam też 75 x 100.
    .
    Co do tetry to "najlepsza" chyba z tesco:crazy::crazy: jeśli przetrwa 1 pranie w 60 st to gratuluje pomysłodawcy.
    Przecież to samo sito jest:tooth: a nie tkanina!
    -- ,
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Czapeczkę chyba zakłada się po porodzie wszpitalu, zwłaszcza jak dzecko "zimowe" przynajmniej ja tak widziałam ale może się mylę.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorJoy
     permalink
    moi tez bez czapeczek, mialam ze 2, tylko dlatego, ze byly w zestawie ze spioszkami, Jasiowi ubralismy chyba 2x do zdjecia, bo przekomicznie dzieci wygladaja w takich czapeczkach, w szpitalu tez ich nie mialam;)
    mnie tak dzieciaki kopaly, ze az eM w nocy sie budzil;P a kopniaki w zebra czy glowa w krocze to najgorsze, ale wiadomo do przezycia, nie zwijalo mnie z bolu czy cos tam;
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Jak w domu ciepło to pewnie, że nie ma sensu - tu się zgadzam w 100%.
    .
    Wyobraźcie sobie, że któregoś dnia jak poszliśmy na spacer, dodam temp u nas na zewnątrz była 29 st!
    Widziałąm matke z dzieckiem w wózku w rożku, przykryte kocykiem i w czapce - grubej!!!
    Do tego postawiona buda w gondoli.
    To już chyba lekka przesada, jak dla mnie za dużo tego było.
    Ja jestem "ciepłolubna" ale aż tak opatulić dzieciaka w taki upał to chyba przegięcie.
    Wogóle jak zauważyłam to matki chyba czasem przesadzają z ilością odzieży i to mówię ja, która nie znosi zimna.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    co do kopniaków - mi się wydaje, że moja córa im większa tym słabiej kopie :wink:
    bo już mniej miejsca i nie ma jak przygotować się do kopa heeh
    a też się "bałam" że będzie mocniej i mocniej :bigsmile:

no czapeczki mieć mamy a czy będą w użyciu to nie wiem...
    na pewno nie mam zamiaru w domu dziecka w czapce trzymać bo skoro my z gołymi głowami to czemu niby dziecko ma mieć czapeczkę ? :wink:

w ogóle rozwala mnie trochę jak ktoś wkleja zdjęcie dziecka po przyjściu ze szpitala [np na NK]
    tak jak moja koleżanka 2 dni temu - gorąco jak za przeproszeniem w dupie a Mała w body z długim rękawem, pajacu, czapeczce, rożku a na to jeszcze gruby koc.....
    wg mnie temu dziecku na bank za gorąco jest....
    i jeszcze opis pod zdjęciem, że Mała daje koncert i płacze cały czas...
    no jak by mnie ktoś tak ubrał a nie umialabym się sama rozebrać lub powiedzieć słowa to też pewnie bym się darła :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    właśnie ASIA podobny post napisałam hehe :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: tak jak moja koleżanka 2 dni temu - gorąco jak za przeproszeniem w dupie a Mała w body z długim rękawem, pajacu, czapeczce, rożku a na to jeszcze gruby koc.....

:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    cerisecerise: Jak dla mnie dzieciowe rzeczy w Lidlu są lepszej jakości niż te z 5-10-15- bawełniane bodziaki z 5-10-15 rozciągają się, tracą kształt, kolor się spiera.

Popieram, lidlowe ciuchy dla dzieci to jedne z lepszych, nawet te najbardziej eksploatowane rozmiary typu 74-80-86 są nie do zdarcia. Ubranka 5-10-15 już dawno wywalone, z Lidla są ciągle w obiegu.
  7.  permalink
    Hmmmm... Ja mówiłam, że nie będę przegrzewać malucha... No i moja co prawda czapeczki nosić nie chciała, ale... W szpitalu mała salka, 3 kobitki z dziećmi, jeden chłopczyk naświetlany, więc gorąco jak w piecu- ja płynęłam w cienkiej koszulce, mimo, że okno non stop otwarte. A moja gwiazda- bodziak, kaftanik, śpioszki, szczelnie zawinięta w rożek i okręcona kocem. Co położna przychodziła to odkrywała, a mała wrzask i w ciągu pięciu minut łapki lodowate, usta sine, zaczynała się trząść. No to co miałam robić? Opatulałam. Potem lepiej nie było- zima, ale grzeją kaloryfery. Ja z mężem w domu w krótkim rękawie, a mała- dwie pary skarpet (jedne z wełny owczej, zrobione specjalnie przez prababcię), bodziak z długim rękawem, bluzka i dresy (spodnie +bluza). Jak ją ubrałam lżej- wrzask na całe mieszkanie. Za to w maju, pierwsze 20-stopniowe "upały", a mała bez skarpetek, krótkie spodenki i bodziak z krótkim rękawem. Widać niektórym dzieciom dłużej schodzi nauka trudnej sztuki termoregulacji ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a jeszcze apropo zdjęć na portalach...

kiedyś przypadkiem natrafiłam na to, na NK...

Image and video hosting by TinyPic

sie pytam po co ? na co ? :shocked:

jeszcze rozumiem do prywatnego albumu [chociaż akurat tej fotki nie rozumiem bo ani ona ładna, ani subtelna, ani z pomysłem jakimkolwiek....] ale na publiczny portal ??? :confused:
    cycki mi do kolan opadły , jak Bozię kocham...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    CERISE no jak Mała marzła to wiadomo...
    ale akurat ta dziewczynka na zdjęciu czerwonaaaaaaa na buzi jak burak i sama matka pisze, że się drze a najedzona...
    no to raczej chyba jej za gorąco nie ? :wink:
    --
  8.  permalink
    Pewno, też uważam, że dzieci się częściej przegrzewa niż odwrotnie.
    Napisałam jak było u nas z dwóch powodów- raz, że nigdy nie wiadomo jaki egzemplarz się trafi; a dwa- lepiej ubrać za cienko- jak będzie maluchowi zimno, to tak się wydrze, że szybko stanie się jasne, że trzeba go przykryć :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.