Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorcarottka
    • CommentTimeAug 15th 2011
     permalink
    Hej dziewczyny! Ja dzisiaj mam wolne wiec od rana sprzatam i piore :bigsmile:
    Od wczoraj wieczora dzieć tak mi się rozruszal że nie dal mi zasnac bo ciagle pukal w brzuch. I dziś od rana to samo :bigsmile:
    A jutro usg połówkowe! Już się nie mogę doczekać.
    --
  1.  permalink
    Czesc ciezaroweczki:wink:
    Czy mozecie sie odniesc do pewnej wiaodmosci,ktora przeczytalam?!Nie wiem co o tym myslec...Otoz ponoc seks w dniu spodziewanej miesiaczki moze wywolac poronienie,poniewaz plemniki zawieraja oksytocyne,ktora wywoluje skurcze macicy...Mi sie wydaje ze to jakis absurd...:neutral:
    Otoz do tego pytania byla zalaczona odpowiedz"
    "Wstrzymajcie się od współżycia przed dniem, w którym według kalendarza zaczęłaby się miesiączka. Może ono wywołać wczesne poronienie (zakładając, że udało ci się zajść w ciążę). Wprawdzie nie ma badań, które to potwierdzają, ale specjaliści zalecają ostrożność pod koniec cyklu. Dlaczego? Bo jeśli akurat zapłodnione jajeczko próbuje się zagnieździć w macicy, może zostać wydalone przez jej skurcze – czy te wywołane przez orgazm, czy te spowodowane przez… nasienie partnera. Bo oprócz plemników zawiera ono prostaglandyny – substancje, na których obecność macica czasem reaguje skurczami."
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    mi lekarz zalecił ostrożnie z seksem w dniach kiedy miałabym dostać @ gdbym w ciąży nie była, dlatego nie współżyjemy mniej wiecej co 4 tygodnie. Podobnno macica wtedy ma jakieś skurcze bo przygotowuje się do krwawienia. Mojej koleżance lekarz też o tym mówił, wiec chyba cooś w tym jest.
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Mnie lekarz o tym nie mowil nigdy jednak z tego co wiem, to i tak moga wystepowac krawienia w pierwszym trymestrze w okolicy spodziewanej miesiaczki, ale nie poronne. Ja mysle, ze to kwestia indywidualna, mnie w ciazy nie ruszal ani seks na okraglo ani malowanie mieszkania w 7 miesiacu itp. Kazda ma inaczej
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja robiłam testy przed @ i jak były dodatnie informowałam gin (by wprowadzać luteinę od razu) i powiedziała mi to samo by w terminie @ i + - 3-5 dni nie współżyć
    --
  2.  permalink
    Mozliwe,ze cos w tym jest ....Ja od pol godziny czuje jakies skurcze macicy jak przy@ :( boje sie zeby jakies polipy czy cos gorszego sie tam nie namacilo:(.Co prawda nigdy nie mialam takich problemow,ale...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Cześć Wam! My w cyklu zaciążonym (i jednym i drugim) współżyliśmy przed spodziewaną @ i byłam w ciąży. W kilku cyklach próbowałam z abstynencją i nic nie wyszło ;)
    Byliśmy w kinie na "Oszukać przeznaczenie 5" - to jawna komedia! :rolling: Cała sala się śmiała. :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A zapytam jeszcze - czy ból podbrzusza - podobny do łapiącej kolki przy zbyt szybkim tempie chodzenia - to coś normalnego? Dodam, że jak zaczynam głębiej oddychać i zwalaniam nieco, to ból maleje (ale nie przechodzi - przechodzi dopiero po odpoczynku) - czy kolka może łapać w podbrzuszu? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ja jestem ciekawa czy jak w przyszłym tygodniu w poniedziałek będę u lekarza na wizycie i pewnie usg i potem 25 sierpnia mamy II usg genetyczne to przecież jedno i drugie można traktować jak połówkowe?
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka, mnie ostatnio złapało coś podobnego,z tym że to był ból jakby na samym dole brzucha.Nie pamiętam czy tego dnia dużo chodziłam,ale złapało mnie w kuchni. Musiałam usiąść,bo jak wstawałam to ból paraliżował tak,że normalnie kładłam się na podłogę :confused: Dwa razy coś takiego mnie złapało.
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
    • CommentTimeAug 16th 2011
     permalink
    Talka tez mnie tak czasem boli i tez doszlam do wniosku, ze to kolka. Fakt, w innym miejscu niz dawniej, ale przeciez macica nam tam zrobila w srodku maly remanent.
    Marezka, to czy mozna traktowac, nie zalezy tylko od terminu tylko czy lekarz ma odpowiedni sprzet i czy po prosto ZROBI polówkowe (musi zmierzyc bardzo duzo parametrow). Moim zdaniem 25tc to pozno na polowkowe. Ale to pierwsze usg to jak najbardziej dobry termin.
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Annalena oba usg będę mieć w 21 tygodniu ciąży :-) a nie 25tc :-) II usg genetyczne mam 25 sierpnia :-) więc na tym genetycznym znowu lekarz będzie mierzył maluchy
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Zapytam jeszcze jutro gina, bo w tej chwili nie mogę normalnie chodzić. Tzn. muszę iść wolno jak żółw, żeby nie bolało... inaczej to ledwo idę z bólu :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Dziewczynki, na razie porcja Milenkowych zdjęć :
    http://www.fotosik.pl/u/snowdrop1/album/936711
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Piękna! :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Aniołek mały :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Ooo Talinka, czyli jutro jest szansa że poznamy płeć maleństwa :bigsmile:
    Trzymam kciuki za współprace :wink:
    -- // //
  4.  permalink
    Kate cudowna ta Twoja Milenka!
    Raz jeszcze gratuluję :bigsmile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    O mamuniu jakie cudo !!!!!!!!!!

a jakie ma usteczka słodkie !!
    jak malinki :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nightingale_84: Ooo Talinka, czyli jutro jest szansa że poznamy płeć maleństwa

Nooo! Mam nadzieję! Wizyta na 19:30
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Dzięki dziewczyny, sami się nie możemy na nią napatrzeć :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    kate1: Dzięki dziewczyny, sami się nie możemy na nią napatrzeć

ja sie wcale nie dziwię :smile::smile::smile::smile::smile:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Wklejam link ze zdjęciami od Kate w przeglądarkę i mi pokazuje że nie znalazło. O co może chodzić???
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a spróbuj tak:

MILENKA
    --
  5.  permalink
    Jaka cudna dziewczynka! Aż płakać mi się chce ze wzruszenia jak na Nią patrzę. Naprawdę cudo maleńkie!
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    DZIEKI TEO!!!:whorship::whorship: Zadziałało.

Kate mała jest cudowna!!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    No nie.... Kate ona jest prześliczna, taka malusia się wydaje i jaką ma cudną cerę!!!!! Jejciu jeszcze raz gratuluję!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    *Kate* Mała jest przepiękna ;)

my dziś mamy o 17 wizytę i USG :) jeahh :) no iiiiii UWAGA UWAGA 10DNI DO ŚLUBU - TEŚCIE SIĘ STRESUJĄ A MY NIE:)
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    KATE, gratulacje! Mała księżniczka jest śliczna! :)
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Marezka, sorry, kurnia robię się coraz bardziej tępa w tej ciazy i nawet czytanie ze zrozumieniem mnie przerasta ;) wasnie jakoś dziwne mi się wydawało, żebyś Ty nie kumała czaczy w tych tematach ;)
    _________
    Kate, Milenka jest cudowna. A co do cery - też zwóciłam na to uwagę. Słysząłam właśńie, że dzieciaczki po CC maja ładniejszą cerę, bo nie przechodzą tych męk w kanale rodnym. Może to dlatego.
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Annalena spoko :-) ja też mam ciążowe rozmiękczenie mózgu :-)
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    kasiu śliczną masz córeczkę...
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Dziękuję Kochane za wszystkie miłe słowa :smile:
    Faktycznie, Milenka jest taka "foremna" dzięki ten cesarce, nie ma zniekształconej główki i cery zmacerowanej, nie miała się kiedy zmęczyć.
    Przechodzi jeszcze fizjologiczną żółtaczkę, dlatego teraz jej buzia jest ciemniejsza od naszych, ale mam nadzieję, że to jej wkrótce minie. Mała ma łóżeczko pod oknem i to powinno wystarczyć.
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Kate piękną macie córeczkę:bigsmile:
    -- ,
  6.  permalink
    Co to oznacza, że dziecko może mieć zniekształconą główkę po porodzie?
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeAug 16th 2011 zmieniony
     permalink
    katarzynah1987: Co to oznacza, że dziecko może mieć zniekształconą główkę po porodzie?

Kości czaszki u takiego dziecka są jeszcze niezrośnięte (jakby były, to by nie dało rady się urodzić naturalnie) i w czasie porodu mogą się przemieszczać, żeby głowa mogła przejść przez kanał rodny. Nic strasznego. Tak to w końcu natura obmyśliła. Szybko wraca do normy.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Kości czaszki u dziecka nie są "zespojone" po porodzie. To pomaga w przejściu główki przez kanał rodny. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Powtarzałam badanie moczu.... wyniki gorsze niż poprzednie - dobrze, że powtórzyłam - przynajmniej gin będzie miała jasną sytuację!

Badanie ogólne
    Urobilinogen 0,2 (0,5-2,0)
    Krew 5 erytr (0,0-5,0)
    pH 7 (4,8-7,5) na granicy normy :/
    Leukocyty 500 (0,0-10)

Osad moczu
    Nabłonki płaskie liczne
    Leukocyty bardzo liczne
    Erytrocyty świeże pojedyncze
    Bakterie liczne
    Fosforany bezpostaciowe liczne
    --
  7.  permalink
    Dziewczynki mam do was pytanko. Czy zauwazylyscie na poczatku ciazy ze pochwa zrobila sie hmm ''ciasna''?Dzisiaj chcialam sprawdzic szyjke i nie moglam palca wlozyc....Troche sie naczytalam ze to moze miec zwiazek z ukrwieniem...A w waszym przypadku jak bylo?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mi się stała ciasna dopiero później. Jakoś przed 3 miesiącem.
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Czy zauwazylyscie na poczatku ciazy ze pochwa zrobila sie hmm ''ciasna''?

U mnie tak było przez jakiś czas tylko nie wiem, kiedy minęło, bo miałam mały krwiak i nie wolno mi było "tam" gmerać:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    RoxyEwa: Czy zauwazylyscie na poczatku ciazy ze pochwa zrobila sie hmm ''ciasna''?Dzisiaj chcialam sprawdzic szyjke i nie moglam palca wlozyc..

ja tak mialam prawie w kazdym cyklu, podczas fazy lutealnej. nie wiem z czym ma to zwiazek.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    TALKA dobrze wpisałaś te leukocyty ??
    masz 500 przy normie do 10 ?

ostatnio ile miałaś ?
    pytam bo właśnie moja koleżanka dzwoniła, że ją gin na 3 dni do szpitala kładzie bo jej wyszły w moczu leukocyty 25 przy normie do 10
    i od razu skierowanie do szpitala, na dokładne badania typu posiew i takie tam....

na pewno masz 500 czy może 5 ?

bo jak 500 to trochę w ciul dużo chyba,,,,,,
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    500!!!! :shocked:
    Ostatnio miałam 15 :shocked::shocked::shocked::shocked:
    --
  8.  permalink
    Oj, Talinka, dzwoń do ginki albo chociaż podejdź do internisty. A posiewu nie robiłaś?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 16th 2011 zmieniony
     permalink
    Jutro mam wizytę.
    Posiewu nie. I tak by wyników nie było do jutra
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Łoooo żeeeszzz Talka, chyba miałaś nosa żeby powtórzyć badanie!!!!
    Dobrze, że już jutro masz wizytę przynajmniej nie będziesz się denerwować. A co twoja mama na to? mówiłaś, że jest laborantką???
    --
  9.  permalink
    No z tego wynika że ma jakis konkretny stan zapalny.
    Dobrzy że powtorzylas te wyniki i masz jutro wizytę przynajmniej zaczniecie działac!

Choć i tak mi sie jakoś nie wydaje że w ciagu zaledwie kilku dni liczba tych leukocytów wzrosła z 15 do 500!!
    Może źle był mocz pobrany no ale tak czy siak dobrze ze masz ta wizyte.
    -- // //
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    nightingale_84: Choć i tak mi sie jakoś nie wydaje że w ciagu zaledwie kilku dni liczba tych leukocytów wzrosła z 15 do 500!!
    może nawet w ciagu kilku godzin i mnie to nie zdziwi, ale zdecydowanie posiew jest ważniejszy!
    --
  10.  permalink
    Agunia05: może nawet w ciagu kilku godzin

No widzisz człowiek codziennie uczy się czegoś nowego :smile:
    -- // //
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.