Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 16th 2007
     permalink
    myszorka ja uzywalam proszku BOBAS i bardzo go sobie chwalilam, chociaz Zuza pisala ze uczulal jej mala takze to nie ma reguly. Moja znajoma ma 2miesiecznego maluszka i od poczatku pierze w PERSIL sensitive i jest ok
    • CommentAuthoraesz
     permalink
    Cześć dziewczyny!!!
    Wczoraj byłam u lekarza i nareszcie zobaczyłam moją dzidzię - taką z rączkami, nóżkami... Wcześniej to był niestety tylko bliżej nieokreślony kształt z bijącym serduszkiem. Pani doktor powiedziała, że wielkość odpowiednia na 11 tydzień, zmierzyła też ten fałd karkowy (tak to się nazywa?) i pod tym względem też wszystko jest ok. Wiecie, myślałam, że się normalnie poryczę ze szczęścia... Następna wizyta dopiero za miesiąc, bo wszystko jest w porządku. Trochę tylko na granicy anemii jestem i muszę to w jedzeniu nadrobić. No i od ostatniej wizyty schudłam 0,5 kg, ale to chyba nic niezwykłego... Całuję Was wszystkie w ten słoneczny dzionek:winkkiss:
  1.  permalink
    Aesz- gratulacje:) Cieszę się razem z Tobą :)
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    myszorka odnośnie tego proszku moją niestety uczulał , Julka miała wrażliwą skórę, wszystko musiałam prać od nowa , położna poradziła Jelp . bo ona nie spotkała się żeby kogokolwiek uczulał, i faktycznie wysypka zniknęła, przy drugim tez kupię Jelp żeby nie ryzykować , i nie prać od początku.
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Aga hurrrrrrrra obie mamy psitoszki :jumping:
    No to sukienki idą w ruch!
    Aesz cudownie jest zobaczyć dzidzię taką z rączkami co?
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
    • CommentTimeMar 16th 2007 zmieniony
     permalink
    jeju ja mam za tydzień pierwsze juz nie mogę się doczekać.
    --
  2.  permalink
    Magg- pewnie karta się rozgrzeje do czerwoności :crazy:
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    KARA????? Aga
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    zaraz wyjdzie ze z tych zaaawansowanych to tylko ja i kfiatuszek plci nie znamy :)
    w rodzinie i wsrod znajomych wszyscy zgodnie twierdza ze bedzie u nas Krzys, moj maz mowi ze jest przekonany ze Zuzia a ja.... ja nie mam przeczuc chociaz co raz bardziej zaczynam chciec wiedziec kto sie kryje w brzuniu
    • CommentAuthoraesz
     permalink
    A kiedy już można płeć rozpoznać? Czy myślicie, że jak pójdę za miesiąc (15 tydzień), to mam szansę???
  3.  permalink
    Magg - miało być KARTA! Płatnicza oczywiście.
    Już poprawiłam
  4.  permalink
    Aesz- wszystko zależy od sprzętu i doświadczenia lekarza. Ponoć chłopców wcześniej można podejżeć :) A masz jakieś preferencje?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aesz jak dobry sprzet i maluch ladnie ulozony to w 15tc juz widac. z reguly na usg polowkowym zawsze gin plec okresla no chyba ze maluch sie wypnie :wink:
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    Mój syn sie do samego końca wypinał na wszystkich pośladkami wiec do konca nie wiedziałam kto tam bedzie, mam nadzieję że tym razem bedzie inaczej i dowiem sie kto we mnie siedzi :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoraesz
     permalink
    Cóż - mężuś ma kompletnego świra na punkcie córeczki, ja też chciałabym, żeby pierwsza była dziewczyna. Ale jak będzie chłopak, to doliny nie załapię... Ważne, żeby zdrowe było to nasze wyczekane maleństwo.
    A dobrze ułożony to znaczy - jak? Pewnie głupie pytanie, ale wiecie, brak doświadczenia... Teraz podobno leżał na pleckach, a zdjęcie z boku jest... W takiej pozycji widać?
    • CommentAuthorzelkowa
     permalink
    dziewczyny powiedzcie mi jaki jest najlepszy test ciazowy?????
    prosze o pomoc:bigsmile::wink::wink::wink::wink:
    --
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    KOBITKI,ja taka slaba jesten ze hej,ale kropka ma 9 mm,a serca w tej klinice nie daja sluchac wczesnie ze wzgledu na zdrowie maluszka,jak bedzie wieksze to poslucham,nastepna wizyta za tydz,zalapalam sie na wizyte ,bo lekarka biegla na cezarke.TESTY SA WSZYSTKIE DOBRE ALE PO 5 DNIACH ODCZEKANIA ,JA MIIALAM IPER NOWOCZESNY I MY WYSZEDL NEGATYWNY A BYLAM W CIAZY.
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    a no AniuM narazie tylko my nieznamy płci ;) ja mam 27 kolejna wizyte ale nie wiem czy bede miała usg w co watpie ale pomazyc sobie moge ;) moj M stwierdzil ze to bedzie dziewczynka bo jak ostatnio widział na usg buzke to powiedział ze ma po mnie nosek a chłopcy takiego kartofelka nie mają ;) zobaczymy ;)
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    ja też nie znam płci a miałam już USG połówkowe :sad:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Podobno można poznać płeć dziecka po tym, czy w ciąży zapomina sie więcej niż zwykle. Jesli tak - to dziewczynka. Mają na to mieć wpływ hormony, ale ile w tym prawdy ?
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Witam dziewczyny! :swingin:
    Strasznie dziś jesteśmy z dzidzią szczęśliwe, otóż udało nam się dzisiaj zdać egzamin na prawo jazdy i za jakieś 2-3 tygodnie będziemy mogły same sobie pojechać na zakupki (no może nie same, bo tatuś nam już samym nie pozwoli, żeby nic nam się nie stało). Ale bedziemy mogły jeździć autkiem! :cheer::cheer::cheer::crazy::crazy::crazy::thumbup:
    myszorka - ja też wybralam proszek JELP, polecały mi go wszystkie koleżanki. Kupiłam taki różowy 2 w 1 razem z delikatnym płynem do prania i kolorów i białych. Można też osobno do białego i osobno do kolorów i jest też płyn do płukania, ale powiedziano mi że wystarczy taki 2 w 1 i będzie super!
    Tak pozatym to jak już zdałyśmy ten egzamin to pojechałyśmy do Galerii pooglądać ubranka, ale takie firmowe z Disneya, CUBUSA C & A itd. Ubranka śliczne, takie słodkie sukieneczki, sweterki, bluzeczki, kompleciki itd. , ale SZOK jakie straszne ceny!:shocked::shocked: Chciałam oczywiście tylko sprawdzić ceny, bo nie zamierzam ich kupować, za to zamówiłam kilka takich firmowych ubranek na allegro np. śliczne sukieneczki - dżinsowa i sztruksowa - z Disneya z Kubusiem Puchatkiem po 15 zł, albo śliczny dżinsowy komplecik haftowany w kwiatuszki za 30 zł. Naprawde można tam znaleźć dobre i śliczne, zadbane rzeczy i nie dać się zwariować w tych sklepach. :bigsmile::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Iwa, gratulacje! Nareszcie Ci się udało. Za którym razem zdałaś?
    Długo jeździłaś? Jakie miałaś manewry wykonać?
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Nie ma się czym chwalić, zdałam dopiero za 6! :shamed::shamed::shamed: Ale ważne że zdałam i mam to już za sobą!
    Jeździłam 45 min. , ale z manewrów miałam tylko zawracanie z wykorzystaniem wjazdu na inną posesję i parkowanie prostopadłe!
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Ja też zdałam za 6. razem i po wielu przebojach. :-) Musiałam wykonać wszystkie manewry na placu.
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Ja wprawdzie zdalam za pierwszym razem jak szłam na studia, ale wtedy nie dałabym sobie prawa jazdy, tak naprawdę to nie umiałam dobrze jeździć. Dopiero po ślubie mąż zaczął mnie uczyć na nowo.
    --
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    Iwa,sukces moja siostra ,tez sie meczy i nie zdaje ,kase traci i ja ulewaj.ehh
    •  
      CommentAuthorLily
    • CommentTimeMar 17th 2007
     permalink
    Iwa - gratulacje !!! Kris teraz jest w trakcie odbywania kursu :bigsmile: ja zdawałam na studiach kiedy było trudniej i oblali mnie dwa razy więc sie wkurzylam i podeszlam do egazminu po studiach jakies 3 lata temu - i zdalam wszystko za pierwszym razem :cool:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    IWA gratulacje; ja, podobnie jak zuza, zdałam za pierwszym razem a i tak nie potrafiłam jeździć, no ale miałam wtedy 17 lat i zupełnie mi to nie przeszkadzało :bigsmile:
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    hej ,mamusie dzisiaj ,tez mnie mndli ,ale mniej...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    IWA - gratki :) pamietam stresiora zwiazanego z prawkiem. za pierwsyzm razem oblalam ale facio twierdzil ze to wina gostka co mi wyjechal (wiec czemu mnie oblal??) a drugi raz zdawalam w dzien dziecka siedzi gostek w aucie siedzi i cos tam pisze a ja nie wiedzac czy zdalam czy nie wypalilam 'no zrobi Pan prezent dzieku' a on na to czy mojemu i jak uslyszal ze to ma byc prezent dla mnie to malo ze smiechu z fotela sie nie sturlal. Dodam ze mialam lat 20, wygladajac ponoc na 25 :D no ale moja przygoda z jezdzeniem skoncyzla sie w stanach, tam tak mi podpadowaly automaty ze po powrocie zuupelnie nie moglam sie na biegi przerzucic no i teraz prawko sobie po prostu lezy a samochod pod domem. jak sie brzdac urodzi to biore sie za ponowne szkolenie umiejetnosci jezdzieckich hehehehe

a co do allegro - jak dobrze poszukac to i baby GaP i OLD NAVY nowiuskie sie trafia za swietne ceny a jakosciowo moge za nie reczyc - spokojnie i trojke dzieciaczkow przetrzymaja :D
    • CommentAuthorewaroby
    • CommentTimeMar 18th 2007
     permalink
    DZIS mnie zaklulo 2 razy ,tak konkretnie w brzuchu ,az sie przestraszylam i przestalo a wizyta w piatek,plamien nie mam ,moze to tylko bobas sie rozpycha...mam nadzieje DZIEN DOBEREK
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ewaroby - takie klucie moze byc od rozciagania macicy, jakby bole sie pojawialy to lyknij nospa forte (jak nie masz to moze ktos z rodziny ci przesle) jak dla mnie to dziala rewelacyjnie. Lekarz nawet przed wyjazdami na studia czy kontrole w warszawce to kazal mi ja lykac profilaktycznie zeby nie wywolywac skurczybykow,
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    czesc mamusie, ale mnie rozlożyło:katar, kaszel,łamanie w kościach i tempka 37,5, zrobiłam syrop z cebuli, wczoraj kanapki z czosnkiem i mam oscillococinum(homeo) mam nadzieję że mi to pomoże a jak nie to jutro do gina i po l4 , w końcu dzidziuś jest najważniejszy. odebrałam w piątek wyniki niestety co badania to są gorsze :cry: dieta nie pomaga i już nie wiem co robić, czyżby dzidziuś wszystko ode mnie zbierał, zreszta niech rośnie w końcu to facet.
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Witam w ten paskudnie ponury dzionek!
    Nic ciekawego u bas się nie dzieje, czekamy cierpliwie do świąt potem do weekendu majowego, no a potem już do narodzin. Już nie mogę się doczekać kiedy wezmę ją w ramiona : )
    Ściskam mocno wszystkie przyszłe mamuśki :flowers:
    --
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    HEj kobitki,brzydka pogoda dzisiaj,znalazlam sposòb na moje mdlosci.KAnapeczka z margaryna i szyneczka gotowana, plus herbatka z cytrynka,tylko to na mnie dziala,nawet w nocy podjadlam ,ale trudno.DOPiero potem jogurcik i jakis owoc na drugie sniadanko.A SOK Z MARCHWI,MOZNA SOBIE ROBIC.?MILEGO DZIONKA.
    •  
      CommentAuthorelli
    • CommentTimeMar 19th 2007
     permalink
    wstrętny dzień :cry: pada, oczka same mi się zamykają - nie wiem jak dzisiaj zmęczę tą pracę
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    ewaroby no jasne że można soczek z marchewki! :)
    u nas paskudnie zimno wietrznie i ponuro nie wiem czy kawa mnie nawet na nogi postawi :(
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    Magg również chętnie wypiłabym małą czarną ale ostatnio odrzuca mnie na sam zapach :sad::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Hey MAMUNIE!!
    U mnie też zrobiło się ziiiiiiiiiimno, ale za to chłopaki dały mi dziś dłużej pospać:wink::bigsmile:
    Za tydzień do ginka i wymarzony i upragniony i jesio wytęskniony wyjazd do mojej mamy :crazy::crazy::clap::clap::cheer::cheer:
    Miłego dzionka mimo pogody, i zrobiłam już pierwsze zakupy dla nszych maleństw [buteleczki, smoczki, czapeczki i skarpetusie hmmm]:thumbup:
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    skarbel w tym okresie też nie miałam ochoty na kawę :confused:
    więc doskonale Cię rozumiem,
    U na strochę słoneczko się przedziera więc jest nadzieja na ładną pogodę ...
    --
    •  
      CommentAuthorKona
     permalink
    Witajcie Kobietki:bigsmile: Skarbel, jesli chodzi o kawę to ja wypiłam dziś pierwszą od 4 miesięcy, bo wcześniej nawet nie mogłam na nią patrzeć. Ewa ciesz się moja Droga, że znalazłaś sposób na mdłości, bo ja do tej pory nie mam niczego, co mi pomaga:confused:
    --
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    KONA ,STARAJ sie jesc ,czesto i malo ,nawet jak glodna nie jestes,mnie ten system pomaga ,trawie szybciej i znòw cos zarzucam zoladek.MDLOSCI MAM CIAGLE,ALE tym sposobem mniejsze.
    •  
      CommentAuthorKona
     permalink
    Już próbowałam Ewciu i jak jem, kiedy nie jestem głodna to mdłości mi się wzmagają, staram się jeść dużo owoców, bo po owocach nie mam mdłości, ale przecież na samych owocach nie mogę żyć, bo i tak za dużo schudłam już podczas tej ciąży (pierwszy raz w życiu się z tego nie cieszę). Piłam też herbatę imbirową, czasem mi pomaga, ale niestety bardzo rzadko. Za tydzień idę do doktorka i pewnie mnie ochrzani, że znowu schudłam, chociaż do chudych nie należę:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKona
     permalink
    Ewa, a w którym Ty jesteś tygodniu??
    --
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    8 tydzien,raz poronilam,wiec te tygodnie sa bardzo delikatne ,leze ,nie pracuje i jestem dobrej mysli,ktos tu napisal ,ze piorun nie uderza 2 razy w to samo drzewo....
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Kona chudnieciem sie nie przejmuj - ja w pierwsej ciazy schudlam 9kg, w tej w prawdzie schudlam tylko 4,5 ale to tez cos... no i na obecny 25tydzien ciazy przytylam niecale 2kg wiec spokojnie, aby maluch rosl a ty cooooz ciagnie z ciebie to co najlepsze wiec staraj sie i o siebie dbaj ile tylko mozna
    •  
      CommentAuthorKona
     permalink
    Ewuś, pewnie, że piorun nie uderza 2 razy w to samo drzewo, trzymam kciuki, odpoczywaj moja Droga :bigsmile: AniaM, dzięki trochę mnie pocieszyłaś, bo ja już zaczęłam się zastanawiać czy mimo, że nie mogę za bardzo jeść, nie zacząć w siebie wmuszać, ale znowu zacznę wymiotować po 5 razy dziennie, więc to bez sensu. A jak Ty się miewasz?? Jak się czujesz??
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Kona ja w dalszym ciagu wymiotuje a zobacz ile dalej od ciebie jestem... w prawdzie juz nie codziennie ale 2 razy w tygodniu to minimum. mdlosci tez mnie nie opuszczaja ale chyba sie juz przyzwyczailam ;) w pierwsej ciazy wymiotowalam od poczatku do dnia porodu, baaa na porodowce wlacznie i przezylam a mala mimo tych moich 9straconych kilogramow i strasznej anemii urodzila sie 3500 i 54cm dlugosci :) fizycznie to jeszcze jakos ujdzie psychicznie powolutku zaczyna byc lepiej zwlaszcza ze dzisiaj lekarz powiedzial ze rokowania sa dobre i byc moze uda mi sie doczekac koncowki 8 miesiaca z maluszkiem w brzuszku a pozniej tylko operacja i rekonwalescencja wiec z nowa nadzieja wkraczam w kolejny miesiac, teraz czas bedziemy odliczali od wizyty do wizyty chociaz przyznam sie szczerze ze dzisiejsza podroz mnie wykonczyla, zlapaly mnie skurczybyki i sobie poleguje w lozeczku...
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Aniu no to super że czujesz się lepiej a powiedz udało Ci się przedyskutować z lekarzem opcje badań prenatalnych?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.