Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 18th 2011
     permalink
    nightingale_84: A my dopiero pokik bedziemy mieć jak się do swojego mieszkania przeprowadzimy..

My pokoiku też mieć nie będziemy... nie wiem jak to się wszystko jeszcze poukłada.... na razie nie wiadomo co z R. pracą, bo ciągle jakieś cyrki wychodzą :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthoriwrowe
     permalink
    dzis byłam w Kappahlu i są jeszcz ostatnie podrygi przecen :D - spodenki, tuniki, sukienki, bluzeczki mozna od 10 zł kupic :):)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    To ja tylko powiem odnosnie spania... W zimie mam w nocy około 18-20st i Nat choć listopadowy to na początku spał w body plus pajac plus rożek, następnie rożek zmienił się w bawełniany worek (nie ocieplany, niewypełniany) Od kwietnia chyba śpi w piżamce lub body a teraz w lato najczęściej w pampersie lub koszulce i pampersie. Niestety jest to dziecko które nie śpi przykryte niczym - tak sie rozkopuje nawet z kocyka że musiałąbym albo koc - kołdrę albo Nata przywiązywać ;)
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Hej dziewczyny! We wtorek mialam usg połówkowe. Dzieciaczek rozwija sie prawidlowo, wszystko zgadza sie z suwakiem:bigsmile:
    No i na 100% bedzie CHŁOPAK - siusiora doskonale było widać :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    W 28tyg mam zrobic badania krwi, zeby sprawdzic jak tam zelazo. A od wczoraj taka senna chodze:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Super :wink:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Ja też już po badaniach prenatalnych. Synuś rosnie jak na drożdżach, waży ok 420gr wszystkie parametry w normach i na dodatek badania krwi i moczu KSIĄZKOWE!!!! :cheer::clap::cheer::clap: Następna wizyta za miesiąc.
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Agunia
    Basia też sie rozkopuje. Teraz śpi w samym pampersie.
    Jak się urodziła (koniec grudnia), spała w kaftaniku (lub body), pajacyku, w śpiworku. Czasem pod pajacyka dawalam skarpetki, ale to w bardzo chłodne noce.

Jak któraś chętna to będę sprzedawać wyprawkę dla zimowej dziewczynki. Tylko rzeczy w bdb stanie lub nienoszone wogóle. Sprzedam zestawem (ciuszki sama wybierasz ze zdjęcia) i do ceny się dogadamy już łącznie.
    Ale to już po moim ulropie ewentualnie.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    carottka , sara - super wieści !!!
    ja mam cykora przed poniedziałkiem i czwartkiem !
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    No to super, że dzieciaczki zdrowe:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Gratuluje dziewczynki dobrych wieści :clap:
    -- // //
    •  
      CommentAuthormyszerej
    • CommentTimeAug 19th 2011
     permalink
    ja również gratuluję! Aż przyjemnie czytać takie wiadomości! :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Zaczynamy 23 tydzień - pełny 6 miesiąc!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Super Talka ! :wink:

i dziewczyny cieszę się, że Maluszki ładnie rosną i pięknie się rozwijają :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka, już coraz bliżej jesteś :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ja aż z ciekawości sprawdziłam tą tabelkę z tygodniami i mi wyszło, że w najbliższy wtorek zacznę 8-my miesiąc :shocked::shocked::shocked::shocked::shocked:

jak ? kiedy ? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: jak ? kiedy ? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!

tak samo sie zastanawiam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no to jest nie do pomyślenia...
    dopiero pamiętam jak robiłam test ciążowy..
    jakby to wczoraj było :wink:

a dzisiaj miałam znowu ciężką noc [chyba już będzie coraz gorzej]
    co chwię budził mnie mocny ból bioder, miednicy, spojenia łonowego...
    wszystko po kolei...
    jak się budziłam to się ruszyć nie mogłam, wszystko było zdrętwiałe i obolałe....

ja nie wiem jak to będzie 2 -3 tygodnie przed terminem...
    dlatego chyba kobiety pod koniec to juz marzą o porodzie bo tyle dolegliwości jest, ze to chyba przestaje być przyjemne :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja też dziś źle spałam :confused:
    zasnęłam na lekkim głodzie, a przed 4 obudziłam się, z pełnym pęcherzem i burczącym brzuchem... no i musiałam wstać coś zjeść, bo nie szło zasnąć :confused:
    od 5 zasnęłam do 8 i znów pełny pęcherz.... chyba antybiotyk zaczyna dzialać :bigsmile:

a dziś u nas leje i burza :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    dziewczyny rzućcie linka do jakieś fajniej tabelki tych tygodni i miesięcy, bo różnie to wyglada w różnych źródłach
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ostatnio wklejałam

1 miesiąc ciąży od 1 do 4 tygodnia
    2 miesiąc ciąży od 5 do 8 tygodnia
    3 miesiąc ciąży od 9 do 13 tygodnia
    4 miesiąc ciąży od 14 do 17 tygodnia
    5 miesiąc ciąży od 18 do 22 tygodnia
    6 miesiąc ciąży od 23 do 27 tygodnia
    7 miesiąc ciąży od 28 do 31 tygodnia
    8 miesiąc ciąży od 32 do 35 tygodnia
    9 miesiąc ciąży od 36 do 40 tygodnia

1 miesiąc – 0-4,5 tygodnia
    2 miesiąc – 4,5-9 tygodnia
    3 miesiąc – 9-13,5 tygodnia
    4 miesiac – 13,5-18 tygodnia
    5 miesiąc – 18-22,5 tygodnia
    6 miesiąc – 22,5-27 tygodnia
    7 miesiąc – 27-31,5 tygodnia
    8 miesiąc – 31,5-36 tygodnia
    9 miesiąc – 36-40 tygodnia
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Talinka: a dziś u nas leje i burza

a dopiero co ci tak zazdrościłam tego wejherowa...
    ja strasznie chciałam nadmorze dotrzeć w tym roku ale boję sie drogi, dla mnie to będzie z 8 godz w aucie, a przy mojej bolącej głowie... po tylu godzinach trafić na słaba pogodę...
    u nas dzis będzie upał :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    do tej pory było ładnie... dziś lunęło :confused:
    w przyszłym tyg ma być ładnie niby
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a jaki mnie skurcz w łydkę dziś nad ranem złapał... hu hu - dawno czegoś takiego nie miałam! :neutral:
    dobrze, że zapytalam ginki czy mogę magnez łykać i łykam - to za jakiś czas odpuszczą pewnie...
    --
  2.  permalink
    TEORKA: dlatego chyba kobiety pod koniec to juz marzą o porodzie bo tyle dolegliwości jest, ze to chyba przestaje być przyjemne :devil:
    --

U mnie jeszcze trochę brakuje do końca.. ale też juz się nie moge doczekać!!
    Dziś np krzyże mnie bolą.. ehh
    Wiem że Franio jeszcze tak z 3 tygodnie powinien sobie posiedzieć ale ja już sił nie mam..
    -- // //
  3.  permalink
    A u nas k*** dalej upał!!
    Czemu nie może być tak koło 18-20 stopni.. tylko prawie 30!!
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    czemu u nas jest tylko 18 st a nie 25
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    i leje, co nie Bladykotku? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    a ten deszcz strasznie usypia. Musze iść na pocztę wysłać paczkę, ale w tym deszczu mi się nie chce. Dobrze, że to tylko 5 min drogi.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    bladykot: a ten deszcz strasznie usypia.

nooo... ja miałam iść do apteki, ale i tak chyba zamówienie dziś nie dotrze, więc może do jutra się wypogodzi :bigsmile: do miasta kawałek mam jednak.... buu
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    ja nie wiem jak to będzie 2 -3 tygodnie przed terminem...
    dlatego chyba kobiety pod koniec to juz marzą o porodzie bo tyle dolegliwości jest, ze to chyba przestaje być przyjemne

Ja nie wiem, jak natura to sobie przemyślała ale chyba lepiej byłoby, żebyśmy przed porodem porządnie się wyspały, nie??:devil:
    W nocy obudziło mnie takie walnięcie pioruna, że aż usiadłam! I bez tego kiepsko sypiam, a tu jeszcze takie atrakcje:shocked:

Wiem że Franio jeszcze tak z 3 tygodnie powinien sobie posiedzieć ale ja już sił nie mam..
    Night, mam wrażenie, że w jednej ciąży chodzimy, ostatnio co nie napiszesz, idealnie pokrywa się z moimi odczuciami. Tak samo zero pawi (no, chyba że wywołuję wilka z lasu:tongue:), zgagi też niet, za to ciąża już ciąży:wink:
    Obstawiam jednak, że rozpakuję się w końcówce września, więc jeszcze się trochę pomęczę:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Ja tez po usg kontrolnym. Lozysko sie nie podnioslo i juz nie podniesie, wiec na bank czeka mnie CC najpozniej w 38tc (wczesniej tylko w razie komplikacji lub akcji porodowej). Córcia na 200%:) zdrowiutka, szczuplutka, ok 50centyla (775g), dlugonoga (nozki dluzsze o tydzien od reszty, a raczki o dwa - musze przestac mowic do niej "małpeczko;)))). Siedzi na dupce, ale wydaje mi sie, ze fiknela w nocy, bo bardzo mnie kopala wczoraj nad pepkiem. Ale moze te giry sobie za szyje zakłada;)))
    No i tyle:)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Superrrr :)))
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    nozki dluzsze o tydzien od reszty, a raczki o dwa - musze przestac mowic do niej "małpeczko;)))).

Hahahhahaha, a to fakt, że czasem lepiej się zastanowić, co się mówi. W moim słowniku starałam się wykluczyć słowo "Mały" - jako że chłopak, to i lepiej mu będzie, jeśli nie będzie kruszynką:wink:
    Najważniejsze, że córeczka zdrowa!:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeAug 19th 2011 zmieniony
     permalink
    aneta01: Ja nie wiem, jak natura to sobie przemyślała ale chyba lepiej byłoby, żebyśmy przed porodem porządnie się wyspały, nie??

niestety nie przespałam całej nocy już od kilku dni. Budzę się wyspana i tak po kilka razy. Dzisiaj wstałam się wysikać to od razu zasnęłam W pozycji leżącej boli mnie cały dół, dlatego nie chce mi się wstawać jak nie muszę.Bywały noce, które przespałam całe na lewym boku, aż rano miałam opuchnięte lewe kończyny.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    pod koniec ciąży kobieta się ponoć często budzi właśnie...
    to pierwsze przymiarki i przygotowania do późniejszego nocnego wstawania :smile:

ANNALENA cieszę się, że wszystko ok :wink:
    no oprócz tego łożyska ale przynajmniej masz trochę czasu i możesz się nastawić fajnie na CC :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    słonko wyszło :cheer: wybywam z domu
    --
  4.  permalink
    aneta01: Obstawiam jednak, że rozpakuję się w końcówce września, więc jeszcze się trochę pomęczę:confused:

No ja tez czuje że do samego końca dziecina w brzuszku będzie, albo i nawet po terminie dopiero zechce wyjść.. wiec jeszcze.. ehh wole tego nie liczyć ile..:wink:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    bladykot: słonko wyszło :cheer: wybywam z domu

aż mogłam światło zgasić :clap:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    TEORKA: pod koniec ciąży kobieta się ponoć często budzi właśnie...
    to pierwsze przymiarki i przygotowania do późniejszego nocnego wstawania

A wszyscy dookoła dobrze radzą: "wyśpij się na zapas, bo potem będzie ciężko". Wrr :devil:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    oj na zapas to chyba się nie da
    a chciało by się, oj chciało :wink::wink::wink::wink:

u nas mega słońce a mąż sobie zrobił wolne więc jedziemy się opalać :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeAug 19th 2011 zmieniony
     permalink
    hydrazine: A wszyscy dookoła dobrze radzą: "wyśpij się na zapas, bo potem będzie ciężko". Wrr

Właśnie! Co z tego, że człowiek chce, jak się nie da:sad:
    --
  5.  permalink
    Czesc Dziewczny!
    Jestem zalamana.Bylam przed chwila u gina bo mialam okazje pojechac do miasta. i porpostu ryczec mi sie chce.Przy usg lekarz stwierdzil,ze blona sluzowki gruba i jak na wczesna ciaze bardzo dobra a po chwili dodal ze nie mialam jeszcze owulacji:angry:mam ochote rzucac meblami,poprostu brak mi slow:sad: Wszystkie testy owulkowe od dzisiaj w kosmos i zatsnawiam sie nad dalszym prowadzeniem wykresow skoro tempka pokazuje fl a lekarz twierdzi co innego:confused: Ewentualnie pojde do innego lekarza zeby potwierdzic to co pierwsyz mowil...:sad:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Gratuluję wszystkim dziewczynom które są już po połówkowych!!!!!! super, że wszystko fajnie :)
    Annalena mnie też rozbawiłaś tą "małpką", chyba zadziałała siła persfazji!!! U twojej córci nogi o tydzień dłuższe od reszty, a u mojego "chyba" synka brzuszek też o tydzień większy!!!!:shocked::shocked::shocked::shocked:
    No ale tatuś zawsze piffffko lubiał, więc dzieciaczek musiał coś po nim odziedziczyć :tongue::tongue::tongue:
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Czytam że u niektórych z Was burze i wlasnie zaczeło grzmieć.
    Uuuu boję się burzy:cry:

Ciężaróweczki na końcówce i te które maja problemy ze spaniem. Niestety te bezsenne noce to własnie przygotowanie do wojaży nocnych naszego maluszka.
    Basia od miesiąca spać nie daje. Ząbki i gorąc dają się we znaki. Sypiam po 3-4 godziny dziennie, a w czasie dnia tez spac nie moge bo Hania buszuje cały dzień bez drzemki.
    Ratunku chce mi się spać...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    madamagda: Czytam że u niektórych z Was burze

U nas już poszła precz i jest słońce i 23 stopnie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    To widocznie idzie do nas, bo u nas rano słoneczko a teraz zaczyna sie chmurzyć:confused::confused::confused::confused:
    --
  6.  permalink
    A u nas gorąco i duszno... Wyszłam na chwilkę z małą, niby taki fajny chłodny wiaterek wiał, ale potem ustało :sad: I jak wracałyśmy, to myślałam, że nie dojdę, tak mi się słabo zrobiło...
    No końcówka ciąży to dla wytrwałych... Pamiętam jak jeszcze miesiąc temu nie słyszałam, że mała się w nocy wybudzała- spałam jak kamień. Teraz budzi mnie każde jej westchnienie... Trzy razy w nocy wycieczka, bo mały na pęcherz naciska... Potem mały się budzi i zaczyna skakać- czuję się, jakbym leżała na skaczących piłeczkach pingpongowych... Cały dzień chodzę śpiąca i zmęczona, a zasnąć nie mogę... Wieczorem mi niewygodnie...
    I TRAFIA MNIE (nie będę na forum pisała dosadniej) jak słyszę 3 razy dziennie- "oj ty taka szczuplutka i taki malusi brzuszek, to Ci ciężko nie jest". No właśnie ku... jest!!! Nie mogę usiąść, bo mały się wkurza, nie mogę leżeć, bo mi niewygodnie, wygodnie mi jak chodzę, ale od razu mi się słabo robi. Chce mi się non stop spać, a nie mogę spać... Dzisiaj ewidentnie NIE LUBIĘ być w ciąży :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    cerisecerise: Trzy razy w nocy wycieczka, bo mały na pęcherz naciska...

ja dziś też zaliczyłam 3 wycieczki - bo antybiotyk zaczyna działać :bigsmile: jakoś parę dni temu mała mnie kopała po pęcherzu niemiłosiernie :confused:
    --
  7.  permalink
    cerisecerise: Nie mogę usiąść, bo mały się wkurza, nie mogę leżeć, bo mi niewygodnie, wygodnie mi jak chodzę, ale od razu mi się słabo robi. Chce mi się non stop spać, a nie mogę spać...

Jak ja Cię doskonale Ceri rozumie!
    -- // //
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Ja też od kilku dni już xle spię - oblewają mnie masakryczne poty! budzę się zlana jakbym wyszła spod prysznica. masakra.

TEORKA: przynajmniej masz trochę czasu i możesz się nastawić fajnie na CC :wink:

w sumie to jestem dobrze nastawiona. nawet się dziwę, że dziewczyny sie boją CC - pewnie ja o czymś nie wiem;) Dlatego czekam ciągle na relację Kate.
    W kazdym razie nie mam tego chorego podejścia, które zaobserwowałam w niektórych komentarzach u niektórych lasek, które "nie czują się w 100% spełnione jako matki, bo nie urodziły dziecka SN". Noż k***a bez przesady. A 9 miesięcy noszenia w brzuchu to jest co?
    No więc spokojnie:) mam do tego zdrowe podejście. i mam nadzieje, że ten, kto wymyślił USG, dostał nobla. Bo dawniej kobiety z takim łożyskiem pewnie wykrwawiały się na śmierć. ja sie zatem cieszę, że dzisiaj mozna to bezpiecznie rozwiązać dla mamy i dziecka.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.