Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Tylko nie rozpakowuj się jeszcze, bo nie spieszno mi do pierwszej trójki :wink:
    Trzymam kciuki za wizytę
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 22nd 2011
     permalink
    No kurde i znowu jestem bez nawiasów :angry::devil:
    --
  2.  permalink
    Mareza, świetna robota! Odmiana diametralna dla szafki! Dla mnie bomba. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    A my słuchamy sobie Mozarta, młody wyraźnie ożywiony:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    a ja znowu spać w nocy nie mogłam, więc wyjęłam z lodówki 3kg malin i wrzuciłam je do balonu na sok :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hi hi - ja wczoraj gadałam z R. o imionach i... on właściwie wszystkie moje typy odrzucił :confused: a swój dał jeden, na który ja się nie zgadzam :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Talinka spoko, minie mu, mój mąż wymyślił takie imiona: Hermenegilda i Warczysław i różne tego typu cuda :-P
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    wątpię niestety - on uparty typ :bigsmile:
    a ja się już tak na Weronikę Wiktorię (lub odwrotnie) nastawiłam :sad::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
    • CommentTimeAug 22nd 2011 zmieniony
     permalink
    mój też uparty - rozwodem zagroziłam :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :shocked::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Spoko, powiedział że i tak mi nie da :-P
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    A mój mąż wczoraj w nocy oświadczył mi, że zgadza się na moją opcję imienia ale jeśli na drugie damy małemu po pradziadku zatem w moim brzuszku rośnie sobie : Olgierd-Bolesław ( w skrócie Olo-Bolo).
    Oprócz tego wczoraj miałam nalot brata który zwiózł mi już wszystkie potrzebne nam rzeczy : wózek gondola, wózek spacerówka, 5 pak ciuszków popranych i opisanych na jaki rozmiar, stelaż na wanienkę, kocyki, rożki, pieluchy tetrowe. Zatem przyszły chrzestny się sprawdza :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    To z drugim imieniem to było podobnie u moich rodziców - Tato uparł się, by dać mi po jego mamie i jestem sobie Natalia Czesława i szczerze nienawidze mojego drugiego imienia :bigsmile: dobrze, że go się tylko w papierach używa :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    TALKA a jaki typ podał R ? :wink:

ale skoro jego Ci się nie podoba to musicie znaleźć inne
    takie, które spodoba się i Tobie i jemu
    bo co jak co ale uważam, że imię trzeba znaleźć nie takie, które się jednemu z rodziców podoba tylko takie, które się podoba obojgu
    i koniec kropka :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    TEO - ma rację :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Joanna. Nie zgadzam się głównie dlatego, że tak nazywała się jego była no i mam jakieś mieszane uczucia :confused:
    Pewnie, że musimy znaleźć takie, co się nam obojgu podoba - jasna sprawa :wink: to po prostu będzie dłuuuuga walka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Sabakuma - to super, my na razie nikomu nie mówimy kogo wytypowaliśmy na chrzestnych :-) aż się boimy w ogóle cokolwiek wspominać :P
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Talinka: Joanna. Nie zgadzam się głównie dlatego, że tak nazywała się jego była no i mam jakieś mieszane uczucia

Osz kutwa, to tak jakby mój dał córce na imię Katarzyna. Chyba bym go zabiła.... Katarzyna, Ewa, Marysia odpadają u nas na 100%! :)
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    marlenazajac: ja też się dopisuję

eeej! bo zaczyna sie robić pierdolnik! kopiuje się OSTATNIĄ listę. ja mam termin na 18.11 teraz, nie na 2.12. wklejałam aktualną wersję strone temu. plis, róbmy to uwaznie, bo sie nie połapiemy za chwilę.
    wklejam aktualną (Talinka dostałas w nawiasach ;):

stokrotk_a 29.08.2011 (chłopiec)
    bladykot 9.09.2011 (dziewczynka)
    natusia90 17.09.2011 (chłopiec)
    cerisecerise 27.09.2011 (chłopiec)
    venika 29.09.2011 (dziewczynka)
    aneta01 30.09.2011 (chłopiec)
    katy222 02.10.2011 (chłopiec)
    nightingale_84 4.10.2011 (chłopiec)
    jszsz 05.10.2011
    Lily26 15.10.2011 (chłopiec)
    iwcia1 18.10.2011 (chłopiec)
    marlenazajac 19.10.2011 (chłopiec)
    myszerej 20.10.2011 (chłopiec)
    Niu83 22.10.2011
    TEORKA 25.10.2011 (dziewczynka)
    zuzolcia 11.11.2011 (dziewczynka)
    Mysza 12.11.2011
    Annalena 18.11.2011 (dziewczynka)
    iwrowe 19.11.2011 (dziewczynka)
    lecia_28 22.11.2011 (chłopiec)
    zabkaa25 25.11.2011 (z USG 20.11.2011) (chłopiec)
    Paaula82 26.11.2011 (chłopiec)
    asik27 27.11.2011 (dziewczynka)
    wydra86 30.11.2011 (dziewczynka)
    mareza 9.12.2011 (dziewczynka i chłopiec)
    Sbakuma 18.12.2011 (chłopiec)
    Talinka 23.12.2011 (dziewczynka)
    Carottka 28.12.2011 (chłopiec)
    bellybaby 28.12.2011 (dziewczynka)
    sara32 29.12.2011 (chłopiec)
    Hussy 09.01.2012 dziewczynka
    Equidna 09.01.2012 (chłopiec)
    LilianaLaura 19.01.2012 (chłopiec)
    anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    Anula36 30.01.2012
    MyAngel 03.02.2012
    kamiis 06.02.2012
    Viicki 13.02.2012
    ewer 14.02.2012
    aguncia 18.02.2012
    lalik 22.02.2012
    biri 02.03.2012
    beliar_xl 17.03.2012
    mariamateria 19.03.2012
    katarzynah1987 24.03.2012
    majka098
    Karolina91
    londynka2303
    Love_line
    poohasia
    Romeda22
    milątko
    marta_885
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Joanna. Nie zgadzam się głównie dlatego, że tak nazywała się jego była no i mam jakieś mieszane uczucia :confused:

aaaaaaaaaaaaaa ZAJEB..... imię hahahahahha !! :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    lepszego znaleźć nie mógł :smile:

a tak serio - jak jego była tak miała to ja też bym się chyba nie zgadzała bo zawsze miałabym wrażenie, że to może jakiś sentyment albo coś.....

czyli wniosek jeden - kalendarz do ręki i szukacie od nowa :wink:
    na pewno traficie na takie , które się obojgu spodoba :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    eee Joanna i Katarzyna to ładne imiona - prawda TEO ? :devil::bigsmile:

Katarzyna też jest super :-P
    Ale racja , ja po żadnym byłym imienia nie wybierałam, jakoś tak kiedyś szukaliśmy znaczeń imion i padło na Szymon, a Zuzia...to już moja fanaberia :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hie hie hie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: chyba nie zgadzała bo zawsze miałabym wrażenie, że to może jakiś sentyment albo coś.....

no właśnie! jak usłyszałam to imię to tak się poczułam.... :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mareza: eee Joanna i Katarzyna to ładne imiona - prawda TEO ? :devil::bigsmile:

no ba ! :devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    chociaż nienawidziłam jak jeden z wujków na mnie wołał Kaśka Maśka :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: no właśnie! jak usłyszałam to imię to tak się poczułam.... :neutral:

no nie dziwię się bo może poczułabym się podobnie...
    chociaż kurcze nie wiem bo ostatnią dziewczyne przede mną miał jakieś 11 lat temu hehe
    no ale w każdym razie skoro się tak poczułaś to nie ma mowy na takie imię bo i tak się do niego nie przekonasz
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    jadę teraz imionami ze strony eDziecko i dojechałam do "M" - mam na razie zapisane : Aleksandra, Edyta, Jagoda, Julia, Maja - szukam dalej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mareza: chociaż nienawidziłam jak jeden z wujków na mnie wołał Kaśka Maśka :devil:

a ja nienawidziłam tekstu :
    Joanna ?
    Jo Józek, też ze wsi.

:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: chociaż kurcze nie wiem bo ostatnią dziewczyne przede mną miał jakieś 11 lat temu hehe

No to była jego pierwsza, wieć wiesz... sentyment tym bardziej, co nie... chodził z nią w podstawówce jeszcze, później ona się wyprowadziła itp. itd.... bla bla :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    No way!!
    Talinka, nie daj się! Żadnych imion po byłych!
    Mój tez wymyślił Barbarę. Bo tak miała na imię jedna Hiszpanka, co się do niego na studiach podwalała jak juz byliśmy zaręczeni. Powiedziałam, że moja córka nie będzie miała na imię jak jakas hiszpańska dziwka (no co, w ciąży jestem, to mi wolno;). I temat się skończył :-)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No pewnie, że się nie dam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Annalena: Powiedziałam, że moja córka nie będzie miała na imię jak jakas hiszpańska dziwka

pojszczałam się po nogach :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Dziewczyny a powiedzcie mi jak jest u Was z ciśnieniem ?

Bo ja wczoraj kilka razy mierzyłam w ciągu dnia [pożyczyłam sobie od rodziców ciśnieniomierz….] i za każdym razem ciśnienie w granicach 97/55
    nie wyższe…
    a do tego za każdym razem puls powyżej 100
    nawet 120 miałam raz czy dwa

ciśnienie zawsze miałam niskie
    czasami nawet mega niskie [80/40 na przykład :devil:] ale czemu ten puls taki ogromny ? :sad:
    mam nadzieje, że to nic złego..
    w sumie czuję się normalnie, jak zwykle
    ostatnio coś mnie takie ataki gorąca dopadają, że nagle czuję jak płonie mi twarz i robię się purpurowa i po minucie, dwóch przechodzi
    i zaczęłam mierzyć bo myślałam, że to może nadciśnienie jakieś czy ki pieron....
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Puls to norma - w ciąży się podnosi :) pamiętaj, że masz więcej krwi w organiźmie i ona musi się "przepompować"
    ciśnienie w 1 trym miałam ledwo na granicy 100/60. eraz wróciło do normy - ok. 120/70:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    po wczorajszych powidłach śliwkowych a raczej obieraniu śliwek z pestek mam takie ręce że dzisiaj doktorek mi nie uwierzy że leżę i pachnę w ciąży i że się oszczędzam :bigsmile:
    masakra, chyba zimowe rękawiczki założę :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile::bigsmile:
    mi się wczorraj już zaczęły sine paznokcie robić....masakra -jesień idzie :cry:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    mąż mówi żebym naparstki nałożyła :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Puls to norma - w ciąży się podnosi :) pamiętaj, że masz więcej krwi w organiźmie i ona musi się "przepompować"

a czyli to, że po przebudzeniu mam taki jak u sportowca po przebiegnięciu 10 km to luz ? :wink:

bo ciśnieniem się nie martwię - jak mi wzrasta do 110/70 to mi chce łeb pęknąć więc niskie to u mnie norma
    tylko ten puls mnie martwił...
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    "Hiszpańska dziwka" mnie rozwaliła brzmi co najmniej jak tekst z Monty Pythona hahahah, mój mały dostał Olgierda w spadku po mnie ( Olga )
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Mój za to wymyślił Aurelię.. ,bo znał kiedyś taką SUPER FAJNĄ Aurelię itp itd. Od razu się nie zgodziłam.Powiedziałam,że imiona byłych odpadają na wstępie. Mi bardzo podoba się Oliwia,ale jest trochę czasu więc mam nadzieję,że pójdziemy na jakiś kompromis :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    mi się Maksymilian podobał, i chciałam tak dla drugiego syna - ale mąż nosem kręcił bo jego przyjaciel ma tak na imię i nie będzie dawał imienia po przyjecielu i to na dodatek takim gdzie ja kiedyś stwierdziłam że ma kurwiki w oczach i każdą babę jest w stanie zbajerować :devil:

więc miało być: Szymon i Mateusz, Zuzia i Hania i Zuzia i Szymon :-)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    O, dyskusja jak z wątku o imionach :)

Talinka, nie domęcz dziecka super popularnym imieniem, jak Julka i Maja. Straszliwe ilości tego się rodzi, przerażające wprost, nie warto.
    Moja kuzynka nazwała córkę Julia, wyjaśnienie miała że... tak miała na imię nasza prababcia. Mi to imię, mimo nawet tak naciąganej argumentacji, wyleciało z głowy jak widziałam że Julków jak mrówków.
    Oliwek i Majek też mnóstwo (trochę mnie niepokoi ile jest Hanusiek, ale ja już na to niewiele poradzę...). Troszkę mi szkoda Maj BTW- wyobrażacie sobie że taka będzie nauczycielką, naukowcem i będą się do niej zwracać "pani Maju"?

Jak się dobrze poszuka to naprawdę piękne i mniej tuzinkowe imiona można znaleźć :) Tal, a Anita, Adrianna, Liwia, Lena (albo Helena), Lilianna, Róża, Ida, Klara Kalina i Łucja? :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    MsMartina: Straszliwe ilości tego się rodzi, przerażające wprost, nie warto.

Mi to nie przeszkadza. :wink:
    MsMartina: Anita, Adrianna, Liwia, Lena (albo Helena), Lilianna, Róża, Ida, Klara Kalina i Łucja? :)

Ja patrzę też na nazwisko i większość z nich mi nie pasuje. Lilianna do niedawna pasowała, teraz już odpada. Zresztą R. też się nie podoba. Adrianna też miałam na swojej liście - R. odrzucił.

Teraz moja lista wygląda tak: Aleksandra, Edyta, Izabela, Jagoda, Julia, Maja, Paulina, Sylwia. zobaczymy czy chociaż jedno przejdzie.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Heh to ode mnie masz głosy na trzy (żeby nie było że jestem taka wybredna): Aleksandra, Edyta, Jagoda. Ach, jakbym wiedziała jak się córcia będzie nazywać to byłoby mi łatwiej, rzeczywiście :P
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    A my mieliśmy już dawno uzgodnione imiona dla dziewczynki a tu zonk... chłopak będzie. A mnie sie zadne imie meskie nie podoba ostatnio:wink: Mój małż zaczął wymyślać takie imiona że też zagroziłam rozwodem. Jak na razie stanęło na Kubie, ciekawe kiedy mi się zmieni :bigsmile:

A co do listy, to termin mam nie na 28.12 tylko 01.01.2012 :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    carottka: A co do listy, to termin mam nie na 28.12 tylko 01.01.2012

Czemu taka zmiana?
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Na pierwszym usg wyszlo ze płód jest 3 dni młodszy. A tutaj wyznaczaja date porodu wlasnie wg usg...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A nie lepiej zostawić datę OM? Ja co prawda wpisałam datę usg z 9tc, ale mogłabym wg OM lub metody - 25.12.
    Chyba lepiej trzymać się jednej daty?
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    No ja też się o to pytalam mojej poloznej to mi powiedziała, że liczy się to co z usg i koniec kropka. 1 stycznia mam wszedzie zapisane w papierach wiec tego sie trzymam:wink:
    Ach ta angielska sluzba zdrowia :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.