Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 27th 2011
     permalink
    podniosło się - jest 32 :confused:
    wyprałam. padam! :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja lubię taką pogodę, ale... kiedy jestem nad morzem lub jeziorem! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjowita
     permalink
    no właśnie..jak jest zimno to siedzimy w domu bo za zimno zeby wyjsc, teraz znow za goraco... dzieciaki dostaja w domu swira a na balkonie tak wieje ze jak wyjda to mi odlecą :/ nie wiem jak u was ale u mnie taki wiatr ze przez otwarte okno urwał mi rolete z drugiego :/ i nie dość że juz ukrop to jeszcze swieci mi prosto w oczy...
    --
  1.  permalink
    jowita: no właśnie..jak jest zimno to siedzimy w domu bo za zimno zeby wyjsc, teraz znow za goraco... dzieciaki dostaja w domu swira a na balkonie tak wieje ze jak wyjda to mi odlecą :/ nie wiem jak u was ale u mnie taki wiatr ze przez otwarte okno urwał mi rolete z drugiego :/ i nie dość że juz ukrop to jeszcze swieci mi prosto w oczy...--

U nas to samo,ale moja Emile wyciagnac z piachu jest rzecza wprost niemozliwa....:tongue:
    --
  2.  permalink
    No ja się ostatnimi czasy jakoś czuje rewelacyjnie.. tzn brzuch mnie nie boli.. nic mnie nie uciska.. więc też mi się zdaje że mój brzunio trochę zaczął opadać..
    I wszytsko było by rewelacyjnie.. gdyby nie te upały..
    Siedzę i się pocę! Wychodze z chłonej kapieli i znowu spocona jestem!
    Oby do jutra!
    -- // //
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas nie wieje wlasnie.... a by sie przydało troche :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    U nas wieje tylko jak sobie dmuchne.. :/
    -- // //
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    O wlaśnie
    --
    •  
      CommentAuthorjowita
    • CommentTimeAug 27th 2011 zmieniony
     permalink
    czyli moge sie pocieszac ze ktos ma jednak jeszcze gorzej :cool:
    hahaha
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    kurcze właśnie sprawdziłam na allegro cenę purelanu na brodawki...ekhmmm 39zł :-(
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    mareza, ja bym nie kupowała maści na brodawki na wyrost. Może akurat dziecko będzie chwytać dobrze i nie będzie potrzebna? A jakby była potrzebna to Bepanten też super daje radę, nie trzeba go zmywać przed karmieniem, do kupienia w każdej aptece. Najlepsze własne mleko i wietrzenie piersi w razie "w" :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    u mnie w cieniu na tarasie 36 :bigsmile: ale wiaterek wieje taki konkretny
    z tego upału nie chce mi sie jeść i czuję że zamiast tyć będę chudnąć...
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    kate tak spojrzałam z czystej ciekawości :-)
    powiem szczerze że nasza lista wyprawkowa się skraca i zostały do kupienia w sumie pierdółki takie jak kremy dla dzieci itp oraz dla mnie wkłady poporodowe , majtki itp...później kojec dla dzieci dostaniemy od mojego kolegi oraz huśtawkę na stelażu :-)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mareza: huśtawkę na stelażu :-)

będą się bliźniaki o nią tłukły heehhe :wink::wink::wink:
    a łóżeczka kupiliście od razu dwa czy na początek jedno ? [wiem, że niektórzy tak robią :smile:]
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jedziemy nad morze z R. kuzynem!
    Do usłyszenia!
    --
  4.  permalink
    Ale wam zazdroszczę tej slonecznej, upalnej pogody. Ire zachmurzona,chłodna,nic się nie chce i bez upału.:sad:
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    TEO będą losować zapałki :-P
    łóżeczka mamy dwa i od razu każde będzie miało swoje, w jednym długo razem by nie pospały
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    kate1: mareza, ja bym nie kupowała maści na brodawki na wyrost.

A ja właśnie słyszałam, że te maści dobrze jest stosować już na jakieś 2 miesiące przed porodem, żeby potem brodawki nie pękały przy karmieniu. jak zwykle co osoba to opinia :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mareza: łóżeczka mamy dwa i od razu każde będzie miało swoje, w jednym długo razem by nie pospały

no tak myślę, że dwa od razu najlepiej chociaż są tacy co jedno na początek kupują ale to trochę średni pomysł wg mnie :wink:

a jeszcze apropo tych maści co pytałas i Ci pisały, że niepotrzebne :smile:
    ja to tyle już nakupiłam że pewnie 1/3 w ogóle nie użyta będzie
    ale jakoś spokojniej się czuję jak wiem, że mam a nie, że w razie wu Mateo będzie latał i szukał jak ja w szpitalu będę :smile:

ostatnio dokonałam dziwnego dla niektórych zakupu, ale szczerze bardzo polecam !
    codziennie mi Mateo tym krzyże masuje i przynosi to tak ogromną ulgę dla bolących pleców, że jest koniec :smile:
    a że zakładam przy porodzie bóle krzyżowe i czytałam, że pomaga wówczas ich masowanie i niektórzy do tego celu biorą piłkę do tenisa to spróbowaliśmy i wg nas bez sensu :wink:
    źle się ją w ręce trzymało i w ogóle
    i kupiliśmy to :

Image and video hosting by TinyPic

i na prawdę rewelacja !
    jak tylko Mateo zaczyna mi krzyże masować to ulga niesamowita :wink:
    i jak będe rodzić SN to nie może tego w mojej torbie do szpitala zabraknąć
    :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    p.s znaleźliśmy to w Decathlonie a kosztowało ok 5 zł więc tego :devil::devil::devil:
    --
  5.  permalink
    Kurde, ja to się w czasie porodu dotknąć nie dałam... Jakoś sobie nie wyobrażam, żebym nawet pozwoliła się masować :neutral: Ale jak któraś bardziej dotykalska, to może być fajne! Ja cały czas dumam, czy miałam te bóle krzyżowe czy nie... :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    cerisecerise: Kurde, ja to się w czasie porodu dotknąć nie dałam...

no ja nie wiem czy się dam ale wiele moich koleżanek mówi, że nic im tak nie pomagało jak właśnie mąż masujący plecy, krzyże itp....
    więc albo będę tak jak one albo jak Ty i męża wypierd..... z hukiem :devil:
    albo zabronię się dotykać :wink:

tak czy siak mam codzienne wieczorne masaże i po całym dniu przynoszą nieprawdopodobną ulgę w cierpieniu :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    hehehee no kurcze, że ja nie pomyślałam !
    zamiast kulek do masażu mogłam kupić nową poduchę z gęsim wkładem, żeby plecy nie bolały !
    o ja głupia ! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    TEORKA: zamiast kulek do masażu mogłam kupić nową poduchę z gęsim wkładem, żeby plecy nie bolały !

no raczej! dobra poducha to i podeprze cycucha!
    zaoszczędzimy na karmnikach:)
    (ale mam bekę:))))
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Annalena: dobra poducha to i podeprze cycucha!

:rolling::rolling::rolling::rolling::rolling::rolling::rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Annalena: no raczej! dobra poducha to i podeprze cycucha!

:devil::devil:
    --
  6.  permalink
    Annalena: no raczej! dobra poducha to i podeprze cycucha! zaoszczędzimy na karmnikach:)(ale mam bekę:))))

Nie moge opanowac smiechu poprostu z ta poducha strzal w dziesiatke :shocked::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    posiedzieliśmy dzisiaj przy grillu, oczywiście mąż mi kilka razy podniósł ciśnienie. teraz padam i zmykam do łóżeczka.
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Czesc dziewczyny! Ja dzisiaj zakupiłam łóżeczko :bigsmile: Piękne, zielone :wink: Ciesze sie normalnie jak male dziecko:devil:
    A od kilku dni tak mnie zgaga piecze, ze masakra, Pali ciągle i jak cholera:cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    carottka: A od kilku dni tak mnie zgaga piecze, ze masakra, Pali ciągle i jak cholera:cry::cry::cry:

Mnie ulgę zupełną przynosił jedynie Gaviscon, szczerze polecam! Do kupienia w aptece bez recepty, lepsze krople od tabletek.
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    No właśnie wysłałam po nie męża do tesco:bigsmile: Bo już nie daję rady a do wypicia mleka sie nie zmusze:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a mi na koniec pomagał TYLKO arbuz :wink:
    nie działało nic - leki, mleko, imbir, migdały....
    koleżanka poleciła arbuza - jak ręką odjął i zgagi od 4 tygodni zero !! :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    moja Córcia dzisiaj tak wydziwia, że jest koniec :wink:
    tak się wypina i wystawia przez skórę brzucha różne części jakby wyjść chciała :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    TEORKA: tak się wypina i wystawia przez skórę brzucha różne części jakby wyjść chciała

To niech jej się odechce jeszcze na 5,5 tyg :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Jaheira: To niech jej się odechce jeszcze na 5,5 tyg :bigsmile:

no jej tłumaczę cały czas :smile:
    a może jej za gorąco skoro ja ledwo dyszę i oddycham już resztką sił ?
    myślisz, że jak mamie źle to dziecku też ? czy ono ma tam zawsze dobrze ?
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    TEORKA: myślisz, że jak mamie źle to dziecku też ? czy ono ma tam zawsze dobrze ?

A może ma dość jak jej Mateo ciągle spokoju nie daje i gada o tych kotkach i pieskach:devil: i myśli,że jak wyjdzie to będzie miała spokój

A tak na serio- mój Wojtuś to niezły leniuch był przy Nince:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Jaheira: A może ma dość jak jej Mateo ciągle spokoju nie daje i gada o tych kotkach i pieskach:devil:

hehehe no właśnie odkąd Mateo wyszedł do knajpy z kolegami [jakieś 2 godziny temu] to ona tak świruje...
    może tęskni za jego głupim gadaniem :smile:

no powiem Ci, że ja myślałam, że ona będzie taka sama jak Wojtuś
    bo pamiętam jak opowiadałaś, że go raz dziennie czasami czułaś...
    tym bardziej, że długo czekałam na kopniaki i w ogóle dawkowała mi je dość rzadko...

a 2, 3 tygodnie temu coś w nią wstąpiło i normalnie jak mały szogun :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    TEORKA:
    no powiem Ci, że ja myślałam, że ona będzie taka sama jak Wojtuś

Taaaaaaa... To był leniuch nieprzeciętny... Chyba muszę następne dziecko sobie u M zamówić,żeby wiedzieć o czym Ty tu w ogóle piszesz:devil:
    --
  7.  permalink
    Mój brzuch ciągle faluje. Najlepszy humor mały ma jak jest między 26 a 35st i duchota. Humor traci jak są takie dni, że jest chłodno i pochmurno.
    Nie wiem, czy mu tam dobrze- od kilku tygodni niezmiennie walczy z moimi żebrami po prawej stronie, więc coś mu przeszkadza... I nie lubi jak mała piszczy zbyt blisko brzuszka:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ceri- ja to sobie nie mogę wyobrazić Twojego gigantycznego brzucha falującego...
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    cerisecerise: I nie lubi jak mała piszczy zbyt blisko brzuszka:tongue:

no ja już wiem, że Ninka nie lubi głośnych knajp, meczy itp...
    także ostatnio unikamy...
    z resztą nie wiem czy ona mi jakoś tego nie sygnalizuje bo ostatnio w knajpie był taki hałas, że mi w sekundzie zaczęła głowa huczeć, w uszach dzwoniło i wybiegłam jak oparzona bo jeszcze sekunda i wystrzelałabym towarzystwo w piz....

Jaheira: Chyba muszę następne dziecko sobie u M zamówić,żeby wiedzieć o czym Ty tu w ogóle piszesz:devil:

hehehe tylko jaka gwarancja, ze Ci się drugi taki leniuszek jak Wojtuś nie trafi ? :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    TEORKA:
    hehehe tylko jaka gwarancja, ze Ci się drugi taki leniuszek jak Wojtuś nie trafi ? :wink::wink::wink:

To będę zamawiać do skutku:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    moje dzieciaczki też leniwe ...coś tam się ruszają, smyrają ale bez większych kopniaków i przypominajek ...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mareza: moje dzieciaczki też leniwe ...coś tam się ruszają, smyrają ale bez większych kopniaków i przypominajek ...

na tym etapie co Ty to ja coś czułam raz na ruski rok :wink::wink:
    z tego co pamietam to się po 25 tygodniu rozhulało a po 28 to już w ogóle meksyk :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ja je codziennie jakoś czuję delikatnie, najlepsze jest to jak się kłade na lewym boku i próbuje się wsłuchać czy się ruszają czy nie...po 5 minutach śpię :devil:
    mąż się śmieje i mi mówi idź się połóż , posłuchaj czy maluchy się ruszają :tongue:
    --
  8.  permalink
    No a jednak- co chwila jakby wąż pod skórą się prześlizgał, bo mały się przeciąga, potem sprawdza jak bardzo można nóżki wyprostować... Auć :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no ja delikatnie też czułam, ale chciałam mocniej :wink:
    i przede wszystkim chciałam kopniaków porządnych :smile:

a teraz czasami "tęsknie" do 21 t.c jak mnie na przykład Ninka napierd...... po nerce :cry::sad::shocked:

a z tym lewym bokiem to faktycznie coś jest chyba :wink:
    tzn, że się wtedy lepiej czuje
    nie zasypia :devil:
    --
  9.  permalink
    Kurde, to ja pamiętam - właśnie 21tydzień jak u marezy, może 22. Założyłam "normalne" spodnie i taki obciślejszy sweterek, brzuszek wyglądał właściwie na płaski. A już na pewno nie widać było, że ciążowy. Stałam do kasy w sklepie i mały się rozszalał- po prostu jakbym pod sweterkiem miała jakiegoś narwanego chomika :wink: gościu, który stał za mną nie mógł od tego oczu oderwać
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    hehe ja też nie mogę się doczekać tych porządnych :-)
    mi na usg w czwartek, leżąc na wznak zrobiło się słabo...mało tego że maluchy mnie uciskają to jeszcze głowica od usg... chciałam żeby jak najszybciej badanie się skończyło ... lekarz zauważył że ja blada jak ściana i kazał mi się położyć na lewym boku - z miejsca mi ulżyło
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.