Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
i nie ma szans na odwrócenie tak ?
w okolicy podkolanowej mogą się tworzyć rozstępy ?
mój termin porodu można zmienić na 13 października, bo tak jestem umówiona już na cesarskie cięcie.
Ale tak teraz to sprawdziłam, ze ja już w 28tc miałam miękko szyjkę i stosunkowo krótka, w porównaniu do niektórych tu obecnych, bo 2,5cm ale nic na to nie dostałam.. tak więc rożnie bywa..
no właśnie bo mnie troszkę zdziwiło , że jedne muszą do szpitala, mają zakładane jakieś krążki, szwy a inne tylko mają się oszczędzać...
ciekawe od czego to zależy..
Wszystko zależy pewnie od rokowań gina. Od tego jak przebiegała poprzednia ciąża.... wiele czynników na to wpływa.
No my nawet jak chcielibyśmy więcej wziąć to nie byłoby jak, bo jechaliśmy pociągiem.
a powiedz mi co oznaczało by gdyby [tfu tfu tfu] te płytki spadły ?
bo wiem, że na pewno mógł by być problem z ZZO ale oprócz tego ?
A niskie płytki to tez problemy z krzepliwością a jak wiadomo przy porodzie trochę się krwi leje..
ale w takim razie przy CC też może być niebezpiecznie skoro krew za rzadka...
czy nie ?
MYSZEREJ ale myśli lekarz, że do 4 kg synek dobije ?
u nas do 4,5 kg rodzi się naturalnie [no chyba, że kobieta bardzo wąska albo coś tam]
kurcze nie wiem co robić, czy próbować naturalnie czy od razu na cesarkę się pisać...
Mój gin przewiduje, że Młody może dobić do 4kg. Ja jestem niska i przed ciążą byłam "przecinek" więc powiedział, że nawet jak mały się obróci, a będzie miał 4kg to i tak mnie tną. Bo nie ma sensu mnie męczyć, za duże prawdopodobieństwo, że i tak by się skończyło cesarką.