Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeSep 13th 2011
     permalink
    anula36: i wiecie jaki rozmiar mi przytachał??? 48/50

to się utopisz :bigsmile:
    nie chcesz odsprzedać? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Talinka: nie chcesz odsprzedać?

chętnie ci wyślę w prezencie :bigsmile: ale to są jakieś modelujące... nie wiem czy ci będą pasować i rozmiar też...

no i chciałam przypomnieć, że mój luby cały czas mi powtarza, żebym nic kupowała bo on mi wszystko kupi, dla dziecka też :confused: juz to widzę...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    heheheh to zaraz ci wyślę na pw adres :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A teraz idę pod prysznic i pod kołdrę, bo gardło boli :confused:
    Jutro o 19:30 wizyta - ciekawe czy potwierdzimy płeć? :devil:
    --
  1.  permalink
    Asik, trzymam kciuki za Was!!!

Anula - te moje nie są modelujące, zwykłe gaciorki :bigsmile: Niezły Twój mąż :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    myszerej: Jaheira: Wtedy podają Ci płytki obowiązkowo przed CC no i wtedy na bank biorą Cię wczesniej do szpitala...

O rzesz.... o tym nic nie słyszałam. Warto wiedzieć....
    --

Tylko żeby nie było,że Cię nastraszyłam... Bo nie wiem jaki dokładnie masz poziom tych płytek... Czy jest już poza normą czy nie... No i na pewno w tej kwestii zadecyduje lekarz... A wcześniej biorą do szpitala,żeby zdążyć w razie W podać te płytki... Wtedy raczej z CC nie czeka się aż się akcja sama zacznie...
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    Będę się widziała z moim lekarzem w piątek więc może coś wymyślimy. Najgorsze że przez całą ciążę trzymałam dietę... minimum węglowodanów bo było prawdopodobieństwo że pierwsza właśnie przez cukier taka duża była, a tu nic tylko jeszcze większa.
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Jaheira: Tylko żeby nie było,że Cię nastraszyłam... Bo nie wiem jaki dokładnie masz poziom tych płytek... Czy jest już poza normą czy nie.

No niestety jest poza normą..... 89tys mam przy normie od 145tys w górę... :confused:
    Jestem świadoma, że płytki mam złe więc nie straszysz mnie. W razie czego będę mniej zszokowana na wizycie u anestezjologa jeśli każe mi zostać w szpitalu na przykład.
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    A ja już po kolejnej wizycie. Wszystko w jak najlepszym porządku, mały waży ok 790gram za to ja mam 10kg na plusie. Ruszał się jak szalony ale to pewnie dlatego, że przed wizytą zjadłam czekoladę. :clap:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    ja też po wizycie i mój synek waży już ponad 3 kg ! a jeszcze ma miesiąc czasu...jak ja go urodze jak ja taka malutka... :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    morela1: jak ja go urodze jak ja taka malutka...

Chyba faktycznie ten mój gin jakiś dobrotliwy... Ile masz wzrostu Morelka?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    anula36: chętnie ci wyślę w prezencie :bigsmile: ale to są jakieś modelujące... nie wiem czy ci będą pasować i rozmiar też...

te modelujące to nie gwarantuje, że będą takie super jak te co mam ja i co kupiła HARLEY QUINN :smile:
    więc jakby co to żeby nie było na mnie :devil::devil:

co wy dzisiaj wszystkie u gina były czy jak ? :wink:
    już chyba piąta zdaje relacje z wizyty hehe :cool:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    [quote=myszerej]Chyba faktycznie ten mój gin jakiś dobrotliwy... Ile masz wzrostu Morelka?
    156 cm !!!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Oooo to jednak są na świecie ludzie mniejsi ode mnie :bigsmile:
    No to u mojego gina miałabyś cc na bank!!!!
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    a byłam dziś z mężem oglądać salę porodów rodzinnych :bigsmile: jest baaardzo fajna :surprised:
    to by pasowało urodzić naturalnie w takim fajnym miejscu:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    TEORKA: więc jakby co to żeby nie było na mnie

nie :bigsmile: no co ty :bigsmile: chciałam się pochwalic swoim bystrym połówkiem :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeSep 13th 2011 zmieniony
     permalink
    dziewczyny a od kiedy to wzrost ma decydować o tym, czy poród będzie SN czy CC ?
    no litości :devil:
    chyba, że ja o czymś nie wiem ale mam masę koleżanek dużo niższych od Was co rodziły normalnie :smile:

jedna nawet urodziła bliźniaki [farta miała, że oba się dobrze ułożyły] a dziewczyna ma 1,50 cm i ważyła nieco ponad 50 kg jak szła do porodu...

także coś chyba z tym wzrostem przesadzacie :smile:
    przynajmniej tak mi się wydaje :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Wzrost daje nam myślę orientacyjny pogląd na to jak ktoś wygląda. Ja jestem niska i raczej wąska w biodrach (czego na ostatnich zdjęciach nie widać). No więc z miednicą też raczej byłoby ciężko i z przepchaniem takiego klocuszka. Myślę, że mimo wszystko gin wie co robi.... Ja go o cc nie prosiłam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no ja rozumiem, że jesteś niska ale dalej uważam że to nie ma nic do rzeczy :wink::wink::wink:
    niskie kobiety zawsze rodziły, rodzą i rodzić będą więc jak dla mnie jedno z drugim się nie wiąże :wink::wink::wink:

myszerej: a go o cc nie prosiłam

u Ciebie to zupełnie co innego bo żadnej pierworódce nie pozwolili by chyba na poród pośladkowy :wink:
    i wg mnie to zdecydowało o CC w 99 % a nie Twój wzrost...

no ale może ja się nie znam i teraz jest tak, że niskie dziewczyny nie rodzą SN....:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    TEORKO, ale sam gin powiedział, że nawet jak się obróci, a on uzna dziecko za zbyt duże (w moim przypadku 4kg) to i tak będzie cesarka. Myślę, że ma jakieś powody do tego, żeby tak mówić. Bada mnie od ładnych kilku miesięcy jakby nie było i może oprócz wzrostu decyduje jeszcze budowa miednicy. Żaden lekarz nie robi cc dla własnego "widzi mi się" (chyba)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no wiadomo, że jak dziecko duże a miednica wąska to tak ale ja myślałam, że wg Ciebie już sam niski wzrost jest podstawą [ po tym jak zapytałaś Morelkę ile ona ma wzrostu i jakby się zdziwiłaś że jej CC nie proponują :wink: ]
    najwyraźniej źle zrozumiałam :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    no ja mam nadzieję że będzie jak TEO piszę nie zależnie od wzrostu i urodze naturalnie :wink: to mi się marzy...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    jedna z moich przyjaciółek MONIA502 urodziła miesiąc temu 4 kilogramowego synka :wink:
    nawet 4 z małym haczykiem miał
    a Monia też niziutka i drobna i dała radę :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    no tak wiem o Moni :smile: ale chyba popękała nie??? już nie pamiętam ...:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    no tak wiem o Moni :smile: ale chyba popękała nie??? już nie pamiętam ...:neutral:

Ale wzrost to akurat nijak się ma to tego czy się popęka czy nie...
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    ja już nie w związku ze wzrostem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
    • CommentTimeSep 14th 2011
     permalink
    hej gaduły, mam pytanie odnośnie czajnika
    Zapraszam do podzielenia się wiedzą
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeSep 14th 2011 zmieniony
     permalink
    Katy222:" Mamy mały problem, przeczytaj wyjaśnienie.Żądana dyskusja nie została odnaleziona."
    :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Gdy rodziłam pierwsze dziecko mój gin uprzedzał mnie że będzie cesarka bo jestem bardzo wąska. Ania miała ponad 3 kg więc nie jakaś wielka ale no moja budowa ciała jego zdaniem była do tego przesłanką. Ania urodziła sie bez problemów naturalnie i jak po porodzie on mnie zobaczył był w szoku a wszystko długo nie trwało bo przed 7 trafiłam do szpitala (miałam bóle krzyżowe) po 10 zostałam już na porodówce a o 12 Ania już krzyczała
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Elo dziewczyny!
    Czuję się lepiej, gardło nie boli. Co prawda gadam przez nos, ale to tam pikuś :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    btw. 100 dni do porodu! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    już się poprawiłam zapraszam
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    Można spokojnie duże dziecko sn urodzić. Coś o tym wiem: Jaś 4390 g, Staś 4345 g. Nie czułam, że rodzę takie duże dzieci. Przed porodem na IP mierzy się miednicę i jesli jest ok, poród powinien być sn.
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    Pamiętam jak rodziłam pierwszy raz, to na sali obok leżała dziewczyna, która urodziła 5,5kg, naturalnie!! Nie wiem jak to możliwe, wiem, że to było jej któreś dziecko z kolei. Może przy mierzeniu się pomylili czy jak...
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    :shocked: 5,5kg :shocked:
    ja powyżej 3700-3800 chyba się nie odważę...
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie jak na moim etapie ciąży maluch jest główką w dół, to jeszcze nie oznacza że tak już zostanie bo może jeszcze się kilka razy obrócić, miejsca ma chyba sporo???
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    sara32: Dziewczyny mam pytanie jak na moim etapie ciąży maluch jest główką w dół, to jeszcze nie oznacza że tak już zostanie bo może jeszcze się kilka razy obrócić, miejsca ma chyba sporo???

moja Nina obraca się do teraz a zaczęłam już 35 tydzień :smile: [tzn dwa dni temu zrobiła fikołka głową w dół i chyba tak siedzi póki co i mam nadzieję, że już nie odfiknie - czuję ostatnio mocny ból w okolicach pipki więc może już wciska główkę tam gdzie trzeba, oby ! :smile: ]

także na Twoim etapie takie położenie nic nie oznacza :wink:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Dzięki Teorka, tak myslałam.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ponoć jest tak, ze sporo maluchów się odwraca główką w dół między 28 a 29 t.c
    i tak już zostaje
    ale są i takie co się do samego końca obracają....
    a może być i tak , ze Twoje już do końca tak zostanie :smile:

jedna wielka zagadka , że tak powiem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Moja Mania cały czas leży poprzecznie, też jestem ciekawa kiedy się obróci główką w dół...

Mam jeszcze pytanie z innej beczki: ile kupujecie koszul do szpitala/karmienia??? Jedną czy dwie? Już pytałam o to swoje wirtualne koleżanki ale chciałabym poznać opinie innych dziewczyn...
    --
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    U mnie też nadal poprzecznie.. Nic a nic się nie zmieniło.
    --
    Talka,widzę,że Ciebie też dopadł katar :confused: ja już ledwo żyje,jeszcze kicham jak szalona..
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: Talka,widzę,że Ciebie też dopadł katar ja już ledwo żyje,jeszcze kicham jak szalona..

Nooooo :confused: ale jakoś zyję :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorzabkaa25
     permalink
    Belly, jak mam dwie koszule, jedną do karmienia specjalną a drugą zwykłą, ale też do karmienia się nada. Ogólnie dobrze mieć coś na zmianę, więc 2 co najmniej :)
    -- Aniołek Antoś 18tc [*] Kochamy Cię :* (ur. 22.05.2014).
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeSep 14th 2011 zmieniony
     permalink
    Moja NINKA leżała poprzecznie do 28 t.c
    wtedy po raz pierwszy zeszła główką w dół po to, żeby znowu w 32 t.c być poprzecznie :tongue::tongue:
    tzn mówię Wam tylko o tym co widziałam na USG bo z tego co czułam [a uwierzcie mi, że jak się ponad 2 kilowe dziecko obraca to da się to wyczuć bo nie jest wcale przyjemne :smile: ] i jak czułam to śmiem twierdzić, ze obracała się czasami i dwa razy w ciągu jednego dnia :smile: :smile:

także na prawdę macie jeszcze dużoooo czasu
    tzn Wasze Maluszki :wink:

bellybaby: Mam jeszcze pytanie z innej beczki: ile kupujecie koszul do szpitala/karmienia??? Jedną czy dwie? Już pytałam o to swoje wirtualne koleżanki ale chciałabym poznać opinie innych dziewczyn...

ja mam dwie kupione plus jedną dostałam od koleżanki [szczęśliwa jakaś bo już 3 w niej rodziły i każda bach bach i już hehehehe :devil: ] natomiast mam zamiar poprosić w szpitalu o koszulę jednorazową do porodu
    u nas takie dają bez problemu
    rodzisz w niej i potem położne wyrzucają
    i tak chyba zrobię a dopiero potem się przebiorę w te moje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    bellybaby: ile kupujecie koszul do szpitala/karmienia???

ja mam jedną starą na sam poród i jedną nową do karmienia. Poprzednim razem miałam tylko jedną na cały pobyt w szpitalu i więcej nie było mi trzeba.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    katy222: Poprzednim razem miałam tylko jedną na cały pobyt w szpitalu i więcej nie było mi trzeba.

No ja się właśnie też zastanawiam czy tą drugą w ogóle ubiorę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ja mam 3 koszule naszykowane
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    TEORKA: rodzisz w niej i potem położne wyrzucają

DZiewczyny poród to nie rzeź,krew nie tryska z tętnic fontannami :) nie wybrudzisz tak koszuli, żeby trzeba było ją wywalać. Ew mozesz się trochę spocić jak po biegu na 100m i tyle,ale na porodówkach zwykle siedzi się sporo pod prysznicem, lub w wannie.Więc nawet człowiek nie zdąży się zasmrodzić ;)
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    bladykot: jgjj

he? :D
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.