Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoranaa86
    • CommentTimeSep 15th 2011
     permalink
    To ja wam powiem jakie u nas są przesądy o których się dowiedziałam będąc w ciąży:
    - nie wolno nosić wisiorów na szyi
    - nie wolno przechodzić pod sznurkami z praniem, bo dziecko może się zaplątać w pępowinkę
    - nie wolno przez całą ciąże obcinać włosów
    - nie powinno się kupować wózka ani łóżeczka przed narodzeniem dziecka
    - czerwona wstążeczka na wózku obowiązkowa
    no i znalazłoby się jeszcze kilka... ale to jest wszystko smiechu warte i tyle :D:D:D jedyne z czym się mogę zgodzić to z tym, że łóżeczko złoży tatuś jak my będziemy w szpitalu. Reszta to dla mnie porażka
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anaa86: jedyne z czym się mogę zgodzić to z tym, że łóżeczko złoży tatuś jak my będziemy w szpitalu

my złożymy na początku 9 miesiąca :wink:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Ciekawe jakbym wyglądała gdybym przez 9 miesięcy nie obcięła włosów i nie pofarbowała. Mój M by się mnie wystraszył i uciekł. Bawią mnie te zabobony a najbardziej osoby, które w nie wierzą :crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeSep 15th 2011 zmieniony
     permalink
    anaa86: jedyne z czym się mogę zgodzić to z tym, że łóżeczko złoży tatuś jak my będziemy w szpitalu.

a to niby czemu? :smile:
    skoro w to wierzysz to czemu z pozostałych się śmiejesz ? :devil::devil::devil::devil::devil:

Talinka: my złożymy na początku 9 miesiąca :wink:

my chyba też :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: Talinka: my złożymy na początku 9 miesiąca my chyba też

My głównie dlatego, że R. będzie ze mną w szpitalu, a wątpię, by uśmiechało mu się iść do mnie samemu... :bigsmile: a tak to będzie stało gotowe i git. :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a z tego co ja czytam tu na 28 dni to już niektóre mają od 5 msca skręcone i postawione łóżeczko :wink:
    każdy robi jak uważa...

wg mnie nie ma co wierzyć w te zabobony i przesądy
    natomiast znam osoby, które aż do dnia porodu nie mają w domu NIC
    kompletnie
    ani pół ubranka, ani pół pieluchy no nic, zero...

i potem przez te 3 dni mąż z teściową biega od rana do wieczora kupuje, pierze, prasuje itp....

ja bym nerwowo nie wytrzymała gdybym szła do porodu z myślą, że w domu nie mam nic dla Małej :smile:
    --
  1.  permalink
    TEORKA: ja bym nerwowo nie wytrzymała gdybym szła do porodu z myślą, że w domu nie mam nic dla Małej :smile:

To też jak najbardziej.
    Ale pomysl sobie że omija cie cała radość z kupowania gadżetów dla swojego maluszka!
    -- // //
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: a z tego co ja czytam tu na 28 dni to już niektóre mają od 5 msca skręcone i postawione łóżeczko każdy robi jak uważa...

No i pewnie :bigsmile:
    TEORKA: natomiast znam osoby, które aż do dnia porodu nie mają w domu NIC

Wow
    TEORKA: ja bym nerwowo nie wytrzymała gdybym szła do porodu z myślą, że w domu nie mam nic dla Małej

Ja też.... :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nightingale_84: Ale pomysl sobie że omija cie cała radość z kupowania gadżetów dla swojego maluszka!

to też...
    chociaż w sumie mnie i tak 80 % radości ominęło bo masę rzeczy podostawaliśmy...
    nawet ostatnio pojechał mąż odebrać wózek, przychodzi, chce zapłacić a Pani mówi, że nie trzeba bo już zapłacona całość..
    się okazało, że moi rodzice z teściami się zrzucili i nas uprzedzili...

także wszyscy naokoło nas tej radości pozbawiają hehe
    nie narzekam bo dzięki tym wszystkim osobom mamy zaoszczędzone kupę kasy, ale z drugiej strony tyle na to czekaliśmy, przez cały rok starań planowaliśmy co kupimy, gdzie itd, było nas [ i jest ] spokojnie na to stać i jakoś tak czasami dziwnie...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: nie narzekam bo dzięki tym wszystkim osobom mamy zaoszczędzone kupę kasy

zazdroszczę! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a właśnie ja bym wolała nie mieć tej kasy i kupować sama wszystko to, co potrzebne dla Małej :wink:
    a w sumie my kupiliśmy tylko leżaczek z FP, Mateo kupił wanienkę [trzecią ! bo dwie mieliśmy ale kolor nie taki jak on chciał :tongue:] i poduszkę dla mnie do karmienia..
    no i kosmetyki...
    i takie pierdółki typu nożyczki, szczotkę i takie tam a wszystko inne [łóżeczko, ubranka, śpiworki, rożki itp] dostaliśmy...
    no i też trochę kupiłam takich rzeczy co już miałam..
    np pościel z ochraniaczami - miałam dwa piękne komplety od bratowej jeden i drugi od znajomej
    sztuki nówki praktycznie nieśmigane
    ale i tak kupiłam inną bo chciałam sobie sama kolor i wzór wybrać...
    i w sumie ktoś może powiedzieć, że po co, że to głupota ale kurcze no ! czemu mam mieć beżową pościel w misie jak chce białą w serduszka ?
    kurde flak no :smile:

no ale nie da się każdemu dogodzić :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: czemu mam mieć beżową pościel w misie jak chce białą w serduszka ?

hehehhe :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no wybrzydzam może ale do jasnej anielki moje pierwsze dziecko to chyba mogę nie ? :bigsmile::bigsmile::bigsmile::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No pewnie! :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    dla drugiego też będziesz mogła :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    jak będzie nam dane Justynka mieć drugie.....
    bo to nigdy nie wiadomo...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: jak będzie nam dane Justynka mieć drugie.....

Tfu, tfu - wypluj to! :bigsmile: Gromadkę będziecie mieć :devil:
    --
  3.  permalink
    Jeśli tylko będziecie chcieć drugie, to nie pozostaje Wam nic innego jak się starać, a nam trzymać mocno kciuki :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    wypluwam zatem !
    jak zaczniemy się starać o drugie [Justyna pewnie Waszego rekordu i tak nie pobijemy hehehehee :devil: ] to dam znać cobyście kciuki mogły zaciskac :smile:
    natomiast planuje wrócić do pracy w styczniu 2013 [Ninka będzie miała rok i 2 msce] więc wypadało by chwilę popracować zanim znowu się na L4 udam...
    bo mnie w końcu wypierd..... hehe :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: to dam znać cobyście kciuki mogły zaciskac

a my zaciśniemy :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Ja planowałam wrócić do pracy po macierzyńskim, poczekać 2-3 lata i wtedy popracować nad powiększeniem rodzinki. Teraz to już nic nie planuję :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    cerisecerise: Teraz to już nic nie planuję

Też bym chyba nie planowała :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    tzn ja tak planuję planuje :wink:
    w sensie , że wiadomo nie będę się aż tak tymi planami przejmować :devil:

chyba, że Mała da nam taki wycisk, że do pracy wrócę zaraz po macierzyńskim a o nastepne się postaramy za 10 lat hehe :devil::devil::devil:

żartuję oczywiście :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    a ja tak od czapy :-)
    mąż wyszedł z psem na spacer i co chwila ktoś się go pytał co się stalo pieskowi, bo nasz pies jest po kastracji i musi nosić kołnierz żeby nie wylizywać rany...i sporo ludzi go o to pytało, więc przyszedł do domu, stwierdził że nie będzie każdemu tłumaczył co się stało psu i markerem na tym kołnierzu napisał : dzisiaj trenuję a jutro lecę w kosmos!!!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mareza: dzisiaj trenuję a jutro lecę w kosmos!!!

:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    1
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No teraz to padłam!
    Nasza też będzie sterylizowana i pewnie też kołnierz dostanie :bigsmile: ale na takie coś to bym nie wpadła :devil:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    mareza po raz pierwszy na tym forum parsknęłam śmiechem, tez mam psa i wyobraziłam sobie mojego w czymś takim. :clap::clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ja się z 15 minut nie mogłam opamiętać ze śmiechu, tym bardziej że mąż taki wkurzony wrócił , złapał markera i smaruje coś na tym kołnierzu , dopiero jak zobaczyłam to mało w gacie ze śmiechu nie popuściłam
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    wreszcie skończyłam szyć :bigsmile: ja właśnie uszyłam taką spościel z ochraniaczami i tymi wszystkimi pierdołami:smile: jaka jestem szczęśliwa że już koniec :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Morelka, dawaj foto :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    a żebym umiała ...
    --
  5.  permalink
    Mareza - w życiu się tak nie uśmiałam! :crazy: :rolling:
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    też parsknęłam śmiechem. Mareza - rewelacyjne poczucie humoru ma twój mąż!:)) BOMBA JAK DLA MNIE!:)))
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    matko bosko ... pare godzin mnie nie było i 3 strony do czytania...
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    ja tam przesądami się nie zajmowąłam, ale tez nikt mnie nimi nie raczył. i dobrze. zaczęłam kupować pierwsze rzeczy na poczatku 6 miesiąca i teraz mi tylko drobiazgi zostały. i całe szczęście, bo się dzisiaj okazało, ze z tym moim łożyskiem położą mnie na patologii od 34 lub 35 tc, wiec mam jeszcze 5 tygodni, żeby skońćzyć wszystko, a już nie mogę się wysilać, więc dobrze, z emi tylko prasowanie upranych ciuszków zostało.
    jakbym miała teraz tego szukać, latać, kompletować - bez przesady.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A w ogóle - zapomniałam się "pochwalić". R. wczoraj pomagał mi się ogolić "tam na dole" - i wcale źle mu nie poszło :bigsmile: był mega delikatny :cool:
    --
  6.  permalink
    Magdalena, tak wcześnie Cię kładą??? Kurcze, nie wiedziałam, że tak robią :/ Trochę lipa, ale wiadomo- bezpieczeństwo Twoje i Ani przede wszystkim.
    A ja rodziłam zarośnięta. I nikomu to nie przeszkadzało :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    a żebym umiała ...

już umie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MAREZKA ale on z drugiej strony ma pyszczek wolny nie ?
    a ten kołnierz to od strony pleców tylko?
    bo chyba nie naokoło taki zabudowany ? :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: R. wczoraj pomagał mi się ogolić "tam na dole" - i wcale źle mu nie poszło :bigsmile: był mega delikatny :cool:

a jak kiedyś pisałam, że faceci to lepiej i delikatniej robią bo więcej razy oni sobie twarze golili niż my pipki to na mnie skoczyły, że wcale nie :wink::wink::wink::wink::wink::wink:

CERI ale tak zarośnięta zarośnięta ?
    czy tylko troszkę ? :smile:

i celowo tak czy po prostu nie zdążyłas ?

bo tak sobie myślę, czy jak już się zacznie to czy będę miała czas iść pod prysznic, ogolić się, umyć włosy i takie tam..
    czy spanikuję i po I skurczu będę już na IP siedzieć :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    cerisecerise: Magdalena, tak wcześnie Cię kładą??? Kurcze, nie wiedziałam, że tak robią :/ T

też sie zdziwiłam:/. Na Karowej tak chcą zrobić. Dzisiaj rozmawiałam ze znajomą lekarką i mówiła, że tak zrobią, bo będzie bezpieczniej. W razie krwawienia trzeba od razu ciąć, więc chcą mnie mieć pod ręką.
    No cóż, najwyżej zniosę tam jajo przy okazji:)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MADZIA a CC masz mieć w 38 t.c tak ?
    kurde 4 tygodnie na patologii to się zesrać można :confused::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    TEO niestety ten kołnierz jest jak abażur, cały zabudowany...bo inaczej na bank by dobrał się do rany...
    posmarowaliśmy psu te jajka Rywanolem – biedny się szarpał…potem okleiłam mu ten abażur na rancie plastrem opatrunkowym bo te ranty są ostre i jak próbuje sie wylizać to sobie podrażnia jajka…a na dupsko mu założyłam siatkowe majtki poporodowe żeby nie trącał sobie tym abażurem jajeczek
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: a jak kiedyś pisałam, że faceci to lepiej i delikatniej robią bo więcej razy oni sobie twarze golili niż my pipki to na mnie skoczyły, że wcale nie

mój mnie elektryczną golił :bigsmile: taką do włosów na głowie - bo ja się na "0" nie ścinam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mareza: TEO niestety ten kołnierz jest jak abażur, cały zabudowany...bo inaczej na bank by dobrał się do rany..

o matko to jak on oddycha biedny ? :sad:
    nasze psy też nieraz miały kołnierze ale nie takie wysokie i nie takie całe zabudowane...
    tylko z tyłu bardziej no ale one miały szyte plecy albo coś..

Wasz faktycznie jak ma jajka no to z przodu odkrycie odpada bo by się dostał do rany...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: mój mnie elektryczną golił :bigsmile: taką do włosów na głowie - bo ja się na "0" nie ścinam :bigsmile:

aaaaaaa no ja myślałam, że taką normalną...
    a elektryczną nie da się chyba zaciąć nie ?
    czy się da ?

a mi mąż własnie skończył farbę nakładać na włosy bo już byłam wypłowiała strasznie...
    i chyba się to mojej córce nie podoba bo bombarduje mi żebra z częstotliwością 100 razy na minutę...
    nie wiem o co jej kaman :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    TEORKA: MADZIA a CC masz mieć w 38 t.c tak ?
    kurde 4 tygodnie na patologii to się zesrać można :confused::bigsmile:

taa. no powiedzmy, że to będą 3, 3 i pół tygodnia, bo liczy się skońćzone tygodnie, czyli będę 35, 36, 37 i w 38 cięcie. ale doliczając te 4 dni pobytu po cięciu, to i tak miesiąc wyjdzie. musze sobie kupić drugi komlet ze szlafrokiem.
    liczę jeszcze, że jeśli będzie wszystko ok, szyjka będzie trzymąła zero skurczy (teraz nie mam żadnych przepowiadających ani nic), to może m pozwolą dpiero w 36 tc przyjść.
    no przecież się tam zesram na tym szpitalnym żarciu :)
    ciekawe jak mój mężuś sobie poradzi:) już widzę. nie będzie sprzątał miesiąc i wypucuje dopiero przed naszym powrotem :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: o matko to jak on oddycha biedny ?

ej no spoko - u góry masz "otwarte" :bigsmile:
    Przykładowe zdjęcie

--
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.