To powiem Wam gwoli ciekawostki, że herbatkę piję od wczoraj i dzisiejsza noc była pierwszą od 2 tygodni bez skurczy Za to ten czop.. no, ręki nie dam sobie uciąć, że to to ale na pewno jest to dla mnie nowość.
Kurcze to szybkie tempo miała, ciekawe czy faktycznie ten masaż krocza pomógł przyspieszyć akcje porodową... a ten masaż robiła od którego tyg ciąży...
a u nas po wizycie wszystko gra i buczy ! wyniki ok, cukrzycy brak, szyjka się wydłużyła z 4 na 4,6cm :-) byle tak dalej jedyne co to dowaliłam 5kg w miesiąc :-)
Z tą szyjką to różnie bywa, zależy jak jest mierzona. U mnie też wychodziły takie numery, więc któregoś razu spytałam, o co chodzi i lekarz tłumaczył, że można mierzyć w linii prostej albo po "krzywiźnie" szyjki (to nie jest właściwe słowo ale zapomniałam, jak to nazwał). Merazka, najważniejsze, że trzyma, no i dzieci w porząsiu
w ogóle to na usg jak dla mnie to jedno wielkie pomieszanie z poplątaniem nóżek ,rączek itp :-) aaa i przepływy maluchy mają bardzo dobre i ilość wód też jest ok :-)teraz byle do 37tygodnia
Ja ciągle czekałam na taki czop jak poprzednio, ale jak na razie dupa. Za to wychodzi ze mnie dokładnie taki sam jak opisujecie. Ale mnie zaskoczyłyście, bo brałam to za zwykły śluz, tyle, że zmieniony. _ Poza niezmiennymi bólami podbrzusza, strzelaniem w kościach łonowych(?) i twardnieniem brzucha skurczy typowo @ych nie mam. CZyli Maluszek pewnie się zabunkrował na dobre :) A tak mnie skubaniec straszył w 8mieisącu.
poprzednim razem po prostu wypłynęło ze mnie z pół szklanki galaretowego śluzu zabarwionego krwią i tyle. Przynajmniej nie dało się tego pomylić z niczym innym.
Talinko też tak słyszałam z tą wojną;) - strach się bać;) W tamtym roku gdy leżałam na z maluszkiem to tez prawie sami chłopcy. A tak ps. gratuluję przyszły m mamusiom- aż mi się zatęskniło znowu za brzusiem.
Zawsze się tak mówiło, hehehehe A poza tym- wojna trwa wiecznie. Różnista A ja myślę, że skoro rodzi się więcej chłopców, to tylko więcej piwa będzie schodziło, ahahahhaha
A odnośnie tej listy, to tak czytam te nicki i wychodzi na to, że prawie połowa dziewczyn na liście się tylko przywitała i już do nas nie zagląda... troche bez sensu takie zaśmiecanie, no ale co zrobić
Talinka: btw. Teo - usuń jeszcze beliar_xl = to podobno troll
hmmm coś mi się nie do końca z tym trollem chce wierzyć... bo jakby nie było ona na 28 dni już od ponad 7-miu miesięcy jest.... myślisz, że tak długo by udawała ? może do niej napisać na priv ?
Nie zdziwiłabym się. Kiedyś miałam ok. roku w przyjaciółkach dziewczynę.W tym czasie była w ciąży, jej chłopak ją zdradzał z jej ciotką i inne bajera - a później się okazało, że troll. Kilka razy zmieniała konto, ale dopiero później
Teo, ne chcę wklejać znowu isty, bo zrobię bałagan. jakbyś tam jeszcze coś zmieniała, to zmień mi nicka na aktualny. A jak nie, to innym razem zmienimy. _______ Ja dzś po wizycie. Za 3 tyg w 32tc usg i zobaczymy, czy zdarzył się cud i jest szansa na SN. Jeśli jednak pnie, to CC i ta nieszczęsna patologia. Ale na razie szyjka łądnie trzyma, skurczy brak, wię cmoże chociaż na pato mnie tak szybko nie wezmą. A mała się chyba ostatnio odwróciła główką w dół, nawet chyba czułam kiedy. i teraz kopie pod żebrami i nad pępkiem, a nie tak nisko jak wcześniej. no ciekawa jestem.