Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Dzięki dziewczyny,
    zawroty już na całe szczęście minęły.
    Do toalety nie biegam co chwilę. Tyle, że zauważyłam, że zaparć już raczej nie mam. Tylko tak jak napisałam, właśnie ten raczej rzadki stolczyk mnie zaniepokoił głównie.
    Też mi się zdarzały bóle brzucha właśnie wtedy jakby miała być @. Wtedy to się zamartwiałam trochę...
    Nawet czasem mnie miednica boli przy chodzeniu.
    Ale co rano niestety nudności jeszcze się ciągną. W ostatnim tygodniu zdarzyło mi się jeszcze dwa razy zwrócić, a tak zwykle to jest mi niedobrze. Jak wstaje na siusiu nad ranem to muszę coś zjeść zanim wrócę do łóżka, a to coś to kwaśne a więc jabłko, kawałek grejpfruita czy plaster cytryny, śliwkę zależy co jest w domu i co pierwsze wpadnie mi w ręce...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeSep 19th 2011
     permalink
    Talinka: A ja byłam wczoraj w Tesco w poszukiwaniu tych majtek, które TEO polecała. I g*wno :sad: szukaliśmy po całym sklepie i nie znalazłam :cry:

no nie gadaj...
    ja byłam w piątek i widziałam milion srylion tychże majtek...
    jeno podrożały i już są po 25 zł a nie po 20..
    ale było ich całe mnóstwo.....

hmmm to nie wiem...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeSep 19th 2011 zmieniony
     permalink
    Aha KASIA ja przez 15 tygodni ciąży miałam biegunkę dzień w dzień....
    także spoko :wink:
    to tak samo "normalna" rzecz w ciąży jak wymioty czy np zatwardzenie :smile:

BIEDRONKA dopisałam Cię do listy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas w ogóle żadnego kosza nie było :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: u nas w ogóle żadnego kosza nie było :cry:

a pytałaś Pani ?
    na pewno muszą być te majtki skoro w każdym innym Tesco są...
    a to przecież sieciówka więc powinno być to samo....
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witam wszystkie poweekendowo:)
    ja dziś oddałam krew do badań:) pani w lab mówi do mnie ze wynik jutro po 14 ;) a ja na 13 do lekarza;) ale ładnie poprosiłam i obiecała że będą przed 13;) uffff wiec z niecierpliwością czekam jutro do 13:) 5 tyg nie byłam na wizycie:) doczekać się nie mogę oby tylko wszystko było dobrze:) miłego dzionka
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ja wczoraj widziałam te majtaski , tak jak TEO pisze po 25zł :-) pełny kosz :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie pytałam, szukaliśmy sami. Jej to bym nawet nie umiała wytłumaczyć czego ja konkretnie szukam :bigsmile:
    Etam - poszukam jak będę w innych Tesco kiedyś :cool:
    --
  2.  permalink
    A wiecie zauważyłam, już jakiś czas temu, że pępuś mi spłyciał. A mój Piotr mi ostatnio potwierdził (też sam zauważył), że zrobił się płytszy i większy powierzchniowo. Także cieszę się, że zwraca uwagę na takie szczegóły, że je zauważa. Ponadto przyłożył ucho do brzusia i twierdzi, że słyszy jakiś dźwięk ale nie był pewny, czy to dziecię czy jelita może. Wydaje mi się jednak, że na tym etapie to pewnie ruch jelit jedynie słychać/czuć...
    --
  3.  permalink
    No czego szukasz, no majtek szukasz. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    katarzynah1987: No czego szukasz, no majtek szukasz.

majtek to tam od zaje***:devil:
    --
  4.  permalink
    A Wam chodzi o jakieś majtoszki takie w sam raz na ciążę, tak? Bo nie doczytałam, a się wpierniczam... :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Takie bokserkowate, które Teo ma ubrane na zdjęciach w galerii brzuszków :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    wszystkie chcemy miec takie gacie jak ma TEO :devil::devil::devil::devil:
    --
  5.  permalink
    Aaa, to pytasz pracownika Tesco - szukam bokserek, w których Teo pokazuje brzusio na 28dni. Jak to?! Nie wie Pan/Pani, o co chodzi?!

A tak poważnie, pytasz o majtki-bokserki i już masz odpowiedź. Jeżeli faktycznie są w tym Tesco, to na pewno znajdziesz. :smile:

Ja zmykam, trza umyć włoski i pranie nastawić póki nie pada, żeby było jak wysuszyć na balkonie!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :rolling:
    --
  6.  permalink
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    dziewczyny moja mała ma chyba pierwsza czkawkę!!!!:shocked::shocked::shocked::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    katarzynah1987: Aaa, to pytasz pracownika Tesco - szukam bokserek, w których Teo pokazuje brzusio na 28dni.

heheh na pewno by wiedział o które chodzi :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    toż ja znana na całą Polskę jestem :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anula36: dziewczyny moja mała ma chyba pierwsza czkawkę!!!!

aaaaaa gratuluję! moja jeszcze nie zaliczyła raczej :bigsmile::bigsmile:
    TEORKA: toż ja znana na całą Polskę jestem

no ba! :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    moja Ninka ma obecnie czkawkę jakieś 7 - 8 razy dziennie :devil::devil:
    fantastyczne doznania :smile:
    jakbym miała drugie bijące serce w brzuchu :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Katarzynah potwierdzam - zaparcia czy rozwolnienia to w ciąży standard. I ja tam wolę te drugie niż się rodzić kupsztala ;) jak to kiedyś sobie zrymowałam "zaparcia uczą nas parcia".
    Nie przejmuj się tym. Gdyby to była tzw. jelitówka, to byś miała gorączkę, wymioty i/lub biegunkę (a to nie to samo co rozwolnieie). Nic się nie martw.
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Magdalena: ja tam wolę te drugie niż się rodzić kupsztala ;)

uwielbiam twoja retorykę :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  7.  permalink
    Magdalena, hi hi rozbawiłam się czytając Twoją wypowiedź, ale i uspokoiłam. Dzięki.
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Teo dopisz mnie do listy bo chyba skopiowałaś jakąś starą wersję i z niej wyleciałam... Termin mam na 20.04.2012 :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Tych list było za dużo i ciągle kogoś na którejś brakuje :D
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    anula36: uwielbiam twoja retorykę :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    katarzynah1987: rozbawiłam się czytając Twoją wypowiedź, ale i uspokoiłam

At your service, Ladies ;)
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    Kurka, a ja tak czekam na potwierdzenie płci i dopisanie jej do listy, ale moje dziecię jakieś takie skromne i nie chce pokazać co tam ma miedzy nóżkami :) Na wcześniejszej wizycie (16tc) miało rozłożone nóżki i siusiaka nie było, a teraz się pięknie zasłoniło. No nic, za 10 dni usg, może tym razem pokaże mamusi co nieco.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Gilese dopisałam :wink:

skopiowałam ostatnią listę jaką znalazłam więc nie wiem czemu się tak stało :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Uwielbiam czytać forum będąc w pracy, szczególnie jak przeczytam o majtasach Teo które wszyscy znają czy o rodzeniu kupsztala. Jedynie co koledzy z pokoju się dziwnie patrzą, że się uśmiecham do monitora. Po cichu już gadają, że mi dzieć mózg podjada bo nie pamiętam o terminach i wielu innych sprawach a teraz się jeszcze uśmiecham sama do siebie jak jakiś szaleniec.
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Sabakuma: Uwielbiam czytać forum będąc w pracy

widze saba, ze obu nam 28-dniowe forum, umila czas spedzany w pracy!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile:

a do mnie dziś dotarł prezent dla R. z okazji Dnia Chłopaka - taki drobiazg. Brelok-miara z poziomicą :D

--
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Jezuniu 10 lat jestem z Mateo i pierwsze słyszę o jakimś Dniu Chłopaka, jak bum cyk cyk :smile::smile::smile::smile::smile::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: Jezuniu 10 lat jestem z Mateo i pierwsze słyszę o jakimś Dniu Chłopaka, jak bum cyk cyk

No coś TY??? Co roku w szkole się zbierało kasę na lizaki dla chłopaków - 30.09 :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no poważnie :smile:
    ja tylko znam Dzień Kobiet i nic poza tym
    żadnego Dnia Mężczyzny, Dnia Chłopaka czy Dnia Dziewczyny :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dnia Dziewczyny to też nie znam :devil:
    --
  8.  permalink
    Dzień Chłopaka jest 30 września, a Dzień Mężczyzny bodajże 9 lub 10 marca. Ehh, sprawiedliwość. :smile: Ja to sobie tak ustaliłam, że prezent daję mojemu na Dzień Mężczyzny a nie na Dzień Chłopaka. Jak On mi na Dzień Kobiet, ja Jemu na Dzień Mężczyzny. On już nie taki już chłopaczek, prawdziwy mężczyzna z Niego. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    my sobie tak ustaliliśmy, że nie obchodzimy ani Mikołaja, ani Gwiazdki ani nawet Walentynek
    tych ostatnich zwłaszcza :devil:

natomiast prezenty dajemy sobie ciągle, bez okazji :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    a ja wróciłam z badania na obecność paciorkowca .... w piątek wyniki...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    My kupujemy prezenty zarówno na Walentynki, jak i Mikołaja i Gwiazdkę czy Wielkanoc :)
    O urodzinach nie mówię :bigsmile:

Z tym, że właściwie wygląda to tak, że ja sobie sama kupuję, ew. mówię co bym chciała, a dla R. wymyślam sama (ostatnio brakuje mi już pomysłów :surprised: po tych 5 latach razem ):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Dzisiaj mój mąż stwierdził, że jestem przyszykowana do roli mamy małego chłopca: otwieram dziś w pracy torebkę a tu 5 par męskich skarpetek ( które od soboty po zakupach przeleżały w torebce) piszę do M. a on mi na to : "kobieta powinna być przygotowana na najbardziej abstrakcyjne sytuacje - więc egzamin na mamę chłopca zdałaś właśnie śpiewająco" uśmiałam się do łez a później stwierdziłam że brakowało jeszcze w tej torebce małego autka :bigsmile:

Co do prezentów : my jak Talka oprócz Walentynek
    --
  9.  permalink
    A ja na Dzień Chłopaka Łukaszowi dam Frania, myślę że styknie :bigsmile:
    A walentynek też nie obchodzimy!
    Zresztą tak jak u Teo prezenty dajemy sobie bez okazji, jak coś fajnego zauważę to od razu męzowi kupuje niezaleznie od tego czy jest ku temu okazja czy nie :bigsmile: i na odwrót :bigsmile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    A my sobie dajemy prezenty bez okazji i przy okazjach również... Chyba nie celebrujemy tylko walentynek ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nightingale_84: jak coś fajnego zauważę to od razu męzowi kupuje niezaleznie od tego czy jest ku temu okazja czy nie

A to wiadomo - o ile jest kasa na to :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    my też dajemy Sobie prezenty z okazji i bez okazji:) uwielbiam prezenty robić:D:D a walentynki to tylko kwiatuszka dostaję i jakoś tak miło na sercu:) hehehe
    i u mnie w szkole też zawsze była zrzutka na dzień chłopaka:):):P ale z mężem tego nie obchodzimy:P
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nightingale_84: Zresztą tak jak u Teo prezenty dajemy sobie bez okazji, jak coś fajnego zauważę to od razu męzowi kupuje niezaleznie od tego czy jest ku temu okazja czy nie :bigsmile: i na odwrót :bigsmile:

my też tak i tylko tak :smile:
    i śmiać mi się chce jak widzę 14-go lutego stado facetów biegających po mieście z różami i poduszkami z napisem I LOVE YOU :shocked::confused::bigsmile:
    dla mnie to śmieszne i komercyjne "święto" zerżnięte z USA tylko po to, żeby kasę nabijać :devil:

no ale wiadomo jak ktoś lubi to czemu nie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kasiakuzniki: a walentynki to tylko kwiatuszka dostaję

ja się doprosić nie mogę :sad: chyba, że pójdę z R. i poczekam np. pod kwiaciarnią, on kupi, a ja sama do domu zaniosę. Taki dziwny jest, że kwiatów nosić nie lubi. No, ale wiedziałam o tym jak się "brałam" za niego :bigsmile::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a najlepsze "prezenty" robi mi mój mąż jak daje do prania jeansy nigdy nie sprawdzając kieszeni, a że ja wiem, że on nie sprawdza to robię to osobiście i zawsze znajde 100zł , 200zł albo więcej :devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: a najlepsze "prezenty" robi mi mój mąż jak daje do prania jeansy nigdy nie sprawdzając kieszeni

mój też nie sprawdza. jego mama już kilka razy wyprała mu wypłatę, bo też nie sprawdza :neutral:
    moja mama z kolei jak raz wyprała tacie dolary - to zaczęła sprawdzać i od tamtej pory już zawsze patrzy po kieszeniach :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Taki dziwny jest, że kwiatów nosić nie lubi

ja to chyba jeszcze bardziej dziwna jestem bo NIENAWIDZĘ kwiatów we wszelakiej postaci [doniczkowych, ciętych itp] i jedyne kwiaty jakie kiedykolwiek dostałam od mojego męża to był bukiet ślubny :devil::devil::devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.