Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorvenika
    • CommentTimeSep 19th 2011
     permalink
    na 56 odpuściliśmy po pierwszej córce... domyślałam się ze nam nie grozi maleństwo... no ale ja ma 180 cm a mój M 200 cm wzrostu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    a za to z mojej można by było zrobić dwójkę dorodnych bliźniaków :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    venika: no ale ja ma 180 cm a mój M 200 cm wzrostu :wink:

eeeeeeeeee no to faktycznie 50 paro centymetrowy noworodek raczej Wam "nie grozi" :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    nie wiem czemu obstawiłam synka przepraszam:D:D czyli córeczka:) lekarz na pewno wie co robi przecież to on Cię prowadzi:) hehe a ubranka na 62 się przydadzą dobrze że nie macie tych na 56 czy nawet mniejszych:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    TEORKA: po co czekać do rozwarcia na 5 cm skoro decyzja o CC już podjęta ?

venika: Pierwszą CC miałam przy rozwarciu 10 cm i bardzo szybko doszłam do siebie w porównaniu do dziewczyn, które miały cc bez rozpoczęcia akcji skurczowej... więc wierze że ma to znaczenie..

Venika, fajnie, że będzie CC, to bezpieczniej.
    aczkolwiek tez mnie zaskoczyło, że na rozwarciu. Byłam przeonana, że niedobrze jest rbić CC gdy dziecko już jest w kanale rodnym.
    Ale lekarz się zna lepej. no i kazdy dzień w brzuszku mamy dłużej jest na wagę złota.
    •  
      CommentAuthoranaa86
    • CommentTimeSep 19th 2011 zmieniony
     permalink
    Teo ja sobie przypominam o jeszcze jednym Twoim bziku - a mianowicie o zboczeniu na punkcie koloru CZERWONEGO :tongue::tongue:
    Venika - 60cm... o czizas!!!!! zapowiada się spora babeczka!!! no ale już wiadomo po kim:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    anaa86: Teo ja sobie przypominam o jeszcze jednym Twoim bziku - a mianowicie o zboczeniu na punkcie koloru CZERWONEGO :tongue::tongue:

eeee to przecież żadne zboczenie :wink:
    po prostu nie znoszę tego koloru i tyle :smile:
    ale to pikuś w porównaniu z tym co wyprawiam wieszając pranie na suszarce :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    przy rozwarciu 5 cm dziecko jeszcze nie jest w kanale rodnym. Dopiero gdy rodzi się przez szyjkę wchodzi w kanał rodny.. a rodzić się przez szyję zaczyna przy 10 cm. tak więc myślę że spokojnie, tak naprawdę myślę że nie będą aż tak długo czekać. Zobaczymy jak będzie.
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    a ja mam takiego bzikaz ze ubrania w szfie sa powieszone i poskladane kolorami, nawet skarpetki
    z tym ze na kupce z białymi nie moze lezec zaden inny jasny kolor ;p
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    biri: a ja mam takiego bzikaz ze ubrania w szfie sa powieszone i poskladane kolorami, nawet skarpetki

szczerze mowiac zastanawiam sie dziewczyny jak wy znajdujecie czas na te "dodatkowe zajecia"...
    ja nie mam czasu nawet na skladanie czy prasowanie ciuchow, wiec nie moge pozwolic sobie na uwzglednianie takich nieistotnych (wg mnie) szczegolow jak chromatyczne zestawienie ubran... poza tym (co czesto podkreslam) cenie sobie moj czas i w zyciu nie tracilabym go na cos takiego... mysle, ze zycie sklada sie z tylu przyjemnosci, na ktore warto poswiecic czas, ze dla mnie grzechem byloby marnowanie go w tak sposob. bo w sumie... co z tego masz, biri?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    połowa moich ubrań leży rozrzucona na 2 fotelach :cool:
    większość (te, które się da) wieszam na wieszaki, bo nienawidzę składać :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    aguncia: szczerze mowiac zastanawiam sie dziewczyny jak wy znajdujecie czas na te "dodatkowe zajecia"...

e tam :smile:
    ja pranie wieszam średnio co 2, 3 dni więc tego :devil:
    poza tym robię to bardzo szybko wbrew pozorom hehe
    bo już jak się pierze to ja sobie planuję co gdzie i jak będzie zawieszone :cool::cool::cool::cool:
    kurde ja się chyba powinnam na prawdę leczyć :devil:

natomiast w szafach mam taki rozpizd, że głowa mała :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    TEORKA: natomiast w szafach mam taki rozpizd, że głowa mała

oooooo... ja tez. nie potrafie zapanowac nad moimi ciuchami, ale przyznaje, ze moze jest ich po prostu za duzo....... :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    ehhh jedyne co z tego mam to ładnie wygląda... ale sie juz przyzwyczailam do tego- wchodzi w krew bo i tak wkładam te ciuchy do szafy a reszta to z automatu hehe... nie wiem jak to bedzie gdy urodzi sie bobas

a pomoze mi ktos bo nie potrafie wklic sibie suwaczka tak aby wyswietlal sie pod moimi wypowiedziami
    --
  1.  permalink
    aguncia: mysle, ze zycie sklada sie z tylu przyjemnosci, na ktore warto poswiecic czas, ze dla mnie grzechem byloby marnowanie go w tak sposob

Te nasze dziwactwa są wykonywane tak automatycznie że nie tracisz przy tym ani chwili więcej.. po prostu wykonujesz je w inny sposób...
    I nie ma się czemu dziwić.. :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    nightingale_84: Te nasze dziwactwa są wykonywane tak automatycznie że nie tracisz przy tym ani chwili więcej..
    nightingale_84: I nie ma się czemu dziwić..

sa dziwactwa, wiec sie dziwie :wink:
    ale mozliwe, ze masz racje. jak dojdziesz do wprawy to pewnie zajmuje ci to mniej czasu...
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    dziewczyny za godzine mam wizyte z usg i zaczynam sie troche denerwowac...
    trzymajcie kciuki, oby wszystko bylo ok!
    no i zeby dziecie laskawie nogi rozwarlo, bo ciekawosc wszystkich zzera czy bedzie adam czy anastasia? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ojjjj to trzymam mocno kciuki! Niech Wam pokaże co tam skrywa :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    więc trzymamy kciuki aby dzieciaczek nie był wstydliwy... a masz jakieś przeczucia?
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    zawsze chcialam dziewczynke, wiec odkad zaszlam w ciaze mialam troche czasu, zeby porzadnie sobie wmowic, ze tak wlasnie jest! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    a ja zawsze chciałam chłopca le mam dziwne przeczucie, że to bedzie dziewczynka... hehe

nie ważne co, ważne aby zdrowe było prawda?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja, do około 12-13 tygodnia byłam przekonana, że chłopiec, a później mi się nagle odmieniło na dziewczynkę i się potwierdziło :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a tak w ogóle, to ledwo się cieszyłam, że 100 dzień cyklu/ciąży przekroczylam, a tu niedługo 200 już będzie.
    Leci mi ta ciąża niesamowicie. Ledwo zaczynałam 6ty miesiąc, a tu już w piątek 7my zacznę. :surprised:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Talinka: Leci mi ta ciąża niesamowicie.

leci, leci... ja tez mam taie wrazenie!
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    biri: nie ważne co, ważne aby zdrowe było prawda?

to przede wszystkim!
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    aguncia trzymam kciuki za dobre wieści:)
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Miałam dokładnie odwrotnie jak ty Talinko, ja do 12 tygodnia byłam święcie przekonana, że to dziewczynka i nie było momentu żebym pomyślała inaczej. Zresztą zawsze marzyły mi się 2 dziewczynki. A tu w 11t6d na badaniach prenatalnych lekarz powiedział, że na "60% to chłopak". Nie powiem ucieszyłam się, ale byłam w takim szoku, że musiałam to przez kilka dni przemyśleć, że to MOŻE BYĆ prawda:tongue::tongue::tongue::tongue: kolejne badania nie potwierdziły ale też nie zaprzeczyły, że to chłopak, a ja już podświadomie wiedziałam, że będzie synuś i potwierdziło się to w tamtą srodę na 100%:tongue::tongue::tongue: także nasze przeczucia mogą być baaaardzo chybione :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    He he - no to różnie bywa :bigsmile:
    Moja mama w ciąży była przekonana, że dziewczynka, mimo, że wszyscy jej wróżyli chłopca - a tu wyszła Natalka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Talinka: Ojjjj to trzymam mocno kciuki!
    Talinka:
    więc trzymamy kciuki aby dzieciaczek nie był wstydliwy...

ewelinda29: aguncia trzymam kciuki za dobre wieści:)

dzieki dziewczyny! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    aguncia
    Gdybyś miała mieszkanko o powierzchni 34 m to byś na pewno znalazła czas na poskładanie ciuszków... ja tak mam i choć nienawidzę tego robić i nie mam czasu kompletnie na prasowanie i składanie to muszę to robić bo inaczej nie miałabym jak wejść do pokoju, a gdybym nawet poskładała i chciała w naszej maleńkiej szafie niepoprasowane ciuszki zmieścić to wyleciałyby na głowę za każdym otworzeniem szafy.
    :bigsmile: takie życie. Na takie leżenie ciuszków na fotelu mogłam sobie pozwolić za czasów jak sama mieszkałam i tych rzeczy nie było tak dużo.
    A tak poza tym to satysfakcjonujących wieści życzę.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    venika: Na takie leżenie ciuszków na fotelu mogłam sobie pozwolić za czasów jak sama mieszkałam i tych rzeczy nie było tak dużo.

He he - tak to jest, im człowiek ma więcej miejsca, tym więcej miejsca zajmuje :bigsmile: Miałam jeden pokój - to w jednym był bałagan. Teraz mam dwa - to w dwóch nabałaganiłam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    Ciekawe czy jak sie przeprowadzimy do domku to też będzie tak cały zagracony :confused:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    dziewczyny dzieki, że tez jesteście takie świrnięte, miałam sie udac na psychoterapię z tym wieszaniem prania i składaniem...
    ja nawet każdą skarpetkę rozkładam bo mi potem łatwiej pozwijać :) i najczęściej skarpetki juz parami wiszą :bigsmile::bigsmile: oczywiście osobno moje i M :)
    u mnie wszystko wisi na wieszakach pojedynczo z podziałem na pory roku, albo spódniczki i koszule... :bigsmile::bigsmile:
    eeeee nie jest ze mną tak źle

venika - dobrze, że cc :) ja tak obstawiałam
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anula36: i najczęściej skarpetki juz parami wiszą

o to moja mama też tak robi, bo inaczej to w praniu gdzieś giną zawsze :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    u mnie najbardziej mnie irytuje jak dochodzę do zlewu aby pozdejmować czyste naczynia i okazuje się że przewiną sie rano mój dobroduszny M i pozmywał naczynia.. a większość z nich muszę jeszcze raz myć bo są niedomyte... No cóż chce pomóc i to doceniam, ale ostatnio powiedziałam jemu że jeśli chce pomóc swojej kochanej żonce to miech umyje dokładnie to będzie już zupełnie extra :bigsmile: i poskutkowało teraz są lśniące jak nigdy :bigsmile:
    A co do prania to mojego M nie mogę przystosować do prania jasnych kolorów osobno z ciemnymi typu dżinsy (takie co mogą zafarbować) i w związku z tym ostatnio wyprał biały ręcznik ze swoimi nowymi dżinsami i teraz mamy szrobury ręcznik :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    nasi mężczyźni ze swoimi pomysami są niezastapieni i jedyni w swoim rodzaju... ja pamietam jak moj maz kiedys dzwonil do mnie bo chcial cos sobie wyprasowac (ma taką rzecz co by ciagle w niej chodził) a ja bylam w szkole... nie wiedzial o co chodzi z tymi kropkami do regulacji temp... ale dobrze ze zadzwonil bo moze by juz tego nie zalozyl...
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Zapisaliśmy się dziś na SR rozpoczynamy 4 października zatem zegar cyka coraz prędzej.
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ja pojutrze mam zadzwonić żeby się zapisać :-)
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    to ja jestem jedyną wyrodną matką, która nie idzie na SR...:wink:
    ale jak coś, to mi podpowiecie :wink:
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Magdalena jak mam za free to pójdę z ciekawości - co mi szkodzi :-)
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Magdalena: to ja jestem jedyną wyrodną matką, która nie idzie na SR...
    ale jak coś, to mi podpowiecie

Ja też nie idę.
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    mareza: Magdalena jak mam za free to pójdę z ciekawości - co mi szkodzi :-)

też bym poszła wtedy.
    ale ja nie mam za free, a 500 PLN jednak wydam na coś bardziej pozytecznego.
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    za 500zł to faktycznie niech się w dupę ugryzą!
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    a ja właśnie wróciłam niue dawno z SR i w środę mam ostatnie spotkanie...wogóle nie żałuję że tam chodzimy tyle rzeczy się dowiedziałam...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magdalena dziewczyny braly udzial w szkole rodzenia online, napisz do Aine, zdaje mi sie ze to ona
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Tak Hyde, Aine brala udzial w czyms takim. Talinka ma tez link do filmikow :) Tez je ogladalam.

Choc ja nie pamietalam ani jednej rzeczy w ferworze i tak slucha sie na bierzaco wskazowek poloznej :)
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Właśnie się doliczyłam, że jestem 23 w kolejce do porodu wg tutejszej listy ciężarówek! WOW:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Dzięki za podpowiedź z SR online.
    _________
    Mam pytanie o usg w okolicach 32tc - miałyście je takie dokładne jak połówkowe czy tylko zwykłe, z oceną masy ciała dzidzi? bo na końcu tego tekstu piszą o tym usg, że ocenia się wiele prametrów.
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Trisha: Choc ja nie pamietalam ani jednej rzeczy w ferworze i tak slucha sie na bierzaco wskazowek poloznej :)

no a jak jest CC to w ogóle część programu SR byłaby dla mnie zbędna. zależało mi na tych częściach o pielęgnacji dziecka. ale to sobie online obejrzę w takim razie.
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    dziewczyny, juz po wizycie (oczywiscie); wszystko ok, dziecko rosnie i rozwija sie prawidlowo, wazy juz (ho, ho, ho!) cale 280g! :bigsmile:
    no i kochanie ladnie ujawnilo swoja plec: jest anastasia!
    czuje sie dzisiaj bardzo, bardzo szczesliwa!
    :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.