Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormorela1
    • CommentTimeSep 23rd 2011
     permalink
    Ewelinda trzymam za Ciebie kciuki ! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
    • CommentTimeSep 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    myszerej: Znalazłam swoje wyniki badań z 2008r i tam miałam ich 190tys. Na początku ciąży miałam 135tys czyli w dolnej granicy

Mysza, bo w ogóle już ten wynik startowy miałaś dość niski. Ja ostatnio pytałam o te płytki mojego gina (bo z 260 tys spało mi na 200 i byłam ciekawa,co to oznacza). No i mi powiedział,że jak spadają poniżej 100tys,to po prostu rzetacza się krew.
    ALe wiem, ze będziesz się teraz na maksa denerwować. Nie dość, że CC (dobrze pamiętam?),to jeszcze to.

Talinka: he he no zobaczymy Teo - niektóre piszą, że kopniaki je nie bolą

no moja Ania jest ruchliwa, niestety najbardziej wieczorem i w nocy, ale bolało mnie może raz. To pewnie zależy od ułożenia dzidziusia... A, no i ja cały czas czuję kopniaki od strony brzucha, widocznie tak jest ułożona, że nie kopie tam po nerach ;)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Magdalena: Mysza, bo w ogóle już ten wynik startowy miałaś dość niski. Ja ostatnio pytałam o te płytki mojego gina (bo z 260 tys spało mi na 200 i byłam ciekawa,co to oznacza). No i mi powiedział,że jak spadają poniżej 100tys,to po prostu rzetacza się krew.

no właśnie Myszerej
    bo generalnie płytki krwi w ciąży zawsze spadają a Ty zaczęłaś już będąc poniżej normy więc dlatego spadły do tak niskiego poziomu...
    a ciekawe czy na nie działają jakieś leki czy nie?
    żelazo raczej nie bo ja je łykam już hohoho i wszystko się podniosło a płytki cały czas w dół....
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a co do kopniaków jeszcze - moja koleżanka pod koniec ciąży miała wielkiego krwiaka po jednej stronie brzucha
    pod piersią

tak ją dziecko kopało, że aż jej krwiak wyszedł
    masakra...
    ale ona płakała z bólu czasami jak dostała w żebro na przykład:shocked:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dziewczyny jestem...bardzo sie ciesze ze do niego pojechalismy moj maz tez....facet bardzo konkretny i naprawde widac ze ma doswiadczenie i wie co robi....wiec: powiedzial ze wedlug niego i jego doswiadczenia a ma go troche nie jest to wada genetyczna poniewaz wszystkie inne parametry sa bardzo ladne, dziecko rosnie nawet bardziej niz na wiek ciazy a to dobry znak....pecherz moczowy powiekszony ale nie jest az tak bardzo duzy(jak to on powiedzial"to pani ewo naprawde nie jest duzy pecherz moczowy prosze mi wierzyc") jest to chlopiec co u nich moze byc wada zastawki cewki tylnej i co dalej(zapytalam go jakie wedlug pana jest dalsze postepowanie?) odpowiedzial" ja nawet nie kierowalbym pani na ta biopsje ale jesli ma juz pani to skierowanie do pani nalezy decyzja wedlug mnie bedziecie mieli panstwo tylko pewnosc ze nie jest to wada gen, co do tego pecherza pozostaje czekac i monitorowac jesli zatrzyma sie badz sie cofnie czego mialem liczne przypadki u chlopcow tymbardziej ze jest jeszcze wczesnie to bedzie dobrze....jesli natomiast zacznie rosnac gwaltownie nie bedzie niestety oznaczalo to nic dobrego i w ciagu trzech tyg ciaza sie zakonczy(tzn ten pecherz tak urosnie ze peknie i to zabije to dziecko) dzis nie pozostaje nam nic innego jak obserwowac i patrzec co sie bedzie dzialo i przede wszystkim byc dobrej mysli bo ja takiej jestem....nerki zaczna pracowac okolo 14tc moga duzo zmienic najwazniejsze dzis ze odpowiednia jest ilosc wod plodowych i pecherz nie rosnie....wiec w poniedzialek zrobimy ta biopsje bo juz mamy wawe zaklepana a w srode mamy znow usg u tego specjalisty co dzis...i czekamy modlac sie i bedac tylko dobrej mysli...

dziekuje Wam za wszystkie cieple slowa, malo Was teraz czytam bo nie mam do tego glowy...ale brzuszki ogladam i dzieciatka tez:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no to ja nadal nie puszczam kciuków!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Ewelinda, świetnie, że d niego poszliście. neraz ludzie tak gadają, że nie ma co latać po 10 lekarzach, ale czasem to naprawdę warto sprawdzić diagnozę.
    Dobrze, ze i biopsja będzie, to będzieciemieli pewność.
    Ja tam wierzę, że będzie dobrze!
  1.  permalink
    Ja tez trzymam!!!
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Ewelinda niezmiennie trzymam kciuki.
    Fajnie, że w końcu trafiliście na kogoś kto po ludzku wytłumaczył co i jak a nie straszył.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no czyli jednak pojawiła się nadzieja...
    dobrze, że skonsultowaliście się jeszcze z jednym lekarzem..
    tak jak Magda pisze - lepiej do kilku iść niż opierać się tylko na opinii jednego....

czyli już jest pewność, że to chłopczyk tak ? :smile:
    --
     permalink
    dzieki dziewczyny...tak wiem juz ze bede chodzic wszedzie gdzie sie da dzis naprawde facet wlal w nas nadzieje pozostawiajac tez cos tam gleboko ale nie myslimy zle jestesmy dobrej mysli, jedynie czekanie spokojnie i nic wiecej...taaak trzech lekarzy powiedzialo ze jest to prawdopodobnie chlowiec ale nie daja 100% pewnosci jednak ten dzis podkreslil ze to zdarza sie wlasnie u chlopcow... moj maz jest wspanialy wyszlismy od lekarza jedziemy autem do domu a on polozyl reke na brzuszek i moei "no Malenki nie badz jak tata nie trzymaj wysikaj sie porzadnie wkoncu" poprostu mnie lzy polecialy i cisza....

poza tym wyczytalam tez dzis ze dziecko zaczyna siusiac okolo 14tc i on to mowil ze nerki zaczna pracowac a widzial ich zarys i sie moze duzo zmienic...pozostaje cien tej zlej strony ale wiecej przemawia za dobrem wszystko w rekach Boga...
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Ewelinda kciuki zaciśnięte, będzie dobrze!!!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ewelinda29: moj maz jest wspanialy wyszlismy od lekarza jedziemy autem do domu a on polozyl reke na brzuszek i moei "no Malenki nie badz jak tata nie trzymaj wysikaj sie porzadnie wkoncu" poprostu mnie lzy polecialy i cisza...

ojej :sad::sad::sad::sad:
    --
  2.  permalink
    Ewelinda kcuki to bedziemy trzymać nonstop!
    Widzisz jest nadzieja, i to nie mała, że będzie wszytsko dobrze :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    ewelinda świetnie że poszłaś do tak fajnego lekarza , bo z tego co piszesz to zna się na rzeczy , widzisz warto próbować też u innych lekarzy...
    ja trzymam mocno kciuki i czekam na kolejne wieści z USG:smile:

a co do mnie to odebrałam wyniki badań i są baaaardzo dobre !
    nie mam cholestazy !!! i jestem zdrowa jak rybka !:surprised::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Ewelinda - super że lekarz tak powiedział, trzymam kciukasy dalej !
    morela - no widzisz, niepotrzebnie sie martwiłaś :-)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    morela1: a co do mnie to odebrałam wyniki badań i są baaaardzo dobre

Gratki :bigsmile:
    Ja dziś byłam oddać mocz i pobrać krew.Wyniki po weekendzie. A w czwartek wizyta :smile: Mam nadzieję,że będzie ok.
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    no tak nie potrzebnie ...:wink: ale wiecie jaki to człowiek zacofany jest tyle rzeczy nie wie... w życiu bym nie pomyślała że jakiś maleńkie krostki które swędzą mogą być tak grozne... całe szczęście człowiek się uczy całe życie :wink:
    a tak sobie pomyślałam że jak bym w ciąży pochodziła jeszcze z kilka miesięcy to normalnie moje wiadomości na temat chorób, leków itp ciążowych przewyższały by nie jedne wiadomości studentów :bigsmile::bigsmile:
    --
  3.  permalink
    ewelinda29, super wiesci! kciuinadal mocno zacisniete! bedzie dobrze!!!!
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Ewelinda, co za historia... zgadzam się z dziewczynami. Zrobiłaś najlepiej jak mogłaś idąc do tego lekarza. Musi być dobrze, nie ma innej opcji jak tylko ta pozytywna!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MORELA fajnie, że wyniki dobre :smile:
    masz nauczkę, żeby na przyszłość się za pomogą googli nie diagnozować tylko iść do lekarza i zrobić badania :tongue:
    bo 2 dni temu byłaś przekonana, że to na pewno ta choroba bo tak Ci internet powiedział :tongue::tongue::tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No, to ja lecę do "pracy" - miłego popołudnia dziewuszki :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    Teo aaaa bo wiesz w ciąży się panikuje chyba najbardziej ... bo ma się na odpowiedzialności nie tylko siebie ale i malucha :bigsmile:
    ale fakt coś mnie to nauczyło:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Aaaaa ! Jeszcze 100 dni do narodzin mojego dziecka :bigsmile::bigsmile: :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    panika paniką ale diagnozowanie się za pomocą googli to już szczyt wszystkiego :devil: :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    dobrze mój gin zawsze powiada - wszystkim babom w ciąży kable od internetu zabierać się powinno :fingersear:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    TEORKA: dobrze mój gin zawsze powiada - wszystkim babom w ciąży kable od internetu zabierać się powinno

oj na pewno ma racje
    dobra ja spadam ... podjęłam decyzje że dziś się spakuję więc lecę...:wink::bigsmile:
    odstawiłam dziś tabletki na skurcze (zostały mi dwa dni ich jedzenia) bo się strasznie już od wczoraj zaczęłam po nich czuć ...okropny ból głowy i zawroty...
    także wolę bez :wink:
    to się i spakuje może lepiej jak by co miało być :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    morela1: nie mam cholestazy !!! i jestem zdrowa jak rybka !

Świetnie:bigsmile:
    -- ,
     permalink
    dziewczyny dziekuje Wam jestescie niesamowite naprawde wasza wiara pomaga mi podnosic sie kiedy zaczynam znow upadac...musi byc dobrze bardzo w to wierze....
    --
  4.  permalink
    Ewelinda, cieszę się, że poszliście do tego lekarza. Dobrze będzie!!! Ale współczuję samego stresu...

Morela - no widzisz :bigsmile: To gratuluję "braku" :bigsmile:
     permalink
    dziewczyny mam pytanie czy ktoras z Was jest z Łodzi i wie cos nt: dr Szaflika???czytałam teraz ze zajmuje sie przypadkami powiekszonego pecherza ze odbarcza go....prosze o info jesli ktoras cos wie...
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Uff, nadrobiłam zaległości..
    Ewelinda, trzymam kciuki, żebyś w końcu mogła odetchnąć. Wierzę, że będzie dobrze!
    --
    No to która następna do rozpakowania? Night? Czy może Katy222?:devil:
    --
    Myszerej, co za świr z tego lekarza? Normalnie udusić takiego to mało:angry:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    ja! ja! ja chcę! ;)
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No dziś to na początku myślałam, że dzieciaki utłukę (bo dziś i jutro pilnuję całej trójki – Julki, 3l, Michała, 6l i Mai 10l).
    Na szczęście uspokoili się i graliśmy w grę „pędzące żółwie”. Później mieliśmy grać w „operację”, ale jakoś nie dotarliśmy do tego. Zrobiłam im picie, chleba. A jakieś 30 minut przed przyjściem Justyny – Julka zasnęła. :)

Ogólnie dzień męczący, ale na „+” :-)
    --
     permalink
    Talinka dobry trening przed swoim dzieciatkiem:) widzisz jaka dzielna jestes:) jak radzisz z trojka czym jest jedno jeszcze swoje:)
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Katy, pogadaj z synkiem, niech wychodzi w tym samym terminie, co starszy braciszek:smile:
    --
    Talinka, matko - ale masz zaprawę:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Talinka sprawdzian jak nic przed własnym:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormyszerej
    • CommentTimeSep 24th 2011
     permalink
    talinka wiem co "przeżywasz". Sama pracowałam jako niania dla czwórki dzieci w wieku 3,5,7,9 lat. A w innym roku 10 m-cy, 2, 5, 6 lat.... Kosmos. Bywało i tak, że nagle miałam pod opieką dziesięcioro podczas wakacji i jakiś ich rodzinnych imprez. Jedyna różnica to taka, że a) nie byłam w ciąży, więc mogłam z nimi gonić wszędzie b) dobrze płacili:wink:
    Jedno jest pewne.... w obecnym stanie nie podjęłabym się. Podziwiam!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    E, tragedii nie ma. Normalnie zajmuję się tylko najmłodszą. Teraz to taki "wyjątek". :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
    • CommentTimeSep 24th 2011 zmieniony
     permalink
    nie było mnie cały dzień... i ciężko nadrobić :)

ewelinda trzymaj się - ja tez uważam że warto zweryfikowac diagnozę bo co lekarz to inna opinia...

myszerej - co za konował!

i w ogóle pozdrawiam wszystkie :)

A ja byłam na usg, to było takie ponowne II usg gen (przez tego pappa srappa) i jednak kozarzewski przegrywa z kaczmarkiem, coś tam małą pomierzył i obejrzał i że wszystko ok, nie mógł w ogóle sie niej dostać bo przytuliła się do kręgosłupa mamusi i nie chciała za cholerkę się przekręcić, w ogóle to próbował ją przepchnąć i myślałam że zemdleję z bólu jak mi tym usg naciskał w okolicy prawego jajnika…. nie wiem, może byłam bardziej przerażona miesiac temu, może lekarz był wtedy uprzedzony, że pappa wyszedł słabo a teraz specjalnie nic nie mówiliśmy, żeby lekarza nie naprowadzać, ale tez już jestem spokojniejsza i wierzę, że chyba będzie wszystko ok…. no ale pod sam koniec pyta: czy mamy do niego jakies pytania? ja mówię: że o płeć? a mój mąż, że już znamy, a lekarz „a skąd?” a ja zaczęłam tłumaczyć, że już bylismy na usg miesiąc temu i wiemy, on: a u kogo? a ja że u kaczmarka…. no i wiecie co? trochę sie chyba wkurzył, jakoś tak dziwnie się zrobiło…
    no ale najważniejsze, że mała rośnie i wazy już 470g i wszystkie parametry w normie :)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Anula,dobrze że wszystko jest w porządku :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anula36: no i wiecie co? trochę sie chyba wkurzył, jakoś tak dziwnie się zrobiło…

eee na co się wkkurzył niby.... że byliście u innego lekarza? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ANETKA czyli Janek jednak a nie Tymek ? :wink::wink::wink::wink::wink::wink:
    w sumie oba były fajne więc tego :bigsmile:
    losowaliście czy jak ?

ANULA to częste zjawisko, że lekarze nie lubią jak się ich pacjentki do innych lekarzy udają...
    nie przejmuj się :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    no taka jakaś zazdrość? konkurencja?
    łeee tam, w ogóle się nie przejmuję, nawet troche się z tego śmiałam do mojego lekarza prowadzącego (bo lekarz prowadzący to jedno a usg to drugie w moim przypadku w gamecie)
    nastepne usg za 8 tyg i pojadę do kaczmarka :) na 4d :)
    w gamecie nadal nikt nie rodził :(
    nie chcę byc pierwsza w styczniu, ale nic to, jakby coś to jest centrum zdrowia matki polki, i jeszcze parę szpitali w łodzi, mam jeszcze na to czas...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    za 8 tygodni dopiero? ale fajnie, że 4d :wink:
    mi sę maaaaarzy, ale kasy to ni ma :confused: szczególnie, że w poniedziałek idziemy po pralkę :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka: eee na co się wkkurzył niby.... że byliście u innego lekarza?

No to, tak jak u mnie były pretensje,że co ja sobie uważam,że tak skaczę od lekarza do lekarza. To moja sprawa. Strasznie mnie drażni takie podejście..
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Ja też zrobiłam raz u kogoś innego tak dla sprawdzenia ale wcale nie mówiłam o tym prowadzącemu bo i po co.
    Wiadomo, że raczej za tym nie przepadają ze tak jakby powiem "pacjentki ich sprawdzają".
    Ja jestem spokojna bo wszystko się potwierdziło co mówił mój prowadzący gin a i on o niczym nie wie także spoko.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ja też raz byłam i też nie powiedziałam
    w sumie mój gin nie z tych co by się obrażali czy tam coś ale mi jakoś samej głupio było.... :smile:

TALKA
    wy też nową pralkę ? :smile:
    mi mąż kupił 3 dni temu bo tamta niby nowa, ale miała najkrótszy program 2 godzinny...
    więc przy małym dziecku to średnio....
    kupił mi Whirpoola, którego raz już mieliśmy i tam nawet w 15 minut można na szybko coś mało brudnego wyprać :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Anula, a wy w klinice nie macie bezpłatnych prenatalnych??? My też jesteśmy w takiej samej klinice i nic nie płaciliśmy 2 dni temu jak i za pierwszym razem prenatalnych. W dodatku zawsze przełączają na 4D no i dają płytkę i galerię 8 zdjęć USG. No wiadomo to taki bajer, ale fajnie mieć coś takiego :):):)
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    anaa86 , łódzka gameta została przekształcona w szpital i ma teraz też inną formę płatną, z tego co wiem NFZ po prostu zabrał im dofinansowanie i przez to np my połówkowe mieliśmy płatne zamiast mieć na kasę chorych
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    achaa, to dlatego... i ile za takie połówkowe z ciekawości?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.