Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeSep 26th 2011
     permalink
    Kurczę, Hussy :sad:
    Trzymam kciuki! :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    biri: a ja naprawde juz nie wiem jak sie bardziej nie przemeczac. w pracy tylko siedzialam i segregowalam papierki

biri, wiem, że jak się pracuje to się nam wydaje, że się nie przemęczamy, ale teraz na zwolnieniu, zobaczysz różnice. ja po miesiącu L4 wziełam jakieś zleconko do domu - ot, praca przy biurku na laptopie. zero stresu. a i tak po 2h brzuch mi twardniał. więc to jednak ma jakiś wpływ.
    bierz L4 i ciesz się odpoczynkiem, zdążysz sobie przynajmniej na spokojnie wyprawkę skompletować.
    • CommentAuthorewelinda29
    • CommentTimeSep 26th 2011 zmieniony
     permalink
    witajcie:) wrocilismy...chyba w o wiele lepszym nastroju niz ostatni tydzien....otoz: zostalam przyjeta cale szczescie jako pierwsza pani dr zrobila usg i powiedziala ze wszystko jest super oprocz tego pecherza ktory jest powiekszony ale o 1 mm:) powiedziala ze wszystko bedzie dobrze i ze nie martwic sie ze musza to sprwdzic ale ona mysli ze bedzie ok tymbardziej ze umowila mnie na 10.11. na wizyte kontrolna w 20tc wiec chyba musi byc ok przy pobieraniu trofoblastu podkreslila ze jestem dzielna jak nikt bo nawet nie drgnelam...jak jechalismy ze szpitala do tej poradni genetycznej nie pamietam:(((bylo mi slabo bolal cholernie brzuch tam jeszcze musilelismy porozmawiac z lekarzem wytlumaczyla nam jakie sa wady ( co dawno juz wiedzialam):) zapytala co mowila lekarz w bielanskim a ja mowie ze powiedziala ze to odchylenie jest minimalne i ze bedzie dobrze ona mowi no to bedzie trzymam kciuki za panstwa....wiec czekamy 3 tyg na wynik mam zadzwonic chyba ze oni zadzwonia do mnie ale to nie bedzie wtedy oznaczalo nic dobrego:((( takze jestem dobrej mysli tymbardziej ze ten pecherz nie rosnie :) wiec prosze trzymajcie za mnie kciuki napewno to beda trudne trzy tyg:(( ale damy rade a teraz leze bo dwa dni mam lezec jak kloda:)

dziekuje Wam za kciuki:)

a i czwarta pani doktor potwierdzila ze synus:))wiec musi byc zdrowy i silny:))

myszerej za Ciebie tez trzymam i czekamy na dobre wiesci:)
    --
     permalink
    Hussy trzymam kciuki musi byc dobrze...

biri a Ty do lozeczka i dopoczynek przymusowy:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no to duuużo nadziei Wam dali, a to najważniejsze!!!! :kissing:
    --
     permalink
    Talinka: no to duuużo nadziei Wam dali

taak Talinka bardzo duzo a ja mysle ze chyba wiedza co mowia:) uspokoil mnie troche w piatek juz ten lekarz ale dzis jeszcze bardziej choc nerw bedzie pewnie do wynikow:(( mam nadzieje ze bedzie dobrze i bardzo w to wierzymy:) w srode mamy kontrolne usg u tego lekarza w bialym:)
    --
  1.  permalink
    No widzisz, nie dość że okazało się że aż taki duzy ten pęcherz nie jest, to jeszcze wcale nie musi to oznaczać nic złego!
    Wiem, że mimo wszytsko będa to dla ciebie trudne tygodnie ale trzeba być dobrej mysli!
    Ja trzymam mocno kciuki cały czas! :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ewelinda - super wieści !
    Hussy - trzymam kciuki za jutro !
    biri - a Ty nóżki w górę i leżakujemy :-) siedzenie ma jednak spory wpływ na brzuszek
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dziewczyny...a z jakiego powodu w ciąży nie można pić kawy? Czy tylko dlatego, że podwyższa ciśnienie? Bo jeśli ktoś ma za niskie ciśnienie to może mógłby? Czy zupełnie nie można...tak jak alkoholu...bo ma jakiś tam składnik?
    --
  2.  permalink
    Ewelina - bdb wieści i oby wyniki były takie jak należy!
    Hussy, również trzymam za Was kciuki!

Hanny, z tą kawą to chodzi chyba o kofeinę czyli jak powiedziałaś może podwyższać ciśnienie, a podwyższone ciśnienie nie jest wskazane w ciąży, gdy jest za wysokie należy zgłosić lekarzowi, jak jest za niskie to ponoć nie szkodzi bo niskie może być dlatego, że żyły się rozszerzają i krew nie pędzi tak szybko...
    --
    •  
      CommentAuthoriwrowe
     permalink
    kawa wypłukuje magnez...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dzięki dziewczyny:) Czyli generalnie jeśli się przyjmuje magnez i ma np za niskie ciśnienie krwii to od czasu do czasu można sobie pozwolić na małą, słabą kawkę? Nie jest to, aż tak niebezpieczne jak alkohol?
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    jedna mała kawa jest ok :) ale nie za dużo tej kawy lepiej, bo wypłukuje magnez (niedobory magnezu wywołują skurcze macicy) i podnosi ciśnienie, nie tylko Twoje, ale i maluszka, któremu i tak serduszko bije dwa razy szybciej niż Tobie :)
    Ja odstawiłam kawę zupełnie i colę, czasem sobie pozwalam na czekoladę :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hanny: Dziewczyny...a z jakiego powodu w ciąży nie można pić kawy? Czy tylko dlatego, że podwyższa ciśnienie? Bo jeśli ktoś ma za niskie ciśnienie to może mógłby? Czy zupełnie nie można...tak jak alkoholu...bo ma jakiś tam składnik?

a ja znam teorię, że kawę pić wolno
    normalnie i legalnie :wink:
    chyba, że ktoś ma za wysokie ciśnienie
    to wtedy nie
    ale jak ciśnienie luz to pić można

tylko parzoną a nie rozpuszczalną....
    bo rozpuszczalna to w sumie sama chemia a nie kawa

moja bratowa piła do samego porodu bo jej lekarz taką właśnie teorię przedstawił..
    mój gin też jest tego zdania
    ja nie piję bo nigdy tego nie robiłam
    nawet przed ciążą...

EWELINDA
    super wieści !!
    bardzo się cieszę, że pojawiła się ogromna nadzieja, że to nic złego i wszystko będzie dobrze ! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Hussy: Najgorsze jest,że mam zagrożenie zakażeniem wątroby Jutro jadę do szpitala zakaznego i wszystko się okaże.. Po prostu łzy same
    [quote=Hussy]
    Mam nadzieję, że się nie potwierdzi.
    .
    Ewelinda odpoczywaj, musi byc dobrze skoro tyle lekarzy tak mówi, którzy mają z tym do czynienia.
    I ten powiększony pęcherz o 1mm-nie znam się ale wydaje mi się że to nie jest tak dużo.
    .
    Biri od siedzenia brzuszek jak najbardziej może twardnieć i się spinać, dlatego leżakowanie wskazane:wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ewelinda - super! no to trzymamy te kciuki jeszcze 3 tyg

hussy - tez trzymamy kciuki, ale skąd to takie cus ci się przyplątało...

biri - ja jestem na zwolnieniu od 3mc, czasem podjeżdżam do pracy jak mam siłę, i baaaardzo mnie to męczy, więc musisz zwolnić, biurko i komputer też męczy

hanny - ja pije kawe, bo mnie baaaardzo bolała głowa przez pierwsze miesiące, a po kawie trochę przechodziła, ale najzdrowsza jest świeżo mielona, my z tej okazji kupiliśmy nowy super ekspres, bo akurat się stary popsuł jak zaszłam, przez miesiac nie piłam, ale jak wyczaiłam że trochę mi to pomaga to piję codziennie dużą latte więc jest to szklanka mleka i troszkę kawy :) nie pij tylko rozpuszczalnej bo to straszna chemia, choć i tak najgorsze są te 3 w 1, łykaj magnez i sprawdzaj cisnienie, mój lekarz powiedział, że można z umiarem
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    anula36: nie pij tylko rozpuszczalnej bo to straszna chemia, choć i tak najgorsze są te 3 w 1, łykaj magnez i sprawdzaj cisnienie, mój lekarz powiedział, że można z umiarem

dokładnie !
    a parzoną wolno bez przeszkód :smile:
    tylko wiadomo nie wiadrami ale 1, 2 dziennie nie zaszkodzą :wink:
    --
  3.  permalink
    Wysłałam dziś mojego męża bo herbatkę z lisci z malin.. no w końcu coś może tego Frania ruszy..
    Bidula pojechał do dwóch aptek i panie w obu aptekach mu powiedziały ze czegos takiego nie ma, i że to zwykła herbatka malinowa kupiona w sklepie spozywczym styknie.. no chyba zwariuję..
    Może to w zielarskim sklepie tylko można nabyć już sama nie wiem..:confused:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nightingale_84: Bidula pojechał do dwóch aptek i panie w obu aptekach mu powiedziały ze czegos takiego nie ma, i że to zwykła herbatka malinowa kupiona w sklepie spozywczym styknie.

to raczej na pewno nie to samo co herbata malinowa :devil:

prędzej w zielarskim niech mąż szuka a nie w aptece :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    nightingale_84: Może to w zielarskim sklepie tylko można nabyć już sama nie wiem..

W zielarskim napewno kupisz liście malin do zaparzania.
    -- ,
  4.  permalink
    TEORKA: to raczej na pewno nie to samo co herbata malinowa :devil:

No ja to samo mówiłam, no ale jak uczone panie farmaceutki tak mu powiedziały... Dziwne.. :confused:
    Myslałam że aptekach takie cuda mają, nie chce mi się teraz zielarskiego szuakć, chyba bede sie musiała obejsc bez herbatki :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    o widzisz night a jednak się skusisz na tą herbatkę ...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    albo i nie :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nightingale_84: Myslałam że aptekach takie cuda mają, nie chce mi się teraz zielarskiego szuakć, chyba bede sie musiała obejsc bez herbatki :smile:

w aptekach nie mają pewnie dlatego , że to pic na wodę fotomontaż i ciula daje :smile:
    a apteka to nie zielarnia, żeby takie różne rzeczy posiadać
    tam to leki raczej a nie tego typu "specyfiki"

ja bym nie szukała bo wg mnie to wcale porodu ani nie przyspieszy ani nie ułatwi :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoriwrowe
     permalink
    w 39 tyg to sie juz róznych sposobów probuje :P:P dotrwasz to zobaczysz sama :P
    to moze :Olej z wiesiołka tłoczony na zimno (Oeparol) = Jest też najstarszą metodą przyspieszania porodu ponieważ wywołuje skurcze
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    No ja mam w swoich przyjaciółkach VITANI, która od dwóch tygodni próbuje wszystkiego
    codzienny seks, sprzątanie i cudowanie jak ta lala !
    nawet na orbitreku chwilę głupia biegała :devil:
    i co ?
    jajco :tongue:
    a na suwaku już 4 z przodu :cool::cool::cool:

także jak dla mnie to jedna wielka ściema i dziecko wyjdzie wtedy, kiedy wyjdzie i nic go nie przyspieszy :devil:

tak samo było z moją bratową - seksili się jak króliki, myła codziennie okna i podłogę po 5 razy, biegała po schodach i wiele innych rzeczy robiła a IWO koniec końców urodził się 3 dni po terminie, mocno wypędzany przez lekarzy zastrzykami, kroplówkami i nie wiem czym jeszcze :wink:
    a bratowa opierd.... dostała od położnej bo po tych wszystkich czynnościach "przyspieszających" była tak wymordowana, że przeć nie miała siły....

także ja uważam, że lepiej dać dziecku czas
    niech samo wyjdzie jak mu się zachce :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoriwrowe
     permalink
  5.  permalink
    TEORKA: także jak dla mnie to jedna wielka ściema i dziecko wyjdzie wtedy, kiedy wyjdzie i nic go nie przyspieszy :devil:

Teorka, tez tak myślę :smile:
    Ale co mi zaszkodzi.. ale z drugiej strony jak mam szukać sklepu zielarskiego to mi sie odechciewa :smile:

U mnie to samo.. od kilku dni bzykanko, myłam okna, podłogi, generalnie przygotowywałam mieszkanka dla Frania.. spacerowałam sporo ostatni.. ba nawet sutki sobie masowałam i co? i nic..
    Zreszta w tym artykule nawet co Iwrowe podała jest napisane, ze jak dziecko nie jest gotowe do wyjscia to nic go nie ruszy :) wiec pozostaje mi cierpliwie czekać :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthoriwrowe
     permalink
    Night - juz blizej niz dalej :D cierpliwosci !! :):)
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    Ewelinda mówiłam że będzie dobrze u mnie też tak było, to wszystko zależy od interpretacji lekarzy przy badaniu USG

a bratowa opierd.... dostała od położnej bo po tych wszystkich czynnościach "przyspieszających" była tak wymordowana, że przeć nie miała siły....
    ze mną było bardzo podobnie za pierwszym razem tak chciałam już urodzić, że być może zbyt się wymęczyłam i później siły brakło na poród... to też tym razem czekam spokojnie i cierpliwie, jak hormony dojdą do siebie to na pewno mała zasygnalizuje ze pora wychodzić :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    venika: ze mną było bardzo podobnie za pierwszym razem tak chciałam już urodzić, że być może zbyt się wymęczyłam i później siły brakło na poród... to też tym razem czekam spokojnie i cierpliwie, jak hormony dojdą do siebie to na pewno mała zasygnalizuje ze pora wychodzić :wink:

no i prawidłowo robisz :smile:
    chociaż w sumie Ty i tak CC będziesz miała więc tego :wink:
    ale to tym bardziej Ci siły na regenerację potrzebne będą :smile:

iwrowe: gdy minal termin porodu :):)
    natury nie oszukasz :P:P

i o to właśnie mi chodziło :smile:
    jak dziecko a przede wszystkim kobiece ciało nie gotowe to nic go nie zmusi :wink:
    --
  6.  permalink
    Normalnie pewnie bym sie nie stresowała tym, że jeszcze nie rodzę.. choć kto wie.. :wink:
    Ale jak w 35tc mi groził przedwczesny poród to jakoś się tak już nastawiałam że jednak będzie wcześniej i stąd czas oczekiwania jakby mi się wydłużył..
    No ale co ma być dziewczynki to będzie :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbiri
    • CommentTimeSep 27th 2011
     permalink
    no to poleniuchuje skoro takie wskazania....

Co do herbatyy z lisci malin to oczywiscie ze to co innego jak cherbata z malin... Przeciez liscie maja zupelnie inne ekstrakty niz same owoce...

Nightingale84... Maluszkowi widocznie sie w brzuszku spodobalo... To niech sobie rosnie. A moja szwagierka mowi ze najleszy sposob na wywolanie porodu to seks... Ale z drugiej strony to kazda z nas jest inna...
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    no to poleniuchuje skoro takie wskazania....

Co do herbatyy z lisci malin to oczywiscie ze to co innego jak cherbata z malin... Przeciez liscie maja zupelnie inne ekstrakty niz same owoce...

Nightingale84... Maluszkowi widocznie sie w brzuszku spodobalo... To niech sobie rosnie. A moja szwagierka mowi ze najleszy sposob na wywolanie porodu to seks... Ale z drugiej strony to kazda z nas jest inna...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    dziewczyny! dzis jest rekordowa kumulacja w lotto 50mln :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
    • CommentTimeSep 27th 2011 zmieniony
     permalink
    no cóż trzeba zagrać... ja już wysłałam :) jeden, ale zawsze coś.
    HMM już pojutrze do szpitala... ciekawe kiedy mała da jakieś znaki... ciekawe również czy coś tam na dole się dzieje..
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    anula36: dziewczyny! dzis jest rekordowa kumulacja w lotto 50mln

Pomarzyć dobra rzecz, szkoda że nie tak łatwo wygrać:surprised:
    -- ,
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    venika: ciekawe kiedy mała da jakieś znaki

oby w tym tygodniu :bigsmile:
    no i ciekawe czy mała jest "taka mała" :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    anula no ciekawe :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hej hej - dziś pierwsze "poważne" pranie w nowej pralce - kurka, ale to łatwe w automacie :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Dzień dobry koleżanki :smile:

Witam się oficjalnie w 9-tym miesiącu :devil:
    28 dni do porodu hej hopsa ! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    TEORKA: Witam się oficjalnie w 9-tym miesiącu
    28 dni do porodu hej hopsa !

No to już z górki:wink:
    .
    Ciekawe jak tam Myszerej?
    -- ,
  7.  permalink
    TEORKA: 28 dni do porodu hej hopsa ! :bigsmile:

Jak pójdzie w ślady swojego kolegi Krzysia, to zostaje Ci jedynie 7 dni leniuchowania :tongue:
    --
  8.  permalink
    TEORKA: Witam się oficjalnie w 9-tym miesiącu :devil:
    28 dni do porodu hej hopsa ! :bigsmile:

Witamy, witamy :bigsmile:
    Teraz to nawet nie zauwazysz a Ninke już będziesz na rekach nosić :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    cerisecerise: Jak pójdzie w ślady swojego kolegi Krzysia, to zostaje Ci jedynie 7 dni leniuchowania :tongue:

hehe no w sumie to może i bym chciała :smile:
    skoro ona tydzień temu już 2,8 kg ważyła :shocked:

nasz fotograf ślubny by tego nie przeżył bo wczoraj dzwonił i po 4.10 [jak mi lekarz wstać pozwoli] przyjedzie bo musi nam zrobić II część sesji ciążowej [pierwsza była w 17 t.c w dolinie chochołowskiej]
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nightingale_84: Teraz to nawet nie zauwazysz a Ninke już będziesz na rekach nosić :smile:

no jak pójdzie w ślady Frania to jeszcze chwilę poczekam :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ogladacie ddtvn? słyszałyście o handlu ludzkim mlekiem?:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    jak dla mnie 36tc to szczyt marzeń i moge wtedy już rodzić... bo nie wyrobię dłużej :-)
    póki co z niewyspania chce żeby ktos mnie dobił :-)
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    mareza może trzeba zmienić łóżko... ja tak zrobiłam i jest świetnie :wink: poszłam spać do pokoju córci i śpię na jej fotelu rozkładanym a mąż z nią... A tak w ogóle podkładasz sobie małą podusię pod brzuszek jak śpisz na boku... mi to bardzo pomaga
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    marezka ma podusię :) i to nie małą :)
    ale czasem nawet maniek nie wystarczy :devil::devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.