Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormareza
    • CommentTimeSep 27th 2011
     permalink
    mi ani zmiana łóżka ani podkładanie pod brzuch nic nie daje :-( jakoś trzeba się przemęczyć jeszcze te 10tygodni
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MAREZA a próbowałaś długi spacer przed snem, dokładne wywietrzenie pokoju i kubek gorącego kakao ? :smile:
    mi to zawsze pomagało :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    TEO próbowałam i dupa...w nocy ciągnie mnie brzuch, wszystko drętwieje, boli, na prawym boku spać nie mogę bo od razu mega zgaga, jak śpię na lewym to już mnie biodro boli...jakaś masakra :-) chwilami mam wrażenie że nie ma części ciała co by mnie nie bolała...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a ja najczęściej śpię na plecach :bigsmile: mańka mam pod pupa i głową :bigsmile: rączki tez podparte, wyglądam jakbym się chciała zmieścic do za małego łóżeczka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    anula - na plecach to ja bym się udusiła :-) a na dodatek byłabym skopana przez dzieci :-)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mareza: TEO próbowałam i dupa...w nocy ciągnie mnie brzuch, wszystko drętwieje, boli, na prawym boku spać nie mogę bo od razu mega zgaga, jak śpię na lewym to już mnie biodro boli...jakaś masakra :-) chwilami mam wrażenie że nie ma części ciała co by mnie nie bolała...

ano to faktycznie dupa
    i współczuję bo mi się to samo działo ale na pewno nie w w 26 tygodniu tylko gdzieś po 32 chyba :smile:
    no ale Ty masz podwójne obciążenie więc szybciej idziesz ze wszystkim :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    A widzicie ja też spię na plecach, tak mi najwygodniej. Kiedy kładę się na lewym boku Kuba tak mnie kopie, że nie mogę usnąć, to samo na prawym boku :wink: Zresztą od kiedy zaszłam w ciążę to jakoś automatycznie się przekręcam na plecy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Teo - GRATKI :cool:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    no własnie to trochę dziwne z tymi plecami, bo wszędzie mówią, że to niewygodnie... jak się kładę to mała najpierw strasznie kopie, ale jak sie ułoży to śpi parę godzin, a jak się położę na boku to wierzga bez końca nóżkami na samym dole brzucha, chyba ma za dużo miejsca :bigsmile:
    no i nadal najwygodniej mi sie kochac na plecach :bigsmile: a wszedzie jest napisane, że to niewygodne :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    z moim brzuchem sex na plecach to odpada !!! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja ostatnio zaczynam mieć problem z leżeniem na plecach. Chyba, że pół leżę, pół siedzę - to wtedy nie. Ale plackiem to ciężko się leży już :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mareza: z moim brzuchem sex na plecach to odpada !!!

Nam się udało w niedzielę! :rolling: Nie normalnie klasycznie, bo wtedy jak R. ucieskal brzuch to bolało i nie szło w ogóle nic zrobić, ale jak R się trochę "odgiął" do tyłu, a ja nogi wyprostowałam to się udało i było mega :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    mareza ja też miałam mega zgagę jak spałam na prawym boku, ale potem przeszło jak musiałam mocniej stosować sie do diety bez węglowodanów, wtedy zgaga jak ręką odioł i wróciła dopiero w 33 tc
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    spoko, damy radę , już bliżej niż dalej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeSep 27th 2011 zmieniony
     permalink
    ja na plecach nie jestem w stanie wyleżeć minuty już od 17 t.c chyba...
    tak mi szybko macica do góry podeszła, że juz wtedy się dusiłam :devil:
    a tak mi brakuje spania na wznak bo to moja ulubiona pozycja była :wink:

do spania oczywiście
    bo pozycji klasycznej w seksie nie cierpię :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Ja przed ciążą miałam problemy z kręgosłupem, więc teraz to wymiękam :-/ Jak obudzę się rano i prześpię jakąś część nocy na plecach to nie mogę się podnieść z łóżka, tak boli mnie krzyż, musi mi mój facet pomagać i krzyż rano masować :) Jak inwalidka się trochę czuję... co będzie jak mi brzuch wywali i przybiorę z 10 kg? :(

A tak z innej beczki byłam wczoraj w H&M i kupiłam sobie mój pierwszy ciążowy ciuch :D Ale numeracja ciuchów dla ciężarnych to jakaś dziwna tam jest... musiałam kupić najmniejszy rozmiar bluzek, czyli "S" takiego rozmiaru to ja już daaaawno nie nosiłam ;) Czy wszystkie ciążowe ciuchy mają taką numerację? Kusi mnie kupowanie na allegro, ale boję się że nie trafię w rozmiar...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    gilese: co będzie jak mi brzuch wywali i przybiorę z 10 kg? :(

ja Ci mogę jedynie powiedzieć co będzie jak Ci brzuch wywali i przytyjesz np 21 kilo :devil:
    bo tu mam doświadczenie hehehehhee

faktycznie numeracja w H&M Mama jest z kosmosu
    kupowałam tam raz sukienkę i kurna nie wiedziałam co się dzieje :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    a ja wam powiem ze jak na razie najwygodniej lezy mi sie na plecach... A jak mam przekrecic sie na ktorys z bokow to tak mnie napierniczaja biodra ze masakra az sie budze...
    Dzis w nocy tyle razy zmienialam pozycje do snu ze babelek niezle zostal wylulany...
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    mam krem na brodawki i na ulotce jest napisane że można stosować już 2 miesiące przed porodem i żeby hartować w ten sposób brodawki...i mam do Was pytanie - w jaki sposób :-) ??
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    a co to za krem?
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dziewuszki wiem ze to nie tutaj ale chce doladowac konto kto potrzebuje dwie chetne czekam:) bo chce sie wam pokazac ale zeby wkleic zdjecie musze oplacic prawda?? chyba takie sa zasady:)
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Zgodzę się co do numerówki H&M. Jak kupowałam spodnie ciążowe to kupiłam rozmiar 34:devil: 36 już mi z tyłka leciało. Ale ja w ogóle w H&M mam problem z rozmiarami, wszystko dużo za duże. A raz czy dwa kupiłam sobie bluzki na dziecięcym:wink:
    --
  1.  permalink
    Ewelinda, żeby wstawić zdjęcie nie trzeba mieć wykupionego konta ale z wielu innych funkcji jest możliwe korzystanie właśnie po opłaceniu. Wklejaj zdjęcie koniecznie na brzuszkach, chętnie zobaczę brzusio Twój. :smile:
    --
     permalink
    o widzisz dzieki Kasia:) wlasnie chce ale niebardzo mi to wychodzi:((((bede kombinowac:((
    --
  2.  permalink
    mareza: mam krem na brodawki i na ulotce jest napisane że można stosować już 2 miesiące przed porodem i żeby hartować w ten sposób brodawki...i mam do Was pytanie - w jaki sposób :-) ??

Marezka ja takowy krem, nazywa się Maltan, kupiłam jakiś tydzień temu.. bo lekarz mi zalecił :smile:
    No i powiedział właśnie, żeby sobie te sutki masować, tylko tak zeby sobie bólu za bardzo nie stwarzać :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    katy222 - mam maltan
    --
  3.  permalink
    No to masz ten sam co ja :smile:
    On jest o tyle dobry, że nie trzeba go zmywać przed karmieniem, bo głównym składniekiem jest glukoza i nawet dzieciaczki takie słodszego cycka chętniej wezmę do buźki :wink:
    Ale aż tak wczesnie bym nie zaczynała stosować tego preparatu..
    -- // //
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    dlatego pytam z ciekawości :-)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Wróciłam z "badań" . Pani doktor zrobiła mały wywiad i zleciła ponowne pobranie krwi. Wyniki będą w czwartek za tydzień i wtedy będzie wiadomo. Powiedziała,że jeśli okaże się,że to żółtaczka to w 30 tygodniu mnie położą :sad: ,a do leczenia i tak dopiero po porodzie i karmieniu przystąpią. Gdyby nie to dziecko,które w sobie nosze przestałabym wierzyć w cokolwiek.. Kurde,ciężko mi jakoś z tym wszystkim :sad:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Hussy - trzymam kciuki aby jednak nic nie wyszło w krwi ,żadnej żółtaczki...bo jak Cię położyć będą chcieli w 30tc to nie zbiegnie Wam się to ze ślubem ?
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    mareza: bo jak Cię położyć będą chcieli w 30tc to nie zbiegnie Wam się to ze ślubem ?

Nawet o tym nie pomyślałam.. :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MAREZKA ja też mam Maltan i smaruję nim brodawki już od ok 3 tygodni
    nie wiem czy się powinno czy nie
    ja zaczęłam bo mnie strasznie piekły i szczypały sutki...
    i tylko ten krem pomaga więc dwa razy dziennie nakładam cieńką warstwę i chodzę z cyckami na wierzchu aż się to wchłonie..
    ulga natychmiastowa :smile:

ale gdyby mi się nic nie działo to chyba bym nie smarowała...
    tzn nie wiem w sumie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    HUSSY a jak się okaże, że to nie żółtaczka [czego Ci naturalnie życzę z całego serca !!] to jakie będzie postępowanie ?
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Wszystko się okaże za tydzień.Chociaż sama nie wiem jak zniosę to tyle czasu..
    --
    •  
      CommentAuthoriwrowe
     permalink
    ja lubie H&M :) kupując M/L czuje sie normalnie...a nie jak słonica...nie ma nic gorszego jak wejsc do sklepu (nawet ciążowego) i okazuje sie ze nosisz np rozmiar 50...
    Monnari tez stosuje taką "inkszą" numeracje i babki zawsze zadowolone wychodzą :P (ze mieszczą sie w 38 a tak na prawde noszą rozmiar 44) hahahahha...jakas metoda na "udane zakupy" :D
    __________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    p.s. Hussy - mam date porodu wg OM jak TY date slubu :P
    --
     permalink
    Hussy trzymam mocno kciuki ze to jednak nie zółtaczka bądź dobrej myśli...
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Hussy, to na pewno będzie ciężki tydzień, ale musi być dobrze!!!!! Trzymaj się dzielnie!!!
    Kiedy w ogóle robi się to HCV w ciąży??? ja go jeszcze nie miałam i już się stresuje, jak widzę jakie mogą być z tego problemy... a jak HCV jest dodatnie, to morfologia może być prawidłowa??
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    anaa86: Kiedy w ogóle robi się to HCV w ciąży???

no właśnie też nie wiem bo ja miałam ok 11 t.c a Hussy chyba teraz dopiero..
    więc może to się w dowolnym momencie robi....
    --
  4.  permalink
    anaa86: Kiedy w ogóle robi się to HCV w ciąży???

Ja miałam HCV robione na samym początku ciąży, koło 10tc..
    Wtedy tez miałam badanie na rożyczkę, kiłe itp itd.
    I teraz pod koniec ciąży (38tc) miałam powtórkę.
    -- // //
    •  
      CommentAuthoriwrowe
     permalink
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nightingale_84: Ja miałam HCV robione na samym początku ciąży, koło 10tc..
    Wtedy tez miałam badanie na rożyczkę, kiłe itp itd.

no ja też miałam wtedy większość badań
    tych takich specjalnych...

ale o powtórce mój gin nic nie mówił...
    --
  5.  permalink
    Hussy, trzymam kciuki za pomyślne wyniki!!

Moja mama właśnie niedawno powiedziała mi, że miała żółtaczkę jak była w ciąży i przez to nie karmiła mnie w ogóle piersią. Więcej szczegółów nie znam bo rozmawiałyśmy przez kilka chwil. Wspomniałam o tym położnej ze zmartwieniem w głosie oczywiście i powiedziała mi, żebym nie sugerowała się tym, jak moja mama przechodziła ciążę bo u mnie może być zupełnie inaczej. Ale ja i tak się martwię. Cóż taka moja natura, myślę, że nie tylko moja bo przecież wszystkie zamartwiamy się czy wszystko jest dobrze, zwłaszcza w sytuacji gdy wyniki nie wychodzą jak należy albo coś od kogoś usłyszymy...
    --
  6.  permalink
    Jka bylam w ciazy z Emilka to cos takiego zrobilam.Kupilam sliczny album z dzieciatkiem.A w sordku mialam miejsce na zdjecia a obok linijki do opisania:)Swietna sprawa,jak Emila skonczy 18 lat dostanie w prezencie w raz ze swoja pierwsza grzechotka hehe:)
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Hussy bądź dobrej myśli. Być może nie ma się czym martwić na zapas, czego Ci życzę.
    Czy badanie HCV jest oddzielnym badaniem, czy jest to jeden z pomiarów podawanych z morfologii?
    --
  7.  permalink
    iwrowe: ostatnio ogladałam sesje ciązowe i dziecięce i znalazłam oferte na cosik takiego - jak pierwszy album maluszka

Ja w Empiku zakupiłam Moj Pierwszy Album :bigsmile:
    Tez taka książeczka do zapisywania pamiętnych wydarzeń, i na zdjęcia sa miejsca, i na zdjęcie USG tez jest miejsce :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Viicki: Czy badanie HCV jest oddzielnym badaniem, czy jest to jeden z pomiarów podawanych z morfologii?

jeden z pomiarów
    oczywiście dodatkowo płatny [ok 30 zł chyba] ale normalnie idziesz oddajesz krew i jedyna różnica była taka, że zamiast dwóch fiolek pobrali mi chyba z 4 bo więcej krwi potrezbowali
    --
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    dziewczyny HCV warto zrobić w ciąży (ale nie tylko) - jeśli wynik wychodzi dodatni, robi się powtórkę... jeśli znów "+" wtedy dalsza diagnostyka i indywidualne postępowanie w zależności m.in. wiremii wirusa u danej pacjentki... ale podstawowa rzecz - obecność we krwi wirusa HCV nie jest równoznaczne z tym, że właśnie jesteśmy chore na żółtaczkę!!! i najważniejsze - WIĘKSZOŚĆ MATEK, U KTÓRYCH STWIERDZONO HCV+ RODZI ZDROWE DZIECI (można rodzić sn i można nawet karmić piersią - konieczna jest jednak wcześniej indywidualna konsultacja ze specjalistą hepatologiem, który sprawdzi i omówi wyniki danej ciężarnej!)
    _____
    co do pytania czy można mieć dobrą morfologię mając HCV+ to odpowiedź brzmi TAK... co więcej, można mieć także prawidłowe próby wątrobowe i generalnie wszystkie inne badania które wykonuje się w ciąży... można mieć prawidłowe USG jamy brzusznej (wątroba niepowiększona) itd... jedyną metodą żeby stwierdzić czy jesteśmy nosicielami wirusa czy nie jest zrobienie testu na jego obecność we krwi... a stan wątroby ocenia się poprzez biopsję...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Kurka wodna... za pięknie by było jak by wszystko grało teraz - komp się sypie :neutral: czeka mnie formatowanie :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: jeden z pomiarówoczywiście dodatkowo płatny [ok 30 zł chyba] ale normalnie idziesz oddajesz krew i jedyna różnica była taka, że zamiast dwóch fiolek pobrali mi chyba z 4 bo więcej krwi potrezbowali

ee - nie? to osobne badanie, tyle, ze też z krwi.
    --
  8.  permalink
    Ja tez nie wiem.... mi pobrali na poczatku z 6 ampulek krwi i mam nadzieje, ze wszystko sprawdzili...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.