Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Tak samo jest z badaniem na obecność HIV, u jednych to standard inni twierdzą, że nie ma sensu.
i wg mnie jak dziewczyna bardziej ufa obcym ludziom z internetu niż swojemu lekarzowi to chyba jest coś nie tak, nie sądzicie ?
owszem. chociaz często jest cos nie tak z lekarzem. trzeba wtedy szybko go zmienić;)
chociaż wg mnie powinny być wytyczne
więc żeby nie zwariować, trzeba wybrać jednego, prowadzącego i się go trzymać i jego słuchać
jak jest coś nie tak z lekarzem to chyba od razu można to wyłapać [tak myślę]
Wystarczy,że na forum użytkowniczka X napisze o zaleceniach jej gina to zaraz użytkowniczki Y i Z zaczynają szperać po necie i szukać informacji bo ich lekarze zadziałali inaczej?
W większości dziedzin medycyny nie ma czegoś takiego jak ustalony, jednolity schemat postępowania... Jeden lekarz działa tak a drugi inaczej... I to wcale nie oznacza,że działają niezgodnie ze sztuką leczenia.
A chodzenie do więcej niż jednego (czasem warto dwóch lekarzy, żeby zweryfikować złe wyniki jak u Ewelindy) to... Hmm, no same się kobiety proszą o mętlik w głowie
są wytyczne. PTG opracowało specjalny dokument.
Magdalena - uderz w stół... Czytaj ze zrozumieniem - czy ja napisałam o Tobie czy dziewczynach stąd? Nie rozumiem, czemu to odebrałaś personalnie.
--
a próbowałaś rozmawiać ze swoim lekarzem ?
Ponieważ zgadzam się z Wami, że należu ufać swojemu ginowi to postanowiłam z rozmową poczekać na wizyte decydującą - czyli w 32tc. Jeśli wtedy będzie się upierał, powiem, że nie chcę ryzykować, jasne. Tak czy inaczej przepisuję się pod opiekę szpitalną, więc to już bez znaczenia.
Zresztą, Laski, nie wydaje mi się, żeby przyszłe mamy, które siedza na tym forum, diagnozowały się same przez net i szły do lekarza dyskutować jak te pacjentki od gina Teo. Z tego co zauważyłam, to każda tak apróba (zwykle we wczesnych ciazach) jest sprowadzana przez bardziej doświadczone ciężarówki na ziemię.
więc może nie ma co tak dyskutowac sobie a muzom, bo mam wrażenie, że i tak się wszystkie zgadzamy, że wszystko z umiarem, a ginowi trzeba ufać.
no chyba, że my tak dla sportu fajtujemy
Zresztą, Laski, nie wydaje mi się, żeby przyszłe mamy, które siedza na tym forum, diagnozowały się same przez net i szły do lekarza dyskutować jak te pacjentki od gina Teo. Z tego co zauważyłam, to każda tak apróba (zwykle we wczesnych ciazach) jest sprowadzana przez bardziej doświadczone ciężarówki na ziemię.
kochana zaufanie zaufaniem ale przecież rozmowa to nie oznaka, że mu nie ufasz tylko, że masz wątpliwości i chcesz aby Ci je rozwiał
a Morelka ostatnio ?
znalazła na ciele wysypkę, za pomocą googli zdiagnozowała cholestazę i na drugi dzień pobiegła z listą badań, które musi zrobić aby tą diagnozę potwierdzić/obalić.........
Sara - są wytyczne. PTG opracowało specjalny dokument.