Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeOct 1st 2011
     permalink
    TEORKA: TALKA właśnie kuknęłam i Perfekta [moja przynajmniej] ma 150 ml

hmmm no to może się kopnęłam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    jejku wszystkie sie rozpakowuja; mojej kumpeli(nie ma jej na 28) odeszly wody o 3 w nocy, rano dostala skurczy-pojechala do szpitala 5cm rozwarcia:D czekam na info kiedy urodzi. jej pierwsze dziecko, termin miala na 10ego pazdziernika:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeOct 1st 2011 zmieniony
     permalink
    chloe28: Teo nie dziwie sie,ze Cie ruszylo, mnie tez by na maksa ruszylo, bo dziecko dzieckiem a roztspey rozstepami, szczegolnie jak wyleza na koncowce to dol(moge sobie wyobrazic albo i sie przekonam!) Niech maz zamowi,skoro taka dobra ta mustella to na bank cos pomoze, czas tez zrobi swoje

tzn wiesz napisałam tak bo nic mnie tak tutaj nie wkurw.... jak te ciągłe komentarze, ze DZIECKO NAJWAŻNIEJSZE, WAŻNE ŻEBY BYŁO ZDROWE itp itd
    nic się nie da tu napisać
    tzn pożalić
    na to, że rozstępy wyszły
    na to, że się źle czuję
    na to, że marzę o dziewczynce/chłopcu
    itp

bo zaraz się zaczyna to co powyżej wymieniłam...
    wkurw.... mnie to okrutnie bo odnoszę wtedy wrażenie, że jestem traktowana jak debil albo że ktoś ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem....
    bo nigdzie nie napisałam, że dla mnie dziecko nie jest najważniejsze itp a tak właśnie są takie wypowiedzi komentowane....
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    chloe28: Teorka i Talinka to Wy pewnie po ciotkach albo tatusiach genow wiecej macie hehe

nawet mi nie mów !!!!
    bo ja chcę tak rodzić jak moja mama więc muszę mieć jej geny i koniec kropka !! :devil::devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no pewnie :wink:
    i ja też się wściakam na moje rozstępy :devil: mimo, że teoretycznie mam to w nosie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    chloe28: jejku wszystkie sie rozpakowuja; mojej kumpeli(nie ma jej na 28) odeszly wody o 3 w nocy, rano dostala skurczy-pojechala do szpitala 5cm rozwarcia:D czekam na info kiedy urodzi. jej pierwsze dziecko, termin miala na 10ego pazdziernika:bigsmile:

i wszystkie ciut wcześniej :smile:

no oprócz KATY :devil:

ciekawe kiedy nas weźmie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: i ja też się wściakam na moje rozstępy :devil: mimo, że teoretycznie mam to w nosie :cool:

no ja też mam niby w nosie ale jednak też się wściekam i już myślę jak się ich pozbyć :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja ostatnio mam mieszane uczucia... z jednej strony chciałabym już być po porodzie.... z drugiej jednak boję się jak ja to wszystko ogarnę, jak sobie poradzę... no i jeszcze TYYYLE do przygotowania!! :confused::surprised:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Zapraszam do obejrzenia zdjęć Tadeuszka na dzieciaczkach :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    chyba każda z nas się tego boi wszystkiego...
    tzn tak myślę :wink:

natomiast u mnie jednak ta chęć bycia już PO jest dużoo większa niż strach..
    może dlatego , że już mnie męczą te bóle brzucha, spinania, napinania i ten dyskomfort ogólny...

nie wiem , ale jak zaczęłam 9 msc to jakoś się popsuło moje samopoczucie fizyczne i psychiczne :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mi się już teraz psuje... ledwo mogę z łóżka wstać (mamy dość niskie) :neutral:
    na kanapie muszę siedzieć wygięta do tyłu, bo inaczej macica wbija mi się w żołądek.... echhh no :bigsmile: uroki ostatnich miesięcy :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    Teo nie martw sie i nas wezmie niedlugo,ale faktycznie jakos te dzieciaki wczesniej pchaja sie na swiat:bigsmile:

a z tym zaleniem sie to wlansie tak jest,ze lepiej unikac bo w sumie czlowiek chce aby byc wysluchanym/zrozumianym a inni gadaja to co wypada,zeby pocieszyc;)

Ja np bardzo pragnelam coreczki(bo synka juz mam) i wszyscy tez ze blabla bla najwznijesze ze zdrowe(oczywiscie ze tak!tymbradzije, ze pierwsze mialo problemy ze zdrowiem) ale do cholery nie zmienia to faktu,ze chcialam miec corke i juz!:angry:

Mnie to chyba wtedy tylko moja mama zrozumiala i M oczywiscie

Talinka ja mam to samo, nie mamwszyskiego gotowe; ale cos czuje,ze jak juz poszykuje(czekam az sofe doowioza i wtedy tez lozeczko zloze,wozek juz jest:bigsmile: to cos czuje,ze wtedy moge sobie spokojnie rodzic; aha i powtorze ten test na paciorkowca..jak bedzie negatywny tym razem to wogole moge rodzic hahah
    ide sobie zaparzyc herbatki z lisci malin, wiem,ze wiekszosc z Was nie wierzy w jej dzialanie,ale ja wierze ,kolezanki szybko po niej rodzily w sensie rozwracie zajebiscie szybko postepowalo i parly w 10 min:tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    My wózek już mamy, łóżeczko też - teraz zamówiłam materacyk... brakuje takich niby pierdół jak termometr, aspirator... przewijak
    No i komody :devil: - R. już zapowiedziałam, że to jego działka i ma kupić w tym miesiącu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    chloe28:
    Ja np bardzo pragnelam coreczki(bo synka juz mam) i wszyscy tez ze blabla bla najwznijesze ze zdrowe(oczywiscie ze tak!tymbradzije, ze pierwsze mialo problemy ze zdrowiem) ale do cholery nie zmienia to faktu,ze chcialam miec corke i juz!:angry:

no o to mi chodzi właśnie....
    nic nie można napisać/powiedzieć bo od razu głupie teksty padają naokoło...
    ehhh tam :devil:

Talinka: mi się już teraz psuje... ledwo mogę z łóżka wstać (mamy dość niskie) :neutral:
    na kanapie muszę siedzieć wygięta do tyłu, bo inaczej macica wbija mi się w żołądek.... echhh no :bigsmile: uroki ostatnich miesięcy :cool:

ojoj
    to co u Ciebie będzie za 2 msce ?
    upppppppssss :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie wiem wlasnie :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    Myszka obu Twoje słowa się sprawdziły :wink::wink:
    Teo ja też mam te skurcze każdej nocy jak ide siusiu albo ogólnie się wybudze itp.
    tak że tego ...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    morela1: Teo ja też mam te skurcze każdej nocy jak ide siusiu albo ogólnie się wybudze itp.

ja to samo !!
    zwłaszcza jak mnie obudzi siku
    to wtedy ta chęć siku jest połączona z silnym bólem okresowym..
    masakra jakaś...

zapomniałam gina zapytać ostatnio czemu tak i dlaczego akurat jak się siku chce i tylko w nocy

TALKA chociaż ja pamiętam, że mnie żołądek cisnął i bolał do 7 msca a potem przeszło więc może jedno Ci odejdzie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    a co do rozstępów to poczekam aż Wy wypróbujecie i powiecie jaki najlepszy :wink:
    chyba że to będzie miesiąc trwało :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    TEORKA: zapomniałam gina zapytać ostatnio...

a no właśnie miałaś zapytać ...
    szkoda że zapomniałaś , bo też jestem ciekawa...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    morela1:
    a no właśnie miałaś zapytać ...

no miałam, miałam ale zapomniałam.... :smile:
    ale skoro więcej niż jedna tak ma to znaczy, że widocznie tak się zdarza...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    taaaaa a Katy siedzi i czeka..... ja nie wiem, poprzednim razem urodziłam 10 dni przed terminem.
    CZekam.............
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    Katy ja coś czuje że Ciebie dziś wezmie tylko nie wiem kiedy ....
    może w nocy...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Talka ja mam wrażenie że mi macica żołądek gardłem wypchnie :-)
    ledwo siedzę przy ławie jak mam coś zjeść :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mareza: Talka ja mam wrażenie że mi macica żołądek gardłem wypchnie :-) ledwo siedzę przy ławie jak mam coś zjeść :-)

Kurka, ale Ty masz 2kę :bigsmile::bigsmile:
    a tak w ogóle to ja pobijam samą siebie.. własnie jem dżem ze słoika i popijam czekoladą gorącą :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mareza: Talka ja mam wrażenie że mi macica żołądek gardłem wypchnie :-)

ja tak miałam od 4 do 7 msca
    mimo jedyneczki w brzuchu...
    nie powiem bo strasznie mnie to irytowało..
    ale nagle odpuściło i już nie boli :smile:

KATY urodzisz na pewno, już niebawem hehe :devil::devil:

TALKA na słodkie Cie bierze ? :smile:

mnie wczoraj też brało
    wysłałam więc męża do sklepu tylko bliżej nie potrafiłam określić na co mam ochotę :devil:
    przypierdzielił mi dwie siaty
    z kisielami, budyniami, batonami, lodami, Mambami, pączkami, cukierami itp itd
    i najgorsze było to, że na nic z tego nie miałam ochoty
    po raz pierwszy w ciąży nie wiedziałam „co za mną chodzi”
    :devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: TALKA na słodkie Cie bierze ?

Od dłuższego czasu.... i piję jak smok - stąd myślałam, że mam tą cukrzycę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    Teo zazdroszczę poczucia humoru
    Pogadamy za 3 tyg... :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ale chyba Cię nie uraziłam?
    bo to był żart li i jedynie :smile:
    szczerzę Ci współczuję bo na pewno takie czekanie jest najgorszą rzeczą dla Ciebie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: szczerzę Ci współczuję bo na pewno takie czekanie jest najgorszą rzeczą dla Ciebie

dla każdej chyba :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    pisałam bezpośrednio do Kasi a nie do "każdej" :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    heh, wcześniej się wkurzałam na to czekanie, bo najpierw mnie straszyli przedwczesnym porodem, a teraz o.
    Już mi wisi czy urodzę jutro czy za tydzień. Tyle wytrzymałam to i te parę dni dam radę.
    W zasadzie TEO może jeszcze urodzisz przede mną, za dwa tyg Ninka spokojnie będzie mogła wyłazić, a ja cóż... skoro tak dobrze idzie mi czekanie, to se mogę jeszcze do 42 tyg poczekać ;)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    katy222: W zasadzie TEO może jeszcze urodzisz przede mną, za dwa tyg Ninka spokojnie będzie mogła wyłazić, a ja cóż... skoro tak dobrze idzie mi czekanie, to se mogę jeszcze do 42 tyg poczekać ;)

eeeeeeeee na pewno ten scenariusz się nie sprawdzi :smile:
    ja czuję po kościach że urodzę nie wcześniej jak w 39 tygodniu oraz, że Ty urodzisz maksymalnie do środy
    tak obstawiam
    zobaczymy czy trafnie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    Teorka czyli my mamy dzieciaki ze tak powiem donoszone za kilka dni tak? bo skonczony 37 tydzien sie liczy.ja 37 tyg bede miala w pon a Ty chyba we wtroek. chyba,ze zle to dalej rozumuje.
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    dobrze rozumujesz. Po skończonym 37 tyg już nie piszą, że dziecko to wcześniak.
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    dzieki:)
    katy widze,ze spodziewasz sie drugiego chlopca, tak jak ja:bigsmile:
    Moj pierwszy byl jeden dzien wczesniej znaczy sie dzien przed zaplanowana data i taka mam cicha nadzieje,ze ten drugi wyjdzie ciut wczesniej bo nie chce zeby jakis wielki byl haha..

Ja tez stawiam,ze Cie wezmie lada moment:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ja niestety ostatnio wypaćkałam balsam do końca i nie zdążyłam kupić na allegro i przy okazji kupiłam w aptece, taką mustelle co to juz miałam przeciw rozstępom i jakies nowe na rozstepy, maluśkie to takie i zapłaciłam ponad 200 zeta :shocked:
    a było kupic na all....
    --
    • CommentAuthoriwcia1
     permalink
    nie wiem czy coś się zaczyna dziewczyny ale już dzisiaj mam co jakis czas skurcze i twardnienie brzucha ale teraz pod wieczór mam bardziej regularne i nie wiem czy coś będzie sie zaczynać czy nie. Spać mi sie odechciało bo jestem zdenerwowana i nie powiem żę się nie boję bo boję jak cholera.Ale pozostało mi tylko czekać i albo te skurcze przejdą albo coś sie rozinie w nocy zobaczę.
    --
    • CommentAuthoriwcia1
     permalink
    dzięki chloe za pomoc w suwaczku:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    iwciasprobuj sie zrelaksowac, idz wez prysznic. mzoe to akurat dzisiaj? Kciucze!!!
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    lol, Iwcia:smile: może będziesz miała "owocny" weekend:bigsmile:
    --
    • CommentAuthoriwcia1
    • CommentTimeOct 2nd 2011
     permalink
    Jednak przeszło choć noc była jakaś ciężka i wstałam jakaś strasznie słaba.Dziewczyny powiedzcie mi czy na tym etapie ciazy kaszel możę wywołać większą ilość skurczy?bo trochę mnie dusi nie duzo ale wczoraj to juz naprawdę myslałam żę coś się zacznie.
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    mocny kaszel może (ale nie koniecznie) coś wywołać, bo przecież wtedy cała się trzęsiesz, coś ala skakanie na piłce porodowej. W Twoim przypadku to akurat fajnie, bo dziecko już donoszone. Powodzenia!
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Iwcia, to już znak że maleństwo się szykuje do drogi na zewnątrz ;)
    Oby teraz szybko poszło, żebyś nie musiała zbyt długo czekać!
    --
    • CommentAuthor_Magda_
    • CommentTimeOct 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    Ja zaczełam rodzić jak kaszlałam.
    Pół dnia kaszlu i od razu jazda na porodówkę.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie. Dziś dostałam okropnego krwotoku z nosa.Około 40 minut siedziałam z zimnymi okładami i lało się niemiłosiernie.. Aż mi się słabo zrobiło.. Znacie jakieś bezpieczne proszki/leki na uszczelnienie naczyń ? To było straszne,czułam jak mi krew do gardła leciała.. :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    rutinoscorbin jest dobry
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    Hussy niestety nie, ale jak sytuacja się powtórzy skontaktuj się z jakimś lekarzem. Nie wiadomo jaki może być powód takich krwotoków, coś z ciśnieniem? W ciąży lepiej dmuchać na zimne.
    _
    Dziewczyny dąłączam do grona mamusiek z rozstępami. Chyba mi się robi nad pępkiem,dzień przed terminem.... mam taki przeźroczysty ślad dł 1cm, jeszcze dwa tygodnie i będę cała poorana.
    • CommentAuthoriwcia1
     permalink
    Katty ja to mam tak okropny brzuch żę masakra.Ja po pierwszej ciąży miałam już dużo rozstępów na całym brzuchu i teraz pewnie jeszcze więcej mi się porobiło mój brzuch cały mi się szkli.Ale już nic nie zrobię trzeba się przyzyczaić do niego a nad wodę jak dla mnie tylko strój kąpielowy całkiem zakrywający brzuch.
    A kaszel dalej mnie dusi masakra oby tylko przeszedł do porodu bo jak będę miała cesarkę to nie wiem jak ja potem dam radę z tym kaszlem.:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    a bierzesz coś na ten kaszel? może inhalacje rób
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Forumowa kolezanka pisala mi że zaczeła kaszleć w dniu swojego porodu, a potem w trakcie i juz po urodzeniu nagle przeszedł. U mnie było identycznie, mimo że kaszel dosłownie mnie dusił. Miałam stan podgorączkowy i ciekło mi z nosa, Wszytko przeszlo jak reką odjął.
    Chętnie powracam do tej strony jak zaczełam rodzić :)
    http://forum.28dni.pl/discussion/57/414/przyszke-mamusie/
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.