Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorask28
    • CommentTimeOct 6th 2011
     permalink
    Hussy przykro mi, tulę:/.
    Wiem, że to może żadne pocieszenie ale może tylko zetknęłaś się z wirusem i stąd te przeciwciała ale nie chorujesz.
    Tzn jesteś nosicielem ale wirus nie jest aktywny.
    .
    Teo napisałam u Ciebie pod wykresem.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no to TEO zaciskam kciuki żeby mała się ogarnęła i chciała wyjść jak najszybciej bo jak big baby się z niej zrobi to będzie ciężko:D nie no lepiej jak jest taka niż za mała:) może po takim badaniu Cię trochę ruszy to nieraz pomaga:D
    HASSY strasznie mi przykro napisz nam teraz co oni będą robić leki czy co??
    --
    •  
      CommentAuthorBiedronka11
    • CommentTimeOct 6th 2011 zmieniony
     permalink
    A ja jutro o 8 rano mam badanie przeziernosci karkowej!
    Ciesze sie strasznie, ze zobacze mojego aniolka!! Trzymajcie kciuki, zeby wszystko bylo dobrze!!!

Hassy za Was sciskam kciukasy!
    Teo... odwagi i powodzenia!!!! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    KARKO: Teorka, ale z poczuciem humoru opisałaś - i dobrze!:)))

nie ma co płakać, trzeba myśleć co by tu zrobić coby Mała wygonić z brzucha na dniach :devil::devil:
    i będziecie się śmiały ale nie wiem czy męża do zielarskiego nie wyślę po tą herbatę z malin kurcze...
    będę wiadrami piła albo nie wiem co.....

skoro seks odpada [się mąż nie przełamie chyba z tego co widzę, chyba że zagrożę rozwodem ! :cool: ] to zostaje mycie okien, podłóg [ale kurde tak mnie w tej pipce boli, że nie da się kroku zrobić :cry: ] i nie wiem co jeszcze....
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    liście malin - pij. nie zaszkodza, moga pomóc. Jak nie przyspieszą, to może ułatwią poród. Cóż, moja przyjaicółka 2 tyg po terminie urodziłą - w 42 tygodniu. Przez 3 tyg szorowała wszystkie okna, schody, seksiła, ćwiczyła i nic... Jednak to chyba dziec zadecyduje. Ale dasz rade kobito. Grunt to odpowiednie podejście. Chyba ci go nie brakuje:)
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    ale Teo herbata z lisci malin nie ejst na wywolanie produ a na to aby druga faza porodu-faza parcia byl aszybsza; bo ta herbata zawieracos tam co pwoduje ze szyjka macicy i macica jakby cwicza pzred porodem i skurcze sa efektywniejsze...(jak po oksy); ja pije- nic nie gtrace ; a juz dwie koelzanki mialy szybciutki pordo w tym faza parcia kilkanacie minut;) wiec warto sprobowac;

jedz ananasa i curry ostre;podobno pomaga wiem,ze w to nie wierzysz ale wiesz moze warto sprobowac; dobrze z ejest rozwarcie na 1 cm!!!!!!bedzie dobrze!!
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    aha i jestem pewna ze jak pogadasz z mezem to zrozumie jak jego sperma jest teraz dla Waszej trojki wazna!!!!!!!!!i sie skusi na milosc:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    Kurcze odkąd jestem w zaawansowanej ciąży mam wrażenie, że każda kobieta chce się rzucić na mojego męża ;)) Czy to normalne? ;>
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    chloe28: aha i jestem pewna ze jak pogadasz z mezem to zrozumie jak jego sperma jest teraz dla Waszej trojki wazna!!!!!!!!!

myślisz, że go przekonam ?
    kurcze on się tak zaparł i wystraszył że coś dziecku zrobi [ 100 razy tłumaczyłam, że ona nawet nie wie o co kaman :devil: ] że może być cieżko.....:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    bahel: Kurcze odkąd jestem w zaawansowanej ciąży mam wrażenie, że każda kobieta chce się rzucić na mojego męża ;)) Czy to normalne? ;>

ja tak absolutnie nie mam :smile:
    --
  1.  permalink
    jak będziesz miała to CC, to chociaż w tych 40 min wyrobisz się z porodem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    właśnie teo powiedz mężowi że to i tak jest jedyny czas na sex na najbliższe półtorej miesiąca może to go przekona:D:D bo połóg ból krocz itd może jednak się odważy:D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    KASIA nie ma bata !
    się zaparł i go nawet wizja 3 lat bez seksu nie złamie bo sobie wbił do swojej durnej łepetyny, że uprawiając ze mną seks NA PEWNO zrobi krzywdę dziecku...
    i gadaj jak do ściany....:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehehehe może mu przejdzie to są świeże informacje musi się z nimi oswoić a jak nie to tak jak piszesz zagroź rozwodem:D:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    skoro zapewnienia lekarza nie pomogły to ja mu nie przegadam tym bardziej :cool:
    nie dość, że spłodził tak dużą córę to teraz mi nie chce pomóc, żeby ją wygonić heheheh :devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    heheehehe właśnie tak to jest z facetami rozleją mleko ale żeby je posprzątać to już ciężko:D:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: że uprawiając ze mną seks NA PEWNO zrobi krzywdę dziecku...

oooo w końcu jakiś facet "wszedł" w standard :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    On pewnie ma wizję, ze podczas...uderzy ją w głowę ;)))
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    TEO to niezle Ci córcia urosła hehe
    teraz musisz kombinować by szybko wyjść chciała ...:wink:
    ja się właśnie najbardziej tego obawiałam że mój będzie grubiutki i będę się martwić jak to będzie bo u mnie nie było mowy o CC raz że ginka twierdzi że kobieta każda jest w wstanie urodzić dziecko co ma 4 kg a dwa że ja sama za żadne skarby nie chcę CC tak że mały posłuchał i już trzyma linie :wink:
    co do herbatki ja też ją piję od tyg czy jakoś więcej ... do tego łykam też olej z wiesiołka w kapsułkach żeby to jeszcze lepsze efekty były hehe , zobaczymy czy się zda na co :bigsmile:
    co do seksu mój też już nie daje się namówić :devil:
    muszę go prawie że zmuszać :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Mąż Teorki już żyje wizją porodu i opieką nad mała, a nie baraszkowaniem jeszcze takim, które według niegło mogłoby zaszkodzić jego ukochanej córci :tongue::tongue::tongue: Tecia nie ma lekko, teraz już ma na głowie dwa zmartwienia, jak wykurzyć małą ze środka szybko i efektywnie i jak nie zabić męża, który ciągle pyta czy już rodzi :tongue::tongue::tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    anaa86: Mąż Teorki już żyje wizją porodu i opieką nad mała

oj jakby z takim samym zapałem chciał się ze mną "furać" to juz dawno Ninka by na świecie była :bigsmile::bigsmile::devil:

MORELKA grzeczny synuś :smile:
    nie to co moja pipka mała...
    ale ona od samego początku pokazuje, że ma charakterek [ po Mamusi :tongue: ] :wink:

i już wiem co znaczy to LGA co mam na tym zaświadczeniu....

LGA (Large for gestational age) – termin używany do opisu dzieci, które ważą więcej niż zazwyczaj powinny ważyć w danym tygodniu ciąży.

czyli fajnie jest :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nieźle Teo, nieźle :cool:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    noooo spoko:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    kasiakuzniki: niestety w pachwinach ból byś stały;/;/ też tak miałyście??? my tak rośniemy czy mam się martwić;/

Kasia, jak byłam w tyg tc co Ty teraz to właśnie miałam najwieksze bóle w pachwinach, miednicy i brzuchu - w następnych 4 tc mi bardzo urósł brzuszek, więc obstawiam, że od tego Cie boli.
    Hussy: Wróciłam z wynikami. Potwierdziło się to co tydzień temu :sad:

Hussy, przykro mi :sad: daj znać, jakie teraz będzie postępowanie - co będa robić.
    TEORKA: jako, że to mój pierwszy poród, jestem dość wąska i w ogóle to jak donoszę do terminu to raczej będzie CC…
    bo z obliczeń wyszło, że za 3 tygodnie „Mała” będzie ważyć ok 4,3 kg :shocked:

o fak. fatal error.
    ale skoro Ninja juz taka duża, to niech spada, trzeba ja wygonić ino już!
    jak mąż nie chce pomóc, to weź strzelaj zieloone serducha - przy orgazmie szyjka się kurczy, macica też, więc na pewno nie zaszkodzi.
    weź tam sobie pofantazjuj o kim lubisz ;) jakiś Brad Pit albo inny pindol-celebryta ;)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Magdalena: jakiś Brad Pit albo inny pindol-celebryta ;)

:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Magdalena: weź tam sobie pofantazjuj o kim lubisz ;) jakiś Brad Pit albo inny pindol-celebryta ;)

hahahahah wariatka :smile:
    ale Brad Pitt nieeeee
    bo nawet i za miesiąc bym nie osiągnęła orgazmu :tongue:
    brzydaaaaaaaaaaaaaaal :smile:

muszę sobie o jakimś Murzynie przystojnym pomyśleć
    zawsze na mnie czarne, wielkie pindole działały :devil::devil::devil::devil:

poza tym Twój pomysł jest całkiem dobry Ci powiem...
    bo jak sobie tak teraz pomyślałam o mnie i mym mężu w sytuacji intymnej, gdzie ja ledwo nogami po ziemi włóczę a wstaję jak wańka wstańka nawet z krzesła to podejrzewam, że by nam tyle z tego wyszło co nic :devil::devil::cool::cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Teraz czeka na mnie jednodniowy pobyt w szpitalu i pewnie masa różnych badań,w między czasie z dziesięć razy pobiorą mi krew. Chociaż nawet to mnie już nie rusza. Na to leku takowego nie ma,piersią można karmić. Dopiero właśnie po karmieniu będą "coś" ze mną robić.
    W szpitalu określą też jak jest zaawansowane.
    Jak powiedziałam o tym rodzicom to liczyłam na odrobinę wsparcia,ale mama mnie po prostu "zjadła" . Zrozumiałam to tak,jakby to była moja wina i wpadłam w histerię jak małe dziecko.. Mógłby się już skończyć ten dzień :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    TEORKA: myślisz, że go przekonam ?
    kurcze on się tak zaparł i wystraszył że coś dziecku zrobi [ 100 razy tłumaczyłam, że ona nawet nie wie o co kaman :devil: ] że może być cieżko.....:cool:

Mysle,ze jak na spokojnie usiadzcie to przekonasz. ppowiedz o prostaglandynach ktore sa w spermie, a dziekcu nic nie zrobi. aha i unikaj teksow o tym jak Ninka nisko , ja wczoraj to samoz robilam chcialam M pokazac gdzie maly jest a on zamknal oczy i mowi: nieeeeeeeee, nie pokazuj bo nici z seksu!!
    wiec sie zamknelam!
    wiem,ze Wy widzieliscie na usg to inna sprawa,ale serio mysle,ze mateo zmieni zdanie; powiedz ze wisi Ci seks za te geny duzego dziecka co przekazal Nince ,o!
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    TEORKA: poza tym Twój pomysł jest całkiem dobry Ci powiem...
    bo jak sobie tak teraz pomyślałam o mnie i mym mężu w sytuacji intymnej,

no o to cho!
    a przy zielonym serduchu, to wiesz, nawet w 9 mcu wszystkie jesteśmy mega seksownymi laskami z płaskim brzuszkiem, nie? ;)
    Hussy: Zrozumiałam to tak,jakby to była moja wina

o masz ci los... :/ nie ma to jak nieraz człowiek liczy na przytulenie i nic nie gadanie, a dostaje kazanie :/
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Magdalena: a przy zielonym serduchu, to wiesz, nawet w 9 mcu wszystkie jesteśmy mega seksownymi laskami z płaskim brzuszkiem, nie? ;)

a to też chociaż mi bardziej w sumie chodziło o to, że nie wyobrażam sobie tego logistycznie i fizycznie :smile:
    poza tym tak mnie od rana w pipce boli, że koniec świata :shocked:

CHLOE
    no właśnie o to chodzi, że Mateo na USG dzisiaj widział a gin kur** nie wiem po kiego ch** mu tłumaczył DOKŁADNIE gdzie jest główka a gdzie szyjka i reszta.....
    dopiero jak trzeci raz chrząknęłam to gin szybko skończył lekcję dydaktyczną ale co mój mąż zdążył zobaczyć to jego :tongue::tongue::tongue:

w każdym razie już dzwonił i obiecał, że coś będzie :devil:
    hehe zobaczymy

HUSSY ale powiedz mi bo jednego nie wiem...
    Ty jesteś nosicielką czy jesteś chora ?
    bo to chyba dwie różne rzeczy tak ?
    może mając tego wirusa nie zachorujesz i tak ?
    czy jak to jest ?

A zachowanie Mamy no cóż......

jedyne co możemy zrobić to Cię przytulić wirtualnie, zamiast jej...
    co też niniejszym ja czynię :grouphug::grouphug::grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    no ale kto jak kto... rodzice powinni w tej sytuacji stanąć na wysokości zadania i wspierać,a nie dobijać. Strasznie mi przykro Hussy, mocno cię przytulam, nikt by tego nie przewidział, ale teraz trzeba iść do przodu. Trzymaj się dzielnie!
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    kasiak. też mam takie bóle - to najprawdopodobniej więzadła ale wiesz lekarzem nie jestem, jeśli masz spoko kontakt z ginem to może wystarczy zadzwonić np.on zna Twoją budowę itd.

TEO weź go na chęć niesienia pomocy:tongue: żeby się nie bał bo to Ci pomoże i do tego bezboleśnie:smile:

Hussy - dobrze Cię rozumiem - jak wróciłam do szpitala 2 raz po zabiegu łyżeczkowania z ogromnym bólem to moja mama krzyczała NA MNIE że pewnie lekarze spartolili i że ona zrobi rozróbę... świetnie tylko że zdenerwowała głównie mnie i tak już zdenerwowaną... więc pewnie Twoja też się tym przejęła po prostu tyle że okazanie tego... no cóż...:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    cześć dziewczynki mam chwilkę bo mała zasnęła i nareszcie odczepiła się od cycunia:bigsmile:
    mam jej fotkę, tylko nie wiem jak ją wkleić tutaj na forum.... pomożecie nigdy nic nie wklejałam
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    na razie zdjęcie małej wklejam pod kartą ciąży :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Mateo na USG dzisiaj widział a gin kur** nie wiem po kiego ch** mu tłumaczył DOKŁADNIE gdzie jest główka a gdzie szyjka i reszta.....

Teo, mój tez tak miała, że nie ma opcji... a jak przyszło co do czego to nawet nie musiałam prosić :wink:
    Zresztą skoro lekarze nic złego w tym nie widzą.. i mówią że nie tyle nie szkodzi tylko pomaga więc w czym rzecz :wink:
    -- // //
  3.  permalink
    Hussy trzymam kciuki oby wszystko szlo po dobrej mysli...

TEO czytajac Ciebie mozna posikac sie ze smiechu:) ja chyba siadajac do lektury forum bede pampersy zakladac:)

mala Ci urosła wiec coz meza w obroty i wioooo:) jak zalac foremke to umial i mial przyjemnosc a zakonczyc dzielo to kto ma???? trzymam kciuki oby poszlo szybko i sprawnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kobietki ,dziękuję Wam za wsparcie i dobre słowo.
    --
    Teorka,no właśnie nie wiem jak to jest z tym nosicielstwem.. Na pewno nim jestem,ale czy jestem chora to się okaże w szpitalu po badaniach.Jakie są "szkody" i jak jest rozwinięty ten wirus. Praktycznie mając tego wirusa już jestem w jakimś stopniu chora,bo po prostu to mam :sad: Teraz muszę bardzo uważać,żeby ktoś nie dotknął się do mojej krwi. Czuje się jakbym była jakaś naznaczona :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nightingale_84: Zresztą skoro lekarze nic złego w tym nie widzą.. i mówią że nie tyle nie szkodzi tylko pomaga więc w czym rzecz :wink:

Kochana w tym, że mój mąz jest durnym pacanem i nie pomagają moje tłumaczenia ANI LEKARZA, który mu na własnego fiutka przyrzekał, że Małej nic się nie stanie....
    no nie wiem obiecał , że coś będzie dzisiaj ale zobaczymy bo póki co wziął się za składanie łóżeczka [od 20 minut siedzi i myśli jak się blokuje płozy, żeby nie bujało :devil: ] a ja coś się z dupy czuję, mdli mnie, boli w krzyżu, w piczce, głowa naparza i generalnie nie wiem czy ja będę w stanie.....
    zobaczymy :cool:

HUSSY
    nie przesadzaj z tym zaznaczeniem....
    głupia
    po prostu pech i tyle...
    każdą z nas mogło to spotkać...
    teraz musimy mieć nadzieję, że po tym szpitalu wieści będą dobre i okaże się, że mimo wszystko nie taki diabeł straszny...
    a kiedy masz się zgłosić ?

EWELINDA :tongue::tongue: :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    który mu na własnego fiutka przyrzekał

TEO zeby nie uszy to usmiech dookola glowy mam:)
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    hej :)
    Od wczoraj jesteśmy w domu. Dzięki za kibicowanie dziewczyny! Fajnie się was czytało :)
    Maluch ma 60 cm. wagę znacie ;) kawał byka jednym słowem.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Katy... Super;)))
    A maluch na imię ma? Bo ja nie wiem, czemu tego nie wiem;)
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    bo ja też nie wiem....
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    katy222: bo ja też nie wiem....

Aaaaaa:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    katy222: bo ja też nie wiem....

hahaha czyli jednak dalej nie ustalone ? :smile:

a przypomnisz wagę bo zapomniałam ?
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    hehe, no to KATY, bierzcie się za myślenie!:) powodzenia w decyzji
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    katy ja nie znam wagi... twój mały podobnie duży do mojej Małgosi :bigsmile: i widzę że urodziłaś naturalnie.. wielkie gratulacje to musiało być ciężkie... bo jak ja patrze na moją to wydaje mi się ze jest to niemożliwe :wink:
    --
  5.  permalink
    Mój ma dziś miesiąc. W poniedziałek go ważyliśmy - caaaałe 3020g :tongue:
    Katy, Twój synek miał obwód główki 36cm? Jak tak, to szacunek. Mój miał 32cm a darłam się jak głupia :tongue: Ale i tak już mi się chce znowu rodzić :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    ceri- Wojtuś miał 37 cm...

A to jest niemożliwe,że Krzyś ma już miesiąc:shocked::shocked::shocked:
    Ależ ten czas zasuwa:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a obwód główki da się zmierzyć na USG ? :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeOct 7th 2011
     permalink
    Teo, jak znasz średnicę, to obwód sobie policzysz :wink:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.