Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeOct 7th 2011
     permalink
    ojej dziewczyny czy to możliwe że już siarka mi leci!!!!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ufff zaczynamy 28 tydzień...z gilami do pasa i przeziębieniem, w pozycji horyzontalnej pod kołdrą....
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ojej bida!!! teraz herbatka, miód czosnek i wygrzewanie! mam nadzieję że szybko Cię puści:)
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    a my dziś mamy wizytę i pomiary, wczorajsze badania wyszły super, udało się żurawiną wygonić bakterie z moczu i nawet hemoglobina wyższa :D ale stresuję się dziś tymi pomiarami :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    wierzę że się stresujesz ja też się stresowałam!! a teraz czekam na połówkę do 20 i też się stresuję!
    --
  1.  permalink
    Katy super ze juz jestescie dzielna kobitko:) Twoj porod byl "transmitowany" na biezaco i to bylo super;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ogłaszam wszem i wobec, że zostało 10 tygodni! A wg mojej wagi jest +4,5kg :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
    • CommentTimeOct 7th 2011 zmieniony
     permalink
    ja też sobie mówię że zostało mi 10 tygodni :-) ale mam nadzieję że takk na prawdę to 9 :-)
    najmniej 6 tygodni :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nie denerwuj mnie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    hydrazine: Teo, jak znasz średnicę, to obwód sobie policzysz

samemu można ???
    bo ja średnice znam a obwodu nie a też jestem ciekawa ...
    napisz proszę jak to się wylicza :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :shocked::shocked::shocked:
    przecież średnica to promień x2 - a wzór na obwód koła to - 2*pi*r (nie mam na klawiaturze znaczka pi ;D)
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    a no fakt fakt hehe
    zapomniałam już te pieprznięte wzory :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Talinka z czym cię denerwuje?
    chyba dziś zaczynam 7 m-c? i III trym ?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Tym, że masz większą pewność, że urodzisz wcześniej :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    małą mi ta główka wyszła coś ...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Ogromne gratulacje dla nowych mamus i ich dzieciątek. A powiedzcie mi dziewczyny czy te wsze "klocuszki" zakladaja jeszcze rozmiar 56 czy od razu w 62 pakujecie?
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Talka - oj tam oj tam...
    Będę szczęśliwa jak wybije 34tc - czyli mogę powiedziec wtedy że mam donoszone maluchy
    ale jak wytrzymają do 37tc to będzie super!
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    lecia_28: Ogromne gratulacje dla nowych mamus i ich dzieciątek. A powiedzcie mi dziewczyny czy te wsze "klocuszki" zakladaja jeszcze rozmiar 56 czy od razu w 62 pakujecie?

Na temacie wyprawkowym dopiero był dyskutowany ten temat...
    Generalnie ja zauważam takie zewsząd przekonanie,że bez sensu jest kupowanie ciuszków w rozmiarze 56 bo dziecko szybko wyrasta... Prawda jest taka,że mój 58 cm klocek w 62 się topił, więc nie chcę myśleć co by było gdyby był mniejszy...
    Prawda jest taka,że na początku dziecko bardzo szybko wyrasta z wielu rozmiarów- jest szansa,że dopiero w 74/80 pochodzi dłużej...No a wiadomo,że nie się nie kompletuje wyprawki w tym rozmiarze...
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Pytam przekrojowo, bo moja bratowa urodzila synka 52cm i z waga 3650 i body na 56 byly za male, pajace jeszcze jako tako. A teraz kolezanka urodzila synka tez krotki a waga 3800 i tez od razu 62 zaklada. Wiadomo zalezy od firmy ale chcialam wiedziec czy to tylko u nas tak z rozmiarowka.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Wg mojego doświadczenia, warto mieć kilka kompletów na 56
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Moje dzieci miały po 58 cm jedno 4220 g, a drugie 3950 i rozmiar 62 był bardzo na wyrost. Chodziły w 56 cm jakieś 2-3 tygodnie. Ale w 62 od poczatku się topiły.
    Jednak rozmiar rozmiarowi nie równy. Jedne body są szerokie i dziecko będzie w nich pływać, a inne wąskie, tak że moje grube brzuszki wogóle się nie nie mieściły. I tak na długość wydawało by się ok, ale obwód dużego brzuszka pociągało body do góry i juz się nie zapinało.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Muszę sobie jeszcze raz przejrzeć moje "zasoby", ale chyba sporo mam na 56 :)
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Talka jak u Ciebie 10 to u mnie 9, za szybko się to wszystko dzieje. A najważniejsze został mi jeszcze 1 tydzień pracy i woooooolllllnnnneeeeee.
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Szczególnie ubranka z UK są rozmiarowo zaniżane. Albo ja mam takie grubasne dzieci, albo tam rodzą się takie wąskie i drobne glizdeczki.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Sabakuma: za szybko się to wszystko dzieje

noo! :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Mój miał 56cm i 2670g i topił się w 56. Donaszał po siostrze ciuszki w rozmiarze 50 :wink: Z tych 50 już wyrasta. Ale wiadomo- rozmiar rozmiarowi nierówny, np H&M moim zdaniem dużą rozmiarówkę, w ich 56 mój bąbel dalej się topi :smile:
    --
  3.  permalink
    madamagda: Szczególnie ubranka z UK są rozmiarowo zaniżane. Albo ja mam takie grubasne dzieci, albo tam rodzą się takie wąskie i drobne glizdeczki.:wink:

No patrz, a mi się wydawało na odwrót :bigsmile: Kupiłam Krzysiowi kilka pajacyków i bodziaków Babaluno, rozmiar NB, czyli chyba 50cm albo 54cm. No i wydają mi się nie dość, że dość długie, to jeszcze mega szerokie... Jeszcze kilka tygodni nam posłużą...
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Ceri
    Krzyś ma już miesiąc:shocked:
    Wow, wydaje mi się że tylko moje suwaczki lecą powoli.

Moja siostra co 3 miesiące przywozi furę ubranek. Zawsze są rozmiar, dwa wieksze niz Basia, a mimo wszytsko jest wszytsko na styk i za małe. A szkoda, bo piękne rzeczy kupuje. Już teraz jej zaznaczylam żeby kupowała na 1,5 roku.

No wlaśnie musze zrobic wyprzedaż tych ubranek, bo nie sa noszone, a sprzedac je teraz wypada za dużo niższa cenę.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    HYDRAZINE niestety mam tylko wymiary brzuszka
    ahh tam
    se nie policzę :smile:

ale nawet jakby policzyć to i tak oczywiście jest margines błędu, prawda ?
    --
  4.  permalink
    No miesiąc już się nade mną Krzychu pastwi :tongue: Pewno rąbnięta jestem, ale niezmiennie go uwielbiam, mimo pastwienia się nade mną :wink:

Mi się te angielskie właśnie duże wydają. A może Basia po prostu duża jest? Choć Ewa do drobnych nie należy, a dalej śmiga w ciuchach 9-12 miesięcy (choć robią się na styk)
    Za to francuskie rozmiary są naprawdę małe- jak Ewa miała 7miesięcy to nosiła ciuszki 12 miesięcy i rękawy miała na styk.
    --
  5.  permalink
    Teo, lepiej nie licz- jeszcze na zawał serca byś zeszła :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    kasiakuzniki: ojej dziewczyny czy to możliwe że już siarka mi leci!!!!!!!!!!!!!

molziwe,molziwe; ale to pierwsza ciaza?? to troche wczesnie:P mi tez teraz zaczela leciec ok 20 tyg;
    a nie bierzesz prztypadkiem jakichs lekow...np luteiny?;)
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Basia duża to fakt, przewaznie nosi ubranka na 1-1,5 roku. Ale sa spodenki które są rozmiaru 62 i je nadal nosi. Lubię takie uniwersalne ciuszki które można podwijać, zapinać, regulowac w pasie.
    --
    • CommentAuthoriwcia1
     permalink
    Katy wielkie gratulacje:)Sliczny ten twó synek:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Teo dobrze że se nie policzysz, bo tylko stres. Moj "maly" niby troche powyzej 50 centyla byl te 5 tyg temu ale wedlug glowy to ponad tydzien strarszy, wedlug kosci udowej tak ze 4 dni. Wiec glowe bedzie mial zdecydowanie duza. A czytalam tez ze teraz to dopiero glowka przyspieszy bo bardzo intensywnie rozwija sie mozg i glowa staje sie troche wieksza w stosunku do reszty, podobno to fizjologiczne na koncowce. Ty masz przynjmniej zanse na cesarke, ja bede "cisnac":wink:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    no z tymi rozmiarami to roznie jest; ja mam duzo 0-3 miesiecy (u nas nie ma tak na cm;) ale tez mam troche new born baby;

mojej kolezanki syn ma miesiac (urodzil sie 4 kg z hakiem), nie byl z adlugi; i juz nie miesci sie w te ciuszki 0-3 miesiace...masakra; no ale co dziecko to inne; ja mma nadzieje,ze mi troche posluza te ciuszki co mam bo cholera sa takie ladne ze skzoda zeby raz zalozyl;))):tongue:
    --
  6.  permalink
    Ja mam sweterek, który Ewa nosi od marca i dalej na nią dobry :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    lecia moj podobno tez ma za duza glowe jakos o tydzien wg usg z 19 tyg, i njagorsze z enie moge od tamtej pory tego sparwdzic masakra wielka niespodzianka na prodowce czy wycisne czy nie;))))) wycisne a co! zeby tylko jak UFO nie wygladal hahah, ale te aluchy zawsze wygladaja smiesznie po urodzeniu:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    cerisecerise: Ja mam sweterek, który Ewa nosi od marca i dalej na nią dobry :bigsmile:

no bo ze starszymi dzieciakami jakos latwiej; moj syn bedzie mial niedlugo 5 lat,jest wysoki jak na swoj wiek (najwzyszy w klasie) ale generalnie taki chudy jakis...spodnie to na 4 lata nosi bo na 5 za duze haha , to samo z bluzkami/bluzami;

zreszta co sklep to inna rozmiarowka, w Zarze wszystko za male, w H&M dobre a w GAPie za duze i wez tu czlowieku badz madry:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    wiem chloe juz o tym gadalysmy i na tym samym wozku jedziemy:wink: dziwne ze Ty jeszcze tutaj, wio na porodowke z tymi Twoimi skurczami i odchodzacym czopem urodzisz na dniach, ja pewnie przenosze i wtedy to dopiero bedzie klocek:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    wiesz co już od 2-3tyg nie biorę duphastonu i tak to pierwsza ciąża! zapytam we wtorek gin czy to nie za wcześnie dziwne uczucie nie powiem czuć nawet kiedy zbiera się na krople:devil::shocked::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no nie będę liczyć bo mi wyjdzie obwód głowy 50 cm i co wtedy :devil::devil::devil:

a wczorajsze pomiary wskazywały, że NINA ma większą głowę i brzuszek o 2 tygodnie i 3 dni wg daty z OM
    także kurde tego :devil:

KASIA mi się siara też dość wcześnie pojawiła
    przed 20 t.c pamiętam....
    potem było jej coraz mniej a dzisiaj nie MA NIC !
    także fajnie, że zamiast się przed porodem zwiększać to ona zanikła :devil::devil::devil:
    --
  7.  permalink
    Spokojnie, pojawi się po porodzie :smile: Teraz nie musi być, pojawi się jak Ninka złoży zamówienie- świeże będzie miała :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehe właśnie Ninka sama zadba o bufet:) a ja się po prostu zdziwiłam wiedziałam że to może nastąpić ale nie wiedziałam że tak szybko:D no nic trzeba się do niej przyzwyczaić a tak teo jak piszesz może jeszcze zaniknie:D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    cerisecerise: Spokojnie, pojawi się po porodzie :smile: Teraz nie musi być, pojawi się jak Ninka złoży zamówienie- świeże będzie miała :wink:
    --

o to dobrze wiedzieć :smile:
    boję się jedynie, że jak urodzę 4,5 kilowego smoka to moje małe cycki ni cholery nie dadzą rady :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    kasiakuzniki: no nic trzeba się do niej przyzwyczaić a tak teo jak piszesz może jeszcze zaniknie:D

no u Talinki leje się non stop odkąd się pokazała więc nie wiadomo jak to będzie u Ciebie :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoriwrowe
     permalink
    mi przed porodem robili usg i min. dokładnie obliczyli obwód główki (skrót HC na wydrukach), potem zmierzyli miednice i stswierdzili, ze dam rade urodzic SN :)
    --
  8.  permalink
    Teo, ja też mam małe cycki. Nieważne. Mleka jest tyle ile powinno. Przed porodem miałam jakieś krople siary, ale tylko przy lekkim naciśnięciu brodawki- w sumie nawet nie wiedziałam czy siara, czy resztki po karmieniu Ewki. Przystawiłam małego od razu po porodzie, pozwoliłam mu ssać bez przerwy. Jak już padałam bo tak mi się spać chciało, to ściągnęłam męża, żeby nas pilnował- wzięłam małego do łóżka i karmiłam na śpiąco. Po porodzie się tak bałam, więc kazałam mężowi nas pilnować. Mleko pojawiło się pod koniec drugiej doby, w trzeciej miałam nawał.
    --
    •  
      CommentAuthoriwrowe
     permalink
    mi siara wogóle nie wypływała, a jak przystawiłam MIske to poleciało......tak jak pisze Ceri - nawł w 3 dobie (cyce jak donice, ze rękami musiałam podtrzymywac bo tak ciągnęły w dół...Pamela ze swoimi to sie mogła schowac :P), potem i były kryzysy, ale walczyłam dzielnie i karmiłam dłuuuggoooooo :)
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    lecia_28: Ty jeszcze tutaj, wio na porodowke z tymi Twoimi skurczami i odchodzacym czopem urodzisz na dniach, ja pewnie przenosze i wtedy to dopiero bedzie klocek:shocked:
    --

no wlasnie brzuch pzrestal sie stawiac, wczoraj tylko dziecko poznym wiczorem dalo popalic mialam kilka bolesnych skurczow (skurczy???;)) ale minelo; ja juz tez mam schizy,ze przenosze..:shocked:

Kochana duzo musimy spacerowac...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.