Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
i wg mnie jak kobieta nic nie czuje to po prostu albo zła dawka albo nie wiem co
Ale w ciagu tych 45 minut z rozwarcia 3cm powiekszylo sie do 8cm :)
Na szczęście jak się łamałam, to za późno
tylko ona akurat wybrała gaz rozweselający
i już tu kiedyś pisałam - dla mnie bezsensem jest [tak jak w przypadku mojej bratowej] katowanie kobiety przez ponad 30 godzin bo MUSI urodzić SN i bez znieczulenia czego efektem jest trauma poporodowa trwająca ponad pół roku i niechęć do własnego dziecka, które kojarzy się tylko z tym ogromnym bólem i cierpieniem....
wg mnie nie po to mamy XXI wiek i tak daleko posunięty rozwój medycyny, żeby kobietom kazać takie męki przechodzić...
ale to oczywiście tylko moje zdanie i wiem , że wiele z Was ma inne bo raz tu już dyskusja na ten temat była i byłam w mniejszości natomiast zdania nie zmieniłam i pewnie nie zmienię
jak przestało ból był nie do zniesienia
Wymeczona matka fizycznie i psychicznie ma duzy wplyw na negatywny przepieg porodu
Szczególnie jak dziewczyny piszą, że wizyta u dentysty bardziej boli...
Dużo robi też nastawienie
Ja przez tych kilka miesięcy nastawilam się na poród bez znieczulenia i jakoś bólu się nie boję
wlasnie chodzi o to,ze kobiety ktore rodza pierwszy raz nie zawsze sa w stanie sobie wyobrazic ten bol, ten rodzaj bolu ktory je czeka na porodowce;
ale tak dostalas probke tego co Cie czeka jesli chodzi o skurcze i pogratulowac nastawienia
a jak sie martwisz tym co bedzie po...to bedzie najpiekniejsze...
Talka miałaś przy poronieniu akcję po lekach.
Widać w tym zderzeniu, że naprawdę w różny sposób przechodzimy skurcze macicy.