Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkaty222
    • CommentTimeOct 19th 2011
     permalink
    a gdzie jest TEO? hop hop!
    -- mama dwóch łobuziaków :)
  1.  permalink
    Morela - oby Was tyle nie trzymali!
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    TEO jest na wizycie
    :tongue:
    HarleyQuinn: Morela - oby Was tyle nie trzymali!

mam taką nadzieję
    --
  2.  permalink
    O, ciekawe co Teo za wiadomości przyniesie?

Napiszę jeszcze w tym wątku, bo tu specjalistki w końcu są:

Szukam dobrych butów na zimę, ale głównie chodzi mi o podeszwę - czy macie jakieś sprawdzone buty, w których się ciężko przewrócić jak chodniki skuje lód? Co roku mam ten problem, że zaliczam po kilka wywrotek i będąc w ciąży chciałabym tego uniknąć...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeOct 19th 2011 zmieniony
     permalink
    Glany :bigsmile:
    Ja w tym roku z nich rezygnuję, bo już trampki ledwo wiążę:sad::cry:
    W tym roku planuję zaopatrzyć się w Deichmannie w coś glanopodobnego, ale na zamek :P Kozaczki jakieś :wink:
    --
  3.  permalink
    Naprawdę? No mam gdzieś glany, które nosiłam jako nastolatka :bigsmile: Chyba je odkopię. Faktycznie podeszwę mają taką "porowioną", a nie płaską, a to chyba o to głównie chodzi?
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Glany ok ale by nie miały za bardzo" plastykowej" podeszwy bo będziesz jeżdzić, ja szykowałam się na swoje stare martensy bo mają kauczkową podeszwę ale moje ciapy są już za bardzo szrekowe i kupiłam sobie takie kamasze chiński odpowiednik EMU i mam zamiar do porodu w nich pochodzić. Cóż coraz bardziej swoim wyglądem i strojem zaczynam przypominać Bukę z muminków .
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Noo! A jeśli byś chciala kozakopodobne, to w Deichmannie mają peełno:
    np. botki
    kozaki
    botki
    te 3 mi się najbardziej podobają i coś takiego kupię :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Sabakuma: ale by nie miały za bardzo" plastykowej" podeszwy

lepsze glany mają coś na kształt gumy :wink: moje osobiście kosztowały niecałe 200 zł, a noszę je już ok. 4-5 lat! :wink:
    Sabakuma: Cóż coraz bardziej swoim wyglądem i strojem zaczynam przypominać Bukę z muminków .--

Ja to samo :neutral: A jeszcze wylicytowałam sobie kurtkę na all.. i w cyckach na mnie wisi, a w brzuchu jest w sam raz :tongue: no i wyglądam jak w worku :neutral:
    A na modelce wygląda genialnie.... tylko, że ona to pewnie rozmiar 34 albo 36 ma .... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Chyba nie- ja swoje zeszłej zimy odłożyłam, bo były śliskie i bałam się wywrotki (a mam bardzo dobre, markowe)
    Podeszwy glanów są z rowkami, ale się ślizgają, nawet te gumowe na lodzie nie dadzą rady.
    Raczej powinny być z nieślizgającego się materiału, nawet, jeśli nie mają porów.
    --
  4.  permalink
    O, dzięki dziewczyny!

Talinka - fajne te z linków! Chyba pójdę poprzymierzać, podobają mi się, a cena jeszcze bardziej :bigsmile:
  5.  permalink
    Ja mam takie
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    agael - ja się jeszcze nigdy nie wywaliłam, a tendencje mam i to niesamowite... moja mama w swoich zimowych "jeździła" jak po lodowisku, a ja nic :wink:
    --
  6.  permalink
    Biedronka - fajne, ładne! I nie ślizgały się?
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Talka, ja bez brzucha tez śmigałam- z brzuchem wolałam nie ryzykować.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Aaa :) No ja z brzuchem bym się nie bała, bo szłam w nch pewnie. Tylko, że wiązać ktoś by mi musiał :neutral:
    --
  7.  permalink
    Talinka, po co o tym wiązaniu mówiłaś? Już mi się odechciało :wink: :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Talka, a kiedy Ty z brzuchem po lodzie pomykałaś w glanach?:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    He he :bigsmile: no u mnie nie byłoby szans poradzić sobie samej.... pamietam jak w lutym do szpitala trafiłam (w glanach) to aż się lekarz niecierpliwił kiedy je zdejmę :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Po śniegu było ok, ale jak w 7 miesiącu wyrżnęłam na oblodzonych schodach, wolałam zmienić.
    I do tego na niewiązane- było mi łatwiej, mimo że na sprawność nie narzekałam
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    agael77: Talka, a kiedy Ty z brzuchem po lodzie pomykałaś w glanach?

No nie z brzuchem, ale myślę, że większego problemu bym nie miała :tongue:
    agael77: Po śniegu było ok, ale jak w 7 miesiącu wyrżnęłam na oblodzonych schodach, wolałam zmienić.

A to się nie dziwię :wink:
    --
  8.  permalink
    Agael, a Ty jakie miałaś?

Ja chyba będę się podpierać mężem, bo u mnie wywrotkowość 100%... Jestem trochę (a raczej bardzo) niezdarna...
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    A propos glanow- jak w 37tc wylądowałam na porodówce, nie mając przy sobie nic, co potrzebne do szpitala , mąż prawie padł ze śmiechu, jak mnie zobaczył w szpitalnej koszulce, różowym szpitalnym szlafroczku i czarnych glanach:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Poza tym - na lodzie to chyba żadne buty nie dadzą rady... no, chyba, że z kolcami :cool::tooth:
    --
  9.  permalink
    HarleyQuinn: I nie ślizgały się?

Jak narazie nie ale ja w Danii mieszkam i tu takich strasznych jak u mnie na lubelszczyznie zim nie ma (np. -25'C). Ten puch co wystaje to tak jakby taka gruba "skarpeta" z cieplego filcu, ktora mozesz wyciagnac i uprac. Bardzo solidne i fajne buty- polecam!
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    TEOby się mogła już odezwać
    strasznie ciekawa jestem jak tam u niej z rozwarciem i w ogóle
    w takim napięciu trzymać nie ładnie ...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a może faktycznie rodzi? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    ja mam takie
    i właśnie je zakładam i idę na spacer z Małym:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    E tam rodzi... wykorzystuje pakiet ostatnich, darmowych wizyt :devil:
    żeby si,e nie wyrżnąć musiałabym chyba w raki zainwestować :P
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    z tego co pisała ostatnie w jej dziesiejszym grafiku są zakupy ...
    tak że tego ...
    każda wie ile się potrafi czasu być na zakupach...
    napisze pewnie wieczorem dopiero :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Moje to takie
    tylko rozmiar 42 :cool:
    --
  10.  permalink
    Ja tez wczesniej caly czas nosilam Martensy glownie ale inne glany tez. Tylko w Martensach wlasnie strasznie sie slizgalam zima! Ale to naprawde najwygodniejsze buty! Trzeba najpierw ostro rozchodzic ale je uwielbiam! No i ja jestem strasznym zmarzluchem wiec teraz cos cieplajeszgo wole niz blache hehe :wink:
    --
  11.  permalink
    Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za odzew. Talinka - ja mam takie jak Ty, ale Heavy Duty - właśnie je znalazłam :bigsmile: Spróbuję w tych i podlecę do Deichmanna, może coś znajdę jeszcze!

A jak będę się ślizgać to mam to w poważaniu i dalej niż na balkon nie wyjdę :wink:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    O! I to jest myśl :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    To mi uświadomiłyście, że też mnie zakup butów czeka, zeszłoroczne zimowe mam na niezłych obcasach i koturnach :/ raczej w tym roku się nie sprawdzą. Te z Deichmana są fajne, to podjadę i przymierzę. co gorsze mam strasznie małą nogę i szczupłą no ale może 36 na grubej skarpecie będzie dobre. Zimowe buty można oszukać ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Julitko - ja w drugą stronę - mam 42 :bigsmile: ale w Deichmannie w adidaski weszłam w 41!! Byłam w potężnym szoku, bo normalnie to adidasy męskie kupuję. Np. MacArthur'a... fakt, że one wygądają tak samo męskie i damskie, ale jednak :devil:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witajcie wszystkie :) zanim czlowiek po calym dniu Was przeczyta to szoka mozna przezyc :)

Morelka Ty dalej cala?? hmm i wszystko mowisz ucichlo pewnie cisza przed burza:)))

TEO a co z Nia?? pisala wczoraj o wizycie i zakupach ale po 13 miala byc???hmmm moze ruszyla kolejke z kopyta???:)

a ja jestem po tym usg kontrolnym u tego specjalisty u ktorego mialam konsultacje:))) posmialam sie jak nie wiem najwazniejsze Pan doktor stwierdzil jednym zdaniem JEST PANI W ZDROWEJ CIĄŻY:))) maluszek rosnie bardziej niz wiek ciazy dzis 16tc a on ma parametry 16t4d :))) pomachal dzis do rodzicow raczka:) mamy zdjecie lapki;))) poza tym potwierdzilo sie to ze chlopczyk bo jak to pan doktor mowi O JAKI FAJNY SIUSIAK WIDZI PANI??NIE DA SIE UKRYC FACET JAK NIC:)) takze uspokoilam sie i czekamy 4 tyg do polowkowego :))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    SUPER! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    wróciłam po godzinie spaceru, bo wieje straszliwie:angry:
    co do butów- ja na "ciążową" zimę kupiłam sobie takie buty-i dla mnie to był strzał w dziesiątkę, właśnie jeśli chodzi o ciążę - szybko się wkładały, były ciepłe i wygodne, a co najważniejsze- za cenę taką, ze nie żal mi było wyrzucić po zimie.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja takie nosilam jak chodziłam do podstawówki :devil: za cholerę mi się nie podobają :bigsmile: za to moja mama takie chce :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    a mi się właśnie te śniegowce baaaardzo podobają i sama muszę sobie taki sprawić na tą zimę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    TEO faktycznie coś baaaardzo długo nie ma:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Mnie tam one nie zachwycają szczególnie, ale właśnie ze względu na ciążę je kupiłam. I chodziło się super. W d**** miałam, czy są ładne, czy nie,były po prostu wygodne:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no to na pewno :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Aga a czy nie czuć w tych butach zimna od podłoża? Bo mnie zawsze zastanawiało, że mają taką cienką podeszwę i pewnie jak stanąć na śniegu to ciągnie po kościach.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    morela1: TEO faktycznie coś baaaardzo długo nie ma:cool:

Napiszę to samo co u Teo pod wykresem...
    Jak się zacznie coś dziać to na pewno Was to info nie ominie...
    Albo ona sama albo ja dam Wam znać.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ej dziewczyny - nie ma ktoś numeru do Teo ? Może ona rzeczywiście rodzi? :bigsmile:

edit: o! :wink: jesteś Jaheira :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Dziewczyny, czy Wasze maluchy też tak często, czytaj. 2, 3 razy w ciągu dnia, mają czkawkę? Bo moja Marysia tak i zaczynam się martwić...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    bely - spokojnie to ponoć normalne :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    tak,moje tak miało. I tak mu zostało po porodzie. Nie przejmuj się.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.