Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeOct 21st 2011
     permalink
    Ja tez stawiam na morele, choc zycze obu szybkiego rozwiazania. Nie ma to jak relacja na zywo z porodu - ale emocje :smile:

Nie zapominajcie o tzw. kryzysie 7 cm ;) Ja swoj pierwszy porod mialam bardzo dlugi i meczacy. Przy 7 cm powiedzialam, ze ide spac, nie chce juz rodzic :))) Ale od 2 do 7 cm to szlo rozwarcie pelne 24 godziny, mialam bole krzyzowe, wiec juz bylam "troche" na skraju wyczerpana. Jak podali Oxytocyne, to po godzinie bylo juz 10cm i jeszcze do tego ponad godzina boli partych - to dopiero byla masakra w porownaniu z normalnymi skurczami.

Ale na szczescie, o trudach porodu sie zapomina, najlepszym przykladem jest to, ze jednak po swiecie nie chodza same jedynaki :smile:

Morela i Teo - trzymam za was kciuki! Szybkiego rozwiazania!!!
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    A ja nie obstawiam żadnej z nich...
    Teo ostatni znak dała prawie 2 godz temu więc chyba coś tam się konkretnego dzieje...
    Mam tylko nadzieję,że da radę urodzić SN. Bardzo mocno trzymam za to kciuki.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja nie puszczam! Zaglądam co jakiś czas i sprawdzam wiesci!!
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Swoją drogą, szybko Im idzie...mam nadzieję, że pozostałym mamom też tak szybko pójdzie:)
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Biedronka11: Nie wiem w sumie czy to skurcz ale straszny bol w dole brzucha taki jakby sciakajacy mnie. Wzielam no-spe i usiadlam, powoli przechodzi.

może brzuszek ci stwardniał? nospa powinna pomóc jesli to nic powaznego, dodatkowo pomaga zmiana pozycji, więc jesli siedziałas wstań i pospaceruj :)
    --
  1.  permalink
    Ja na chwilę zmienię temat - nie wiem, która te buty poleciła, ale dziękuję. Zamówiłam te "kaloszkowe" EMU i wydają się być cieplutkie! No i cena taaaaka dobra :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorhawrankowa83
    • CommentTimeOct 21st 2011 zmieniony
     permalink
    norma po 2 godzinach jest do 140mg/dl po 75g glukozy:)
    norma się może troszkę różnić, ale to powinno pisać na wynikach z laboratorium jak jest przedział i wyniki z laboru są w mmol zazwyczaj
  2.  permalink
    hawrankowa83, a przed badaniem można przyjąć leki na tarczycę? Czy czekać aż będzie ''po''?
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Morela i Teo, trzymam mocno kciuki:smile:
    Zaraz się okaże, że obie są już rozpakowane:bigsmile: i będziemy im zazdrościc!
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Hej Dziewczyny mam nadzieje że przyjmiecie mnie do swojego grona:)
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Hussy, ja obciążenie glukozą robię w poniedziałek. Mam przyjść na czczo, mogę ze sobą zabrać niegazowaną wodę.
    Babeczka z laboratorium nie pozwoliła mi wpuścić cytryny, powiedziała, że może to zafałszować wyniki. Nie będę też mogła opuścić ośrodka zdrowia.... jak widać ile punktów poboru krwi, tyle praktyk
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Justa, witamy!:bigsmile: i gratulujemy ciąży
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Talinka, pamiętając, że jesteś z Wejh-wa, wczoraj koleżanka rodziła w tym szpitalu. Podobno jest taki wysyp porodów, że wszytski sale porodowe były zajęte, a na holu rodziły trzy babki, w tym moja koleżanka:devil: Ponoć kocioł nieziemski na oddziale!
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    Justa witamy wsrod ciężaróweczek:)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dzięki ciesze się ze w końcu mogę do Was dołączyć:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    matko ale sie tutaj dzieje!!!!!! No skoro Teo tyle czasu nie pisala co i jak to tam juz mzoe byc po biorac pod uwage uwarunkowania genetyczne Teo co do szybkosci porodow hehe
    trzymam kciuku za dwie, morelce swietnie idzie biorac pod uwage ze nie byla na oksytocynie:P
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Justa witaj w naszym gronie:bigsmile:
    -- ,
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie czy to pierwsze badanie prenatalne to tylko dotyczy kości dziecka czy wykrywa tez inne wady???za tydzień sie wybieram i chciałabym coś wiecej wiedzieć.
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    O w morde jeża!!! Wiedziałam kiedy zajrzec, zeby nie przegapic najwazniejszego!:smile:
    TEO & MORELKA zaciskam kciuki ja i Marysia!!! Dacie rade!!!
    Oby tylko to CC nie bylo, jak juz sie tyle dziewczyny mecza.
    Ale zazdroszcze bardzo, ze juz niedlugo dzieci beda z Wami w domku. To Wam wszystko wynagrodzi, zobaczycie!
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    z karty MORELKI:

"ja mam 9cm rozwarcia i jestem juz szczesliwa jak nie wiem co bo czuje jak prze na skurczach i chce wyjsc" :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  3.  permalink
    :cheer::clap::cheer::clap: Ale że ma siłę pisać! :crazy:
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    no właśnie to napisałam jej pod kartą.... Ja przy 5cm wymiękłam :)

Jakieś wieści od TEO???
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    hawrankowa83: norma po 2 godzinach jest do 140mg/dl po 75g glukozy

i jeszcze raz dzięki :smile:

HarleyQuinn: Zamówiłam te "kaloszkowe" EMU i wydają się być cieplutkie!

tez takie kupiłam :bigsmile: łatwo sie wkłada i zdejmuje, ciepłe, nic nie obciera :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    HarleyQuinn "a przed badaniem można przyjąć leki na tarczycę? Czy czekać aż będzie ''po''?
    po badaniu leki na tarczycę:)
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    jezu dziewczyny... siedze sobie i tak z wami pisze a tu jak sie mała nie przekreci i teraz jestr cała z prawej strony, głowe ma tak z 7 cm nad pępkiem po prawej i cały brzuch mam po prawej :bigsmile:
    adhd jak nic :devil:
    --
  5.  permalink
    Hawrankowa83 - dziękuję!
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Viicki: Talinka, pamiętając, że jesteś z Wejh-wa, wczoraj koleżanka rodziła w tym szpitalu. Podobno jest taki wysyp porodów, że wszytski sale porodowe były zajęte, a na holu rodziły trzy babki, w tym moja koleżanka Ponoć kocioł nieziemski na oddziale!

Nie załamuj mnie!!! Mam nadzieję, że na święta trochę luzu będzie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Morelka - czekamy na Małego zatem!!!
    A gdzie wieści o Teo - Jaheira - hallo? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    O to Morelka chyba jest blisko:tongue:
    Od Teo na razie wieści brak, pod cyklem też.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Talinka: A gdzie wieści o Teo - Jaheira - hallo? :devil:

Talka zdaję Wam relacje na bieżąco. Ale chyba nie oczekujesz ode mnie,że zacznę napastować Teo na porodówce sms-ami po to by zaspokoić czyjąkolwiek tu ciekawość...
    Wydaje mi się,że nie tego ode mnie oczekiwała dając mi swój nr tel.
    Cierpliwości!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No pewnie, że nie.... :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Ale moment moment...to rozumiem że u Moreli się zaczęła akcja tak naprawdę od skakania na piłce? przecież jeszcze wczoraj pisała że nie bardzo z tym szpitalem i w ogóle a dziś taka ładna akcja? na zawołanie hehe?:bigsmile:

justa - ale przyszłaś na gorący moment:bigsmile: 2 rodzące na raz:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHarleyQuinn
     permalink
    Jaheira, ale przecież nikt Ci nie każe smsów wysyłać :wink: Czekamy niespokojnie, ale jak będą newsy, to będą :bigsmile:

Justa - witamy :smile:
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    i niech nikt mi nie mowi,ze harbta z lisci malin nie dziala:tongue: morelka jest kolejnym przykladem z moich kolezanek, i to piewrsze dziecko ...ale emocje!!pewnie juz maja malego kolo siebie:)))
    mam tez nadzieje,ze u Teo juz po:)
    dzielne dziewczynki!!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Mi się też wydaje, że u Teo może już być PO, bo coś długo ciszaaaa... :wink:
    Morelka jest nieziemska, żeby na 9cm jeszcze dać radę coś pisać, szok!:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    anaa86: Mi się też wydaje, że u Teo może już być PO, bo coś długo ciszaaaa... :wink:

No ja siedzę jak na szpilkach... Przed chwilą dostałam sms-a... Z mocno bijącym sercem go otwierałam a to tylko przypomnienie o jutrzejszej wizycie u lekarza...
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Co z ta herbata z malin, moze napiszcie cos wiecej? Przyspiesza porod?
    --
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    Mam nadzieję że ta oxy nie wpłynie bardzo źle na córeczkę Teorki - też by mi tętno skakało jakby nagle mnie zaczęto wyganiać na druga stronę :confused:
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    No cóż.... w oczekiwaniu na jakieś wieści idę prasować:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Morelka, Teo, jestem z Wami! Też czekam jak na szpilkach na wieści, ciekawe która wcześniej urodzi :smile:
    A, nie ważne, oby je tylko bardzo nie wymęczyło i dzieciątka dostały po dyszce :bigsmile:
    Ale emocje, takiego dubletu jeszcze tu nie widziałam! :swingin::swingin::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    O mamo! Ależ emocje!
    Nawet hazard się wkradł :devil: Nie dałam rady wszystkiego przeczytać z tego wszystkiego. Prócz wieści z porodówek dotarło do mnie tyle, że chloe28 chce nam liste blokować
    :devil::devil::devil:
    Chloe28 parz herbatkę i się szykuj, a nie nas tu straszysz :cool: Bo zostaniesz w tej samej klasie na drugi rok :tooth:
    Kibicuję rodzącym i witam wszystkie nowo przybyłe!!!
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    Jest 15:24
    Morelka już pewnie rozpakowana ;)
    -- mama dwóch łobuziaków :)
     permalink
    czekamy czekamy na dobre wiesci:)) ja biegam gora dol gora dol:)) ale powiem Wam ze w nerwie na wiesci sprzatanie sprawnie idzie;))

a odbiegajac od tematu dzwonilam do Wawy i tak opier... ta kobiete ze szok wczoraj mowila ze ogladaja 26 wrzesnia ze dzis bedzie wynik a dzis pinda mi mowi ze skonczyli 21 wrzesnia:((( a ja mowie prosze pani ustali pani sobie jedna wersje i sie prosze jej trzymac a nie codziennie inne wiadomosci:) ta jak na mnie naskoczyla ze czego niby ja sie denerwuje heh idiotka wiec jej mowie krotko ze nie robilam tej biopsji dla rozrywki tylko w konkretnym celu i czekam na wynik jak na szpilkach chyba jest to zrozumiale... poszla spojrzala i powiedziala ze wynik w poniedzialek o 15:)) wiec chyba musi byc dobry skoro bedzie inaczej nic by mi nie powiedzieli telefonicznie:) zatem czekam do poniedzialku:(((
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Zaglądam :cool:
    Emocje, emocje :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    Ja tez kontroluje jak dziewczyny walczą :) Kurcze faktycznie nerwówka się zrobiła na tym forum :)
    --
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    Zaglądam, zaglądam i skupić się na robocie nie mogę. Następna "kontrola" dopiero jak powieszę pranie :) Tylko jak to zrobić z zaciśniętymi kciukami?
     permalink
    ja mysle ze obie sa juz szczesliwymi mamusiami z najwiekszym szczesciem swoim:))) ale czekamy...
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Po krótkiej drzemce zajrzałam z powrotem a tu dalej emocje sięgają zenitu, natychmiast się rozbudziłam ;)
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    Niech się już dziewczyny tak nie męczą tylko wypuszczą te dzieciaczki! Takie emocje... Przecież Nam się nie wolno tak denerwować:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    noooo emocje! kurczę - zupełnie jakbym sama rodziła :devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.