Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkolonialka
    • CommentTimeOct 21st 2011
     permalink
    Morelka i Teo serdeczne gratulacje :swingin:
    -- [url
    •  
      CommentAuthorSabakuma
    • CommentTimeOct 21st 2011
     permalink
    Teo i Morela ogromne gratulacje!!!!:clap:
    --
    •  
      CommentAuthoriwrowe
    • CommentTimeOct 22nd 2011
     permalink
    no listopad bedzie rowniez eksytujący..patrząc po ilosci om-owych terminów....końcowka bedzie gorąca :D
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny, gratulacje!!!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Gratulacje!!! :) Co za emocje były! :))

Tak sobie podczytuje od dawna wątek więc to chyba ostatnia chwila żeby dopisać się do listy? :)

tp. 11.12.2011. dziewczynka :)

(chociaż z ostatniego usg wyszło 05.12.)...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    iwrowe: no listopad bedzie rowniez eksytujący..patrząc po ilosci om-owych terminów....

A grudzień nie? hihihih :bigsmile:
    madrill: tp. 11.12.2011. dziewczynka :)

dodaję :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Witamy madrill:bigsmile:
    mam identyczną sytuację miesiąc później: z OM wynika 11.01. USG wskazuje na 5.01. (z resztą Rotzer też na 5. więc pewnie będzie wcześniej:tongue:)
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Ciekawe jak nasze świeże mamuśki po nocy? Morelka możliwe że śmiga już:bigsmile: a Teo pewnie będą dziś pionizować (trzymam kciuki)!
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Teo, pewnie już spionizowana o tej porze. Mnie zwlekli o 6 rano, żebym zdążyła ogarnąć się przed obchodem. Pół godziny wstawałam do siadu :confused: Później musiałam się dowlec pod prysznic. I tak zeszło mi wszystko prawie do 8... Ale później już czułam się znacznie lepiej. Przyjemnie było wstać po tylu godzinach leżenia plackiem... (mimo, że jednak bolało trochę).
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    coma: mam identyczną sytuację miesiąc później: z OM wynika 11.01. USG wskazuje na 5.01. (z resztą Rotzer też na 5. więc pewnie będzie wcześniej)
    u mnie usg w 9tc (z późniejszego okresu nie mam daty) wynika 23.12 (tak mam wpisane wyżej), a wg OM i angielskiej - 25.12 :wink:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dzien doberek wszystkim:))
    czekamy na wiesci od mamusiek wczorajszych:))
    --
    •  
      CommentAuthorHarleyQuinn
    • CommentTimeOct 22nd 2011 zmieniony
     permalink
    Jestem i ja, łaknąca wiadomości :wink: Przez te wczorajsze emocje śniły mi się noworodki :bigsmile:

Aa, Ewelinda, miałam wczoraj napisać - dobrze,że popędziłaś im "kota", dla mnie to niezrozumiałe, przecież wiadomo, że na wynik czekasz z niepokojem/niecierpliwością, a tam takie olewactwo :sad:
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ja tez czekam na wiesci od teo i morelki ale jestem pogodzona z mysla, że nie będa już tu tak często zaglądać :cry:

Ewelinda - czyli w poniedziałek wreszcie konkrente info?? no to daj znać koniecznie
    --
  2.  permalink
    Gratulacje dla Mamusi wczorajszych:)
    a u nas w rodzinie przed chwilą przyszły na świat bliźniaczki:)
    fajnie, że się tyle dzieci rodzi:)
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    Gratulacje Teo,Morelka:)ale fajnie zew ten sam dzien:) a ja wciaz się nie doprosilam wpisania na liste :) kto tu jest kierownikiem? :P mój termin 20 kwietnia 2012 :)
    --
     permalink
    dziewczyny napewno dam znac w poniedzialek:)) jak zdaze to z pracy po 15 jak nie to po 16 juz z domku bo mam tam dzwonic o 15:))wiec wiecie moze pani mi znow powie ze koncza ogladac 21 wrzesnia to normalnie we wtorek tam chyba pojade:)))
    --
    •  
      CommentAuthortusia1984
     permalink
    Gratulacje dla obydwu mamuś :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no też bym tam pojechała i jej włosy z głowy powyrywała!!!!!! ale mam nadzieję że już w pon się wszystkiego dowiesz i uspokoisz się i będziesz już w pełni mogła się cieszyć:):)
    --
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    Muszę się pochwalić. Wczoraj urodziła też moja bratowa. Synek Grzesiu, 4355 g, 61 cm. Poród sn :cool:. Kolejny żywy dowód na to, że nie ma co panikować. Duże dzieci też chcą wychodzić dołem :wink:.
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Wow! Dużo dzieci się rodzi :D A część z nich jest duża :) ja się przestałam martwić o samą wagę jako taką a zaczęłam o rozmiar główki :) Mojej w 32w2d mierzyła już 29,55cm. Co to będzie dalej? :o

ps. Coma - ja też coś czuje, że będzie wcześniej. Zwłaszcza, ze moja ma już ponad 2 kg :D
    --
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    Gratulacje dla Teo!!! :)
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Madrill witaj:bigsmile:
    Teo była pod swoim wykresem i jest mega szczęśliwa, zakochana w Nince-no ale to zrozumiałe:winkkiss::bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    ja Wam powiem ze z tym "wczesniej" roznie bywa; u mnie tez z usg wieksze dziecko(wg usg robionego w 20 tyg potem nie robilam juz bo tu nie robia) plus w Pl w 18 tyg robilam i tez dziekco starsze o 2 tyg wszyscy lekarze/polozne ze wczesniej bedzie i co/?dalej czekam!!!:devil::devil::devil:

takze nie ma co sie napalac bo idzie szalu dostac w oczekiwaniu...ja juz pzrestalam po prostu czekac bedszie co bedzie:wink:
    mam tylko nadzieje ze nie pzrenosze dluzej niz 3 dni:devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Witaj Asik :)

No tak... w sumie usg to tylko maszyna i nie jest nieomylna :D
    Dlatego z jednej strony czuję, że będzie wcześniej, ale z drugiej spokojnie będę czekała do połowy grudnia :)
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Tez sie pochwale, wczoraj urodzila siostra mojego meza: synek ma 4,6 kilo i 53 cm :) Niestety jeszcze nie wiem, czy sn czy cesarka, bo z calej tej radosci zapomnielismy zapytac :smile: Ona tez swoje przeszla wczesniej, stracila pierwsza ciaze w 5 miesiacu, wiec tym bardziej radosc!:smile::smile::smile:
    --
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    Dodam jeszcze tylko, że bratowa urodziła 10 dni po terminie. Poza ktg, usg i badaniem lekarze nie szaleli. Kazali czekać. Na patologię chcieli ja połozyć dopiero w poniedziałek. Po raz kolejny okazało się, że wejherowska porodówka jest ok. Nawet bardzo ok! Zapraszam dziewczyny z Trójmiasta do nas :smile:.
    •  
      CommentAuthorwydra86
     permalink
    Teo
    Morelko GRATULUJĘ!!!
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Teorko i Morelko GRATULACJE!!!!!
    Byłyście super dzielne!!!!!
    Aż się łezka w oku kręci jak tyle dobrych wiadomości się czyta, poza tym ta jesienna pogoda też się udziela na emocje przynajmniej u mnie :tongue::tongue::tongue::tongue:
    Achhh... ależ ja bym chciala być już też tak blisko, zwłaszcza jak tyle porodów wokół a tu jeszcze całe 3 miechy przede mną :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Swoją drogą potwierdza się, że te pomiary z USG mogą być baaaardzo rozbieżne, miało być 4kg a tu proszę Ninka 3,5kg :) ale po zdjęciach rzeczywiście dałabym jej koło 4kg - jest boska! Mam nadzieję, że Morelka też szybko pokaże nam swojego synusia!
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    pitaja, to ja się porządzę :smile:
    Proszę bardzo:

Chloe28 24.10.2011 (chłopiec)
    zuzolcia 11.11.2011 (dziewczynka)
    iwrowe 19.11.2011 (dziewczynka)
    lecia_28 22.11.2011 (chłopiec)
    zabkaa25 25.11.2011 (chłopiec)
    Paaula82 26.11.2011 (chłopiec)
    asik28 27.11.2011 (dziewczynka)
    nana81 27.11.2011 (dziewczynka)
    2mycha1 29.11.2011 (dziewczynka)
    wydra86 30.11.2011 (dziewczynka)
    mareza 9.12.2011 (dziewczynka i chłopiec)
    madrill 11.12.2011 (dziewczynka)
    bahel 13.12.2011 (dziewczynka)
    hawrankowa83 17.12.11 (dziewczynka)
    Sabakuma 18.12.2011 (chłopiec)
    Talinka 23.12.2011 (dziewczynka)
    Carottka 28.12.2011 (chłopiec)
    bellybaby 28.12.2011 (dziewczynka)
    sara32 29.12.2011 (chłopiec)
    Equidna 09.01.2012 (chłopiec)
    Coma 11.01.2012 (dziewczynka)
    Hussy 17.01.2012 (dziewczynka ????????)
    LilianaLaura 19.01.2012 (chłopiec)
    anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    Anula36 30.01.2012 (dziewczynka)
    MyAngel 03.02.2012 (dziewczynka)
    tusia1984 04.02.2012 (chłopiec)
    kamiis 06.02.2012
    Viicki 13.02.2012 (chłopiec)
    ewer 14.02.2012 (chłopiec)
    aguncia 18.02.2012 (dziewczynka)
    lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    marta885 24.02.2012
    alicjatrzyna 02.03.2012 (chłopiec i chłopiec)
    biri 02.03.2012
    kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    JULITA1610 17.03.2012
    mariamateria 19.03.2012
    katarzynah1987 24.03.2012
    ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    gilese 20.04.2012
    pitaja 20.04.2012
    paprykowa 27.04.2012
    karinazosia 15.05.2012
    ifonka84 19.05.2012
    Tres 24.05.2012
    hydrazine 02.06.2012
    majka098
    Karolina91
    londynka2303
    Love_line
    poohasia
    Romeda22
    nina7187
    patpatpat
    asiunia899

Ja też czekam na wieści od świeżo upieczonych Mamuś, mam nadzieję że one i dzieciątka po porodach czują się już lepiej.
    Wiecie co, jedno mnie zastanawia, bo Teo napisała wczoraj, że Ninka była gdzie indziej i mieli ją przywieźć do Mamy dopiero dziś. ???? A czemu ona nie dostała córci niedługo po porodzie? Mnie po CC Milenkę przynieśli 2 godziny po. Czy to efekt tego problemu ze skórą? Jakby to było tylko dlatego, że Teo miała CC, to bym była lekko zdziwiona.
    Jaheira, albo dziewczyny, co mają dostęp do wykresu Teo - wiecie może coś więcej na ten temat?
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    kate1: Wiecie co, jedno mnie zastanawia, bo Teo napisała wczoraj, że Ninka była gdzie indziej i mieli ją przywieźć do Mamy dopiero dziś. ????

Też mnie to zastanawia. Ja Tadeuszka dostałam od razu po cc, po szyciu. Wcześniej mąż go trzymał. Po szyciu zawieźli mnie na salę, rozebrali małego, koszulę zadarli mi do góry i położyli na mnie synka. Przykryli nas kołdrą i tak sobie leżeliśmy ponad 2 godz. Czyli jednak po cc kontakt skóra do skóry jest możliwy!

W Biedronce Huggies'y po 39,99 duża paczka! 5-9kg 99szt! Wychodzi ok 40gr/szt! Warto kupić!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A ja ciągle w tej dwudziestce siedzę :sad::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Morelka napisała jak tam nocka. Cytuję:

"Bardzo dobrze w nocy troszke maly sie slina krztusil i spal caly czas ze mna i duzo je po pol godziny na jednym cycu i zaraz drugi jak dwa wyczysci to spi 3 godz:D"
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Dziewczyny ale w różnych szpitalach różnie jest.
    U Teo potem na sali mógł być mąż u nas po CC np mąż nie ma wstępu, dziecko niby dają jak jest z nim wszystko ok. Także nie ma co porównywać wszystko zależy od panujących zasad w danym szpitalu oraz i stanu matki i dziecka po.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    Dzięki *kate* :) Ale zazdroszczę tym co mają już maleństwo przy sobie:) Dziewczyny na pewno wszystko jest ok, w innym wypadku mała Ninka nie dostałaby 9, a TEO wyraźnie napisała, że chodziło o jakiś problem skórny. Nie ma co panikować :) Życzymy zdrówka dla nowo narodzonych dzieciaczków :)
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    asik28: U Teo potem na sali mógł być mąż u nas po CC np mąż nie ma wstępu, dziecko niby dają jak jest z nim wszystko ok. Także nie ma co porównywać wszystko zależy od panujących zasad w danym szpitalu oraz i stanu matki i dziecka po.

Rozumiem, że to zależy od stanu matki, ale w niektórych szpitalach nawet jeśli stan matki jest dobry to nie przestrzega się nowych wytycznych. Szkoda, że w jednych szpitalach się da a w innych nie... Niestety wydaje mi się, że w wielu przypadkach nadal brak dobrej woli ze strony personelu szpitala :(
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Ale nikt nie panikuje :smile: Po prostu wydaje mi się to dziwne no i jednak szkoda.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Mój mały, urodzony sn w 39tc, też dostał 9ptk ze względu na koloryt skóry. Był zasiniony, urodziłam bardzo szybko i akcja przebiegała dość gwałtownie - może dlatego taki był. Ninka miała skaczące tętno a Teo skurcze co 1min., więc pewnie podobna sytuacja. Jednak mój synek trafił do mnie po obejrzeniu przez lekarzy. Możliwe, że chodzi o przepisy szpitalne.
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    anaa86: miało być 4kg a tu proszę Ninka 3,5kg :) ale po zdjęciach rzeczywiście dałabym jej koło 4kg

no tak ale bierz pod uwage to,ze dziecko po porodzie b czetso jest opuchniete moze dlatego wydaje Ci sie ze Ninka na duza wyglada; moim zdaniem wyglada na te 3.5kg:wink:
    --
     permalink
    kurcze jak fajnie Morelce i Teorce tzn nie tylko im wszystkim ktor juz maja to swoje "male wielkie szczecie" a ja doczekac sie nie moge tymbardziej ze ta droga do szczescia to jak przez pieklo:(( mam nadzieje ze moje 6letnie czekanie zostanie wynagrodzone:) i na 9 rocznice slubu synus bedzie mial pol roczku:)))
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    no tak ale bierz pod uwage to,ze dziecko po porodzie b czetso jest opuchniete moze dlatego wydaje Ci sie ze Ninka na duza wyglada; moim zdaniem wyglada na te 3.5kg

No może też dlatego tak mi się po zdjęciach tak wydaje, bo Teo cały czas myślała, że to będzie BIG BABY i chyba mi się to udzieliło:bigsmile::bigsmile: Ninka jest w sam raz, ma słodką buźkę ciemne włoski :bigsmile:
    Pod kartą Teo jest dokładnie to samo co tu, bo Jaherka wszystko na bieżąco wam przekazuje:wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    anaa, a można już stwierdzić, do kogo podobna? :wink: bardziej Mama czy Tata?
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Jak dla mnie zdecydowanie tata:bigsmile:
    Dziewczynki nie wklejam tu zdjęcia Ninki, bo chcę tą przyjemność zostawić Teorce:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Jasne, nie ma sprawy, poczekamy :smile:
    Moja córa też cały tata, dosłownie NICZEGO po mnie (z wyglądu w sensie) na razie się nie dopatrujemy. Wrzuciłam właśnie zdjęcie na Nasze Dzidzie.
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    *Morelka* pisze jak sie czuje cyt: Dobrze, boli po cieciu ale to nic w porownaniu z bolami partymi;-)
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Josaris: Po raz kolejny okazało się, że wejherowska porodówka jest ok.

Dobrze, że mamy taki szpital :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    kate1: a można już stwierdzić, do kogo podobna? :wink: bardziej Mama czy Tata?

wiecie co a mi sie wydaje ze na tej fotce Teo z Ninka to Ninka ma mine jak Teo cala mamusia bym powiedziala:)))
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    ok ale dopiero teraz zobaczylam fotke dodana ostatnia hahhah caly Tata faktycznie!!
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Też ją teraz zobaczyłam!!! Ninka to jest mini-Mateo!!!:shocked::shocked::shocked:
    z godziny na godzinę jest coraz piękniejsza!!!
    Opuchlizna schodzi i rzeczywiście jest dużo drobniejsza niż myślałam, słodziak!!!
    Ciekawe jaki jest synek Morelki:bigsmile::bigsmile:
    --
  3.  permalink
    chloe28: no tak ale bierz pod uwage to,ze dziecko po porodzie b czetso jest opuchniete moze dlatego wydaje Ci sie ze Ninka na duza wyglada

Mój niecałe 2700, 56cm, więc długi i chudy. Naprawdę chudy. A jak dziewczyny widziały zdjęcia tuż po, to było "Jaki pyzaty" :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
    • CommentTimeOct 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    no ja tez jestem ciekawa synka Morelki:))
    melduje sie ,ze nie rodze..:wink: wiec dalej Was blokuje no ale termin jutro:wink: co mnie nie pociesza bo tylko 3% kobiet rodzi w terminie,ale wg rotzera wyszlo mi 26y pazdziernik

Milego dnia dziewuszki:bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.