Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeOct 24th 2011
     permalink
    Dziewczyny,macie jakiś pomysł na romantyczną kolację we dwoje? Tak się głowie i nie mam żadnego pomysłu na coś dobrego :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Biedronka11: A my w sobote bylismy na "3ch muszkieterach" w 3D! Polecam!

Oj nie, oj nie - tylko nie kolejny 3D! :surprised::devil:
    --
  1.  permalink
    Hussy: macie jakiś pomysł na romantyczną kolację we dwoje

Ale o menu chodzi tak?
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Biedronka,tak :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ja poczułam pierwsze ruchie w 18 tc delikatne dwa puknięcia, miałam wtedy rękę na brzuszku, potem parę dni ciszy i w 19 tc poczułam pierwsze ruchy tak od środka, pamiętam, że się martwiłam, że przegapię te ruchy, że nie będe umiała rozróżnic... ale dziś nie jestem w stanie ich przegapic albo nie rozróżnić czkawki od kopania, od machania rękami czy przekręcania się :bigsmile:
    moja siedzi na pupie i uwierz mi, że jak jeździ nogami po odbycie i pipce to nie da się tego przegapić :bigsmile::devil::bigsmile:
    cierpliwości, jeszcze chwilke :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ojjj ja nie pomogę :tongue:
    --
  2.  permalink
    No to moze salatka z liscmi szpinaku, mozarella, pomidorami i do tego jajkiem? Sos to oliwa, troche cytryny, pieprz, sol. Do tego np cieple tosty z maslem czosnkowym. Dla mnie rewelacja. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Witajcie poniedziałkowo:bigsmile:
    .
    Ja pierwsze ruchy poczułam w 16tc 4d - po położeniu ręki na brzuchu jak leżałąm i mieliśmy z mężem frajdę (to nasze pierwsze dziecko, nie licząc poronienia wtedy nie zdążyłam poznać tego uczucia).
    Z tymi ruchami to różnie bywa czasem są wcześniej czasem później.
    Mi dr mówił, że jestem szczupła (he, he teraz to już byłam) stąd tak szybko poczułam, ale ważne też na której ścianie ma się łożysko podobno jeśłi na przodzie to trochę może tłumić ruchy - nie wiem.
    Biedronka nie powiem nic odkrywczego trzeba czekać, w każdym razie już niedługo napewno się doczekasz:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Hussy: Dziewczyny,macie jakiś pomysł na romantyczną kolację we dwoje?

szampan i truskawki - zawsze działa :bigsmile:

a tak serio, to zalezy co twój mąż lubi :smile: ja szykuje takie danie, które wiem, że będzie smakować, tylko oprawe daję lepsza :bigsmile::bigsmile: tzn świeczki, serwetki... no i koniecznie trzeba się przebrać :bigsmile: faceci to uwielbiają, nie wazne co, wazne jak to podasz :bigsmile::bigsmile:
    --
  3.  permalink
    asik28: w każdym razie już niedługo napewno się doczekasz:bigsmile:

Za tydzien jade do Polski wiec jak jeszcze nic nie poczuje to przynajmniej zobacze moje szczescie na USG!!
    --
  4.  permalink
    Hussy: macie jakiś pomysł na romantyczną kolację we dwoje

A co lubicie jeść?
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Biedronka,brzmi smacznie :bigsmile:
    Anula,a ja kurczę od jakiegoś czasu nie mam zupełnie pomysłu na zwykły obiad ,a co dopiero mówić na taką specjalną kolację. No,ale może coś wymyślę :wink: Dzięki dziewczyny :smile:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Od dziś zaczynam tygodnie ciąży z "trójeczką" z przodu. Kiedy to zleciało, jak widzę tą skracającą się listę ciężarówek to jest lekki stres. :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    asik28: Ja pierwsze ruchy poczułam w 16tc 4d

ja w tym dniu poczułam pierwsze ruchy wewnątrz - na zewnątrz w 20t5d :wink:
    a R. pierwszy raz poczuł dopiero w 24t1d :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    a gdzie czołówka????
    meldować się:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    sara32: Kiedy to zleciało, jak widzę tą skracającą się listę ciężarówek to jest lekki stres.

Ja to samo - szczególnie jak widzę mój drugi suwaczek :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    anula36: moja siedzi na pupie i uwierz mi, że jak jeździ nogami po odbycie i pipce to nie da się tego przegapić
    cierpliwości, jeszcze chwilke

Nasza jest ułożona co prawda miednicowo ale doskonale znam to uczucie jak sobie "urządza" harce po pęcherzu, jajniku.
    Czasami mam wrażenie, że mogłaby wystawić stópkę moim kroczem jak się przeciąga.
    Kocham te jej rozpychania ale było, że ze 3 razy nieźle mnie skręciło od takiego "ciosu" małej.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    hawrankowa83: A co lubicie jeść?

Mój A. to w sumie wszystko lubi. Ja trochę wybrzydzam :tongue: Chodzi mi oto,żeby zrobić coś w miarę szybko i żeby było smacznie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nana81: a gdzie czołówka????

Chloe dziś na mamę czeka z tego co pamiętam :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Natalko, to go usuń :tooth: W ciąży nie wolno się stresować :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeOct 24th 2011 zmieniony
     permalink
    asik28: jak sobie "urządza" harce po pęcherzu, jajniku.

ojjj tak :devil:
    asik28: że mogłaby wystawić stópkę moim kroczem jak się przeciąga.

ostatnio jak chodzę to mam wrażenie, że Mała napiera mi na szyjkę... i nie ukrywam - to zaczyna boleć... albo właściwie kłuć :neutral:

nana81: Natalko, to go usuń W ciąży nie wolno się stresować

Nie no coś Ty - chcę wiedzieć ile czasu mi zostało :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Teo wychodzi ze szpitala we wtorek, przynajmniej takie info jest pod jej wykresem.:bigsmile:
    .
    No dziewczynki mi też się wydawało, że lista się ciągnie i ciągnie a jak poszła to jestem na 7 miejscu:shocked:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    asik28: że lista się ciągnie i ciągnie a jak poszła to jestem na 7 miejscu

ja na 16 dalej, bo ciągle ktoś wskakuje przede mnie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    U mnie jest parcie na pęcherz :tongue: I to dość bolesne. Pod żebra wczoraj chyba dostałam,bo tak zabolało nie przyjemnie aż się zerwałam w sekundę z łóżka..
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    a ja dzisiaj o 6 rano mialam pobudke w postaci kopniakow w okolicach pecherza jako przypomnienie, ze dzis poniedzialek i trzeba isc do pracy.
    przykry fakt, ze juz koniec weekendu, ale pobudka byla wspaniala! :wink:
    --
  5.  permalink
    Pamiętnik z podroży statkiem...

Dzień 1
    Wszystko spakowane - najlepsze sukienki, kostium kąpielowy, shorty...
    Jestem bardzo podekscytowana wyjazdem.
    Jest to mój pierwszy samotny wyjazd - nie mogę się doczekać!
    --------------------------------------------------------------
    Dzień 2
    Początek dnia spedziłam na pokładzie - pięknie! Oglądałam wieloryby oraz delfiny.
    Spotkałam kapitana - wygląda na bardzo interesującego mężczyznę.
    Dzień 3
    Dzisiaj basen. Gry na pokładzie: golf, tenis... Na obiad kapitan zaprosił mnie do swojego stolika. Czuję się zaszczycona zaproszeniem. Jest On bardzo interesujący i seksowny.
    ----------------------------------------------------------
    Dzień 4
    Wygrałam w kasynie 800$. Kapitan zaprosił mnie na obiad. Tym razem w jego kabinie. Jedzenie było wspaniałe z kawiorem i szampanem. Zaproponował mi pozostanie na noc. Odmówiłam. Przecież nie mogę zdradzać męża...
    Dzień 5
    Ponownie basen. Spaliłam się na słońcu. Weszłam pod pokład po drinka. Resztę dnia spędziłam w barze przy pianinie.. Zauważył mnie kapitan, postawił mi kilka drinków.
    Jest on naprawdę bardzo uroczy. Znowu zaproponował mi spędzenie nocy w jego kabinie... Ponownie odmówiłam. Trochę go to zdenerwowało. Powiedział, że jeżeli się nie zgodzę na jego warunki to zatopi statek ze wszystkimi pasażerami... Zszokowała mnie jego odpowiedź!!!
    Dzień 6
    Dzisiaj uratowałam 1600 ludzi... Dwa razy!!!
  6.  permalink
    ODDAJ WINO !!!

Facet wszedł do swojej ulubionej eleganckiej restauracji. Ledwo usiadł przy stole, gdy zauważył piękną kobietę siedzącą stolik obok, całkiem samą.
    Zawołał kelnera i zamówił najdroższą butelkę Merlota, którą kazał podać tej kobiecie, myśląc oczywiście, że ona zgodzi się na to i będzie jego.
    Kelner wziął butelkę i podał kobiecie, mówiąc, że to od dżentelmena obok.
    Kobieta popatrzyła na wino i postanowiła przesłać notkę facetowi:
    - Żebym przyjęła tę butelkę, musisz mieć mercedesa w garażu, milion dolarów w
    banku i siedem cali w majtkach."
    Facet po przeczytaniu notki postanowił odpisać:
    - Dla twojej wiadomości - posiadam Ferrari Testarossa, BMW 750 i Mercedesa
    600 S w garażu, ponad dwadzieścia milionów dolarów w banku, ale nawet dla tak
    pięknej kobiety jak ty, nie obetnę sobie trzech cali !!!!! Oddaj wino !!!
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: U mnie jest parcie na pęcherz

to to też! Z soboty na niedzielę szłam do wc po północy, po 2 w nocy, po 5 i rano po 9 znów :shocked: a w dzień to jakaś masakra jest - idę np. do Rafała, wysikam się przed wyjściem, a do niego ledwo docieram, bo już mam parcie jak hugo :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Talka ktoś przed Nas wskakuje ale Ten twój suwak się nie cofa :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ano! Czas się skraca, zamiast wydłużać :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    Witam ciezaroweczki:grouphug::grouphug:

Niech Was moj suwak nie zmyli,dzisiaj termin ale jeszcze nie rodze!! Mma przyleciala wczoraj wiec w sumie mogloby sie cos zadziac zeby ta mama sie na cos przydala haha ale narazie to starszak z niej korzysta

Mam mega opuchniete kostki od wczoraj, a ze raczej mam szczuple nogi i stopy to widac masakra od wczoraj rana tak mam
    Zrzucilam jakos kilogram, poltora, waze 61kg

No i w nocy mialam akcje skurcze co 10 min jak mega bolesna @ ale po poltorej godzinie sie wyciszylo.. podobnie mialam na 1-2 dni pzred porodem pierwszego dziecka wiec mam nadzieje,ze cos sie zadzieje na dniach!!!bo ja juz chce zobaczyc jak Moje Dziecko wyglada hihihi :heartsabove:

Kurcze pierwszy wyszedl dzien przed terminem...mam nadzieje,ze duzo nie przenosze,wg OM dzis jest termin, a wg Rotzera termin jest 26ego..wiec czekam na srody a potem zaczne sie wkurzac;)

Milego dnia dziewczynki,jakbym zaczela rodzic to dam znac bo mam dostep w komorce do neta wiec dam znac i jak cos to myszy dam smsa

buzka
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no to czekamy Chloe :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Chloe28 to życzę by "akcja" się rozkręciła najdalej za 2 dni:wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Hej!
    Ale się rozpisałyście z rana :) Moja córeńka ma ułożenie główkowe więc kopie mnie nad pępkiem i bardzo ochoczo wyciąga nogę pod prawe żebro :) A pierwszy raz poczułam w 17 tc taką przepływającą kulkę :)

Chloe trzymamy kciuki by maleństwo się zmobilizowało! :)
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    my od rana o tych kopniakach no i moja tak się rozkręciła, że ciężko mi sie skoncentrować... to chyba jakis taniec indiański :boogie: brzuch faluje :boogie: normalnie spokojnie herbaty nie da się wypić... :jumping::jumping: i w żebra i po odbycie :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka: a w dzień to jakaś masakra jest - idę np. do Rafała, wysikam się przed wyjściem, a do niego ledwo docieram, bo już mam parcie jak hugo

:tooth: No to My wychodzimy np. na zakupy.Robię siku,zamykam drzwi i znów wracam,bo nie da rady.. I za chwilę to samo. Czasem mi się zdarza podczas 10 minut iść trzy razy do łazienki i nawet te parę kropelek,bo taki jest nacisk że nie da rady :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    U mnie na razie cichutko.Znów przyszły ciche dni :wink: Tylko potem się zwracają trzykrotnie :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Zrobiłam porównanie brzu :devil:
    Masakra :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Hussy: Robię siku,zamykam drzwi i znów wracam,bo nie da rady.. I za chwilę to samo. Czasem mi się zdarza podczas 10 minut iść trzy razy do łazienki i nawet te parę kropelek,bo taki jest nacisk że nie da rady

tez tak mam, najgorzej jak ide spać i nie usne od razu... to bede wstawac co chwila

ale bardziej chce mi się siku jak chodze i wtedy musze natychmiast, ale na przykład wczoraj jechaliśmy autem 1h i juz myslalam że nie dam rady, ale po chwili przechodzi, mysle ze czasem dziecko nacisnie i wtdey parcie jest straszne, ale tez potrafi odpuscic, ale nigdy nie wiadomo kiedy odpusci :bigsmile:
    no i najgorsze jest to ze ja popuszczam przy kichaniu :sad: wiec nie moge miec pelnego pecherza, bo jak akurat kichne... bedzie potop :surfing::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anula36: no i najgorsze jest to ze ja popuszczam przy kichaniu

ćwicz mięśnie Kegla, bo po porodzie będzie gorrzej... moja mama coś o tym wie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    No moja też ma różne dni... :) Ale zauważyłam, że pewne czynności czy muzyka ją pobudzają :) Np. podróż samochodem czy pociągiem - o wtedy daje mi popalić :D I nie wiem czy dlatego, że zapalona podróżniczka będzie, czy może właśnie domatorka i się wkurza, że znów gdzieś jedziemy :D

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki... Czy Was też swędzą stopy? Bo mnie od daaawna.. Ale oczywiście przewrażliwiona i przerażona wizją cholestazy zrobiłam sobie próby wątrobowe... Najpierw w 28 tc - wszystko w normie, potem na początku 33 tc - nadal w normie. Teraz jestem w 34 i swędzą mnie dalej jakby troszkę bardziej niż ostatnio. Nie wiem czy znowu nie zrobić... Ale nie chcę też przesadzać...
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Chloe, bo zaczynam się niecierlpliwić :wink: Zaczęłabyś w koncu rodzić do cholery :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    chloe chloe :thumbup::thumbup:
    --
  7.  permalink
    ja jak zejdę z psem po schodach i wyjdę z powrotem na górę to też mi pocieknie:( ech, mam zapas wkładek jak w sklepie, nie wiem czy nie kupię tych cieniutkich z Tena Lady na wyjścia, i nie mam na to żadnego wpływu, tak mała ciśnie mi główką na pęcherz
    trzeba ćwiczyć Kegla i już:)
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    co do ruchów to ja przegapiłam motylki bo niestety od zawsze mam prolem z zaparciami jak i zapowietrzaniem jelit:P więc często mi się tam przelewa a pukanie poczułam 17t6d i tak do teraz i od razu mogłam poczuć pod ręką ale bardzo delikatnie:) już potrafi fajniej uderzyć no i mój pęcherz też jej się bardzo podoba:D:D
    tak chloe dzidzia czekała po prostu na przylot babci teraz to już się zdecyduje i wyjdzie pięknie na drugą stronę:)
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dzien dobry wszystkim:))
    wiec witam juz z pracki:)) hmmm najgorzej bylow wstawac rano:(( ale damy rade:))
    Biedronka wrocilam do pracy bo juz chcialam a lekarz juz pozwolila wiec chce troche popracowac, rozruszac sie wyjsc do ludzi:) czas szybciej mija czlowiek sie inaczej czuje;) poki dobrze sie czuje chce pracowac jak bedzie za ciezko badz cokolwiek nie tak pojde na zwolnienie;))
    hmm doczytalam ze TEO jutro do domku :)) super moze wreszcie i ja Ninke zobacze;)
    a jakies wiesci od Morelki???
    Chloe bierz sie w garsc i do porodu:) ochlonelysmy po piatku czekamy na nowe emocje;)))

dziewczynki o 15 dzwonie do WAwy...trzymajcie kciuki:)) dam napewno znac:)
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ewelinda trzymamy :bigsmile:
    naprawdę jestem ciekawa co ci powiedzą, mam nadzieję, że było dużo zamieszania o nic :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    anula tez mam taka nadzieje:)) mam nadzieje ze o 15 bedzie ten wynik:))
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    ewelinda29: dziewczynki o 15 dzwonie do WAwy...trzymajcie kciuki:)) dam napewno znac:)

Trzymam:thumbup:
    -- ,
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    nooo jeśli nie będzie, to nie chciałabym byc w skórze pani odbierającej telefon :P
    czekamy z Toba!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.