Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeOct 24th 2011
     permalink
    tak trzymamy kciuki i czekamy razem z tobą do 15!!!! no i też mam nadzieję że one będą o 15 i że już nic tam nie wymyślą!!!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :thumbup: zaciskammm!!
    --
  1.  permalink
    A więc i ja się co nie co odezwę bo dawno nie pisałam, a jedynie zaglądałam.

Na wstępie: ogromne gratulacje dla Teo i Morelki!

Ewelinda, i ja trzymam kciuki!

Chloe, oby poszło po Twojej myśli i abyś lada dzień trzymała w ramionach swoje Maleństwo!

---

Ja jestem po wizycie u ginekologa. Hemoglobina wzrosła, a więc jest już w normie. Oczywiście nadal przyjmuje żelazo, zalecił mi lekarz przyjmowanie go do końca ciąży + w trakcie karmienia piersią. Zaczęłam brać też jakieś witaminy, Femibion 2 dokładnie. A USG połówkowe dopiero za dwa tygodnie czyli wypadnie na 21 tc. Nie wiem jak ja przetrzymałam te dwa miesiące praktycznie bez USG. Ciężko było i jeszcze dwa tygodnie, ech...

Co do ruchów to wydawało mi się, że kilka dni temu poczułam je (głównie takie "puknięcia" od środka) ale to chyba jednak nie było to bo teraz ich nie czuję...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    katarzynah1987: ale to chyba jednak nie było to bo teraz ich nie czuję...

to mogło być TO. na oczątku one nie są codziennie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ewelinda, trzymam mocno :smile:
    --
    Ja na początku też nie byłam zbyt pewna czy to na pewno dziecko kopnęło czy może mi się ubzdurało :wink:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    no wiec wynikow nie ma :((( moze beda jutro o 15 poniewaz pani ktora miala ogladac mnie rozchorowala sie....kur... dostane:(( poprosilam o polaczenie do kierownika i rozmawialam z pania ktora powiedziala ze jutro sama sie tym zajmie zebym zadzwonila o 15 powinny byc:(( aaaaa zapytalam tez ta kobiete czy naprawde nie ma tych wynikow czy poprostu nie chca mi czegos powiedziec odpowiedziala ze spokojnie niech sie pani nie denerwuje nie ma tych wynikow(no taak bo niby czym sie powinnam denerwowac:((() przysiegam ze sie wykoncze normalnie rozryczalam sie z bezradnosci:(((
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :neutral: załamka normalnie! :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no załamka totalna!!!!!!!!!!!patałachy!!!!!!!!!!!!
    --
     permalink
    dziewczyny zalamka zalamka ale ja sie normalnie wykoncze nerwowo jak beda kazac mi tak dzwonic codziennie bo moze bedzie;((((
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Współczuję Ewelinda :sad: Po co narażać dodatkowo ciężarne na taki stres?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    nie no są nie poważni kompletnie ile razy można zmieniać datę wyników!!!!!!!!
    --
     permalink
    nie wiem :(( uciekam do domku...
    milego popoludnia
    --
    •  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeOct 24th 2011 zmieniony
     permalink
    Masz pecha po prostu... zdarza się, ale myślę, że lepiej mieć pecha i dłużej czekać na dobry wynik, niż od razu dostać złe wieści.Jakby mogli cokolowiek ukrywać - przecież w końcu musisz odebrac wynik, bo ich zamęczysz :wink: Będzie dobrze i musisz w to wierzyć. Głowa do góry :hugging: Wierzę, że jutro będziemy otwierać piccolo :) W razie czego chłodzi się w mojej lodówce :shades:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    taka polska rzeczywistość.... ludzie w ogóle nie mają wyobraźni, że ktoś po drugiej stronie słuchawki czeka na tą wiadomość w nieziemskim stresie, zwłaszcza w ciąży... szkoda co mówić.
    --
    Chloe, też myślę, że drugi synek czekał na babcię :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile: Teraz może się rozkręcić!!! hehe czekamy na wiadomości i zaciskam kciuki, żeby ten poród w wodzie okazał się super i rzeczywiście dał ci ulgę w bólu. Ale na pewno pójdzie szybko i sprawnie, masz już doświadczenie :tongue::tongue::tongue::tongue::tongue:
    --
    Ja też poczułam pierwsze puknięcia w 16t4d, ale wcześniej nie było nigdy żadnych motylków czy smerania, od razu takie mini-kopki (pukania). Potem standardowo kilka dni ciszy i zastanawiania się czy to co poczułam to było TO, i jak poczułam to po raz kolejny to byłam pewna, że TAK. Także cierpliwości dziewczyny, maluchy się rozkręcą.
    Chociaż mój Maksiu już teraz ma swój rytm dnia, głównie w godzinach 8.00, 12.00 i 22.00 (zwłaszcza 22.00!!!). W pozostałych godzinach czuję go sporadycznie, a w swoich godzinach aktywności nieziemsko szaleje.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Moja Maleńka ostatnio upodobała sobie przekręcanie się w nocy!! :neutral: wstaję na siku, kładę się z powrotem, a po chwili ona zaczyna... będę w szoku jeśli na kolejnym usg znów będzie główką w dół :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no nasz córeczka też aktywna jest w godzinach rannych tak od 8 potem po obiadku no i 21-30:) i w nocy po siku jak wracam to też musi się ułożyć ale to może jeden dwa ruchy:)
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
    • CommentTimeOct 24th 2011 zmieniony
     permalink
    witajcie dziewczyny :bigsmile:
    ale dużo napisałyście ...
    dziękuję Wam WSZYSTKIM za trzymane kciuki , emocje i gratulacje...:surprised:
    jak Was teraz przeczytałam to powiem Wam że zapomniałam że napisałam sms przy 9 cm rozwarcia że jestem szczęśliwa bo czuję jak prze by wyjść :bigsmile:
    jestem w szoku że napisałam szczęśliwa bo nic tak okropnie nie wspominam jak bóle parte ... przerosły moje najśmielsze oczekiwania co do wielkości bólu... myślałam że mnie żywcem rozerwie... no ale mineło 4 dni i już mogła bym rodzić drugie
    b:wink:
    jestem taka dziewczyny szczęśliwa ..
    położną odbierającą poród miałam super ... fakt przychodziła tylko zaglądnąć do mnie co godz jak postępuje rozwarcie a reszte zostawiła mi ale na to jak ja się wydzierałam przy partych i mówiłam jak już główka na samym dole była że więcej nie będę przeć (mdlałam prawie z bólu) to miała stoicki spokój dla mnie ...naprawdę ...
    był przy mnie cały czas mąż i jak by nie on to nie wiem jak bym to przeżyła tak bardzo mi pomógł ...ale teraz mówi że na parte następny raz wychodzi... tak jest przerażony tym jak się męczyłam , darłam okropnie i wogóle bo najgorsze było to że nie mógł mi pomóc ... ale spisał się na medal ... cały czas mi pomagał , przytrzymywał i w ogóle...
    my od dzisiaj w domku jesteśmy z Oskarkiem zdj pokaże na odpowiednim forum mojego skarbeczka
    jeszcze raz bardzo dziękuję za wsparcie z Waszej strony , :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Miło się Ciebie czyta :bigsmile: Zazdroszczę! Dobrze Wam, już jesteście w domku!Cieszcie się sobą :wink:
    Jeszcze raz gratuluję!
    --
  2.  permalink
    Morelka super, ze juz w domku jestescie! Koniecznie musisz nam pokazac Oskarka!!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    :smile::smile::smile:to gratuluje męża:):) super że jesteście w domku teraz niech Oskarek zdrowo rośnie ku uciesze rodziców:)
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Szczerze mówiąc z powodu tych partych bardzo się cieszę, że jednak miałam cc:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    morelka - super juz w domciu :bigsmile:

ewelinda - no cóż czekamy razem z tobą... ale ręcę opadają fakt...:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    ewelindawspolczuje tych nerwow!!!a nie mozesz tam jechac po te wyniki??

mysza no do cholery tez bym sobie urodzila ahhahah:hugging:
    juz chce zeby mnie bolalo i chce sie nawet posrac z bolu tak mam dosyc...

morelkaanapsiz ile trwala faza parcia bardzo mnie to interesuje czy herbatka z LM sie przydala:))

buzka dla Was i mam nadzieje,ze dzisiaj w nocy urodze bo szlag mnie trafi na serio chyba!!!zaraz iwrowe mnie i zuzola wyprzedza !!!!!!!!!
    mielgo wieczoru
    --
     permalink
    coz dziewczyny musze byc cierpliwa:((

Chloe no tak niekoniecznie bo ja mam do Wawy 200km a jak zajade i odesla mnie z kwitkiem to srednio prawda??:( 10 listopada mam usg w Wawie mam nadzieje ze do tego czasu beda te piep.. wyniki:((
    --
    •  
      CommentAuthorwydra86
     permalink
    Hej dziewczyny w zeszłym tygodniu byłam na wizycie lekarskiej i trafiłam do szpitala z podejrzeniem małowodzia i hipotrofii. Mała miała 1690. Wyszłam do domu na przepustkę , w chwili obecnej mała ma 1924. Nadal o wiele za mało jest poniżej 10 centyla. Ponownie do szpitala mamy się zgłosić 2.11 i znów pewnie będą robić przepływy co kilka dni i ktg. Cały czas jest zagrożenie przedwczesnego porodu. Prawdopodobnie skończy się cięciem cesarskim jeżeli tylko będzie coś nie tak.
    Bardzo chudzinka z tej mojej córeczki, zobaczymy co będzie dalej...same zmartwienia.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    no malutka ta twoja malutka, no to obyś urodziła jak najpóźniej a mała podrosła jak najbardziej :grouphug:

mam znajomą, która urodziła awaryjnie przez cc w 33tc i mała nie wazyła 2kg (nie pamiętam dokładnie)

to było ponad rok temu, i dzis mała rośnie i rozwija się prawidłowo :smile: wiec głowa do góry, odpoczywaj i dbaj o siebie :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    wydratrzymam kciuki zeby Malutka ladnie przytyla!!
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    wydra86 moj brat urodzil sie pod koniec 7miesiaca!!!!!! nie wazyl 2100kg
    obecnie ma 25lat i jest zdrow jak ryba :))))))
    Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Wydra, nie martw się, moje dziecko też nie było największe przy urodzeniu, a teraz pięknie nadrabia. Będzie dobrze, zobaczysz:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    wydra, to ja się też dołożę z pocieszającymi danymi. Mnie mama urodziła w 33tc, waga urodzeniowa 1500 kg, po porodzie spadek do 1000 kg.
    Fakt, po urodzeniu 2 miesiące w szpitalu (przełom 1978/79) a dziś - wszystkim bym życzyła tak nie chorować na nic przez 33 lata :smile:
    Życzę, żeby Twoje Maleństwo jak najwięcej przybrało wagi do dnia porodu, a przede wszystkim życzę szczęśliwego finału - taki na pewno będzie.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeOct 25th 2011
     permalink
    wydra trzymam mocno kciuki żeby mała pięknie przybrała i żeby wszystko się szczęśliwie rozwiązało!!!
    --
     permalink
    dzien dobry wszystkim:))
    wydra trzymam mocno kciuki za Malutka:))
    hmm czekamy wiec na TEORKE dzis i na Ninke;))
    milego dzionka;))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    tak na teo i Ninkę no i na twoje wyniki
    --
     permalink
    hmmm kasia zapomnialam na chwile bo chcialam zapomniec:(( taak miejmy nadzieje ze doczekamy:))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    oj to przypomniałam;/;./ gapa:P no dziś już muszą być jak już ta Pani powiedziała że sama się tym zajmie to musi dojść w końcu do konsensusu!
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
    • CommentTimeOct 25th 2011 zmieniony
     permalink
    u mnie faza parcia była długa z godz na bank się męczyłam z lekkimi zanim przeszło do tych ostatnich ...
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    u mnie faza parcia była długa z godz na bank
    --

Znaczy się liście malin chyba nie pomogły....
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    chyba nie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    cześć Wam wtorkowo!
    jestem totalnie niewyspana - całą noc jakieś głupawe sny miałam :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Cześć z rana:wink:
    Morelka!!! witaj kobieto - bohaterko:cheer: Jak będziesz miała chwilę to napisz coś jeszcze wiesz że przyszłe rodzące chłoną takie rzeczy:wink: Np. czy cię nacinali no i jak Dzidziunio?:bigsmile:

Ewelinda nie zdziwiłabym się jakby tam mieli niezły burdel i Twoje wyniki były a oni mieli problem bo np. nie mogą ich znaleźć:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    poczekaj jak będziesz mieć dzidzie :wink:
    ja też nie wyspana :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    A ja wczoraj byłam "zwiedzić" oddział w jednym szpital - wygląda obiecująco że WOW! W dodatku rodzinny za darmo!
    Powiedzcie laski te co mają wadę wzroku - kiedy do okulisty idziecie i czy wiecie jak takie badanie wygląda? Bo trzeba dostać to zaświadczenie całe że można rodzić SN... i czy do okulisty trzeba mieć skierowanie?
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Chloe - więc nie ma rady - plan na dziś: mycie okien i podłóg, 3 razy runda z siatami na 10 piętro i z powrotem na koniec mały numerek z menem swym i coś musi zadziałać!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    morela1: poczekaj jak będziesz mieć dzidzie ja też nie wyspana

tak myślę, że teraz to mnie Mała przygotowuje na czas po porodzie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    właśnie weź się za mycie okien i jakiś dłuższy spacer i to schodzenie po schodach!!! może coś ruszy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Morela, kurcze zobacz a mówią,że parte nie bolą... Bo dla mnie parte to był lux w porównaniu do tego co było wcześniej... Może tak głupio to zabrzmi i mam nadzieję,że nie odbierzesz tego źle, ale może źle parłaś... W sensie nie zgrało się to z oddechem... No nie wiem...
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Wy tak o niewyspaniu, a ja właśnie okryłam, że żadnej małej lampki w domu nie mam, a przydałaby się przy maleństwie na nocne akcje :devil::devil::devil:
    Ile jeszcze nieoczekiwanych wydatków nam dojdzie...:shocked:
    chloe28 bierz się w garść! Masz mamę w domu, wykorzystaj to, zrób coś miłego dla siebie (może ostatnie zakupy... :P), odpręż się. Został ewentualnie tydzień!!! Trzymaj się!
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Talinka: morela1: poczekaj jak będziesz mieć dzidzie ja też nie wyspana

tak myślę, że teraz to mnie Mała przygotowuje na czas po porodzie :wink:

A ja Ci powiem,że to teraz niewyspanie nijak ma się do tego, które będzie po porodzie... Mi też się wydawało,że mój Wojtuś mnie przygotowuje, ale gdzie tam...:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nana81: Wy tak o niewyspaniu, a ja właśnie okryłam, że żadnej małej lampki w domu nie mam, a przydałaby się przy maleństwie na nocne akcje

ja to samo! muszę jakąś malutką kupić :wink:
    Jaheira: A ja Ci powiem,że to teraz niewyspanie nijak ma się do tego, które będzie po porodzie...

Zobaczymy- może mała będzie taka jak ja? I w ogóle nie będę wiedziała co to nieprzespane noce - jak moja mama :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    dzieki dziewczyny. ale widzicie tutaj w uk jest tak,ze za tydzien w pon zrobia mi masaz szyjki(i wtedy dopiuero tez sparwdza rozwarcie) czyli amsaz szyjki w skonczonym 41 tyg
    jak nie zadziala to za 2 tryg w pon(42 tydzien skonczony) umawiaja na wywolanie ktore moze miec miejsce w kazdy dzien po 42 tyg w sensie pewnie za 2 tyg najwczesniej by wywolywali:cry::cry:

a ja myslalam,ze jak pierwszego urodzilam dzien pzred terminem to teraz tez bedzie szybciej, tymabrdziej,ze od poczatku mi wkrecali lekarze/polozna ze powinno bcy wczesniej!!!
    KLAMCZUCHY!!!

ja wlasnie duzo chodze, dzisiaj chyba znowu pojde nic nie zaszkodzi, opieprze jakies ostre curry znowu na miescie nie wiem choera jasna mam dosyc:cry::cry::cry:

nikomu nie zycze zeby po terminie sie ovudzil nadalk z brzuchem, beznadziejne uczucie...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.