Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeOct 28th 2011
     permalink
    5 tygodni do donoszenia (a jak już nieraz pisałam - zamierzam urodzić przed terminem) :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoriwrowe
     permalink
    Talka - albo 2 tyg po terminie:P
    --
    •  
      CommentAuthoriwrowe
     permalink
    Chloe - jak sie martwisz to jedz na ktg...nie odmowia...nie mogą!!! buziak:****
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    iwrowe: Talka - albo 2 tyg po terminie:P

ojjj nie! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    chole leć i się nimi nie przejmuj teraz wy jesteście najważniejsi!
    no i następne są na końcówce tzn jeszcze trochę wam brakuje ale za nim się obejrzymy i grudzień będzie gorący:P
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    dziewczyny ja rozumiem chloe, żeby to bylo takie proste: chcesz usg i masz ,albo chcesz ktg i robia- no wiec nie, jak lekarz nie widzi potrzeby to nie robi i juz. I mozemy sie dziwic ile chcemy ale tak jest w Anglii, Irlandii, Holandii, Danii wogole na zachodzie. Mozna narzekac ale nie ma sensu...w jednym jest lepiej w innym gorzej, np porody sa naprawde super. Nikt nie robi ktg co chwila, nikt nie sprawdza szyjki co chwila, o wszystko pytaja i szanuja Twoje zdanie a jak juz cos musza przy tobie zrobic to 100razy przepraszaja za najmniejszy bol. Poprostu jak sie czlowiek naczyta ile w Polsce badan robia to sie zaczyna bac, ja nie wiem jak sama bede reagowac po terminie, pewnie podobnie, narazie nie narzekam. Fakt ktg mi nie robili ale serduszko co tydzien sprawdzja
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
    • CommentTimeOct 28th 2011 zmieniony
     permalink
    Anula ja CI napiszę jak było u mnie bo miałam identyczną sytuację. W 26 tyg. zaczęłam mieć twardnienia brzucha, nieregularne i bezbolesne ale więcej niż kilka razy dziennie. Moj gin na początek włączył dość sporą dawkę magnezu i kazał się oszczędzać, leżeć nie musiałam bo szyjka była wzrorowa ( u mnie Asmag forte 3x2) ale po 2 tygodniach nie zmniejszyły się te twardnienia, nie było ani lepiej ani gorzej, szyjka nadal ok (czyli te skurcze nie maja wpływu na jej rozwieranie ani skracanie) a mimo to zapisał mi fenoterol w bardzo małej dawce (3x 1/2). Całą noc to przeżywałam, przeczytałam "cały ten internet" i rano jeszcze dzwoniłam do gina czy na pewno mam to brać skoro mam dni że jest ok. Ale ostatecznie wzięłam. Jestem obecnie 2 tydzień na tym leku - wszystko wróciło do normy a ja mogę normalnie chodzić i być aktywna. Moj gin iseptinu mi nie przepisał bo od tego się już odchodzi, podobno ma wpływ na płód. To jest lek osłonowy na skutki uboczne leku, ale ja ich np. w ogóle nie miałam więc cieszę się że nie musiałam się dodatkowo truć. Gdyby się zdarzyło że np. leku bym nie wzięła a skurcze się nasiliły i wylądowała w szpitalu to bym dostała ten sam lek w dużo większej dawce + leżenie. Mnie kazał zrobić jeszcze posiewy z pochwy i moczu bo czasem takie skurcze to skutek infekcji więc może to jeszcze zrób? A i jeszcze jedno zastanów się na d nospą - dawniej całkowicie dozwolona, teraz czasem nie, z tego względu że owszem działa bezpiecznie i rozkurczowo ale na szyjkę niestety także...
    powodzenia
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    AAA Anula i jeszcze prośba - jak sobie przypomnisz to napisz mi nazwę tego leku który przepisała Tobie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    dzieki dziewczyny
    zrobilam sobie dlugi spacer(kolejny codziennie staram sie chodzic..) , maly zaczal fikac bardziej wiec chyba odpuszcze ten szpital, ale jak tylko cos mnie zaniepokoi to pojde-mysle,ze jednak nie zrobia problemu bo robia KTG tylko wtedy jesli np dziecko ma zmniejszone ruchy albo inne niz zazwyczaj..wiec bede obserwwoac, glownie dlatego,ze jest po terminie..
    On jest tak nisko ze jak zaczne rodzic to chyba po prostu wyskoczy..(oby!!;)

milego wieczorku
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    chloe a nie możesz im powiedzieć że masz mniej ruchów?:tongue: przecież muszą CI uwierzyć na słowo a jakbyś bardzo chciała to dostaniesz w ten sposób to KTG...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Dzięki za wiadomość Chloe, bo kurcze nie dajecie mi spokoju. Ciągle myślę co tam u Was i czy to już...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    coma - jak mąż wróci z apteki i z innych zakupów....
    a widzisz co lekarz to opinia, każdy lek ma chyba coś dobrego i złego... zwariowac można
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    coma: chloe a nie możesz im powiedzieć że masz mniej ruchów?:tongue: przecież muszą CI uwierzyć na słowo a jakbyś bardzo chciała to dostaniesz w ten sposób to KTG...:wink:

tak,tak jak pisalam wyzej jesli ejst mniej ruchow lub dziecko rusza sie inaczej to zrobia KTG,ale mowie Maly zaczal fikac wiec juz sie troszke uspokoilam..
    Czuje jego glowke prawie w pipce masakra!!!!!mam nadzieje,ze jak zaczne rodzic to nie wyskoczy w domu!!
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Czuje jego glowke prawie w pipce masakra!!!!!mam nadzieje,ze jak zaczne rodzic to nie wyskoczy w domu!!

Hihiiii porodu domowego to tu jeszcze chyba nie było ;)
    Jak tak nisko czujesz główkę to może już blisko do rozpoczęcia całej akcji :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    CHLOE kurcze wykrakałaś sobie to przenoszenie...
    trzeba było cicho siedzieć.... :tongue:
    mam nadzieję, że to na prawdę kwestia godzin... :wink:

dziewczynki ja się z Wami "żegnam" bo chyba przenieść się czas na rozpakowane :smile:
    oczywiście będę tu zaglądać często i czytać co u Was słychać bo tak łatwo się mnie nie pozbędziecie :wink:

a dla chętnych dodałam parę zdjęć Niniorka na Naszych Dzidziach :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Julita na 28 sa tez i mamy ktore rodzily w domu :)
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Spoko Teo niedługo dołączymy wszystkie do rozpakowanych więc to Ty się nas nie pozbędziesz! :bigsmile: Ale czekam na szczegóły!!!!! (chyba że gdzieś są a ja o tym nie wiem!)
    Chloe wiem że się rusza ale mi bardziej chodziło o to że obojętne czy się rusza czy nie to im powiesz co uważasz żeby mieć KTG i się uspokoić:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    MrsHyde ja wiem, że na 28dni były porody domowe ale mi chodzi o ostatnie opisy porodów tutaj na tym wątku. Jeszcze żadna nie pisała o akcji z domu ;)

No chyba, że jeszcze nie za moich czasów była tu jakaś relacja na żywo z porodu domowego, to chętnie bym się cofnęła na daną stronę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    dostalam sraczki,ale nie podniecam sie tym zbytnio...ale mzoe sie wysram to zechce maly wyjsc..hahahah dobrze ze humor mi sie poprawil jakos...ale jak nie urodze dzisiaj w nocy to znowu od rana deprecha..:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    chloe28: dostalam sraczki,ale nie podniecam sie tym zbytnio...ale mzoe sie wysram to zechce maly wyjsc..hahahah

jestem nieco zniesmaczona - zajrzałam tu przypadkiem i żałuję. Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    rumba
    no niektorych temat gowienka przeraza; sorki jak zbyt doslownie to napisalam (kto mnie zna to zna sposob w jaki potrafie pisac:devil::devil:
    zreszta na tym etapie wszystko mi jedno, rowniez pozdrawiam:devil::devil::devil::devil:

a moze powinnam byla napisac: wyproznie zamiast WYSRAM?? przeciez sranie ludzka rzecz!:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    rumba: zajrzałam tu przypadkiem i żałuję

:rolling::bigsmile:

chloe28: przeciez sranie ludzka rzecz!

:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    chloe - twoja sprawa w jaki sposób wyrażasz swoje potrzeby fizjologiczne, ale zachowaj może je dla siebie, dziecko się urodzi a nie ,,wysra,,:shocked::shocked::shocked:

talinka: ty może już się nie wypowiadaj, bo czasem za dużo piszesz, jeśli wiesz o czym mówie.:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Rumba coś za szybko oceniasz ludzi .
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    rozumiem rumba, że się zniesmaczyłaś, bo sranie to nic smacznego, ale zrozum, że my tu kobiety w ciąży poza tym że piejemy z radości posiadania brzuszków, wspieramy się w trudnych chwilach, ale tez rozmawiamy o codzienności ciężarnych, a to oznacza: cieknące pipki, sraczki i zatwardzenia, nabrzmiałe suty, odbyt, który chce wyskoczyć, pękająca skóra, kwas w gardle, żoładek w żebra wciśnięty... i wiele innych, poza tym ona zaraz będzie rodzić, więc gorsze słowa polecą :devil::devil::devil::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Chloe, oby Ci ta sraczka pomogła :-P
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    hahhaha anula - rozbawiłaś mnie:) wiem wiem,może tego nie rozumiem i to akurat zrozumiałe - bo nie jestem w ciąży!. W każdym razie ja znikam - wspierajcie się nawzajem. Trzymajcie się Kochane i urodźcie zdrowe bobasy:) :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Rumba, wybacz ale normalnie mnie rozśmieszyłaś...!
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Może następnym razem te wszystkie niesmaczne rzeczy róbmy przez bibułkę delikatnie stękając "ąąąą" i "ęęęę" :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    miałam nie pisać ale nie mogę sie powstrzymać?? Swoim mężom też oznajmiacie że macie ,, sraczkę"?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Chloe, aż się uśmiałam :) Życzę Ci, żebyś szybciutko zaczęła rodzić!

Rumba chyba czytanie ze zrozumieniem się kłania - Chloe zamierza dziecko urodzić... A ja tam się cieszę, że tu nie ma "ąąą i ęęę" ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Rumba - a Ty z mężem udajecie,że toaleta nie istnieje? Co by się stało jakbyś przy nim bąka nie daj Boże puściła?! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    rumba: Swoim mężom też oznajmiacie że macie ,, sraczkę"?

A Ty nie??? :tongue:
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    chloe - twoja sprawa w jaki sposób wyrażasz swoje potrzeby fizjologiczne, ale zachowaj może je dla siebie, dziecko się urodzi a nie ,,wysra,,:shocked::shocked::shocked:

rumba A ja proponuję czytać ze zrozumieniem, Chloe nigdzie nie napisała że wysra dziecko, tylko że ma rozwolnienie a jak wiemy może to być objaw porodu
    Rzadko się udzielam ale aż się zagotowałam na taki wyskok rumby, co za takt
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Heh, śmieszy mnie takie podejście trochę... Rumba, poradź - to co ja mam zrobić, jak mąż ma biegunkę? Udawać, że to "ahem, niewymowne i nie poruszajmy tego tematu?" :wink: A podczas ciąży to nie takie rzeczy się dzieją i to normalne - fizjologia.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Gdy mi się przytrafi "sraczka" to chodzę po domu i mocno ściskam pośladki aby mąż się czasem nie domyślił :)
    --
  1.  permalink
    rumba: Swoim mężom też oznajmiacie że macie ,, sraczkę"?

Pewnie,że nie
    Mój nie jest tego świadomy,że mam odbyt ;)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Aga, przepraszam, ale właśnie mężowi to Twoje przeczytałam... Parsknęłam takim śmiechem, że przybiegł spytać, co mam fajnego :bigsmile:

Aż mnie korci, żeby powiedzieć "odbyt" :wink::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    rumba: miałam nie pisać ale nie mogę sie powstrzymać?? Swoim mężom też oznajmiacie że macie ,, sraczkę"?

nooo pewnie ze tak, jak trezba to mi i dupe podetrze bo nie siegam tylka:devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Takie czasy nastały, ze teraz co niektórzy łapią tylko rotawirusy a nie sraczki :-P
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    tak się składa że mamy z mężem swoją przestrzeń intymną ( łazienka,toaleta itp i nie rozmawiamy na takie tematy, są inne!

hydrazine: rumba: Swoim mężom też oznajmiacie że macie ,, sraczkę"?

A Ty nie???
    --

wybraź sobie, że nie:)

czytam ze zrozumieniem i wiem ze chloe urodzi w ciągu kilku godzin/dni, co nie zmienia faktu ze rażą mnie takie bezpośrednie czasem wypowiedzi - chyba mam prawo mieć swoje zdanie???
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Idę pooglądać do galerii Wasze brzuchy, bo mój jest jakiś dziwny chyba.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Rumba - jak zajdziesz w ciążę to przygotuj się, że tematy intymne i przestrzeń intymna raczej przestaną istnieć - chyba, że Twój mąż się wyprowadzi na 9 miesięcy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    rumba: chloe - twoja sprawa w jaki sposób wyrażasz swoje potrzeby fizjologiczne, ale zachowaj może je dla siebie, dziecko się urodzi a nie ,,wysra,,:shocked::shocked::shocked:

a swoja droga kobieto to czytaj ze zrozumieniem, czy ja napisalam,ze chce wysrac moje dziecko?? napisalam ,ze sraczka moze w tym pomoc!! jakbys byla w ciazy bys wiedziala, ze oczyszcanie sie jelit jest naturalne pzred porodem...:P

a to dobre wszystko znowu humor mi sie poprawil a w tym oczekiwaniu to bardzo dobre
    dobranoc dziewuszki:* i trzymajcie kciuki,zeby cos sie rozwinelo w nocy
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    The_fragile: Idę pooglądać do galerii Wasze brzuchy, bo mój jest jakiś dziwny chyba.

a co w nim dziwnego? nie wyglupiaj sie:P
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Chloe - obyś do rana urodziła :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    dobranoc chloe28.. pozdrawiam..i trzymam kciuki... i mam nadzieję, że kiedyś tu dołączę.. ( do mamuś)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Rumba skoro fizjologia jest takim tematem tabu u was w domu to przy porodzie meza tez nei bedzie bo to jest bleee widok ?
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Chloe - bo jakoś trochę mi tak z boków wystaje, ale dojrzałam, ze Viicki podobny ma z przodu.

Nie ma jak się porównać do innych brzuszków. W ogóle mój pępek jest krzywo (bardziej po prawej stronie) i jak się na brzuch z góry patrzę, to lewa jest wysunięta do przodu, a prawa trochę mniejsza - chyba się Młody tak śmiesznie układa.
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    ciekawe jak rumba bedzie sie golic jak bedzie jej brzuch zaslaniac ale sie usmialam ze az brzuch mnie zaczol bolec hihihhi
    -- [img][/img]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.