Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeOct 29th 2011
     permalink
    E tam Mada, i tak najbardziej atrakcyjna dla męża będziesz bez tych ciuchów ;)
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    The_fragile
    tez mialam kota. Ale lepiej mi jednak bez niego:boogie:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeOct 29th 2011 zmieniony
     permalink
    O, a ja się podpiszę pod Jem, haha, ciuchy nie ciuchy, ale chyba jak jesteśmy bez to nasi mężowie / partner szaleją :wink:

Mada, my sobie życia bez sierściucha nie wyobrażamy już :wink: Nie dość tego, mąż myśli o drugim, żeby naszej smutno nie było. Ale jak będzie małe dziecko to kociaka wykluczam, pozabijają się...
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    jem
    wybacz tak zażartą wymianę słów, ale nie lubię tak głęboko siegających strefy życiowej, podsumowań. To pozostanie między mną a mężem. To mój styl i nie zmienię go bo ktoś mi mówi że to jest sztuczne i nie tak powinno być w małżeństwie.
    Mam już spory staż z tym facetem i wiem co lubi.

No właśnie. Mam teraz dwa psy, a na parapet ciśnie sie jakaś przybłęda. Hania ją karmi, ale boję się co będzie zimą. Nie mogę go wziąść do siebie, bo psy go zagryzą.
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Wiecie co nadal przeżywam informację od siostry.
    4 dni temu pisałam:
    Moja siostra w tamtym roku zaszła w ciążę. Na USG w 12 tygodniu okazało się że dziecko nie oderwało się od ściany macicy, ma rozszczep kręgosłupa i jest bez nóżki. To brzmiało jak wyrok. Na drugo dzień pod narkoza ogólną usuneli ciążę.
    Od tego czasu próbują. Siostra ma stwierdzony torbiel jajnika i jeśli bedzie rósł to trzeba będzie go usunąć.
    Podejrzewam że sa jeszcze inne przesłanki medyczne które utrudniają jej zajście w ciąże, robi wciąz badania.
    Nie chce myśleć nawet o tym że mogła by nie mieć dzieci. Ma dopiero 30 lat.

Poszła do mojego ginekologa w zwiazku z torbielem i okazuje się że torbiel maleje a przy okazji jest ciąza 5 tydzień :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Mada, ale kot? U nas na balkonie właśnie od kilku tygodni przesiaduje jeden...Od kilku lat przychodziła (bo to koteczka), ale myślałam, że to sąsiadów... Wstawiliśmy jej pudło z kocykiem i dajemy jeść / pić. Niech sobie przezimuje, weterynarz mi mówiła, że kot wytrzyma zimą na zewnątrz, byle by miał kącik do spania i jedzenie...

Twojej siostrze gratuluję!!! Niech rośnie zdrowe!!
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Tak kot. Żal mi go, ale nawet na zewnatrz nie może przezimować, bo tam własnie biegają psy. Całe lato poganiali go z parapetu, aż ta prawie nogi łamała przeskakując przez ogrodzenie.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Aaa... To ciężko, faktycznie... Ja gdyby nie nasz kot to bym go przygarnęła, też mi jej cholernie żal, bo ma takie smutne ślepka. Ale z naszą kotą skaczą sobie do "gardeł" przez szybę, byłoby kiepsko...
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Mada, dyskutowałyśmy po prostu, mnie jest ciężko urazić , także w ogóle nie mamy sobie czego wybaczać ;) Masz swoje zdanie i uważam, ze to fajne, ze je bronisz. Nie zgadzamy się w pewnych kwestiach w związku ale to chyba nie powód do obrazy, ze strony kogokolwiek :wink:
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    jem
    ja nikogo nie obraziłam ani się na nikogo nie obrażam.
    Pozwalam sobie opisac jak to jest u nas, a jak chcesz coś dodac to opisz jak to jest u was.
    I żadnego komentarza to nie wymaga.
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Chodziło mi o tą zażartą wymianę słów ;)
    E, nie... nie lubię się obnażać publicznie. Ale gdybym tak zrobiła, to liczyłabym się z komentarzami.
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    jem
    po to jest forum żeby komentować, zgadza się. Ale nie w ten sposób żeby kogoś potepiać za styl bycia, zwłaszcza że nikomu krzywdy tym nie robię, a jedynie poprawiam sobie humor.
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ok, twoje prawo ale jestem ciekawa czy zmienisz zdanie z kilka, kilkanaście lat..
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a ja mam kota na podwórku, który śpi z owczarkiem niemieckim w budzie, tam się zreszta okociła w zeszłym roku :bigsmile:
    w ogóle to jest miłość :bigsmile:
    mam jeszcze 2 yorki w domu, które kot strasznie gania :bigsmile: jest wesoło :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    my wlasnie patrzymy mam talent. milego wieczoru paniom ;))
    --
  1.  permalink
    Magda, ale kto Cię potępia?
    Dla mnie ta naturalnosc o której piszesz po prostu naturalna nie jest. Ja np godzinę po porodzie zachwycałam się moim synem lub córką a nie swoim odbiciem w lustrze - no ale wiadomo - każdy ma inny priorytet.
    Jaheira: Czy wg Was macierzyństwo juz na stałe pozbawia kobietę roli kochanki...
    Odbieram Wasze komentarze tak jak byście były zazdrosne o to,że ktoś ma czas i chęć na to,żeby na co dzień wyglądać ładnie...

yyy- Jaheira, a skąd to wzięłas?
    Dla mnie Mada moze nawet cały dzien w lateksie latać- nic mi do tego.
    A co do zazdrości- to trafiłas kulą w płot- Jem to super dżaga- widziałam w realu :thumbup:
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Jem
    Moja mama jest taka sama jak ja, albo powiem inaczej. Ja jestem taka sama jak moja mama.
    Ona nadal jest bardzo atrakcyjna jak na swoje 47 lat. Nie chodzi w dresach po domu. Nigdy nie chodziła, a nawet jakby je założyła nie ujeło by jej to atrakcyjności. Po prostu jest zawsze gotowa na wyjście. Zawsze makijaż, zawsze buty na szpilce.
    Nic się nie zmieniło.
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    aga1976: Ja np godzinę po porodzie zachwycałam się moim synem lub córką a nie swoim odbiciem w lustrze - no ale wiadomo - każdy ma inny priorytet.

Aga
    godzine po porodzie dziecka nie było przy mnie:fierce:
    Swoim komentarzem dałas własnie przykład zaszufladkowania mojej postawy co dla mnie jest ważniejsze.
    Jakim prawem mnie tak oceniasz.:middlefinger:
    Ale pewnie ty się tak długo zachwycałaś, że nawet przez tydzień zapomniałas sie podmyć. Takie samo porównianie.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    madamagda: Ona nadal jest bardzo atrakcyjna jak na swoje 47 lat.

młodą masz Mamuśkę ! :smile::smile::smile::smile:
    --
  2.  permalink
    madamagda: Swoim komentarzem dałas własnie przykład zaszufladkowania mojej postawy co dla mnie jest ważniejsze.

Magda- cytuję to co mówisz. Chyba sama masz z tym problem :confused:
  3.  permalink
    madamagda: Ale pewnie ty się tak długo zachwycałaś, że nawet przez tydzień zapomniałas sie podmyć.

Nie- nie zapomniałam.
    Powiem więcej - mąż mi pomagał w tej czynnosci.
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Aga
    zrozumiałam bardzo dobrze do czego pijesz...
    Z tobą zawsze rozmowa wygląda podobnie, nie tylko ze mną w tej chwili....
    --
  4.  permalink
    Z resztą o czym my dyskutujemy.
    Dla mnie ukrywanie czynności fizjologicznych ( nie mówię o epatowaniu nimi) przed najbliższym facetem jest dziwne - i tyle.
    A wyszło na to ,że tu jest Mada -super laska i banda kocmołuchów. A to chyba nie tak do konca.
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    aga1976: A wyszło na to ,że tu jest Mada -super laska i banda kocmołuchów. A to chyba nie tak do konca

No dziewczyny, chyba aga wlasnie obraziła WAS, bo ja tego nie powiedziałam.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    aga1976:
    yyy- Jaheira, a skąd to wzięłas?
    Dla mnie Mada moze nawet cały dzien w lateksie latać- nic mi do tego.

No widzisz niby do lateksu nic Ci do tego ale do "zwykłych" ubrań nie-dresów już tak...:updown:

Eeeech dziewczyny, kompletnie nie rozumiem tej dyskusji... To dokładnie jakby ktoś napisał,że codziennie na śniadanie musi zjeść kilo ziemniaków w mundurkach bo tak lubi i mu z tym dobrze.Też byście pisały,że robi to bez sensu,że się z tym nie zgadzacie?
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    My mieliśmy taką sąsiadkę, która do mojej mamy na kawę schodziła zawsze wystrojona jak na wielkie wyjście i na dodatek w szpilkach :shocked: Nie lepiej ten czas przed lustrem zagospodarować na fajną książkę, mądry film, interesującą rozmowę? Ale już się zamykam bo chyba nic nowego nie napiszę. Ale że mam dziś fazę na demotywatory to wkleję jeszcze to: :wink:
    http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201109/1316893432_by_katalika_500.jpg
  5.  permalink
    Oj Mada,mada....
    :confused:
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Jem
    tu akurat PHOTOSHOP, a nie prawdziwy wdzięk...:wink:
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Oj aga gaga...
    --
  6.  permalink
    Jaheira: No widzisz niby do lateksu nic Ci do tego ale do "zwykłych" ubrań nie-dresów już tak...

Nie Jaheira- nic mi do lateksu, do sukni balowych i "zwykłych " ubrań.
    Po prostu mam inne pojęcie naturalności.
    Mogę? :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    aga1976: A wyszło na to ,że tu jest Mada -super laska i banda kocmołuchów.

:shocked::shocked::shocked:

o mamo !
    takiego wniosku w życiu bym nie wysunęła po poście Mady :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:

wg mnie Aga przesadzasz jednak :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    aga1976: Dla mnie ukrywanie czynności fizjologicznych ( nie mówię o epatowaniu nimi) przed najbliższym facetem jest dziwne - i tyle.

Ale przecież mada nie napisała,że je ukrywa, ale ze właśnie ich nie epatuje... No to już nie rozumiem o co Wam chodzi...

A tak ode mnie... Każdy człowiek ma jakieś granice swojej intymności. Jednych tak bardzo rajcuje kupa,że włącza ja nawet do swojego życia seksualnego.Są tacy też, którzy nawet nie ze wstydu, ale przez szacunek do partnera pewnych rzeczy w jego obecności nie zrobią - kupy czy siku...
    @ to też fizjologia... I jeśli ktoś wyklucza seks w tym czasie tudzież nie pokazuje mężowi zakrwawionego tamponu czy podpaski, to znaczy że jest od razu dziwakiem? To ja już chyba wolę być takim dziwakiem. Bo mimo,że otwarcie mówię o @ to nie znaczy,że zaraz muszę się na seks godzić...
    --
  7.  permalink
    TEORKA: o mamo !
    takiego wniosku w życiu bym nie wysunęła po poście Mady

wg mnie Aga przesadzasz jednak

To akurat dotyczylo postu jaheiry o zazdrosci :)
  8.  permalink
    Jaheira: Ale przecież mada nie napisała,że je ukrywa, ale ze właśnie ich nie epatuje...

Mada: Jestem z mężem już 11 lat, a ponad 6 lat po ślubie. W tym czasie byłam 2 razy w ciąży i do tej pory mąż mnie nie widział w toalecie nawet jak sikam.
    Przy porodzie mąż nie był, bo nie czuł się na siłach oglądać mojej pełnej fizjologii . Chcę pozostac jak najbardziej atrakcyjna dla swojego męża i tylko dlatego tak bronię tej części mojej "natury".
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    madamagda: jak mam @ uprawiam SEKS:jumping:

A ja nie...:updown: I ciekawe czy ktoś mi teraz zacznie pisać,że @ to natura i mąż, który mnie kocha na pewno jest w stanie to zaakceptować...
    Bo jeśli nikt tego nie zrobi to poważnie zacznę się zastanawiać czemu miały służyć te gadki pod adresem mady o dresie i braku makijażu...
    --
  9.  permalink
    madamagda: Mało AGA? Może cos jesczcze bardziej naturalistycznego?

Nie, dzieki. Nie interesują mnie szczegóły Twojego pożycia.
    Chcialam tylko powiedziec, że mamy inne pojęcie "naturalnosci".
    Naprawdę, nic mi do tego co robisz w domu.
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    aga1976 , ale co Ty mi cytujesz??? To wg Ciebie mada miała siłą męża na porodówkę zaciągnąć? Przecież wyraźnie napisała,że mąż NIE BYŁ GOTOWY... I o gotowości męża nie decyduje to czy żona chodzi przy nim w dresach czy ładnie ubrana...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Jaheira: A ja nie...:updown: I ciekawe czy ktoś mi teraz zacznie pisać,że @ to natura i mąż, który mnie kocha na pewno jest w stanie to zaakceptować...

ja też nie
    ale u mnie to mąż nie chce

on mnie nie kocha na pewno :cry::cry::cry::cry::cry::devil:
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Haha
    Jahera vo tak naprawdę to już nie wiedza o co tak naprawdę chodzi. czy o to żeby skrytykowac czy o to żeby mi powiedziec żebym sie "nawróciła' bo idę złą drogą....:shocked::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Wpadam tu nieproszona, ale jedno muszę napisac. Dla mnie robienie makijażu zaraz po porodzie i tuż przed nim i do sklepu po bułki to zakrawa trochę na nerwicę natręctw. Nie obraź się Mada.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Kaonashi: Wpadam tu nieproszona, ale jedno muszę napisac. Dla mnie robienie makijażu zaraz po porodzie i tuż przed nim i do sklepu po bułki to zakrawa trochę na nerwicę natręctw. Nie obraź się Mada.

ANO hehe:jumping:
    --
  10.  permalink
    dobra.
    dzięki za rozmowe
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    TEORKA: ja też nie
    ale u mnie to mąż nie chce

on mnie nie kocha na pewno :cry::cry::cry::cry::cry::devil:

I ciekawe co na to koleżanki, które tak sie do tej naturalności odnosiły...
    Swoją drogą Teo- współczuję męża- pewnie musisz przy nim non stop w gorsecie z pejczem latać:devil::devil::devil:
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Niedziekuję, nie lubię z toba rozmawiać.:sleepout: To juz nie pierwszy raz zresztą.
    Ale mam prawo? Mogę?
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    TEO pejczyk hmmm pomyślę nad nim
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    aga1976: dobra.
    dzięki za rozmowe

Aga nie gniewaj się ale strasznie lubię takie osoby- wpaść nabałaganić w rozmowie i jak się zaczynają argumenty to powiedzieć "dziękuję za rozmowę"
    Co za szczęście że nie mam problemu z zaakceptowaniem ludzi, którzy do pewnych spraw podchodzą inaczej niż ja:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    yyy a jak się ma ta wasza przepychanka do wątku przyszłe mamusie...??:confused:
    --
  11.  permalink
    Jaheira: Aga nie gniewaj się ale strasznie lubię takie osoby- wpaść nabałaganić w rozmowie i jak się zaczynają argumenty to powiedzieć "dziękuję za rozmowę"

Przepraszam- nie było żadnego sensownego argumentu dla mnie.
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    anula36: yyy a jak się ma ta wasza przepychanka do wątku przyszłe mamusie...??

przyszły i poszły hehehe....
    sorki pije piwo i mi wesoło...:rolling:
    --
  12.  permalink
    madamagda: Niedziekuję, nie lubię z toba rozmawiać. To juz nie pierwszy raz zresztą.

Nie musisz. Ciesze się, ze w tej kwestii się zgadzamy.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.