Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeOct 30th 2011
     permalink
    anula36:
    a próbowałyście gaviscon? podobno kobiety w ciąży to mogą?

Ja spróbowałam raz. Po chwili trzymania tego specyfiku w buzi patrzyłam gdzie mogę to wypluć... I jeszcze chusteczką język wycierałam bo ten smak to dopiero wzbudzał we mnie chęć pawiowania:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    z tego co ja slyszalam to po gazowanym pokarm zanika ile w tym prawdy to nie wiem
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Jaheira: Po chwili trzymania tego specyfiku w buzi patrzyłam gdzie mogę to wypluć...

O to to :smile:, ale ja jakoś wytrzymywałam (ssałam zamiast rozgryzać to trochę było lepiej) bo tylko ten lek na mnie w III trym. działał, inaczej nie było mowy o spaniu w nocy. Smak dla mnie do przeżycia, ale cukierek to nie jest, fakt.
    Dlatego lepsza wersja w płynie.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    kate1 dla mnie w ciąży wszystko co miętowe(oprócz herbaty) było be...
    Pamiętam jak byłam u dentysty na ściąganiu kamienia i dużo nie brakowało do pawia po tym jak przepłukałam tam usta takim miętowym płynem...
    Pani dentystka na szczęście wyluzowana kobita, ale śmiechu było co nie miara:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    kate1: TEORKA: kurcze ale jak piszesz, że Ty pijesz gazowane to ja chyba też spróbuję :wink:

Ja bym jednak przy tak malutkim dziecku jeszcze się wstrzymała. Niech ten jej układ pokarmowy się choć troszkę wyrobi.

no i widzicie same :wink:
    co osoba to opinia...

w srodę pytałam położną o zieloną piwniczankę
    zrobiła taką minę lekko skwaszoną i powiedziała coś w stylu : "no jak pani koniecznie musi...."
    no i kurde mi się odechciało....

no nic
    poczekam jeszcze
    dam radę :smile:

wczoraj natomiast przetestowałam pomidora, Małej nic nie było więc jutro testuję coś innego tylko jeszcze nie wiem co :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    żegnam się na dziś :)
    jutro wstajemy z R. ok. 6, bo jadę z nim do pracy coś tam pomagać :devil:

miłego wieczorku :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: jutro wstajemy z R. ok. 6, bo jadę z nim do pracy coś tam pomagać :devil:

pomagać na budowie w 32 tygodniu ? :devil::devil::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    TEORKA: wczoraj natomiast przetestowałam pomidora

U mnie w szpitalu w 4tej dobie dali pomidora na śniadanie. Całego :smile: Tak więc od początku jem prawie codziennie.

TEORKA: no i widzicie same :wink:
    co osoba to opinia...

Jak ze wszystkim :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Wracając do gazowanego. Słyszałam teorię, że co nie szkodzi mamie, nie powinno zaszkodzić maleństwu, ale...hmm...no nie wiem.
    Gdy po urodzeniu synka poszłam do pediatry (kobieta naprawdę ma długoletnie doświadczenie i cieszy się wyśmienitą opinią w środowisku), wypytana przyznałam się do jedzenia świeżego ogórka i sałaty. Pani doktor o mało co oczy z orbit nie wyszły. Stwierdziła, żebym wyeliminowała od razu tak silnie alergizujące pokarmy. Powiedziałam, że w szpitalu po porodzie tak nas karmiono, co było zgodne z prawdą, dlatego włączyłam warzywa do swojej diety, machnęła ręką i powiedziała, że najróżniejsze rzeczy mozna na oddziale zobaczyć :shocked: Hmmm...zostaje chyba metoda prób i błędów, ale osobiście też wstrzymałabym się z gazowanym na miejscu Teo.
    --
  1.  permalink
    gosik0205j: z tego co ja slyszalam to po gazowanym pokarm zanika

to ja bym mleka nie miała :crazy:

nana81: zostaje chyba metoda prób i błędów

ja na przy Ewie byłam spanikowana, przez pierwsze 2tyg mało co jadłam, tylko kilka produktów. A potem już nie uważałam, doszłam do wniosku, że jak coś jej zaszkodzi, to wtedy wyeliminuję. No bo skąd miałam wiedzieć czy zaszkodzi, skoro nie spróbowałabym.
    Przy Krzysiu od początku jadłam normalnie, jak mały miał 5 dni wsunęłam 2 kawałki pizzy. Jak miał tydzień jadłam kurczaka w sosie curry. Jadłam surową kiszoną kapustę, ogórki, pomidorki. Zajadałam się arbuzem. Nawet kilka truskawek zjadłam. I nic. Nie zauważyłam zmiany w zachowaniu (np. żeby był niespokojny, marudny), wysypki, bóli brzuszka.
    --
    • CommentAuthor_Magda_
    • CommentTimeOct 31st 2011
     permalink
    Ceri
    no właśnie, przy drugim dziecku już jest się odważniejszą. Nie ma czasu na "cackanie", nie w sensie braku miłości i pieszczot-oczywiscie.
    --
  2.  permalink
    O mamo! Ale wpisow!!!!!
    A ja dalej co dzien wymiotuje ale waga zaczela isc w gore nie na zarty :bigsmile:
    I chyba zaczelam czuc moja kruszynke! Jak tu niedawno ktoras pisala, takie jakby pukniecie od srodka jednorazowe. Oczywiscie niezwykle rzadko i tylko jak leze nieruchomo. Tak od 2ch dni zaowazylam. I jak tylko leze to czekam, czasem puknie a czasem nie. Ale to jest tak nisko, jakby nad pecherzem, mysle, ze TO jest TO!!:smile::smile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    to chyba to :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Biedronka, to ja pisałam :bigsmile: Szybko u Ciebie, oby to było to! Ja dopiero pod koniec 18 tc to poczułam.

A ja dzisiaj nie spałam, cały brzuch mnie ciągnie, coś czuję że następuje kolejne "wybrzuszenie" :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeOct 31st 2011 zmieniony
     permalink
    KAMPANIA SPOŁECZNA „NIE PAL PRZY DZIECKU” PEŁNĄ PARĄ!

W ramach kampanii uruchomiono portal http://www.niepalprzydziecku.pl, na którym można znaleźć rzetelne informacje na temat szkodliwych efektów palenia w obecności dziecka, a także porady ekspertów. Organizatorzy przewidzieli cykl spotkań w szkołach rodzenia na terenie całej Małopolski oraz we współpracy ze specjalistami przygotowali broszurę informacyjną, będącą praktycznym zestawieniem wszelkich informacji na temat skutków palenia, a także miejsc, w których można uzyskać pomoc.

Już 5 listopada 2011 r. w Galerii Kazimierz na ul. Podgórskiej 34 w Krakowie, w godz. 12.00-19.00 odbędzie się event Dzień Zdrowia Dziecka. W programie m.in. porady położnych, psychologa, prawnika, bezpłatne badania (USG, za pomocą spirometru) i konsultacje medyczne, które zapewnią specjaliści ze Szpitala Położniczo-Ginekologicznego UJASTEK. Dla najmłodszych i ich rodziców przewidziano liczne atrakcje: gry i zabawy rozwojowe, pokaz baniek mydlanych oraz mody dziecięcej i ciążowej.

Pełny program dostępny na: http://www.niepalprzydziecku.pl
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    A ja się cieszę bo brzuszek przystopował :-) mimo że czuję jego ciężar w nogach i to bardzo :-(
    i idziemy dzisiaj się podglądać, focić i mierzyć u pana doktora :-)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Huhu, Mareza - to miłej wizyty życzę!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    fajnie:):) ciekawe jak się mają maluchy:D:D już tylko kilka tyg i będziesz miała szkraby przy cyckach:D
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Biedronka11: mysle, ze TO jest TO!!

Myślę, że TO na pewno TO. Ja poczułam pierwsze puknięcie w skończonym 15tc, potem była przerwa, ale lekarz powiedział, że to na pewno były pierwsze ruchy.
    Poczekaj jak Ci zacznie cały brzuch się ruszać, to jest dopiero fajny widok, ja cały czas się nie mogę napatrzeć jak mi brzuch faluje, skacze, rozciąga się. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    mareza: A ja się cieszę bo brzuszek przystopował :-)

Merezka ja Ci już w galerii napisałam,że próżna Twa radość:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehe no puknięcia jeszcze długo będziesz czuła w dole brzucha:D moja mała uwielbia boksować mnie w pęcherz i jajniki:P no i okolice pępka :P a co do falowania to się nie mogę doczekać:) już widzę niektóre kopniaki gołym okiem ale to tylko kilaka takich dziennie jak przyłożę rękę to zaraz się uspokaja:D
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a moja chyba dzis znalazła pępek od środka :confused: i się zastanawia co to?? :confused: i dosłownie "wierci mi dziure w brzuchu" :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kasiakuzniki - a ja właśnie jak rękę przyłożę to Młody zaczyna szaleństwo :D Ale kopniaki czułam i widziałam prawie tego samego dnia - pewnie późno poczułam i to dlatego :wink:

Aa, Biedronka - nie przejmuj się, jak kilka dni nic nie poczujesz. Ja miałam taką dwudniową przerwę i zaczęłam się martwić, a potem harce się od nowa zaczęły, ale już mocniejsze :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja też ujrzałam wraz z pierwszym dniem i widzę do teraz ale nie każde uderzenie no ale jak ma być je widać jak większość trafia w pęcherz aż mi prądy przechodzą:D:D
    --
  3.  permalink
    Ja tez nie moge sie doczekac jak juz bede widziala ruchy ale to co czuje czasem teraz tez jest suuuuper! Jestem juz spokojniejsza!!
    Za dwa dni bede miala usg to juz calkiem oszaleje ze szczescia!! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kasia - uuu, współczuję, to musi mało przyjemne być...

Biedronka - haha, mnie też ulżyło i codziennie wieczorem jak czuję kopniaki to jest super przyjemne uczucie, nawet usg teraz nie potrzebuję ;) A Tobie już czas do usg zleciał! Ale szybko!
    --
  4.  permalink
    Fragile to usg jest dodatkowe bo bede w Polsce.. Moje polowkowe bede miala 22.11.
    W ogole w tym miesiacu mam polozna 15, akupunkture 21 i usg polowkowe 22 :bigsmile:
    No i to dodatkowe usg pojutrze!!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no dziwne uczucie ale całe szczęście prawie bez bolesne:D:D ale jak ma spokojniejsze dni to i te kuksańce w pęcherz mnie cieszą bo i tak uspokajają:D:P
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No to zdecydowanie uspokaja... Już widzę po sobie ;)

Biedronka - ale może już płeć będziesz znała? Bo jeszcze chyba nie znasz?
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    Biedronka11 ja od jakiegos tygodnia czuje to samo takie pukniecia:D:D:D
    -- [img][/img]
  5.  permalink
    Gosik to ciesze sie, ze Ty tez! Fajnie nie?!?!!?
    Fragile juz na wczesniejszym usg pani doktor powiedziala, ze na 90% chlopiec ale teraz bede u innego lekarza i zobaczymy co powie! Jak to samo, ze chlopiec to juz chyba na 99% moge tak myslec co!!
    Nie moge sie doczekac, zeby go zobaczyc!!!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Kasia oj uwierz mi zamieni się w bolesne jeszcze:wink: Moja mała cały czas nóżkami na pęcherzu bo tak ustawiona więc już mnie parę razy postawiło:devil:
    A takie pukanie to mniej więcej od 16/17tc czułam:bigsmile: wtedy się człowiek zaczyna niesamowicie w organizm wsłuchiwać i czeka kiedy znowu:bigsmile:
    --
  6.  permalink
    Dokladnie Coma, jak tylko siedze nieruchomo czy leze to czekam! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    CERISECERISE: ja na przy Ewie byłam spanikowana, przez pierwsze 2tyg mało co jadłam, tylko kilka produktów. A potem już nie uważałam, doszłam do wniosku, że jak coś jej zaszkodzi, to wtedy wyeliminuję. No bo skąd miałam wiedzieć czy zaszkodzi, skoro nie spróbowałabym.

no toteż właśnie mam zamiar zacząć wprowadzać coraz więcej i więcej :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    coma: Kasia oj uwierz mi zamieni się w bolesne jeszcze:wink: Moja mała cały czas nóżkami na pęcherzu bo tak ustawiona więc już mnie parę razy postawiło:devil:

hehe jestem tego świadoma:D:D ale to słodki ból:P jakoś trzeba to sobie tłumaczyć:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Biedronka, czyli coś przegapiłam! To żebyś już na sto wiedziała :)))

Gosik - super!!!
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
    • CommentTimeOct 31st 2011 zmieniony
     permalink
    Kochane Moje trzymajcie kciuki z apolozna dzisiaj ide na 12.40 (waszego czasu),dam znac po poludniu co i jak
    wczoraj znowu mialam skurcze jeszcze bardziej bolesne, ale minelyw sensie bol,stawianie sie brzucha jest non stop, Maly bardzo niespokojny od 3 dni szaleje bardzo niepokoi mnie ta zmiana aktywnosci, dzisiaj poporsze o usg ale watpie zeby zrobili bo robia w 42 tyg;
    spwradzi mocz czy nie ma protein, poslucha serducha , i zrobi oddzielanie tych blon tam od szyjki i pomasuje szyjke..
    gdybym nie miala objawow w sensie skurczy tyle to bym sie az tak nie marwtila,ale ja od tyg mam mega skurcze , bolesne czseto regularne ale jakby organizm nie wie co dalej robic juz sama nie wiem, w pierwszej ciazy ta latent faza porodu (do 3 cm) trwala jakos 2 dni ze skurcze przychodzily -odchodzily a teraz trwa to juz rowno tydzien..i to mnie martwi ze jkaby co dalej..

no i schudlam juz 3 kg jakos od 2 tyg, martwi mnie
    dobra spadam sie umyc i trzymajcie kciuki kochane moje buziaki w brzuszki:kissing::grouphug::heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    oj trzymamy mega mega mocno oby masaż pomógł i żeby cię już tam zostawili i doprowadzili do porodu:)!czekamy na wieści:) buziaki
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Kciuk Chloe:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Zaciskam kciuki, Cloe!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    CHLOE mocnooooooooooooo trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!!!!! :thumbup::thumbup::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Też zaciskam kciuki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    chloe trzymam i ja
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    chloe - nasz trójpak trzyma kciuki u rąk i nóg !!!!
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Chloe też zaciskam kciukasy. Daj znać jak coś więcej będzie wiadomo :wink:
    --
  7.  permalink
    ja też trzymam kciuki:)
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    Chloe zaciskam kciukasy mocno mocno:))

a ja kobitki pracujaco dzis od 6:30:(( a glowa jak zaczela wczoraj bolec tak boli dalej:((( chyba sie oswoilam z tym bolem choc lekko nie jest:(((
    milego dzionka :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mareza: nasz trójpak trzyma kciuki u rąk i nóg !!!!

u nóg to raczej "JAKUBY" się nazywają :devil::devil::devil:

CHLOE jak tyle osób kciuki trzyma to nie ma opcji, żeby Synuś dzisiaj nie wyskoczył z brzucha :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ewelinda29: a glowa jak zaczela wczoraj bolec tak boli dalej:((( chyba sie oswoilam z tym bolem choc lekko nie jest:(((

zażyj Paracetamol :wink:
    ja łykalam jak mnie już tak upierdliwie bolała
    po co się męczyć ?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.