Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormad1
    • CommentTimeNov 2nd 2011
     permalink
    Dzięki :)

Bo tylko tego mi brakuje do torby :D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    IWROWE moje gratulacje Kochana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :smile::smile::smile::smile::smile::smile::smile::smile::smile::smile::smile::smile::smile::smile:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    nana81 bella to chyba dla madrill:bigsmile:
    ja się jeszcze nie pakuje- mam zamiar urodzić po Wielkanocy, albo tuż przed:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    madrill wybacz ciążowe zakręcenie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    nana81: madrill wybacz ciążowe zakręcenie

ależ wybaczam :) mam dokładnie to samo :D
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    paprykowa: ja się jeszcze nie pakuje

co to to nie! :D masz grzecznie czekać do wiosny w dwupaku :)
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
    • CommentTimeNov 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny śpicie na tych specjalnych poduszkach fasolkach? Takich jak ta ? Wygodniej się wam śpi? zmniejszyły się bóle pleców?

Ból w krzyżu męczy mnie już jakiś miesiąc (a brzuch naprawdę nie jest jeszcze wielki), boję się pomyśleć co będzie potem :( dzisiaj mój mąż stwierdził że kupimy taką poduchę, tylko, że ona sporo kosztuje i nie wiem czy jest sens? Pomaga?
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    noo! Maleństwo ma zimować w "schronie"
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    gilese ja poluje na tańszą wersje na allegro:
    http://allegro.pl/poduszka-rogal-dla-kobiet-w-ciazy-i-do-karmienia-i1903587641.html
    tylko muszę pilnować długości bo niektóre krótkie są a ja jestem z tych dłuższych mamuś- 1,8m
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    gilese: Dziewczyny śpicie na tych specjalnych poduszkach fasolkach

Ja śpię :) Niektóre dziewczyny pisały, że rewelacja. Ja najpierw musiałam się nauczyć z nim spać... trochę mnie "denerwował". I ogólnie stwierdzam, że przydaje się w takiej bardziej zaawansowanej ciąży. Czyli jakoś od 6 m-ca. Kręgosłup mnie nie boli mimo, że już za kilka dni zacznę 9 m-c.
    Za to noce i tak mam od 3 trymestru kiepskie... ale na to rogal już nie ma wpływu :/
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ja mam ten kojec , upolowany za 60zł na allegro, i leżę cały dzień w nim :-) jak siadam to też z nim i na prawdę jest lepiej , ale w nocy nie umiem w tym spać mimo że próbowałam :-)
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Na pewno im brzuszek większy tym lepiej mieć coś podpierającego plecy i coś między udami - jak się śpi na boku. Mogą to być dwie poduszki zamiast rogala. Jak jestem u rodziców to nie biorę go ze sobą i właśnie podpieram sobie krzyż i wkładam poduchę między nogi :wink: efekt podobny...
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    oo no właśnie czyli tańsza opcja też się sprawdza to dobrze wiedzieć :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja śpię chyba od 13tyg a rogalem i bez niego nie umiem zasnąć:D:D:D poduszki gdzieś mi uciekały a teraz im brzusio większy tym bardzoj się przydaje na noce:)
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    CHLOE IWROWE ! gratulacje kochane !!!!!:clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    kasiakuzniki: poduszki gdzieś mi uciekały

powiem Ci, że ja potrafię czasem tak kręcić się w nocy, że w efekcie jak się budzę to na rogalu śpi mój mąż a nie ja :D
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    IWROWE
    GRATULACJE!!!!
    Dzisiaj nie robię nic innego jak wszytskim gratuluję. Z każdej strony sypią sie ciężaróweczki.

Ech grudzień się zbliża i ściska mi serce na myśl o tym czasie rok temu. Było tak fajnie że chętnie wracam do tamtcyh chwil. :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    madrill: powiem Ci, że ja potrafię czasem tak kręcić się w nocy, że w efekcie jak się budzę to na rogalu śpi mój mąż a nie ja :D

hehe powiem Ci że ja go trzymam uparcie ale nieraz mąż też się do niego tuli :D:D
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    gilese, ja miałam ten problem, że na plecach ostatnimi czasy już nie bardzo mogłam spać. Budziłam się z lodowatymi nogami od samych ud, więc wnioskuję, że krew nie dopływała, macica uciskała żyły. Pozostawało spanie na bokach. Tyle, że co z tego jak zasypiałam na boku, a we śnie obracałam się na plecy i historia się powtarzała.
    Kupiłam identycznego rogala na którego Ty polujesz i jestem bardzo zadowolona. Raz, że kręgosłup w nocy przestał boleć, dwa, odpowiednie ułożenie rogala w łóżku powoduje, że za czorty nie przewrócę się bezwiednie na plecy, co w moim przypadku jest plusem.
    Jakoś wykonania super, także polecam!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a ja dzisiaj do takiej refleksji doszłam.... wiecie jak fajnie jest sikać 3 - 4 razy dziennie a nie co 15 minut ? :bigsmile::bigsmile::bigsmile::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    ooooo no ta zmiana jest na wage złota !!:bigsmile:
    naprawdę człowiek się lepiej czuje :tongue:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Iwrowe gratulacje
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    gilese: Dziewczyny śpicie na tych specjalnych poduszkach fasolkach?

Ja na niej nie spię, dostałam ją od koleżanki i dobrze że nie kupiłam bo bym sobie teraz "pluła w twarz", że niepotrzebnie wydane pieniądze. Ale wiem, że wiele kobiet je chwali. U mnie jak na razie się nie sprawdza bo śpię normalnie bo nic mnie w nocy nie boli. I oby tak do końca :whorship::whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Iwrowe, wielkie gratulacje!!:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    madrill: Wy do szpitala bierzecie podkłady te z belli czy jakieś inne?

ja miałam belle. Nie pamiętam gdzie kupowana, ale wydaje mi się ze w aptekach powinna być. Poza tym kojarzy mi się, że w entliczku pentliczku też były.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    gilese: Dziewczyny śpicie na tych specjalnych poduszkach fasolkach? Takich jak ta ? Wygodniej się wam śpi? zmniejszyły się bóle pleców?

Mnie bolały jeszcze bardziej, dlatego zrezygnowałam ze spania z poduchą.... w nocy jak próbowałam się przekręcić to ledwo dawałam radę - kołdra mi się gdzieś plątała i była masakra!! :shocked:
    madrill: Wy do szpitala bierzecie podkłady te z belli czy jakieś inne? I gdzie się je kupuje - w aptece?

Bellę, w aptece kupiłam i z allegro też.
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Jejku ale dzisiaj popisałyście, dopiero skończyłam czytać.
    Jeszcze gratulacje ode mnie dla Iwrowe, sprawnie z listy nam spadłaś :), teraz maluch niech się ładnie rozwija a my czekamy na fotki :)

Jakiś dzisiaj senny dzień, ciągle ziewam i bym tylko spała.
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink

Mam nadzieję, że Asia (asik28) nie będzie miała mi za złe, ale jak pojawiło się już pytanie co u niej, to napiszę, że obecnie jest w szpitalu. Trafiła tam 25 października miała skurcze, mało wód, dziecko mało przybrało. Podają jej fenoterol. Nie wiem jak sprawy mają się w chwili obecnej ale trzymajmy kciuki niech mała jeszcze troszkę poczeka z narodzinami.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no pogoda jakaś śpiąca i przez to dzień mi sie mega dłuży......................
    a za Asię trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    u mnie śliczne słoneczko i piękna złota jesień :) wróciłam z pracy spacerkiem, nacieszyłam się słońcem :)

Dzięki za opinie odnośnie rogala, jak widzę przeróżne są, w piątek wybieram się do gina, jest tam również sklep z rzeczami dla mam i maluszków, obejrzę, dotknę i może kupię, oby pomogło :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja też dziś zasypiam, mimo, że pogodę mamy bombową! Słoneczko świeci - w najcieplejszym momencie dnia było 15 stopni! Teraz utrzymuje się 13-14 :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Ja dopiero teraz dorwałam się do kompa po kilku dniach nieobecności a tu takie wieści!!!!
    .
    CHLOE- GRATULACJE!!!!! no doczekałaś się!!!! ten masaż szyjki jednak był strzałem w dziesiątkę!! Synuś spory!! dałaś radę dzielna kobieto!!!!

IWROWE - ale nam tu niespodziankę zrobiłaś!!! tak cichaczem po szybciutku załatwiłaś sprawę, zazdroszczę!!!!!!!!!
    .
    Kurczę, niefajne wieści u Asi :neutral: mam nadzieję, że malutka będzie przybierać na wadze, bo to najważniejsze teraz! trzymam mocno kciuki!!!!
    .
    Ja mam tańszą wersję rogala, sprawdza się. Co prawda zasypiam na nim ale budzę się bez niego a on wala się po podłodze, nawet nie wiem kiedy go zrzucam :tongue::tongue::tongue: ale jest fajny :wink:
    .
    A według mnie ta lista mimo wszystko dalej się nie skraca!!!! ja nadal nie weszłam do pierwszej 20-tki!!!!! :tongue::tongue::tongue::tongue: dłuży mi się.... chciałabym być już "pogrubiona" w pierwszej piątce :tongue::tongue::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    trzymam kciuki za asik28
    -- [img][/img]
  1.  permalink
    oooo trzymam kciuki za asik28:))) bardzo bardzo mocno:)))

a ja dostalam pisemne wyniki z Wawy:))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anaa86: Ja mam tańszą wersję rogala, sprawdza się.

Ja też mam tańszą. Nie ten Mothercare :wink: To może zapytam - jakie macie wypełnienie? Bo u mnie to są jakieś granulki i to wkurza :shocked::neutral:
    anaa86: A według mnie ta lista mimo wszystko dalej się nie skraca!!!!

Mi tak - jestem... 14 :cool:
    --
  2.  permalink
    Talinka: To może zapytam - jakie macie wypełnienie? Bo u mnie to są jakieś granulki i to wkurza :shocked::neutral:

Talinka ja wlasnie dostalam taka poduszke od bratowej bo ona z niej nie korzystala upralam sobie pokrowiec ale mnie tez wkurza bo jest wypelniona takimi granulkami i ja spac nie dam rady:(((( wiec tez z niej nie korzystam:((( ale ja poki co jeszcze spie na boczku z podciagnieta noga i tak mi wygodnie a z tego co czytalam to Jasia chyba nie przyduszam:))
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ta Mothercare nie ma granulek, jest miękka jak normalna poduszka tylko ze nie z piórek :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mareza: ta Mothercare nie ma granulek, jest miękka jak normalna poduszka tylko ze nie z piórek :-)

Szlag! To mogłam w nią zainwestować jednak! :wink: No, ale teraz to już po ptokach i nie będę na końcówkę kupować :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    madamagda "Ech grudzień się zbliża i ściska mi serce na myśl o tym czasie rok temu. Było tak fajnie że chętnie wracam do tamtcyh chwil".
    A ja marzę o tym, by już za chwilkę takie wspomnienia mieć na świeżo :wink:
    Teo fajne przemyślenia :devil::devil::devil:
    Melduję, że torba spakowana :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja też mam jak podusia i chyba nawet mam antyalergiczną ale nie kupowałam kota w worku tylko w Askocie i mogłam sobie pooglądać po dotykać:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja kupowałam używaną z allegro :devil:
    nana81: Melduję, że torba spakowana

Super :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nana81: Melduję, że torba spakowana :bigsmile:

:clap::clap::clap::clap:

dopiero co pamiętam jak ja pakowałam :smile:
    i panikowałam co mam a czego nie mam a tak na prawdę to połowę rzeczy w sumie niepotrzebnie zabrałam hehe :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: panikowałam co mam a czego nie mam a tak na prawdę to połowę rzeczy w sumie niepotrzebnie zabrałam hehe

:bigsmile: to może się "pochwal" co Ci się nie przydało :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    O! To jest myśl. Jeszcze zamka nie zapięłam, więc... chętnie skorzystam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Dziewczyny,przepraszam że wtrącam swoje trzy grosze,ale mam mały problem i nie wiem czy się martwić. Od rana kuje mnie non stop prawy jajnik. Tak jakby co pięć minut ktoś wbijał mi igłę.. Na domiar wszystkiego ząb chyba mi się popsuł ósemka dokładnie.Od trzech dni boli jak cholera,już ledwo wytrzymuje. Niby wszystko było ok z uzębieniem,ale jak widać nie :sad: I tu moje pytanie,czy mogę iść go wyrwać wraz ze znieczuleniem? Aż prawa strona głowy mnie rwie od tego zęba :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: I tu moje pytanie,czy mogę iść go wyrwać wraz ze znieczuleniem?

Możesz. :wink: Chyba, że dentysta może coś innego wymyśli? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Ja też poproszę o wytyczne co do pakowania torby do szpitala...niedługo mnie to czeka:)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Hussy: .. Na domiar wszystkiego ząb chyba mi się popsuł ósemka dokładnie.Od trzech dni boli jak cholera,już ledwo wytrzymuje. Niby wszystko było ok z uzębieniem,ale jak widać nie :sad: I tu moje pytanie,czy mogę iść go wyrwać wraz ze znieczuleniem? Aż prawa strona głowy mnie rwie od tego zęba :sad:

Hussy, generalnie z rwaniem zęba w ciąży jest tak,że rwą tylko w razie absolutnej konieczności... Ekstrakcja ósemki to poważny zabieg chirurgii stomatologicznej. Druga sprawa to, to fakt,że w ciąży mocno krwawią dziąsła co może mieć wpływ na gojenie rany...
    A czemu zakładasz,że ząb będzie do wyrwania? Może można go uratować np. przez leczenie kanałowe?
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    bellybaby: Ja też poproszę o wytyczne co do pakowania torby do szpitala...niedługo mnie to czeka:)

Najlepiej najpierw sprawdź na stronie szpitala, w którym chcesz rodzić czy takiej listy nie ma...
    Jeśli nie to podaję listę z mojego.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Iwrowe - gratulki!!!

Trzymam kciuki za Asię, mam nadzieję, że będzie dobrze!

A ja zostałam dzisiaj "uziemiona" przez gin. Szyjka jednak za krótka, brzuszek twardy, więc mam brać no-spę (magnez już biorę) i leżeć... Jak za tydzień nie przejdzie, to idę po silniejsze leki... Boję się, ale pocieszam się z drugiej strony, że części z Was też brzuszek się robił twardy, a potem po lekach przeszło. A jak będę musiała nawet do porodu leżeć to trudno. Dla malucha wszystko.

Gilese - też mam rogala, jest fantastyczny!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.