Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny dziś się dowiedziałam, że będzie dziewczynka ;) Proszę o dopisanie ;)
Tylko te bóle brzucha...
i że jeśli ma dojść do poronienia to i tak dojdzie mimo łykania końskich dawek ?
pewnie tak jest. jak trafiłam do szpitala w lutym (jeszcze przed poronieniem) lekarz zalecił dodatkową luteinę podjęzykową 2x2 do tej dopochwowej 2x2 - za 2 dni miałam zabieg.
fakt, że lekarz po usg stwierdził, że wielkich nadziei nie ma.
niestety bo fajnie by było gdyby kobiety w ogóle nie musiały przeżywać takich tragedii....
Ile nospy na to brałaś?
no bo do poronienia dochodzi najczęściej wtedy, jak zarodek się źle rozwija, jest "uszkodzony", z wadami jakimiś rozwojowymi itp
więc progesteron nijak się ma tutaj do rzeczy bo przecież właściwości uzdrawiających płód nie posiada......
może kiedyś lekarze/naukowcy znajdą sposób na pomoc Maleństwu i takie tragedie będą zamierzchłą przeszłością...
moja ginka mnie pochwaliła, że od owulacji (przewidywanej) zaczęłam brać luteinę. jak dotarłam do niej (w 7tc) to jedynie kazała zwiększyć dawkę. no, ale ja jestem po poronieniu, więc też inaczej.
W każdym razie ja jestem za braniem progesteronu nawet tak na wszelki wypadek.
Ja wiem jedno, bez suplementacji od 5t.c. nie byłoby mnie na tym wątku.
Tylko teraz pytanie czy 13 ng/ml w 5tc to dobrze sobie radzi czy nie? Jak będzie za tydzień? Czy spadnie czy urośnie?
jak zacznie spadać to się pewnie plamienie pojawi..
Patrzysz na to inaczej bo (na szczęście) ciąża u Ciebie przebiegła bez większych problemów...
Ale uwierz mi,że gdyby cokolwiek, jakkolwiek zaczęłoby się dziać to garściami łykałabyś progesteron i dziękowałabyś Bogu za to,że lekarze tak chętnie go przepisują(choć to wcale nie prawda)
Za to nie było żadnego sprzeciwu kiedy na ból podbrzusza Didolce została polecona Nospa lek, który właściwie nie jest lekiem dla kobiet w ciąży, wpływa na płód i uważam, że BEZ KONSULTACJI Z LEKARZEM NIE POWINNO SIĘ GO PRZYJMOWAĆ
no na pewno patrzę inaczej ALE też pierwsze co robiłam to razem z betą badałam progesteron..
tylko mi cały czas chodzi o to, że nie rozumiem przepisywania tych leków ot tak
dla zasady
Ja też jestem przeciwna braniu luteiny/duphastonu tak na wszelki wypadek - bo może mnie tu zlinczują, ale ja jestem za naturalną selekcją i nie utrzymywaniem ciąży na siłę
Witam. Mam pytanie ... u mnie w rodzinie wszyscy sa wczesniakami!
ja 3tyg przed terminem
...
Czy "wczesniactwo" mozna odziedziczyc? co o tym sadzicie?? :D ( jej ale to dziwnie brzmi).... :)))))
Mówię o samym początku ciąży, a nie np. o sytuacji kiedy w 20tc coś zaczyna się dziać z szyjką, trzeba ratować malucha.