Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeNov 8th 2011
     permalink
    Przy tak krótkiej szyjce przystopowałabym.
    --
    •  
      CommentAuthorEquidna
     permalink
    justa2586: czy ja moge teraz sie kochac z moim mężem

mnie i w pierwszej ciąży i teraz, przy problemach z szyjką dali bana na sex :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja bym się wstrzymała! może przy następnej wizycie jak się nic nie będzie działo pani da zielone światło!
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Equidna: mnie i w pierwszej ciąży i teraz, przy problemach z szyjką dali bana na sex :wink:

no nie mogę :crazy:
    zaraz urodzę jak nic :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a ja zostałam pochwalona za "rękę do dzieci" :devil:
    Julka właśnie sobie śpi od ponad godziny (drugi dzień już udało mi się ją położyć spać) - przy mamie to niewykonalne :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
    • CommentTimeNov 8th 2011 zmieniony
     permalink
    bylam na badaniach bo wczoraj moje stopy wyglądały koszmarnie, trzymajcie kciuki aby nie wyszło mi białko źle…jutro wyniki, jak będą ok to super i widocznie macica uciska mi żyły a jak nie ok to pewnie szpital…nogi mam spuchnięte jak balony i drętwe, fiona może się schować ze swoimi przy moich…dziś jak założyłam skarpetki i buty i wróciliśmy z badań , jak zdjęłam to normalnie szok , bo stopy aż sine…teraz leżę i jest lepiej...ciśnienie jest ok...i na dzień dzisiejszy mam 18,5 kg na plusie :-)z czego przez ostatnie 3 tygodnie przybrałam 5,5kg ...więc doktorek mi łeb urwie, ale co ja zrobie że mam ciągłe ssanie w żołądku i potafię np zjeść kanapkę z wędliną i chrzanem a drugą z miodem i np zapić to mlekiem (zaznaczam że potem nie mam rewolucji w wc)
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    A ja jutro kolejna wizyta... Niby z moich obliczeń 7 tydzień... zobaczymy co mi powie. Temperatura nadal wysoka więc się nie martwię - jest dobrze. Do tego mdłości i wymioty hmmm też dobre wiadomości. Zaczynam powoli coś trawić bo w zeszłym tygodniu nie mogłam się ruszyć bo prawie wszystko co zjadłam zwracałam, teraz mam trochę więcej energii, ale i tak nie chodzę na dalekie spacerki bo jak wchodzę na swoje czwarte piętro to mam takie mdłości że ledwo do domu dobiegam.
    Ps. chyba dorobiłam się już hemoroidów bo przy wypróżnianiu zauważyłam krew i na papierze też miałam :/ czerwoną - jutro się dopytam co i jak a Wy co uważacie? Dobrze myślę? Czy może to coś groźniejszego?
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Łezunia, to niekoniecznie hemoroidy. Masz może zaparcia? W ciąży są bardzo częste.... mając zaparcia masz prawo wypróźnić się z delikatną krwią. Ważne jest by krew była świeża, to oznacza że przy wydalaniu pękło jakieś naczyńko. Jeżeli krew jest "starsza", ciemniejsza, oznacza, że do krwotoczku doszło gdzieć po drodze, np. jelitach, a to już nie oznacza nic dobrego i należy udać się do lekarza.
    jeżeli się mylę, prosze mnie poprawić:)
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    No zaparcia mam, a po drugie ostatnio to raczej dużo nie strawiłam (przez wymioty)... widzę że to jest świeża krew, nie jakieś ciemna czy coś i tylko przy wypróżnianiu. Jutro się popytam co i jak...
    dzięki za odpowiedź trochę się uspokoiłam.
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    Łezunia: przy wypróżnianiu zauważyłam krew i na papierze też miałam

Też tak miałam plus mega ból. U mnie to były hemoroidy. A że biorą się często z zaparć zmieniłam dietę i jakoś sobie poszły... Choć nie ma rewelacji. Ech, taki gówniany temat ;)

Ale jak chcesz mogę Ci napisać co mi pomogło.
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    mareza: nogi mam spuchnięte jak balony i drętwe, fiona może się schować ze swoimi przy moich

Biedna, mojej koleżance też tak puchły, wyglądała jak hobbit :/ Dobrze, że już bliżej niż dalej do rozwiązania ...

mareza: na dzień dzisiejszy mam 18,5 kg na plusie :-)z czego przez ostatnie 3 tygodnie przybrałam 5,5kg ...więc doktorek mi łeb urwie

E tam, niech sam sobie urwie. Mi też ostatnio coś powiedział. Na co mu odpowiedziałam, że się nie objadam więc nie wiem skąd te kilogramy i że chyba głodzić się nie będę.
    Moja mama przytyła w ciąży 18kg opychając się słodyczami i pijąc oranżadę... Ja jeszcze nie dobiłam do 18. Ale 15 mam na plusie a serio nie mam apetytu. Więc nie wiem skąd. O!
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie. Ponieważ mój lekarz nic nie mówił, a wizytę mam dopiero za 2 tyg - a to będzie już leciał 38tc...Kiedy robi się ten wymaz z pochwy żeby sprawdzić czy nie ma gronkowca? Nie wiem czy gin mnie skieruje, ale ja chcę i tak zrobić.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no gówniany ale co no życie:D:D:D
    ja jakoś właśnie staram się walczyć dietą z zaparciami na razie działa może nie aż tak ce co dzień się uda spotkać z porcelanką ale tak raz na 2-3dni daje radę:D nienawidzę dopuszczać to większej przerwy bo mnie tak jelita bolą że hej a przez to cały brzuchol!!!!! staram się jeść ciemne pieczywo ale znów teraz wkroczyłam w czas zgagi i ten chlebek mi w nich nie pomaga no bo kwaśny!! będę próbowała puki się da:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    A u mnie dzisiaj połówkowe..Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze!!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    o jej zaciskam bardzo mocno!!!!!!!1 czekamy na wieści:):)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    bahel: Ech, taki gówniany temat ;)

:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka: ja zostałam pochwalona za "rękę do dzieci"

Widocznie masz bardzo grzeczne dziecko do opieki :wink: Moja mama opiekuje się 1,5 rocznym chłopcem i mówi,że jest straszny. W ogóle nie chce spać,a jeśli już zaśnie to śpi w dzień,albo ma stałą porę wstawania o 18.00 ,a potem całą noc się drze i to dosłownie. Matka jest załamana.Nie śpi od kilku tygodni,a ma jeszcze roczne dziecko. Także..
    W sumie to też trochę wina matki,bo dziecko wymusza na niej płaczem wszystko,albo histeryzuje bez powodu a ona się nad nim użala jakby sobie krzywdę jakąś zrobił :wink: Bez przesady :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    zwymiotowałam i przespałam sie i cholera nogi znowu puchną - kurde zamiast butów to deseczka i rzemyki mi zostaną do noszenia
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Mareza,zamieniłabym się z Tobą.Mnie za to kręgosłup już nie daje żyć :sad::confused: Ani siedzieć,ani stać..
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    hussy - nie wiem czy byś się zamieniła :-) ja o kręgosłupie i krzyżu nic nie piszę bo to chleb powszedni...ból jest k...ski i promieniuje na uda tak że mi drętwieją na tyle że nie jestem w stanie ustać + mega gigantyczne fiony (spuchnięte kostki, stopy, palce u stóp i kolana )
    --
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    mnie na zaparcia najlepiej pomaga siemie lniane, wypijam wieczorem a rano to się nawet spinac nie trzeba:)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy - fakt. Julka jest grzeczna... jak jest sama. Jak jest jej rodzeństwo, szczególnie 6cio letni brat - to szaleją! Dlatego zrezygnowałam z opieki nad trójką w weekendy, kiedy ich mama była w szkole. Teraz opiekuję się tylko 3letnią Julką :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Bahel ja jestem już po wymazie a jestem "tydzień młodsza od Ciebie" myślę że spokojnie możesz już robić .
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    O! Będę musiała zapytać o ten wymaz na wizycie. Przecież to potrzebne do szpitala!
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Mnie zrobili, jak trafiłam do szpitala w 30tc.
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    Dzięki dziewczyny!
    --
  1.  permalink
    Illan trzymam kciuki za połówkowe! Ja miałam wczoraj. :smile:

P. S. Oo, i wg suwaczków jesteśmy na tym samym etapie. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    fajne jest połówkowe badanie no o to pierwsze genetyczne tak dają fajnie długo popatrzeć na pociechy:) no i gratuluje synka:):):) ja mam jutro wizytę i już jestem starsznie neicierpliwa fajnie że mam na ranną godzinkę bo wstanę zjem wykąpię się ogolę i w drogę:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kasiakuzniki: dają fajnie długo popatrzeć na pociechy:)

komu dają temu dają... moja ginka jakaś dziwna jest :bigsmile: ale co tam - po ciąży ją zmienię pewnie :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no coś ty... wiesz na zwykłej wizycie też tylko sprawdzanie itd ale na tym połowkowym i tym pierwszym no to doktorek dał nam trochę popatrzeć!!
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    dzięki za kciuki!!na pewno przydadzą się dodatkowe zaciśnięte!:smile:
    katarzynah1987: P. S. Oo, i wg suwaczków jesteśmy na tym samym etapie. :smile:

Rzeczywiście, łeb w łeb:bigsmile: a kiedy masz przewidywany przez ciebie termin a nie wg OM? bo ja na 26.03
    PS. gratuluje synka, rozumiem ze wymarzony, wyczekiwany??:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Talinka: komu dają temu dają... moja ginka jakaś dziwna jest

no ale jak to nie widziałaś? przecież połówkowe trochę trwa to i podpatrzeć da się co nieco..chyba że ta twoja ginka taka wredota, że specjalnie w drugą stronę ekran przekręca:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Marezka biduniu... nie żebym Cię uziemiała ale mojej przyjaciółce gin na te spuchnięte nogi kazał leżeć i zagroził szpitalem jak będzie gdziekolwiek łaziła... leżała i może nie było jakoś zdecydowanie lepiej ale nie gorzej przynajmniej... do tego 2l. wody mineralnej minimum. Ja puki co nie puchnę na nogach ale ręce owszem i plecy owszem i pachwiny owszem i promieniowanie na nogi owszem również:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    coma - leżę i piję, piję i sikam :-)
    co ma być to będzie, ja tam nie sądzę aby badania wyszły źle
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    mareza-3maj się Bidulko:/
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Hej! Właśnie wróciłam z ostatniego dnia w pracy :bigsmile:
    Myszerej - mieszkam w UK i w mojej firmie nie moge pracować dłużej niż do 6 tygodnia przed planowanym porodem. Mam jeszcze prawie 2 tygodnie urlopu do wykorzystania wiec ostatni dzien pracy wypadl mi dzisiaj. Takie sa zasady i co zrobic... Ale ja sie ciesze, bo naprawde juz nie mialam sily ostatnio a na macierzynskim moge byc przez 54 tygodnie. Ale przynajmniej nie musze sie martwic o powrot do pracy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a mie tak ręce rano drętwieją że pięsci nie zacisnę

bahel - pisz te sposoby na zaparcia, bo mnie co i rusz wracają, a już mysłałam że jest super, dziś zapodałam sobie czopka i po 15 min pieknie sie ... odświeżyłam :devil::devil::devil::bigsmile::bigsmile::bigsmile:

illan - trzymam kciuki, ale przeciez będzie wszystko super

ja usg za tydzień w czwartek i będa zdjęcia z 4D :bigsmile:

marezka bidulko :grouphug: weź no poodpoczywaj troche kobito :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorzuzolcia
     permalink
    Melduję że 3.11.2011 urodziłam śliczną Tosię, 3240g, 53cm i 10 pkt. Tosia przyszła na świat 5h po pierwszym skurczu. Rodziłam w kucki i lekko tylko pękłam, poród był cudny :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    zuzolcia GRATULUJE!!!!!!!!!! i ciesze sie ze milo wspominasz porod....:) ja mojego doczekac sie nie moge a to jeszcze tyyyyyyle czasu....przed pierwszym strasznie panikowalam, przerazona wrecz bylam...teraz juz wiem czym to sie je....i ze da sie przezyc :))) swiadomosc tego ze wiem czego sie spodziewac sprawia ze z usmiechem i podniesiona glowa przekrocze prog porodowki :)))

carrottka a skad dokladnie w uk???
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Zuzulcia Gratulacje wielkie!!!!!!!!! No to lista znów o oczko w górę:wink:
    Carrotka i już wszystko jasne:bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Gratulacje Zuzolcia:) dobrze, że się lista przesuwa, bo szybciej do nas dojdzie:)
    •  
      CommentAuthorwydra86
     permalink
    A u mnie troszkę lepiej :) wczorajsza wizyta u gina była z dobrymi wiadomościami. Moja mała ma około 2200!! przytyła od ostatniej wizyty około 300 :)
    Taka jestem zadowolona. Wiem ,że powinna mieć o wiele wiele więcej ale ten ostatni przyrost bardzo mnie ucieszył. Teraz 11.11 do szpitala na kilka dni na obserwację i zobaczymy, czy nadal wszystko dobrze, czy z przepływami coś się zmieniło. Może jeszcze wyjdę do domu a jak nie to maleńka będzie na świecie:)
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    anula36: bahel - pisz te sposoby na zaparcia

Zatem...Pół godziny przed śniadaniem szklanka ciepłej przegotowanej wody.
    A poza tym: wykluczenie słodyczy, białego pieczywa, soków (tak tak, organizm często traktuje soki jak pożywienie a nie jak napój co może wzmóc zaparcia).
    I lecimy z... garścią wymoczonych suszonych śliwek codziennie, 2-3 jabłka, 2-4 kiwi, woda z cytryną, kefir.
    Po 3 dniach mogłam już normalnie bez bólu wszystko załatwić :)
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    Aha i żadnych kaszek! One też zapychają.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    illan: no ale jak to nie widziałaś? przecież połówkowe trochę trwa to i podpatrzeć da się co nieco..chyba że ta twoja ginka taka wredota, że specjalnie w drugą stronę ekran przekręca

Nie wredota - po prostu ekran ma w swoją stronę. Kilka razy przekręcała w moją (na kilku usg) i pokazywała wszystko. :wink:
    Btw. akcję serduszka widziałam tylko na monitorze. Nie wiem czy moja ginka nie ma takiej możliwości czy co - ale słyszeć nie słyszałam. :wink:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    bahel dziękuję, napewno spróbuję... ja ostatnio mało co jadłam a jak jadłam to zwracałam, teraz jest już troszkę lepiej tzn nadal mam mdłości i to straszne i chce mi się wymiotować ale nie potrafię - odpukuję w niemalowane.

zuzolcia gratulacje :)
    --
  4.  permalink
    Zuzolcia - gratuluję szybkiego i cudnego porodu :bigsmile:

Dziewczyny - mam takie pytanko - jaki możecie polecić krem przeciw rozstępom (brzuch) ?
    --
  5.  permalink
    Cherry_Lady: jaki możecie polecić krem przeciw rozstępom (brzuch) ?

ja mam mustele:) bardzo mi sie podoba i jej konsystencja i ma swietny zapach:)) czytalam ze dziewczyny sobie chwala:))
    --
  6.  permalink
    Zuzolka gratulacje:)
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    bahel: Po 3 dniach mogłam już normalnie bez bólu wszystko załatwić :)

szczęściara :bigsmile:

no większość z tych rzeczy się zgadza

musze zamienić jogurt na kefir, no i ja tych śliwek nie lubię... muszę nad tym popracować

dzięki :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.