Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorSabakuma
    • CommentTimeNov 8th 2011
     permalink
    Zuzolka wielkie Gratulacje !!!

Mereza współczuje i wiem co to ból kręgosłupa i te opuchlizny i życzę Ci by była to taka uroda jak u mnie a nie jakieś złe wyniki .
    Cherry_Lady: Dziewczyny - mam takie pytanko - jaki możecie polecić krem przeciw rozstępom (brzuch) ?

Ja również polecam Mustele chociaż mi wyszły ale mam wrażenie że dzięki niej przystopowałam je.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Zuzolcia gratulacje!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Patrycja219 - Birmingham :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    zuzolcia gratuluje szybkiego i cudownego porodu:)))
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie. Kupiłam dziś w aptece maść Clotrimazolum Hasco z racji tego,że już nie daję rady z tym swędzeniem,pieczeniem i drapaniem.Czy można brać go w ciąży? Pytałam o to Panią w aptece,ale powiedziała,że po konsultacji z lekarzem. Na ulotce też pisze,że po konsultacji,ale ja już nie mogę wytrzymać.Na dodatek zaraziłam mojego partnera,bo jego też swędzi sprzęt :sad:
    Wizytę umówię na ten czwartek to pewnie w ruch pójdzie Pimafucin i Lactovaginal znowu,ale czytałam TU ,że ta maść też jest dobra.
    I kolejne pytanie.Czy narzeczonemu też można smarować tym sprzęt? :wink:
    Dziś myślałam,że się zadrapię na śmierć,i tak spuchłam,że moja mała zrobiła się wcale nie taka mała :confused: ,a wręcz przeciwnie.Wargi spuchły trzykrotnie i swędzą :sad:
    Co prawda śluz brzydko nie pachnie,ale jego kolor jest żółty i leje się ze mnie non stop :sad: Podmywam się żelem dla kobiet w ciąży i pomaga,ale sam żel niestety nic tu nie pomoże..
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    HUSSY ja się smarowałam w ciąży Clotrimazolum bo mi gin pozwolił...
    i mąż też smarował wacka i pomogło...

ale idź koniecznie w czwartek bo z tego co opisujesz to możesz mieć jakiś mocny stan zapalny a w ciąży takie rzeczy nieleczone mogą być niebezpieczne..
    także na pewno dostaniesz jakieś globulki mocniejsze bo tą maścią tylko na zewnątrz można....

ANULKA u mnie najlepiej działał sok 100 % śliwkowy z fortuny :wink:
    nie dość, że pyszny to jeszcze po wypiciu 1 litra wizyta na tronie GWARANTOWANA :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    A skoro już jesteśmy przy temacie toaletowym, ja odkąd zaczęłam brać żelazo w tabletkach problemu nie mam:smile: A wczesniej krucho, wizyta w toalecie co 3-4 dni...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    TEORKA: u mnie najlepiej działał sok 100 % śliwkowy z fortuny
    nie dość, że pyszny to jeszcze po wypiciu 1 litra wizyta na tronie GWARANTOWANA

sama co sie dopiero mądrowałam na temat zaparć... co chwila mi przechodzi i powraca, tak jakby organizm się uodparniał na wszystkie sposoby, więc wciąż musze szukac nowych... sok piłam tarczyna, musze spróbowac fortuny :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Mnie na zaparcia pomaga mieszanka jogurtu naturalnego z musli z pełnego ziarna + dowolne bajery jak np. jabłko, gruszka, daktyle, śliwki itd...zazwyczaj jak coś takiego wsunę rano do południa jest po problemie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
    • CommentTimeNov 8th 2011 zmieniony
     permalink
    ja na szczescie jeszcze nie mam problemow z zaparciami ale dobrze jest poczytac wasze sposoby jakby mnie zatrzymalo:)))):bigsmile:
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorbahel
    • CommentTimeNov 9th 2011
     permalink
    Witam!

Ciekawe czy jeszcze przed porodem uda mi się przespać całą noc? (Pomijam fakt wstawania na siku)

Co prawda na to też jest sposób ale mi nie odpowiada. Otóż budzę się o 4.30 - 5. Powodem są skurcze mięśni oraz mąż szykujący się do pracy. Jem śniadanie, piję coś ciepłego, wchodzę na net. o 7 zaczyna mnie morzyć. I śpię do 10. Taki rozwalony dzień przez to, ale ilość snu właściwa.

No to ja idę na ciepłe mleko i szykuję się do spania ;) Kiedyś usypiał mnie telewizor. Ale go oddaliśmy więc włączam nudny film na kompie i odpadam :D
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    anula36: sok piłam tarczyna

A czy on przypadkiem nie zawiera cukru? I pewnie dlatego nie działał jak natura chciała ;)
    --
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    Hussy, lactovaginal jest bez recepty. Możesz też kupić floragyn np. albo vitagynC. Czopki propolisowe też są niezłe. Dobrze, że jutro masz wizytę.
  1.  permalink
    carrottka przedmiescia londynu z tej strony...wiec odleglosc wcale nie najgorsza :)) a co do zelaza w tabletkach to wlasnie po nim w ostatniej ciazy problemy lazienkowe u mnie sie zaczely...:/ kazdy organizm inny :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja dziś chyba też zakupię sok ze śliwek! niby chodzę do kibelka ale co 2-3 dni a przez to brzuch mnie boli i mam skręt jelit chyba:D:D wolała bym żeby wrócił czas że co dzień się udało!!
    a my mamy dzis wizytę na 11-40 więc trzymajcie kciuki bo mam stracha mam nadzieję że te leukocyty(11,2 a norma jest do 10) we krwi podwyższone nie okażą się czymś groźnym:neutral:
    --
  2.  permalink
    A ja mam juz trzeci dzien z rzedu biegunke..... nigdy nie mialam! No, moze kilka razy w calym zyciu a tu prosze...
    Ide z pieskiem na spacer poki nie pada!!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no u mnie pogoda na razie piękna!! mam nadzieję że biegunka Cię puści nic przyjemnego!!
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    kasiakuzniki: mam nadzieję że te leukocyty(11,2 a norma jest do 10) we krwi

a nie miałas jakieś infekcji?
    ja tez miałam podwyższone jak miałam zapalenie gardła

co do tych zaparć, ja cały czas coś próbuje nowego bo mi pomaga wszystko, ale tylko na dwa dni :sad:
    miałam problemy na początku, potem było długo super i teraz znowu sie porąbało...

no i oficjalnie chciałam oświadczyc, że ruchy moje córki staja sie bolesne, i nie tylko jak przyceluje w te podrażniona trzustkę... tylko w ogóle...
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Witajcie :)
    Z żelazem jest dziwnie. W pierwszej ciąży masakra. Było źle, a po rozpoczęciu łykania tabsów KATASTROFA :devil::devil::devil: Nie pomagało absolutnie nic. Teraz były momenty, w których brałam żelazo, przerwa i znów doktorek nakazał suplementację. Podobnie, jak któraś z Was, mam wrażenie, że wszystko się wyregulowało. Nie mamy żadnych kłopotów :wink: Nie było już tak pięknie, gdy na parę tygodni odstawiam żelazo:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no właśnie nie miałam żadnej infekcji i dla tego się martwię:( miesiąc temu już miałam na granicy bo miałam 10 a teraz 11,2 muszę to kontrolować!! siki mam dobre bakterie nie liczne ph spadło do 7.... no nic będę szukała może jakieś zapalenie stawu albo co mam tylko nadzieję że to nic groźnego!!
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Co do leukocytów to chyba jest normą że w ciąży są podwyższone ? ?Ja mam i w poniedziałek nie usłyszałam od lekarki że jest źle a wręcz przeciwnie że jest bardzo dobrze.
    Co do zaparć ja jestem z tych co im przeszły w trakcie II trymestru może też i dzięki zmianie witamin na inne, też przy okazji pochłaniam duże ilości jabłek .
    A dziś jak Biedronka walczę od rana z biegunką i już się nakręciłam że pewnie mi się organizm oczyszcza przed porodem aż musiałam dostać opiernicz od męża bym się uspokoiła i że to pewnie po grejpfrutach które teraz stały się dla mnie ulubionym owocem.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no może norma zobaczymy!! ja też objadam się teraz czerwonymi grejpfrutami:) a za to jak napisałam że muszę kupić sok to jestem już po odwiedzinach z porcelanką:):) fajnie:D:D
    a poza tym już się nie mogę doczekać wizyty:) o 10 wyjadę bo muszą mi wyniki wydrukować i dalej w drogę:) jestem wykąpana wygolona i zadowolona z wizyty w wc ony wizyta jeszcze bardziej poprawiła mi humor!!!! a po tem w odwiedziny do koleżanki i jej ponad miesięcznej córusi:)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeNov 9th 2011 zmieniony
     permalink
    kasiakuzniki leukocyty w ciąży mogą być podwyższone. Też miesiąc temu byłam w górnej granicy normy, teraz lekko ją przekraczam. Gin wcale się tym nie przejął. Normy labo nie uwzględniają ciężarnych w przypadku morfologii. Spokojnie :wink:
    Jeśli nie możesz spać po nocach, zrób CRP i będziesz wiedziała, czy dzieje się coś niepokojącego.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a ja jem grapefruity namiętnie, jabłka, jogurty, dużo warzyw... piję wodę... ale znowu mi sie coś porąbało, tylko ciemne pieczywo pełnoziarniste... no naprawdę...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no na pewno sprawdzę bo teraz będę za tydzień pewnie robiła glukozę to powtórzę morfo i zrobię to CRP
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Ja już po wizycie u ginekologa - wiek ciąży: 7 tydzień 2 dzień wg rozmiarów ale dopiero za 2 tygodnie będzie ustalany termin porodu - hihihi to go najbardziej interesuje. Powiedział: Ciąża żywa, trochę mnie zszokowało to medyczne podejście ale przecież to lekarz :)
    Dał mi skierowanie na badania.
    Co do troszkę gorszych rzeczy to powiedziałam mu to tej krwi przy wypróżnianiu więc on się zaniepokoił ja mu powiedziałam że mam zaparcia i to napewno hemoroidy ale on powiedział żeby tego nie bagatelizować i jeżeli następnym razem coś takiego będę miała to mam do niego przyjść albo do szpitala (jak będą wolne dni) by sprawdzić czy ma to podłoże ginekologiczne a jeżeli nie to mam iść do chirurga bo to może być też inna choroba jelitowa. Powiedział że lepiej sprawdzić.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    pewnie też bym tego nie bagatelizowała!
    super że ciąża się zdrowo rozwija teraz byle do następnej wizyty:):)
    to ja wychodzę trzymajcie kciuki:):):)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    witam. Moja kolezanka urodzila w niedziele o 23:30 synka 2800kg dokladnie miesiac przed terminem... Zadzwonila do mnie o 00:15 i opowiedziala o calym porodzie... tak sie dobrze czula, ze wydawalo mi sie, ze opowiada o kims innym nie o sobie :D.... pozatym usmialam sie po pachy... bo w sobote gadalysmy i byla swiecie przekonana, ze przenosi ciaze... a tu BUM! dzien pozniej niespodzianka :))))
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ale mam szczęście.Ktoś się wypisał dzisiaj i mam wizytę na jutro na 15.20 :smile: Już nie daję rady z tymi swędzeniami
    :confused:
    ---
    A co do biegunek.Ja od tygodnia mam dzień w dzień.. :confused: I co nie zjem to mnie po jakimś czasie goni do wc..
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A ja się chyba przeziębiłam.... oczy mnie pieką, czuję jakbym miała podwyższoną temperaturę.... ale muszę wysiedzieć do 16:30.... echhh :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorEquidna
     permalink
    Talinka a Ty dzisiaj znów w pracy?

Zuzolcia gratuluję, ale juz widziałam na chustach, że wypakowana jesteś :wink:
    mój starszak dzisiaj rogi pokazuje, nie dał sie ubrac niani, tylko mama, mama. a ja jak tylko wstane mam brzuch jak kamień, mimo fenoterolu :confused:
    byle chociaż do grudnia jakos wytrzymac....
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    kasiakuzniki: mam nadzieję że te leukocyty(11,2 a norma jest do 10) we krwi podwyższone nie okażą się czymś groźnym

Ja miałam za którymś razem 12.. Ale lekarz powiedział, ze dopóki nie przekraczają 15 nie ma czym się martwić. Tylko trzeba kontrolować. Powiedział, że mój organizm traktuje dziecko jak obcego i już :confused:

No i faktycznie cały czas mam leukocyty w przedziale 10-12.
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    Talinka: A ja się chyba przeziębiłam....

No to cytryna, miód itd w ruch! Zdrowiej raz dwa. Masz mieć siły na ewentualny poród za 3 tyg :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Equidna: Talinka a Ty dzisiaj znów w pracy?

Ano. Do 16:30. Jutro wolne, bo do gina idę.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ASIK28 urodziła córcię poprzez CC
    04.11 :smile:
    w 35t6d
    2330g, 53cm, 10 apgar

także Talka uaktualnij listę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    lecia_28 22.11.2011 (chłopiec)
    zabkaa25 25.11.2011 (chłopiec)
    Paaula82 26.11.2011 (chłopiec)
    nana81 27.11.2011 (dziewczynka)
    2mycha1 29.11.2011 (dziewczynka)

wydra86 30.11.2011 (dziewczynka)
    mareza 9.12.2011 (dziewczynka i chłopiec)
    madrill 11.12.2011 (dziewczynka)
    bahel 13.12.2011 (dziewczynka)
    hawrankowa83 17.12.11 (dziewczynka)
    Sabakuma 18.12.2011 (chłopiec)
    Talinka 23.12.2011 (dziewczynka)
    Carottka 28.12.2011 (chłopiec)
    bellybaby 28.12.2011 (dziewczynka)
    sara32 29.12.2011 (chłopiec)
    Equidna 09.01.2012 (chłopiec)
    Coma 11.01.2012 (dziewczynka)
    Hussy 17.01.2012 (dziewczynka ????????)
    LilianaLaura 19.01.2012 (chłopiec)
    anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    Anula36 30.01.2012 (dziewczynka)
    MyAngel 03.02.2012 (dziewczynka)
    tusia1984 04.02.2012 (chłopiec)
    kamiis 06.02.2012
    Viicki 13.02.2012 (chłopiec)
    ewer 14.02.2012 (chłopiec)
    aguncia 18.02.2012 (dziewczynka)
    lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    marta885 24.02.2012
    biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    JULITA1610 17.03.2012
    mariamateria 19.03.2012
    illan 24.03.2012
    katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    gosik0205j 05.04.2012
    ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    gilese 20.04.2012
    pitaja 20.04.2012
    paprykowa 27.04.2012
    justa2586 10.05.2012
    karinazosia 15.05.2012
    ifonka84 19.05.2012
    Tres 24.05.2012
    hydrazine 02.06.2012
    majka098
    Karolina91
    londynka2303
    Love_line
    poohasia
    Romeda22
    nina7187
    patpatpat
    asiunia899
    Łezunia
    Osorya
    ally1381
    patrycja219
    Cherry_Lady
    marta50000
    --
  3.  permalink
    gratulacje Asik:)))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    GRATULACJE! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Gratulacje :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    gratulacje Asik! :bigsmile:
    a ja w miedzyczasie wspielam sie na zaszczytne 27 miejsce na liscie...! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    aguncia: a ja w miedzyczasie wspielam sie na zaszczytne 27 miejsce na liscie...!

ja na 12 :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Gratulacje dla Asik, ciekawe czy uznaja mala za wczesniaka
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Nie sądzę. Termin miałyśmy na ten sam dzień i cykl zaczęłyśmy tak samo. Asik miała suwak ustawiony od poczęcia. Wg OM dzidzia była donoszona (choć od poczęcia 35t6d), co widać po moim suwaku, który jest ustawiony od OM.
    Chyba że wezmą pod uwagę masę urodzeniową.
    --
    •  
      CommentAuthorwydra86
     permalink
    Gratuluję Asik:) Kurczę jestem 6 ale tez czas leci do przodu:)
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Equidna - podobno te dawki fenoterolu można modyfikować wg. potrzeby (tzn. oczywiście nie samemu:wink:) ale moja koleżanka zaczynała właśnie od połówek, potem przeszła po drodze na całe, pod koniec znowu zmniejszyli jej do połówek... tak że może pora na zmianę dawki?

ASIK!!! GRATULACJE!!! A tak się bała że się wyleży długo w szpitalu:bigsmile:

A leukocyty też mam koło 12 ale podobno właśnie w ciąży mogą być podwyższone i nie ma co się infekcji doszukiwać:wink:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Asik gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthormarta50000
     permalink
    Asik gratulacje!!!
    A ja proszę dopisanie na listę.Jutro mam wizyte wiec może i termin porodu będzie znany!!Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze!!Miłego dnia:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    gotowe :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    Asik gratuluje !!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    coma: A tak się bała że się wyleży długo w szpitalu:bigsmile:

no troszkę się wyleżała jednak :wink:
    i jeszcze poleżą bo Mała od dzisiaj jest naświetlana - wyszła żółtaczka...

mnie zdziwiła długość Malutkiej :smile:
    53 cm to sporo chyba jak na 2330 kg nie ? :wink:
    tzn nie wiem tak mi się wydaje bo Ninka miała 55 cm ale 1,2 kg więcej więc myślałam, że 3 - 4 tygodnie przed terminem dzieciaczki nie są tak długie :smile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.