Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeNov 9th 2011
     permalink
    no jestem jestem:):) powiedziała że wyniki ok że do 15tys norma tak jak pisałyście:) mała sobie spała grzecznie wymiary ma dobre nogi wyprzedzają suwak główka jest zgodna z suwaczkiem nie podała mi wagi! szyjka pozamykana i długa bo 5cm… teraz za tydzień test na glukozę.... no i tylko pani przystawiła głowice i mała znów się chwaliła tym co ma:D
    Asik gratulacje:):cheer::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka: Hussy - a u Ciebie dalej pewności nie ma?

Talinka,nadal nic nie wiadomo :sad: Za tydzień powinnam wiedzieć :smile:
    ---
    anaa86: a ja niestety dostałam zakaz seksiku ze względu na te moje skurcze + luteine dopochwową 2x2 i nospę forte.

Anaa,a Ty masz twardnienia brzucha? Czy skurcze jak przy @ ? U mnie twardnieje,ale coraz rzadziej na szczęście. Jutro mam wizytę to pewnie też będzie celibat ze względu na tą infekcję paskudną :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    O, no to czekam Hussy z Tobą :wink:
    --
  1.  permalink
    a ja dzisiaj ledwo zyje:) w pracy mlynek :)) po pracy fryzjer niedawno wrocilam :)) jutro jade do tej cholernej Wawy mam nadzieje ze niczym mnie nie zaskocza:)))

Hussy zycze by Twoj lokator brzuszkowy pokazal sie w pelnej okazalosci:))

Merezka super wiesci :))

a tymczasem wszystkim przyszlym i nie tylko spokojnej nocki:)))
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ewelinda29: a tymczasem wszystkim przyszlym i nie tylko spokojnej nocki:)))

spokojnej nocy to raczej bardziej tym już rozpakowanym hehe :devil::devil::devil::devil::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    dla kobitek o mocnych nerwach: na kanale TLC leci "porodówka":devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: spokojnej nocy to raczej bardziej tym już rozpakowanym hehe

ojjj niekoniecznie! ja kilka ostatnich nocek mam do bani :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeNov 9th 2011 zmieniony
     permalink
    Talinka: ja kilka ostatnich nocek mam do bani :neutral:

jak się Mała urodzi na pewno będzie lepiej taaaaaaaaaaa :devil: :cool:
    moje dziecko niby ładnie śpi ale jednak 2 pobudki w nocy trwające ok godziny każda [przewijanie, karmienie, usypianie] potrafią człowieka wykończyć czasami :smile:
    i nie da się tego porównać do okresu ciąży kiedy mnie kur****** zgaga męczyła czy latałam co 40 minut siku
    to i tak nie to samo :wink:

Viicki: dla kobitek o mocnych nerwach: na kanale TLC leci "porodówka":devil:

ja to ostatnio oglądam i mega total luz heheh
    nawet jak CC z bliska pokazywali :cool:
    ale przed porodem bym się nie odważyła tego obejrzeć, nie ma opcji :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeNov 9th 2011 zmieniony
     permalink
    Illan gratuluję syneczka :)
    Marezka, kasiakuzniki świetne wieści!!!!
    Melduję sie po wizycie. Pessar zdjęty :cheer: szyjka zupełnie zgładzona i mamy 1cm rozwarcia :tooth:
    I bonus w postaci pimafucinu :confused:
    Widać, że o seksie przyjdzie mi tylko czytać do końca ciąży :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    nana81: o seksie przyjdzie mi tylko czytać do końca ciąży

Odbijesz sobie później ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeNov 10th 2011
     permalink
    TEORKA: jak się Mała urodzi na pewno będzie lepiej taaaaaaaaaaa

nie no... tego nie twierdzę... chociaż? kto wie? moja mama twierdzi, że nie wie co to są nieprzespane noce ;)

a dziś nie spałam prawie wcale przez ból gardła!!!!!! dobrze, że dziś wizyta.

lecę na badania
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ojej biedna!! to trzymamy kciuki za badania:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no jestem ;) wyniki ok 13 :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    talka - a jak gardło?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kiepsko :sad: kupiłam sobie tantum lemon i piję herbatę z cytryną
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no to musisz się koniecznie wygrzać!!!
    a ja też od 2 dni czuję się źle:( bolą mnie plecy i podbrzusze tak jak przy grypie;/ nie wiem co to może rośniemy aha no i biodra też.... i nawet jest mi od wczoraj nie dobrze nie jakoś strasznie ale jakoś tak byle jak:( może to infekcja ale mnie nic nie swędzie ale mam dwa razy w tyg włożyć sobie globulkę!!! nie wiem co to ale czuje się osłabiona:(
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no muszę - co by nabrać sił na rychły poród :devil::devil:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dziewczyny ratujcie co mogę wziąść na katar???? męczył mnie taki delikatny od paru dnia ale dziś nie moge sobie poradzic.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Jak miałam gorączke , ból głowy to lekarz pozwolił mi wziąść paracetamol. Ale teraz to tylko sam katar tyle że bardzo uciążliwy już od 4.00 rano się męcze i nie śpie co cały czas smarkam.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    mnie na katar pomagał zawsze napój imbirowy - 100g imbiru, 2 cytryny, 1 l wody - zagotować i 20 min na małym ogniu, pic z miodem

ale na gardło musiałam wziąć antybiotyk :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    ile dobrych wiadomości- super!
    u mnie nie najlepiej, w sumie przed wczoraj powiedziałabym beznadziejnie:sad:
    w poniedziałek wieczorem wyladowałam na izbie przyjęć ginekologiczno położniczej.
    Tego dnia musiałam sie zgłosić do pracy zeby przekazac wszystkie sprawy, zdac auto itd...
    Nie przemeczylam się ani nic a kiedy wrocilam do domu i poszlam sikać, jak sie podcierałam poczułam małe zgrubienie- kiedy dotknełam palcem poczułam jak cos wystaje ok 1 cm i w dotyku było tak jakby szyjka. Jak oparzona wstałam i podświadomie zacisnelam mięśnie- wtedy się cofneło, ale i tak było tuż przy "wylocie".
    Chyba nie musze Wam mówić jak zaczełam panikować:sad:
    Nie mogłam dodzwonić się do swojej gin bo była wezwana do szpitala do cc dwóch albo i trzech więc wydzwaniałam do 21, a pózniej nie wytrzymałam i pojechałam na izbe przyjęć. Lekarka która mnie zbadała potwierdziła, ze to szyjka i ze narząd rodny się obniżył. Zaczełam wypytywać co jak dlaczego, przeciez przez to małe rozwarcie już jakiś czas prowadzilam bardzo oszczędny tryb zycia. Odpowiedziała mi że mam cechy elastopatii(wrodzona dysfunkcja tkanki łącznej). Taka moja uroda i nic się teraz z tym nie zrobi...
    Po porodzie może się trochę cofnąć albo będzie trzeba operacyjnie wzmocnić więzała macicy bo przez ta elastopatie wszytko mam wątłe, a póki co mam lezeć z poduszką pod tyłkiem zeby ciążę utrzymać.
    Przecież to jest jakis koszmar:cry: Wątłe? przecież takie rzeczy dotyczą kobiet po 60,czy nawet 70 a nie przed 30. Czuje się wybrakowana i boje się co będzie póxniej- no dobra teraz wyleze ale co później. Nie mam zadnych konkretnych wiadomości. Nie wiem co mam o tym wszystkim myslec. Rozmawiałam ze swoja gin ale tylko potwierdziła to co powiedziała babka na izbie przyjęć i kazała leżeć do wizyty- czyli do 18.11.
    Pewnie ze nie jest najgorzej bo na szczęście szyjka się bardziej nie rozwarła ani nie skrócila przez to, ale i tak mam teraz tylko balagan w głowie.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ojej paprykowa :sad: to ty lez i sie nie ruszaj w ogóle najlepiej
    no jest jak jest, musisz byc dzielna, nie możesz się łamać :grouphug:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Przykro mi paprykowa trzymaj sie i oszcędzaj jak naj wiecej. U mnie szyjka sie skróciła bo ma 1,5cm i tez siedze jak na szpilkach. do tego już nie wiem czy mi sie wydaje czy faktycznie coś tam mnie kłuje w podbrzuszu a wizyte mam dopier 5.12 chyba zwariuje do tego czasu.
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    chciałabym sie nie łamać dzisiaj juz jakoś potrafie o tym rozmawiac. ale i tak jest cieżko- narazie tylko pozwalam sobie na wyprawy do wc. z sikaniem sobie radze ale jak mam iśc za potrzeba nr 2 to jest dopiero panika. probowałyście kiedyś załatwić taka potrzebe bez używania mięśni i napinania? masakra
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    justa ja w pierwszej ciazy wytrzymalam ze skracającą sie szyjka do końca- u mnie wystarczyło wtedy tylko oszczędzanie się i leki rozkurczowe, moze u Ciebie bedzie podobnie. Powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    no musisz bardzo uważać na diete, nie możesz dopuścic do zaparc, tu było sporo przepisów, kefiry, jogurty, dużo wody, suszone śliwki, dużo błonnika, dużo warzyw i owoców...
    ja się martwię bo mi brzuch twardnieje i wtedy tez nie za fajnie miec zaparcia... ale to pikuś...
    trzymaj się i dbaj o siebie :grouphug:
    --
  2.  permalink
    illan: Dziewczyny, a u mnie będzie chłopak:crazy::crazy::crazy: całe 400g chłopa siedzi sobie u mnie w brzuchu:swingin:

Illan, super, gratulacje. Pytałaś o ostatnio o termin porodu (nie ten suwaczkowy) u mnie - to 26 marca 2012. :smile:

Dziewczyny, dzięki za te opisy odnośnie przeziębień. Dziś zaopatrzę się w Prenalen i Tantum Verde.

Teorko, dziękuję za wklejenie skanu. Ach, musiałam go zobaczyć aby sprawdzić na ile pewne jest to co powiedział mi doktorek czyli, że u nas będzie SYYYYYYNUŚ. :smile: I faktycznie ostatnie ze zdjęć przedstawiające siusiaka w 20tc jest bardzo podobne do tego siusiaka, którego widziałam u naszego maluszka. :smile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    No oby było dobrze po 2latach starania (wiem że dla nie których to nie jest długo ale dla mnie wieczność)jakoś w tej chwili nie potrafie sobie wyobrazić przechodzenia tego od nowa. Zresztą nie do opisania jest szczęście które teraz czuje i mam nadzieje że dotrzymamy do szczęśliwego rozwiązania:wink: Musimy tak muśleć paprykowa bedzie dobrze i już:wink:
    --
  3.  permalink
    Paprykowa trzymam za Was kciuki! Najwazniejsze to nie stresowac sie za mocno i po prostu lezec!
    Jestesmy z Toba!
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    tak wiem- czytałam i starałam się zapamiętać wszytskie rady odnośnie zaprac.
    mam tyle pytan na które nikt nie chce jednoznacznie odpowiedzieć-no bo lekarze nie mają pewności jak to bedzie.
    jeśli już teraz moje tkanki nie wytrzymują obciążenia to co bedzie jak dziecko bedzie ważyło 2-3-4kg?
    zastanawiam się czy bede mogła urodzić sn? czy podczas parcia nie wyleci ze mnie wszystko...
    jak bedzie po porodzie? czy bede mogła sama sobie poradzic z opieką nad maluchem bo przeciez nie wolno dzwigać przy obnizeniu narzadów/
    same pytania a mam ich jeszcze duzo wiecej. chyba je wszystkie spisze i na wizycie zrobie odpytywanke.
    przepraszam ze Was tak tu zawalam dziewczyny ale sama z tym zwariuje.
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Hussy - możliwe że brzuch Ci się napina z powodu tej infekcji właśnie! Jak ja przyszłam do gina po raz drugi z twardnieniami to kazał mi też zrobić posiewy z pochwy i moczu żeby infekcję wykluczyć więc może to przez to!!!

Justa-pisałam na poprzedniej stronie że na mocny katar i zatkany nos można krople nasivin podobno!:wink:

Paprykowa - to Ci teraz dopiero wyszło tak? W sensie w poprzedniej ciąży było ok?
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Justa-pisałam na poprzedniej stronie że na mocny katar i zatkany nos można krople nasivin podobno!:wink:

Dzięki nie wyrabiam z czytaniem:wink: musiałam przeoczyć:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    hej!
    dzisiejsze info pod suwaczkiem: only 100 days to go!
    "only"? wow! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    paprykowa trzymaj się jakoś leż z tyłeczkiem w górze i uważaj na zaparcia.... mam nadzieję że mięśnie się opamiętają i się cofnie! ale co musiałaś przeżyć to współczuję!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja myślę że będziesz miała cesarkę nie będą ryzykowali sn! musisz może poszukać jakiegoś specjalisty i się skonsultować!!
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    aguncia: dzisiejsze info pod suwaczkiem: only 100 days to go!
    "only"? wow!
    --

:bigsmile::bigsmile: ae że co? za duzo ci? czy za mało??

ja jestem kompletnie nie gotowa, myślałam, ze w III trymestrze mnie jakos oświeci i nagle będe wiedziała co i jak... a tu dupa... nadal nie ogarniam... nie jestem zdecydowana gdzie rodzic i jak, do jakiej przychodni dziecko zapisac, nie mam wszystkich ciuszkow, od 2 dni gapie sie na kombinezony i nie moge sie zdecydowac... kiedy ja sie wezme w garsc?? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    coma w pierwszej ciąży nie miałam takich klopotów- moze dlatego ze jeszczes ie wszytko dobrze trzymalo bo bylo nieruszone.
    synuś wazył 4230 i troche nadciągnął moje mozliwości widocznie. czytalam ze z ta elastopatia tkanki nie mają takiej mozliwości do rozciągania, kiepskie są włókna kolagenowe(to by tłumaczyło moje rozstępy z mojej pierwszej ciąży, których nie miala zadna kobieta w mojej rodzinie wcześniej).
    zastanawia mnie czy jakbym wiedziała wcześniej i np. przyjmowałabym kolagen przed ciążą to czy mogłabym tego uniknąć. no bo suplementacja kolagenem w ciąży chyba nie za bardzo co? o to tez musze zapytać. ehhh same pytania:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
    • CommentTimeNov 10th 2011 zmieniony
     permalink
    te krople do nosa to ja mogłam brac tylko na noc i tylko przez 4 dni...
    można spróbować z wodą morską dodatkowo
    ewentualnie ja sobie jeszcze robiłam takie napary z rumianku i soli i wdychałam pod ręcznikiem - przynosiło mi to ulge
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehe ja jedyne co mam to szpital wybrany! a reszta też nie ruszona i myślę dopiero w styczniu lutym czyli na koniec się tym zająć i tak większość rzeczy przez internet więc nie trzeba będsie za tym jeździć:) teraz tylko wózek musimy wybrać a zamówi się kiedy indziej:) ciuszki dostaniemy bo brat ma miesięczną córeczkę a kosmetyczne rzeczy też pod koniec bo daty ważności też wolę jak najdłuższe:)
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    A mnie co chwilę zaskakują jakieś wiadomości, które są absolutnie oczywiste dla innych:bigsmile:Np. że torbę którą się bierze do szpitala trzeba też wyprać... No niby logiczne skoro pierzemy całą zawartość ale mnie jakoś do głowy nie przyszło:tongue: a poza tym dziewczyny pocieszę Was ja też nadal nie ogarniam chociaż niektóre moje "współsuwaczki"już dawno gotowe. I przy całej wyprawce dla dziecka zapomniałam kompletnie że ja też potrzebuję kilku rzeczy przecież:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    coma - ja nie prałam torby i jakoś nawet do głowy mi to nie przyszło :-) to co mam poprane to mam popakowane w czyste nowe torebki i dopiero do torby...
    przyznam się że o praniu torby to pierwsze słyszę
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    anula36: ae że co? za duzo ci? czy za mało??

i jedno, i drugie!
    z jednej strony widze jak czas leci i wizja porodu napawa mnie lekko strachem; z drugiej jednak nie moge sie doczekac tego momentu!
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Coma ja też nie piorę torby a raczej nie mam takiej możliwości bo jest to mała walizka bo tylko wtedy spakuje się w jedną. A ja jak Mereza wszystko popakowane będę miała w foliowe woreczki . W przyszłym tygodniu mam plan spakowania się jeszcze mi pozostało prasowanie pieluch i moich koszul a wszystko robię coraz wolniej i wolniej.
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
    • CommentTimeNov 10th 2011 zmieniony
     permalink
    ja tez nie mam zamieru prac torby... zgadzam sie z saba i z mareza, ze wystarczy powkladac rzeczy w foliowe woreczki.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    dziewczyny nie wiem czy ten mój ból to nie jajniki was też tak potrafi boleć czy mam się niepokoić???co zresztą i tak już robię:(
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    paprykowa - trzymaj się kochana i dużo odpoczywaj :wink:
    -- [url
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Dziewczyny czy na ty etapie ciąży brzuszek może mnie pobolewać z powodu rozciągania macicy? Czasem mam gorsze dni i mnie coś tam boli,nie są to skurcze, ale po wizycie w szpitalu się zastanawiam czy wszystko ok. Albo wmawiam to sobie :confused:
    -- [url
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    dzieki Wam dziewczyny za wsparcie- ide sie położyć- ach przeciez juz to robie:devil:
    ide spać- od poniedziałku śpie po 16-18 godzin na dobe- ot taki sposób na doła.
    znając mnie za pare dni przyzwyczaje się do nowej sytuacji i bedzie troche lepiej...oby
    Pozdrawiam!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    justa2586 wczoraj bodajże polecałam maść majerankową - bardzo tanie rozwiązanie i skuteczne :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    to idź i śpij jak to Ci pomoże!!!! i niech te dni szybko mijają!!!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.